Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Питання з електрики, які не потребують окремої теми

sanykrimea

Рекомендовані повідомлення

05.03.2025 в 21:53, Dart990 сказав:

Здравствуйте! Подскажите пожалуйста, возникла необходимость заменить в люстре 220В (используется с семью светодиодными лампочками 1,5-3Вт) некачественные патроны G4, решил взять не китайские, а немецкие, выбирал между производителями BJB и Vossloh-Schwabe, в итоге выбор пал на BJB, но данный производитель указывает, что их патроны на 12-24В, а продавцы говорят - "на 220В подойдёт, бери не пожалеешь", отсюда и возник вопрос, или продавцам нужно лишь бы продать или действительно у производителей 12-24В указано для галочки и можно использовать при 220В?

1.jpg

Потужність світлодіодних лампочок однакова що для 220, що для 12В.

Якщо взяти для прикладу 3Вт, то маєму наступну силу струму:

3/220 = 0,013А

3/12 = 0,25А

А з огляду на те, що лампи в обох випадках 3Вт, то і нагрів однаковий.

Тому висновок - цоколь на 12В підійде для обох випадків, бо переварює більший струм. А от цоколь на 220 - тільки на 220.

Поправте, якщо туплю.

П.С. Додам, що у моїй люстрі можна використовувати галогенні лампи 12в на 20Вт, а це вже 1,7А.

Змінено користувачем beavis
  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 час назад, beavis сказал:

Потужність світлодіодних лампочок однакова що для 220, що для 12В.

Якщо взяти для прикладу 3Вт, то маєму наступну силу струму:

3/220 = 0,013А

3/12 = 0,25А

А з огляду на те, що лампи в обох випадках 3Вт, то і нагрів однаковий.

Тому висновок - цоколь на 12В підійде для обох випадків, бо переварює більший струм. А от цоколь на 220 - тільки на 220.

Поправте, якщо туплю.

П.С. Додам, що у моїй люстрі можна використовувати галогенні лампи 12в на 20Вт, а це вже 1,7А.

Спасибо!

• Лайк 1
Посилання на коментар

Допоможіть опізнати маркування кабелю:

кабель харчування.jpg

Змінено користувачем porterlv
  • Лайк 2
  • Хаха 6
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

8 хвилин тому, porterlv сказав:

маркування не підкажу, але це мабуть для підключення роутера image.png.a61fa9781e388eb8a066ce34ec45d026.png

• Лайк 3
  • Хаха 2
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

В 04.03.2025 в 16:44, Shturman1 сказал:

якщо зубр ставити після перемикача, то є ймовірність що його буде глючити при роботі від генератора. До хозблоку теж 3 фази будете тягнути? 

до хозблоку піде 1 фаза. Суть мого Зубра - захистити саме хозблок, бо в будинку у мене стоять по одному стабілізатору на кожну фазу. 

Схема така, що з вуличного щитка електрика іде в будинок через трипозиційний перемикач для генератора (генератор інверторний). В будинку все захищено стабілізаторами. А на хозблок я хочу вивести кабель також із цього вуличного щитка (1 фазу тільки), щоб генератор живив і будинок і хозблок. Так от після трипозиційного перемикача що правильно поставити: Зубр, чи дифавтомат?

І чому Зубр може глючити в разі його встановлення після трипозиційного перемикача генератора? бо генератор видає не ровну/постійну напругу?! Я думав що якщо генератор інверторний, то все ровно видає.

Змінено користувачем serjik_007
Посилання на коментар

58 хвилин тому, porterlv сказав:

кабель харчування.jpg

Не  для прокладки на улице, а то может быть повреждена 

• Хаха 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

5 часов назад, beavis сказал:

Поправте, якщо туплю.

Поправлю. "Потужність світлодіодних лампочок однакова що для 220, що для 12В." - это называется подмена тезиса. Вопрос был про патроны G4 и напряжение. А они на 12В, by design.

Для 220В есть G9.

Посилання на коментар

31 хвилину тому, Chatter сказав:

Поправлю. "Потужність світлодіодних лампочок однакова що для 220, що для 12В." - это называется подмена тезиса. Вопрос был про патроны G4 и напряжение. А они на 12В, by design.

Для 220В есть G9.

не напружуйтесь.

539544064_.thumb.png.75fdcac2a5f29640c16c9139086bf284.png

• Лайк 2
Посилання на коментар

1 годину тому, Chatter сказав:

А они на 12В, by design.

By який design? Де це зафіксовано? 
Чого тоді випускають лампи 220В з цоколем G4? Вони ж наче теж by design.

• Лайк 1
Посилання на коментар

1 час назад, beavis сказал:

не напружуйтесь.

Я, как  раз и нет, это вы тут свои фантазии выдаете за реальность. Osram или Philips G4 на 220 слабо найти? Можно еще фото забора предоставить. Гавно всякое китайское выставлять как доказательство? Умно, умно. А так, это наглядное пособие когнитивного искажения "Каскад доступной информации" — самоусиливающийся процесс, в ходе которого коллективная вера во что-то становится всё более убедительной за счёт нарастающего повторения в публичном дискурсе («повторяйте нечто достаточно долго, и это станет правдой»).

Посилання на коментар

1 годину тому, Chatter сказав:

Я, как  раз и нет, это вы тут свои фантазии выдаете за реальность. Osram или Philips G4 на 220 слабо найти? Можно еще фото забора предоставить. Гавно всякое китайское выставлять как доказательство? Умно, умно. А так, это наглядное пособие когнитивного искажения "Каскад доступной информации" — самоусиливающийся процесс, в ходе которого коллективная вера во что-то становится всё более убедительной за счёт нарастающего повторения в публичном дискурсе («повторяйте нечто достаточно долго, и это станет правдой»).

А, ну тепер з тобою остаточно все ясно...

Сонце наче ще не сильно гріло, а хтось вже перегрівся.

• Лайк 1
Посилання на коментар

2 часа назад, outdoor24 сказал:

By який design? Де це зафіксовано?

4 минуты назад, beavis сказал:

ну тепер з тобою остаточно все ясно...

Какие ж вы предсказуемые.

878813048_g4-1.jpg.e7f89b2746e03b7d66e8c9ea2b73377b.jpg1272181857_g4-2.jpg.f9e0a9eacc9883ce5838bd41f8537d33.jpg1387103839_g4-3.jpg.e7a235693b75e57fdb168e87e8238f42.jpg

2 часа назад, outdoor24 сказал:

Чого тоді випускають лампи 220В з цоколем G4

Гомеопатию и выпускают и продают и покупают. Почему выпускают? Потому что покупают.

Посилання на коментар

13 хвилин тому, Chatter сказав:

Какие ж вы предсказуемые.

Ох уж ці китайці зі своїми лампами, знов поклали болт на чиєсь забугорне дсту.

Та ще і світлодіодні лампи ці свої випускають, а люди їх пхають замість галогенок. Жах.

Змінено користувачем beavis
Посилання на коментар

14 минут назад, beavis сказал:

Ох уж ці китайці зі своїми лампами, знов поклали болт на чиєсь забугорне дсту.

Совершенно верно. Как и в случае наконечников "под пайку", на это есть причина. Окуевшие от безнаказанности обезьяны.

• Сумно 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

49 хвилин тому, Chatter сказав:

Гомеопатию

Гомеопатія не порушує жодних норм / стандартів, хоча і не діє. Аналогія недоречна.

А скріншот з якого документу?

Ну і щоб два рази не вставати - у ньому ж точно є аналогічні вимоги для діодних ламп? 😉

Змінено користувачем outdoor24
  • Лайк 1
Посилання на коментар

Панове, підкажіть, який кабель взяти для підключення електричної варильної поверхні?

1. Наскільки я розумію, всі потужні плитки розраховані на 3-фазне підключення. Хоча і допускають 1-фазне.

2. Дивлюся на їхні специфікації. Типова середня потужність десь 4,5 кВт. А якщо увімкнути всі конфорки одночасно - це і 7 кВт... А в режимі буста - 12.

То взяти мідний ВВГ 5х4 з автоматом на 25 А, щоб перестрахуватися? Чи 5х2,5 з автоматом 16 А буде достатньо?

Посилання на коментар

8 минут назад, Ihor Chumak сказал:

1. Наскільки я розумію, всі потужні плитки розраховані на 3-фазне підключення. Хоча і допускають 1-фазне.

Если простым языком то двух фазное, тоесть 4 провода фаза, фаза, ноль, земля

10 минут назад, Ihor Chumak сказал:

То взяти мідний ВВГ 5х4 з автоматом на 25 А, щоб перестрахуватися? Чи 5х2,5 з автоматом 16 А буде достатньо?

Так что бы перестраховаться 4х4 и автомат 16 :-)

Но если классическое (старое) расположение вверху индукционка под ней духовка то 5х4 одна ыаза как раз уйдет на духовку

Но и на 2,5 работать будет если не страховаться и автомат на 16, но сейчас 4 может быть как раньше 2,5 :-)

• Лайк 1
  • Дякую 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

9 часов назад, Ihor Chumak сказал:

Наскільки я розумію, всі потужні плитки розраховані на 3-фазне підключення.

Бытовые нет.

• Дізлайк 1
Посилання на коментар

12 часов назад, outdoor24 сказал:

Гомеопатія не порушує жодних норм / стандартів, хоча і не діє. Аналогія недоречна.

Гомеопатия не относится к лекарственным средствам, как и псевдо-клеммы к электротехническим изделиям.

А скріншот з якого документу?

IEC 60432

у ньому ж точно є аналогічні вимоги для діодних ламп? 😉

Проблема в напряжении выше 50В, а не СД, токах и т.п. Но вам можно.

Посилання на коментар

Передивився по діагоналі IEC 60061-2, там дійсно прописано що G4 не призначений для напруги 230В. Так що з технічної точки зору Chatter правий (хоча у нас на форумі в такому тоні спілкуватися не прийнято). Чи схопнеться всесвіт у сінгулярність якщо підключити 230 В на G4? Думаю що ні. Но це вже ваше рішення і ваша відповідальність. Якби працював по найму - точно би таке робити не став, а для себе - треба думати. 

Змінено користувачем Perforator21
  • Лайк 1
Посилання на коментар

2 часа назад, Perforator21 сказал:

а для себе - треба думати

Так в этом и проблема. Человек засомневался, хотя производитель явно сказал - 12В, но мудрий нарид хором запел - можно, чувак, делай! Что является побуждением к действию. Именно это я считаю неприемлемым (мудачеством). Как и с наконечниками. Себе лично - обпаивайтесь до потери сознания. Но, как я понял, у некоторых это массово, на продажу, еще и другим советуют.

2 часа назад, Perforator21 сказал:

Чи схопнеться всесвіт у сінгулярність якщо підключити 230 В на G4?

Чи схопнеться всесвіт у сінгулярність якщо загине людина чи станется пожежа? Думаю що ні.

• Дізлайк 2
Посилання на коментар

Чось мені здається, шо за останні декілька сторінок тут багато хто для себе вирішив кого записати в в категорію "неприйнятних" (slovnyk.ua/index.php?swrd=мудак).

• Лайк 1
Посилання на коментар

В 07.03.2025 в 20:28, Chatter сказал:

Osram или Philips G4 на 220 слабо найти

Лампочка LED OSRAM PIN20 G4 1.8W 2700K 220V (4058075431966)

Screenshot 2025-03-09 at 12-35-58 Лампочка LED OSRAM PIN20 G4 1.8W 2700K 220V (4058075431966).jpg

Посилання на коментар

В 07.03.2025 в 22:46, Chatter сказал:

Окуевшие от безнаказанности обезьяны.

Окуевшей от безнаказанности наглого апломба обезьяне. Скинь № Новой Почты я те Осрам G4 220 вольт на память вышлю

Посилання на коментар

8 часов назад, Дорофеев Сергей сказал:

я те Осрам G4 220 вольт

Моя ж ты мавпочка, я в тебе не сомневался. Погуглить 4058075431966, и понять, что это 12В нейронов не хватило. Прям на твоем скрине это видно.

Screenshot 2025-03-09 220140.jpg

• Дізлайк 1
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...