beavis Опубліковано: 7 березня Поділитись Опубліковано: 7 березня (змінено) 05.03.2025 в 21:53, Dart990 сказав: Здравствуйте! Подскажите пожалуйста, возникла необходимость заменить в люстре 220В (используется с семью светодиодными лампочками 1,5-3Вт) некачественные патроны G4, решил взять не китайские, а немецкие, выбирал между производителями BJB и Vossloh-Schwabe, в итоге выбор пал на BJB, но данный производитель указывает, что их патроны на 12-24В, а продавцы говорят - "на 220В подойдёт, бери не пожалеешь", отсюда и возник вопрос, или продавцам нужно лишь бы продать или действительно у производителей 12-24В указано для галочки и можно использовать при 220В? Потужність світлодіодних лампочок однакова що для 220, що для 12В. Якщо взяти для прикладу 3Вт, то маєму наступну силу струму: 3/220 = 0,013А 3/12 = 0,25А А з огляду на те, що лампи в обох випадках 3Вт, то і нагрів однаковий. Тому висновок - цоколь на 12В підійде для обох випадків, бо переварює більший струм. А от цоколь на 220 - тільки на 220. Поправте, якщо туплю. П.С. Додам, що у моїй люстрі можна використовувати галогенні лампи 12в на 20Вт, а це вже 1,7А. Змінено 7 березня користувачем beavis 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dart990 Опубліковано: 7 березня Поділитись Опубліковано: 7 березня 1 час назад, beavis сказал: Потужність світлодіодних лампочок однакова що для 220, що для 12В. Якщо взяти для прикладу 3Вт, то маєму наступну силу струму: 3/220 = 0,013А 3/12 = 0,25А А з огляду на те, що лампи в обох випадках 3Вт, то і нагрів однаковий. Тому висновок - цоколь на 12В підійде для обох випадків, бо переварює більший струм. А от цоколь на 220 - тільки на 220. Поправте, якщо туплю. П.С. Додам, що у моїй люстрі можна використовувати галогенні лампи 12в на 20Вт, а це вже 1,7А. Спасибо! 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
porterlv Опубліковано: 7 березня Поділитись Опубліковано: 7 березня (змінено) Допоможіть опізнати маркування кабелю: Змінено 7 березня користувачем porterlv 2 6 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
outdoor24 Опубліковано: 7 березня Поділитись Опубліковано: 7 березня 8 хвилин тому, porterlv сказав: Допоможіть опізнати маркування кабелю: маркування не підкажу, але це мабуть для підключення роутера 3 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
serjik_007 Опубліковано: 7 березня Поділитись Опубліковано: 7 березня (змінено) В 04.03.2025 в 16:44, Shturman1 сказал: якщо зубр ставити після перемикача, то є ймовірність що його буде глючити при роботі від генератора. До хозблоку теж 3 фази будете тягнути? до хозблоку піде 1 фаза. Суть мого Зубра - захистити саме хозблок, бо в будинку у мене стоять по одному стабілізатору на кожну фазу. Схема така, що з вуличного щитка електрика іде в будинок через трипозиційний перемикач для генератора (генератор інверторний). В будинку все захищено стабілізаторами. А на хозблок я хочу вивести кабель також із цього вуличного щитка (1 фазу тільки), щоб генератор живив і будинок і хозблок. Так от після трипозиційного перемикача що правильно поставити: Зубр, чи дифавтомат? І чому Зубр може глючити в разі його встановлення після трипозиційного перемикача генератора? бо генератор видає не ровну/постійну напругу?! Я думав що якщо генератор інверторний, то все ровно видає. Змінено 7 березня користувачем serjik_007 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 7 березня Поділитись Опубліковано: 7 березня 58 хвилин тому, porterlv сказав: Допоможіть опізнати маркування кабелю: Не для прокладки на улице, а то может быть повреждена 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Chatter Опубліковано: 7 березня Поділитись Опубліковано: 7 березня 5 часов назад, beavis сказал: Поправте, якщо туплю. Поправлю. "Потужність світлодіодних лампочок однакова що для 220, що для 12В." - это называется подмена тезиса. Вопрос был про патроны G4 и напряжение. А они на 12В, by design. Для 220В есть G9. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
