Фрай Опубліковано: 13 годин тому Поділитись Опубліковано: 13 годин тому Перший бойлер встановив собі здається у 97 році і з тих пір скрізь на всіх квартирах вони були встановлені, але жодного разу не бачив щоб спрацював аварійний клапан. Більш того, кілька разів стикався з тим, що він не працював при натисканні і доводилось міняти, а накуа? Висновок - він непотрібен? А в будинку вже 11-й рік як встановлено в щиток дифавтомати, але й досі не не було жодного спрацювання. Питання - навіщо я їх купляв? Перелив? Якщо теоретично може вийти з ладу клапан то й «перелив» мусить бути. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 12 годин тому Поділитись Опубліковано: 12 годин тому 2 часа назад, Дорофеев Сергей сказал: Какая прелесть. Моё почтение, уважаемый Vikctor. "Этого мы не знаем. В гимназиях не обучались. Митрич говорил сущую правду. В гимназии он не обучался. Он окончил Пажеский корпус." Конечно ни какой перелив вам не нужен, у вас трап в котельной. На киевский манер в топочной В мене немає сумнівів що ви обізнані на толстоєвських та піснях лєпсів, але по суті є що додати? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 12 годин тому Поділитись Опубліковано: 12 годин тому 1 час назад, Фрай сказал: Перший бойлер встановив собі здається у 97 році і з тих пір скрізь на всіх квартирах вони були встановлені, але жодного разу не бачив щоб спрацював аварійний клапан. Більш того, кілька разів стикався з тим, що він не працював при натисканні і доводилось міняти, а накуа? Висновок - він непотрібен? А в будинку вже 11-й рік як встановлено в щиток дифавтомати, але й досі не не було жодного спрацювання. Питання - навіщо я їх купляв? Перелив? Якщо теоретично може вийти з ладу клапан то й «перелив» мусить бути. Так встановіть соби той перелив чи вам потрібно моє схвалення? Хочете помірятись рівнем виконання наших котелен або електричних щитів чи просто так вирішили втрутитись в наш діалог? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 11 годин тому Поділитись Опубліковано: 11 годин тому 24 хвилини тому, Vikctor сказав: Так встановіть соби той перелив чи вам потрібно моє схвалення? Нагадайте коли я у вас просив пораду? спілкуюсь з людьми, хамські совєти мені нецікаві. 02.07.2025 в 00:00, Дорофеев Сергей сказав: 01.07.2025 в 12:40, SAN67 сказав: Перелив по желанию и возможности Шутите? Шутите, шутите. Многие от так же с заземлением шутили. И на предохранителях экономили В свій час пройшов таку школу на власних помилках, що й досі соромно, тепер користуюсь правилом закону Мерфі. Краще хай перелив буде і все працює чим навпаки. Навіть у своїх ставочках-калюжах завчасно робив переливи, так у цьому році від дощів це актуально як ніколи. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дорофеев Сергей Опубліковано: 9 годин тому Поділитись Опубліковано: 9 годин тому Моя мысль такая. "Мы покупаем или продаём? Сантехник/электрик, работая за деньги должен устанавливать перелив/УЗО. Домашний умелец такими условностями не ограничен и может делать всё что захочет. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SAN67 Опубліковано: 8 годин тому Поділитись Опубліковано: 8 годин тому Дорофеев Сергей, у меня такая схема работает более 20 лет. У меня нет возможности установить перелив. Да это иногда и не самое лучшее решение. Для этой конструкции перелив не обязательное решение, т.к. имеется иное. На случай выхода из строя арматуру наполнения можно установить клапан зашиты от протекания. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Propeller Опубліковано: 8 годин тому Поділитись Опубліковано: 8 годин тому (змінено) 13 минут назад, SAN67 сказал: Дорофеев Сергей, у меня такая схема работает более 20 лет. У меня нет возможности установить перелив. Да это иногда и не самое лучшее решение. Для этой конструкции перелив не обязательное решение, т.к. имеется иное. На случай выхода из строя арматуру наполнения можно установить клапан зашиты от протекания. Перелив, как я себе представляю, это дырочка на определенной высоте бака в которую вкручен штуцер. А к этому штуцеру подсоединен шланг. А этот шланг соединен с канальей. Вроде так. Да? Если Да, то может быть конфуз. Поплавковый унитазный клапан подачи воды в бак стал постоянно нормально отрыт (постоянно). То есть, сломался.И вода начинает абсолютно тихий (если поплавковый не будет шуметь), незаметный, бесполезный кругооборот : от магистрали ХВП в бак и из бака в каналью. При этом счетчик всьо считает, но жильцы эту воду не получают. Обидно. И только в конце месяца при оплате снятии показаний счетчика может появиться вопрос и поиск причины. Змінено 8 годин тому користувачем Propeller 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дорофеев Сергей Опубліковано: 8 годин тому Поділитись Опубліковано: 8 годин тому 13 минут назад, SAN67 сказал: У меня нет возможности установить перелив. Когда то, в прошлой жизни, до войны, мы установили перелив прсверлив панель девятиэтажки на каком то высоком этаже. Это была страховка от того случая. А если, раз в жизни, вода польется на асфальт во дворе решили что это допустимо. Сейчас за этим, вдобавок к клапану, может следить электроника. Считаю тема исчерпана. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дорофеев Сергей Опубліковано: 7 годин тому Поділитись Опубліковано: 7 годин тому 7 минут назад, Propeller сказал: Перелив, как я себе представляю, это дырочка на определенной высоте бака в которую вкручен штуцер. А к этому штуцеру подсоединен шланг. А этот шланг соединен с канальей. Вроде так. Да? Если Да, то может быть конфуз. Поплавковый унитазный клапан подачи воды в бак стал постоянно нормально отрыт (постоянно). То есть, сломался.И вода начинает абсолютно тихий (если поплавковый не будет шуметь), незаметный, бесполезный кругооборот : от магистрали ХВП в бак и из бака в каналью. При этом счетчик всьо считает, но жильцы эту воду не получают. Обидно. И только в конце месяца при оплате снятии показаний счетчика может появиться вопрос и поиск причины. Клапан специально для баков на 3/4". Прообразом для него был поплавок старого советского унитаза Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Propeller Опубліковано: 5 годин тому Поділитись Опубліковано: 5 годин тому (змінено) ... Змінено 5 годин тому користувачем Propeller Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому (змінено) 3 часа назад, Propeller сказал: Перелив, как я себе представляю, это дырочка на определенной высоте бака в которую вкручен штуцер. А к этому штуцеру подсоединен шланг. А этот шланг соединен с канальей. Вроде так. Да? Если Да, то может быть конфуз. Поплавковый унитазный клапан подачи воды в бак стал постоянно нормально отрыт (постоянно). То есть, сломался.И вода начинает абсолютно тихий (если поплавковый не будет шуметь), незаметный, бесполезный кругооборот : от магистрали ХВП в бак и из бака в каналью. При этом счетчик всьо считает, но жильцы эту воду не получают. Обидно. И только в конце месяца при оплате снятии показаний счетчика может появиться вопрос и поиск причины. В мене лічильник води у приямку, куди я лізу раз на рік. В цілому виробники бойлерів наприклад вказують необхідність встановити аварійний клапан і схематично пояснюють де саме. Навіть часто комплектують бойлер відповідним клапаном. Виробники накопичувальних ємностей мало того, що нічого подібного на перелив не вказують, а ще й пропонують лишень два місця для приєднання трубопроводів (одне для подачі зверху і друге для відтоку знизу) до ємності - це або витеснено на бочці, або за бажанням покупця в ці місця одразу впресовані відповідні гайки. Ніяких позначень для зливу немає. Мало того на фото наприклад моєї бочки видно, що подача води розташована на самому верху рівной горізонтальной поверхні і будь-яка врізка вище буде в доволі складному (вигін та відповідно нерівна площіна) для герметичного з'єднання місці. Це я вже мовчу, що здебільшого таку накопичувальну ємність встановлюють не одразу, а поживші в будинку й дізнавшись, що тиск центральной води не завжди буває задовільним чи іноді її взагалі немає. Відповідно не так багато шансів, що поруч є зручне місце для врізки в каналью. Треба ще потрахатись герметично в сенсі небажаних запахів під'єднати цю трасу переливу до канальї та ще й напевно якійсь сухий клапан передбачити, щоб від ємності не смерділо. Значно легше придбати не дешманський механізм з кронштейном з нержавійки, та все як слід закріпити. Спойлер Змінено 4 години тому користувачем Vikctor 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Андрій Миколайович Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому 9 годин тому, Фрай сказав: Перший бойлер встановив собі здається у 97 році і з тих пір скрізь на всіх квартирах вони були встановлені, але жодного разу не бачив щоб спрацював аварійний клапан. Більш того, кілька разів стикався з тим, що він не працював при натисканні і доводилось міняти, а накуа? Висновок - він непотрібен? А в будинку вже 11-й рік як встановлено в щиток дифавтомати, але й досі не не було жодного спрацювання. Питання - навіщо я їх купляв? Перелив? Якщо теоретично може вийти з ладу клапан то й «перелив» мусить бути. Якось забув відкрити на бойлері крани і встановлений був на максимальний нагрів, то вода почала листись через той клапан Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз