Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Вопросы по сантехнике, не требующие создания отдельных тем.

B.S.V.

Рекомендовані повідомлення

Перший бойлер встановив собі здається у 97 році і з тих пір скрізь на всіх квартирах вони були встановлені, але жодного разу не бачив щоб спрацював аварійний клапан.

Більш того, кілька разів стикався з тим, що він не працював при натисканні і доводилось міняти, а накуа?

Висновок - він непотрібен?

А в будинку вже 11-й рік як встановлено в щиток дифавтомати, але й досі не не було жодного спрацювання. 

Питання - навіщо я їх купляв? 
Перелив? Якщо теоретично може вийти з ладу клапан то й «перелив» мусить бути.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

2 часа назад, Дорофеев Сергей сказал:

Какая прелесть.

Моё почтение, уважаемый Vikctor.

"Этого мы не знаем. В гимназиях не обучались.

Митрич говорил сущую правду. В гимназии он не обучался. Он окончил Пажеский корпус."

Конечно ни какой перелив вам не нужен, у вас трап в котельной. На киевский манер в топочной

В мене немає сумнівів що ви обізнані на толстоєвських та піснях лєпсів, але по суті є що додати?

• Дізлайк 1
Посилання на коментар

1 час назад, Фрай сказал:

Перший бойлер встановив собі здається у 97 році і з тих пір скрізь на всіх квартирах вони були встановлені, але жодного разу не бачив щоб спрацював аварійний клапан.

Більш того, кілька разів стикався з тим, що він не працював при натисканні і доводилось міняти, а накуа?

А в будинку вже 11-й рік як встановлено в щиток дифавтомати, але й досі не не було жодного спрацювання. 

Так встановіть соби той перелив чи вам потрібно моє схвалення? Хочете помірятись рівнем виконання наших котелен або електричних щитів чи просто так вирішили втрутитись в наш діалог? 

• Дізлайк 1
Посилання на коментар

24 хвилини тому, Vikctor сказав:

Так встановіть соби той перелив чи вам потрібно моє схвалення?

Нагадайте коли я у вас просив пораду? Ж-)
спілкуюсь з людьми, хамські совєти мені нецікаві.

02.07.2025 в 00:00, Дорофеев Сергей сказав:
01.07.2025 в 12:40, SAN67 сказав:

Перелив по желанию и возможности

Шутите? Шутите, шутите. Многие от так же с заземлением шутили. И на предохранителях экономили

В свій час пройшов таку школу на власних помилках, що й досі соромно, тепер користуюсь правилом закону Мерфі. 

Краще хай перелив буде і все працює чим навпаки.

Навіть у своїх ставочках-калюжах завчасно робив переливи, так у цьому році від дощів це актуально як ніколи.

Посилання на коментар

Моя мысль такая. "Мы покупаем или продаём?

Сантехник/электрик, работая за деньги должен устанавливать перелив/УЗО.

Домашний умелец такими условностями не ограничен и может делать всё что захочет.

Посилання на коментар

Дорофеев Сергей, у меня такая схема работает  более 20 лет. У меня нет возможности установить перелив. Да это иногда и не самое лучшее решение.  Для этой конструкции перелив не обязательное решение, т.к. имеется иное. На случай выхода из строя арматуру наполнения можно установить клапан зашиты от протекания.

• Лайк 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

13 минут назад, SAN67 сказал:

Дорофеев Сергей, у меня такая схема работает  более 20 лет. У меня нет возможности установить перелив. Да это иногда и не самое лучшее решение.  Для этой конструкции перелив не обязательное решение, т.к. имеется иное. На случай выхода из строя арматуру наполнения можно установить клапан зашиты от протекания.

Перелив, как я себе представляю, это дырочка на определенной высоте бака в которую вкручен штуцер. А к этому штуцеру подсоединен шланг. А этот шланг соединен с канальей. Вроде так. Да? 

Если Да, то может быть конфуз. Поплавковый унитазный клапан подачи воды в бак стал постоянно нормально отрыт (постоянно). То есть, сломался.И вода начинает абсолютно тихий (если поплавковый не будет шуметь), незаметный, бесполезный кругооборот : от магистрали ХВП в бак и из бака в каналью. При этом счетчик всьо считает, но жильцы эту воду не получают. Обидно. И только в конце месяца при оплате снятии показаний счетчика может появиться вопрос и поиск причины.    

Змінено користувачем Propeller
  • Лайк 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

13 минут назад, SAN67 сказал:

У меня нет возможности установить перелив.

Когда то, в прошлой жизни, до войны, мы установили перелив прсверлив панель девятиэтажки на каком то высоком этаже. Это была страховка от того случая. А если, раз в жизни, вода польется на асфальт во дворе решили что это допустимо.

Сейчас за этим, вдобавок к клапану, может следить электроника.

Считаю тема исчерпана.

• Лайк 1
Посилання на коментар

7 минут назад, Propeller сказал:

Перелив, как я себе представляю, это дырочка на определенной высоте бака в которую вкручен штуцер. А к этому штуцеру подсоединен шланг. А этот шланг соединен с канальей. Вроде так. Да? 

Если Да, то может быть конфуз. Поплавковый унитазный клапан подачи воды в бак стал постоянно нормально отрыт (постоянно). То есть, сломался.И вода начинает абсолютно тихий (если поплавковый не будет шуметь), незаметный, бесполезный кругооборот : от магистрали ХВП в бак и из бака в каналью. При этом счетчик всьо считает, но жильцы эту воду не получают. Обидно. И только в конце месяца при оплате снятии показаний счетчика может появиться вопрос и поиск причины.    

Клапан специально для баков на 3/4". Прообразом для него был поплавок старого советского унитаза

Посилання на коментар

3 часа назад, Propeller сказал:

В мене лічильник води у приямку, куди я лізу раз на рік.:) 

В цілому виробники бойлерів наприклад вказують необхідність встановити аварійний клапан і схематично пояснюють де саме. Навіть часто комплектують бойлер відповідним клапаном. Виробники накопичувальних ємностей мало того, що нічого подібного на перелив не вказують, а ще й пропонують лишень два місця для приєднання трубопроводів (одне для подачі зверху і друге для  відтоку знизу) до ємності - це або витеснено на бочці, або за бажанням покупця в ці місця одразу впресовані відповідні гайки. Ніяких позначень для зливу немає. Мало того на фото наприклад моєї бочки видно, що подача води розташована на самому верху рівной горізонтальной поверхні і будь-яка врізка вище буде в доволі складному (вигін та відповідно нерівна площіна) для герметичного з'єднання місці. Це я вже мовчу, що здебільшого таку накопичувальну ємність встановлюють не одразу, а поживші в будинку й дізнавшись, що тиск центральной води не завжди буває задовільним чи іноді її взагалі немає. Відповідно не так багато шансів, що поруч є зручне місце для врізки в каналью. Треба ще потрахатись герметично в сенсі небажаних запахів під'єднати цю трасу переливу до канальї та ще й напевно якійсь сухий клапан передбачити, щоб від ємності не смерділо. Значно легше придбати не дешманський механізм з кронштейном з нержавійки, та все як слід закріпити.

Спойлер

713994679_.thumb.png.36c9f41955a58ec20d4a4b62a9479ec2.png

1403570255_.thumb.png.c97638a63fa23af255b1753efed8ec8c.png

Змінено користувачем Vikctor
  • Дякую 1
Посилання на коментар

9 годин тому, Фрай сказав:

Якось забув відкрити на бойлері крани і встановлений був на максимальний нагрів, то вода почала листись через той клапан

Посилання на коментар

4 години тому, Андрій Миколайович сказав:

Якось забув відкрити на бойлері крани і встановлений був на максимальний нагрів, то вода почала листись через той клапан

А в мене бойлер не гріє,якщо подачі немає

Посилання на коментар

7 часов назад, Vikctor сказал:

В мене лічильник води у приямку, куди я лізу раз на рік.:) 

В цілому виробники бойлерів наприклад вказують необхідність встановити аварійний клапан і схематично пояснюють де саме. Навіть часто комплектують бойлер відповідним клапаном. Виробники накопичувальних ємностей мало того, що нічого подібного на перелив не вказують, а ще й пропонують лишень два місця для приєднання трубопроводів (одне для подачі зверху і друге для  відтоку знизу) до ємності - це або витеснено на бочці, або за бажанням покупця в ці місця одразу впресовані відповідні гайки. Ніяких позначень для зливу немає. Мало того на фото наприклад моєї бочки видно, що подача води розташована на самому верху рівной горізонтальной поверхні і будь-яка врізка вище буде в доволі складному (вигін та відповідно нерівна площіна) для герметичного з'єднання місці. Це я вже мовчу, що здебільшого таку накопичувальну ємність встановлюють не одразу, а поживші в будинку й дізнавшись, що тиск центральной води не завжди буває задовільним чи іноді її взагалі немає. Відповідно не так багато шансів, що поруч є зручне місце для врізки в каналью. Треба ще потрахатись герметично в сенсі небажаних запахів під'єднати цю трасу переливу до канальї та ще й напевно якійсь сухий клапан передбачити, щоб від ємності не смерділо. Значно легше придбати не дешманський механізм з кронштейном з нержавійки, та все як слід закріпити.

Показать контент

713994679_.thumb.png.36c9f41955a58ec20d4a4b62a9479ec2.png

1403570255_.thumb.png.c97638a63fa23af255b1753efed8ec8c.png

При регистрации на форуме не требуется трудовая книжка и рекомендации. Люди верят друг другу на слово

Уважаемый  Vikctor вы практикующий сантехник? Сколько вы установили накопительных баков? Сколько лет вы имеете информацию о их работе? 

Вы всегда даёте гарантию что с ним, без системы защиты (уважаемый  SAN67 меня поправил. Мы ведем речь о системе защиты, она может быть и электронной) с установленным оборудованием ничего не случится.

Накопительные баки не сильно распостраненное оборудование, но за 15 лет я штук 20 установил. Мне хватило пары раз затопления подвалов, чтобы ввести в правило устанавливать предохранители от перелива.

Обращали внимание? В Союзе отлитые кабины ванных комнат имели порг и были расположены ниже уровня общего пола. Было, своеобразное, корыто. Это и была определенная система защиты от забивания всей квартиры 

Посилання на коментар

9 годин тому, Андрій Миколайович сказав:

А це як? 

У вас що , якийсь з кранів водорозбору (на кухні , в санвузлі  чи де інде) постійно відкритий/привідкритий ?

ПС.. Системі має бути пофіг  закрили ви крани біля бойлера чи не закрили і яку температуру ви виставили на бойлері. У вас не працює система безпеки. Вірніше вона працює але криво. Скоріш за все у вас відсутній або здох РБ системи ГВ.

Посилання на коментар

42 минуты назад, andrey_ka сказал:

Системі має бути пофіг  закрили ви крани біля бойлера чи не закрили і яку температуру ви виставили на бойлері. У вас не працює система безпеки. Вірніше вона працює але криво. Скоріш за все у вас відсутній або здох РБ системи ГВ.

РБ - необов'язковий елемент ГВП, можна встановлювати або ні. Система у Андрій Миколайович працює правильно.

Посилання на коментар

2 часа назад, Дорофеев Сергей сказал:

При регистрации на форуме не требуется трудовая книжка и рекомендации. Люди верят друг другу на слово

Уважаемый  Vikctor вы практикующий сантехник? Сколько вы установили накопительных баков? Сколько лет вы имеете информацию о их работе? 

Вы всегда даёте гарантию что с ним, без системы защиты (уважаемый  SAN67 меня поправил. Мы ведем речь о системе защиты, она может быть и электронной) с установленным оборудованием ничего не случится.

Накопительные баки не сильно распостраненное оборудование, но за 15 лет я штук 20 установил. Мне хватило пары раз затопления подвалов, чтобы ввести в правило устанавливать предохранители от перелива.

Обращали внимание? В Союзе отлитые кабины ванных комнат имели порг и были расположены ниже уровня общего пола. Было, своеобразное, корыто. Это и была определенная система защиты от забивания всей квартиры 

Трудова книжка у сантехника? Може це ще ліцензується?:) Пороги в радянських санвузлах. Нарешті зрозумів - ви в минулому працювали сантехником в ЖЕКу. Напевно ви маєте бізцінний досвід як ото випалювати сірку з каналізаційних стояків з чувуна. Навіть не уявляю для чого потрібен той досвід в розрізі котеджного будівництва. Напевно це йде пакетом з цітуванням толстоєвських чи відомих висловів з радянського кіно. Це я до того, що в мене немає отого всього переліченого. Сантехнічні роботи від фундамента до санфаянса/змішувачів є. Як і весь комплекс робіт з інших інженерних систем котеджей.

Накопичувальний бак я встановив лишень собі, бо нікому з замовників він не був потрібен. Так як кожна робота має виглядати красиво, то колгосп у вигляді переливу з накопичувальних баків я навряд кому-небудь запропоную, але вам не забороняю цього робити.

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...