beavis Опубліковано: 7 березня Поділитись Опубліковано: 7 березня 31 хвилину тому, Chatter сказав: Поправлю. "Потужність світлодіодних лампочок однакова що для 220, що для 12В." - это называется подмена тезиса. Вопрос был про патроны G4 и напряжение. А они на 12В, by design. Для 220В есть G9. не напружуйтесь. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
outdoor24 Опубліковано: 7 березня Поділитись Опубліковано: 7 березня 1 годину тому, Chatter сказав: А они на 12В, by design. By який design? Де це зафіксовано? Чого тоді випускають лампи 220В з цоколем G4? Вони ж наче теж by design. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Chatter Опубліковано: 7 березня Поділитись Опубліковано: 7 березня 1 час назад, beavis сказал: не напружуйтесь. Я, как раз и нет, это вы тут свои фантазии выдаете за реальность. Osram или Philips G4 на 220 слабо найти? Можно еще фото забора предоставить. Гавно всякое китайское выставлять как доказательство? Умно, умно. А так, это наглядное пособие когнитивного искажения "Каскад доступной информации" — самоусиливающийся процесс, в ходе которого коллективная вера во что-то становится всё более убедительной за счёт нарастающего повторения в публичном дискурсе («повторяйте нечто достаточно долго, и это станет правдой»). Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
beavis Опубліковано: 7 березня Поділитись Опубліковано: 7 березня 1 годину тому, Chatter сказав: Я, как раз и нет, это вы тут свои фантазии выдаете за реальность. Osram или Philips G4 на 220 слабо найти? Можно еще фото забора предоставить. Гавно всякое китайское выставлять как доказательство? Умно, умно. А так, это наглядное пособие когнитивного искажения "Каскад доступной информации" — самоусиливающийся процесс, в ходе которого коллективная вера во что-то становится всё более убедительной за счёт нарастающего повторения в публичном дискурсе («повторяйте нечто достаточно долго, и это станет правдой»). А, ну тепер з тобою остаточно все ясно... Сонце наче ще не сильно гріло, а хтось вже перегрівся. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Chatter Опубліковано: 7 березня Поділитись Опубліковано: 7 березня 2 часа назад, outdoor24 сказал: By який design? Де це зафіксовано? 4 минуты назад, beavis сказал: ну тепер з тобою остаточно все ясно... Какие ж вы предсказуемые. 2 часа назад, outdoor24 сказал: Чого тоді випускають лампи 220В з цоколем G4 Гомеопатию и выпускают и продают и покупают. Почему выпускают? Потому что покупают. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
beavis Опубліковано: 7 березня Поділитись Опубліковано: 7 березня (змінено) 13 хвилин тому, Chatter сказав: Какие ж вы предсказуемые. Ох уж ці китайці зі своїми лампами, знов поклали болт на чиєсь забугорне дсту. Та ще і світлодіодні лампи ці свої випускають, а люди їх пхають замість галогенок. Жах. Змінено 7 березня користувачем beavis Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Chatter Опубліковано: 7 березня Поділитись Опубліковано: 7 березня 14 минут назад, beavis сказал: Ох уж ці китайці зі своїми лампами, знов поклали болт на чиєсь забугорне дсту. Совершенно верно. Как и в случае наконечников "под пайку", на это есть причина. Окуевшие от безнаказанности обезьяны. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
outdoor24 Опубліковано: 7 березня Поділитись Опубліковано: 7 березня (змінено) 49 хвилин тому, Chatter сказав: Гомеопатию Гомеопатія не порушує жодних норм / стандартів, хоча і не діє. Аналогія недоречна. А скріншот з якого документу? Ну і щоб два рази не вставати - у ньому ж точно є аналогічні вимоги для діодних ламп? 😉 Змінено 7 березня користувачем outdoor24 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Ihor Chumak Опубліковано: 7 березня Поділитись Опубліковано: 7 березня Панове, підкажіть, який кабель взяти для підключення електричної варильної поверхні? 1. Наскільки я розумію, всі потужні плитки розраховані на 3-фазне підключення. Хоча і допускають 1-фазне. 2. Дивлюся на їхні специфікації. Типова середня потужність десь 4,5 кВт. А якщо увімкнути всі конфорки одночасно - це і 7 кВт... А в режимі буста - 12. То взяти мідний ВВГ 5х4 з автоматом на 25 А, щоб перестрахуватися? Чи 5х2,5 з автоматом 16 А буде достатньо? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 7 березня Поділитись Опубліковано: 7 березня 8 минут назад, Ihor Chumak сказал: 1. Наскільки я розумію, всі потужні плитки розраховані на 3-фазне підключення. Хоча і допускають 1-фазне. Если простым языком то двух фазное, тоесть 4 провода фаза, фаза, ноль, земля 10 минут назад, Ihor Chumak сказал: То взяти мідний ВВГ 5х4 з автоматом на 25 А, щоб перестрахуватися? Чи 5х2,5 з автоматом 16 А буде достатньо? Так что бы перестраховаться 4х4 и автомат 16 Но если классическое (старое) расположение вверху индукционка под ней духовка то 5х4 одна ыаза как раз уйдет на духовку Но и на 2,5 работать будет если не страховаться и автомат на 16, но сейчас 4 может быть как раньше 2,5 1 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 8 березня Поділитись Опубліковано: 8 березня 9 часов назад, Ihor Chumak сказал: Наскільки я розумію, всі потужні плитки розраховані на 3-фазне підключення. Бытовые нет. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Chatter Опубліковано: 8 березня Поділитись Опубліковано: 8 березня 12 часов назад, outdoor24 сказал: Гомеопатія не порушує жодних норм / стандартів, хоча і не діє. Аналогія недоречна. Гомеопатия не относится к лекарственным средствам, как и псевдо-клеммы к электротехническим изделиям. 12 часов назад, outdoor24 сказал: А скріншот з якого документу? IEC 60432 12 часов назад, outdoor24 сказал: у ньому ж точно є аналогічні вимоги для діодних ламп? 😉 Проблема в напряжении выше 50В, а не СД, токах и т.п. Но вам можно. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Perforator21 Опубліковано: 8 березня Поділитись Опубліковано: 8 березня (змінено) Передивився по діагоналі IEC 60061-2, там дійсно прописано що G4 не призначений для напруги 230В. Так що з технічної точки зору Chatter правий (хоча у нас на форумі в такому тоні спілкуватися не прийнято). Чи схопнеться всесвіт у сінгулярність якщо підключити 230 В на G4? Думаю що ні. Но це вже ваше рішення і ваша відповідальність. Якби працював по найму - точно би таке робити не став, а для себе - треба думати. Змінено 8 березня користувачем Perforator21 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Chatter Опубліковано: 8 березня Поділитись Опубліковано: 8 березня 2 часа назад, Perforator21 сказал: а для себе - треба думати Так в этом и проблема. Человек засомневался, хотя производитель явно сказал - 12В, но мудрий нарид хором запел - можно, чувак, делай! Что является побуждением к действию. Именно это я считаю неприемлемым (мудачеством). Как и с наконечниками. Себе лично - обпаивайтесь до потери сознания. Но, как я понял, у некоторых это массово, на продажу, еще и другим советуют. 2 часа назад, Perforator21 сказал: Чи схопнеться всесвіт у сінгулярність якщо підключити 230 В на G4? Чи схопнеться всесвіт у сінгулярність якщо загине людина чи станется пожежа? Думаю що ні. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
beavis Опубліковано: 8 березня Поділитись Опубліковано: 8 березня Чось мені здається, шо за останні декілька сторінок тут багато хто для себе вирішив кого записати в в категорію "неприйнятних" (slovnyk.ua/index.php?swrd=мудак). 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дорофеев Сергей Опубліковано: 9 березня Поділитись Опубліковано: 9 березня В 07.03.2025 в 20:28, Chatter сказал: Osram или Philips G4 на 220 слабо найти Лампочка LED OSRAM PIN20 G4 1.8W 2700K 220V (4058075431966) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дорофеев Сергей Опубліковано: 9 березня Поділитись Опубліковано: 9 березня В 07.03.2025 в 22:46, Chatter сказал: Окуевшие от безнаказанности обезьяны. Окуевшей от безнаказанности наглого апломба обезьяне. Скинь № Новой Почты я те Осрам G4 220 вольт на память вышлю Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Chatter Опубліковано: 9 березня Поділитись Опубліковано: 9 березня 8 часов назад, Дорофеев Сергей сказал: я те Осрам G4 220 вольт Моя ж ты мавпочка, я в тебе не сомневался. Погуглить 4058075431966, и понять, что это 12В нейронов не хватило. Прям на твоем скрине это видно. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз