Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Питання з електрики, що не потребують окремої теми

sanykrimea

Рекомендовані повідомлення

38 хвилин тому, ashim1990 сказав:

Угу. "Цей пристрій забезпечує не лише ефективний захист від обриву нуля та різких стрибків напруги, але й сприяє економії електроенергії...":pozor:

Взагалі, ускладнення конструкції завжди зменшує її надійність. Нічого потрібного серед нових функцій у цього РН не побачив.

Ви вважаєте, що я шукав "економію електроенергії"? 😁
Те що ви не побачили в функціоналі потрібне вам, говорить лише про те, що цей Zubr вам не треба)

Змінено користувачем DmiVady
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

2 часа назад, DmiVady сказал:

Ви вважаєте, що я шукав "економію електроенергії"? 😁
Те що ви не побачили в функціоналі потрібне вам, говорить лише про те, що цей Zubr вам не треба)

А смысл "Зубра"? Защита от отвалившегося ноля? Так это и Узо справится. Спасет от падения напряжения? Так,чтобы не сидеть со светомузыкой, Зубр и так на 170 выкручен. Одно шо если пойдет напряжение выше 270.

Нет денег на стабилизатор берем Зубра (название собирательное)

• Лайк 1
  • Дякую 1
Посилання на коментар

11.01.2026 в 12:16, Vikctor сказав:

Просто якось так склалося, що хагер серед інших пристойних виробників вважається найдешевшим саме за позиціями ПЗВ та діф. атоматів.. Не знаю як наразі, але коли формував щити собі то порівнював з леграндом та АВВ і економія була вражаюча.

..

Змінено користувачем newbee2020
Посилання на коментар

Підкажіть, потрібно реле напруги в електро щит у 3 кімнатну квартиру в Києві, будинок 70х років, але поміняли у всьому будинку нещодавно електрику дроти алюмінієві нові, та поставили в кожну квартиру ввідні автомати по 32 Ампер  

Яке реле напруги порадите, мені радять zubr d2-63 (63 Ампер), чи яке взяти краще?

Знімок екрана 2026-02-01 о 16.36.36.png

Посилання на коментар

Панове фахівці, хтось може авторитетно сказати з якого приводу може бути отакий результат?

IMG_3527.thumb.jpeg.9e1976f2c0b4571d8bb0160144cae34b.jpeg

Посилання на коментар

17 хвилин тому, Фрай сказав:

Панове фахівці, хтось може авторитетно сказати з якого приводу може бути отакий результат?

Без сумніву, це через електрику. Тобто горіло запломбоване, 0 тобто, це не ваша проблема. Лічильник на балансі РЕСу, вони крутили, вони пломбували.

Вони й поміняють, безкоштовно.

• Лайк 1
Посилання на коментар

Питання в іншому, як саме можна зробити шкоду аби отримати такий результат?

IMG_3529.thumb.jpeg.6f57f1dbb1cb20396def76a9b3332140.jpeg

IMG_3528.thumb.jpeg.ee3b06c1cf0929d8b39ad56eb20e16c0.jpeg

Посилання на коментар

17 хвилин тому, Фрай сказав:

Питання в іншому, як саме можна зробити шкоду аби отримати такий результат?

Вихідні дані тре придумувати чи вгадувати? Це три різні щити? Що саме і за яких обставин горіло? Які навантаження, що передувало? 

Тобто, мало інформації...

• Лайк 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

Отак погоріли у нас у будинку на різних поверхах і є сумніви - перенапруга чи хтось шкоду робить.

Поки думаєм на перший варіант

• Дізлайк 1
Посилання на коментар

1 годину тому, Фрай сказав:

Отак погоріли у нас у будинку на різних поверхах і є сумніви - перенапруга чи хтось шкоду робить.

Поки думаєм на перший варіант

а чи може таке наробити якщо в когось вдома є хороший інвертор з акумулятором не різні малі типу блюетті іт.д.... І там не спрацював наприклад перекидний рубильник чи якісь контакти були приварились? хз то думки в голос, я розумію що варіант омже бути тупий але тепер вже нічому не здивуєшся. автоматика відсутня або неробоча чи невірний номінал.

• Дізлайк 1
Посилання на коментар

Та все може, якщо дало 600В то навряд чи якісь зубри-мубри допоможуть (

13 годин тому, porterlv сказав:

Це три різні щити? Що саме і за яких обставин горіло? Які навантаження, що передувало? 

Так видно ж, що різні щити і це не всі.

Погоріло ще у пʼятницю коли був суцільний блекаут по країні.

• Дізлайк 1
Посилання на коментар

1 час назад, Фрай сказал:

Та все може, якщо дало 600В то навряд чи якісь зубри-мубри допоможуть (

І дійсно - при 260В зубр вимикається, а при 600В не допоможе. Л-логіка. Цікаво подивитись на інвертор, що роздає в мережу 600В...

• Лайк 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

31 хвилину тому, Vikctor сказав:

І дійсно - при 260В зубр вимикається, а при 600В не допоможе. Л-логіка. Цікаво подивитись на інвертор, що роздає в мережу 600В...

а чого обовяково мють бути реле напруги, може обійшлись без них хто зна, може взагалі було підключена "вилка-вилка" ... зявилась напруга міська і є зустрічна :-)

• Хаха 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

Херня какая то. На первом фото отсутствует крышка как горела, но незакопченные микросхемы и дисплей.

На втором явно пожар в клемнике (тот что к трансформаторам тока. Но рядом целый счетчик.

На 3-ем фото вообще отсутствует клемник (везде стандартная разводка) и копоть за целым счетчиком.

как замыкание с пожаром который мгновенно сам потух, но куда делась крышка с первого фото?

Это не ребус с ИИ?

Змінено користувачем Дорофеев Сергей
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

2 часа назад, Фрай сказал:

Погоріло ще у пʼятницю коли був суцільний блекаут по країні.

Може, в суботу? Коли вдень подали напругу, на фазах спочатку було 307-310 В. Цікаво, що лічильники GAMA 300 не пропустили її споживачам. Тоді стало зрозуміло, що там є захист від перенапруги. Це в Києві.

20260202_163041.jpg

Змінено користувачем ashim1990
  • Лайк 1
Посилання на коментар

5 годин тому, Дорофеев Сергей сказав:

Это не ребус с ИИ?

На жаль ні і це ще не всі лічильники. ((

Біда ж не ходить одна, порепані труби СО показувати не буду.

Цитата

На втором явно пожар в клемнике (тот что к трансформаторам тока. Но рядом целый счетчик.

це тому, що цілі вмерли від низької напруги, а ті що вибухнули то від високої, принаймі так кажуть наші фахівці.

Цитата

Може, в суботу?

так, то все у суботу, просто дні вже переплутались у нескінчений калейдоскоп подій.

Змінено користувачем Фрай
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

1 час назад, Dr.Yura сказал:

а чого обовяково мють бути реле напруги, може обійшлись без них хто зна, може взагалі було підключена "вилка-вилка" ... зявилась напруга міська і є зустрічна :-)

Я конкретне речення прокоментував, а не гадав що там сталося. Бо при технологичній аварії в мережі рятує лишень надійна автоматика. І то не завжди. Тут локальна хрінь якась в межах будинка чи під'їзда - типу п'яний електрик щось в ТП нахомутав і у половини споживачів погоріли електроприлади. Невже не стикалися з подібним? А тут система країни пішла в аварію і навіть потягнула за собою систему в Молдові. Тож не дивно що десь погоріли лічильники. Наскільки я розумію в Києві наразі намагаються заживити якомога більше споживачів і заплющують очи якщо десь на напівзруйнованих ТП трохи менше за норму встановили автоматики.

• Дізлайк 1
Посилання на коментар

Панове, порадьте затискач для клем: не за всі гроші світу, але зручний і надійний.
Потрібно під дроти 1,5–6,0 мм². Зараз обсяги аматорські, але якщо раптом пощастить, то щоб і хату, і маєток ним було комфортно робити.
Раніше свого не мав, а тепер прийшла пора: вирішив, що треба мати свій.:oops:

Посилання на коментар

3 часа назад, Фрай сказал:

На жаль ні і це ще не всі лічильники. ((

Біда ж не ходить одна, порепані труби СО показувати не буду.

це тому, що цілі вмерли від низької напруги, а ті що вибухнули то від високої, принаймі так кажуть наші фахівці.

і так, то все у суботу, просто дні вже переплутались у нескінчений калейдоскоп подій.

А чего это вас, уважаемый Фрай, Наблюдатель пожалел?

Это вы один который спасся? Вызывает подозрения😀

• Хаха 2
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

57 минут назад, Дорофеев Сергей сказал:

А чего это вас, уважаемый Фрай, Наблюдатель пожалел?

Это вы один который спасся? Вызывает подозрения😀

Не буди лихо. Это я накаркал. Из глубин вернулся Наблюдатель и добил уважаемого Фрая.

Теперь мы все одна семья, все пострадавшие. 

Змінено користувачем Дорофеев Сергей
Посилання на коментар

55 хвилин тому, Дорофеев Сергей сказав:

А чего это вас, уважаемый Фрай, Наблюдатель пожалел? Это вы один который спасся? Вызывает подозрения😀

Не опасайтесь, олдьі нормальной ориентации на зальіцяння людишек иной ориентации внимания не обращают.

Воно хворе, не звертайте уваги і пробачте

• Лайк 1
Посилання на коментар

Офф: я навпаки часто мінуси від цього скрєпного форумчанина сприймаю як позитивну оцінку адекватного питання чи доречної відповіді 😀

• Лайк 1
  • Хаха 1
Посилання на коментар

8 минут назад, Offroad сказал:

Офф: я навпаки часто мінуси від цього скрєпного форумчанина сприймаю як позитивну оцінку адекватного питання чи доречної відповіді 😀

Это того шо вы что то умное пишите (по его мнению). А меня бьют всё больше за компанию. Типа кого то Наблюдатель рубит, а в меня щепки летят.

Посилання на коментар

Та пішов він у сад, вертаймось до теми.

От я реально не знав, що може бути така проблема від низької напруги, висока зрозуміло, спалить.

Ось ще один бабахнувший виявили

IMG_3546.thumb.jpeg.f61d1447f4f78861c4a8c87a44841f23.jpeg

А воно бач і низька також не така вже й безневинна 

Змінено користувачем Фрай
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...