Vikctor Опубліковано: В четвер в 20:09 Поділитись Опубліковано: В четвер в 20:09 7 минут назад, Сергей 31 сказал: Если человек просто высказывает свое личное мнение. Я никому, никогда, не мешал это делать. Даже если это мнение, слегка неправильное. І хто тут меріло "правильності" думки? Невже рехВ такі має кращі властивості за рехА? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: В четвер в 20:11 Поділитись Опубліковано: В четвер в 20:11 (змінено) 43 хвилини тому, Сергей 31 сказав: Сможете мои фото повторить? Я смогу Так? Змінено В четвер в 20:11 користувачем Фрай 2 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: В четвер в 21:54 Поділитись Опубліковано: В четвер в 21:54 2 години тому, Дорофеев Сергей сказав: Логично, сбоку хомут, кран-американку деталь с внутренней резьбой и тянешь магистраль. Питання про кран і врізку в ПНД не пов'язані між собою. Там кран між двома ППР трубами. Але то вже не важливо. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Андрій Миколайович Опубліковано: В четвер в 22:07 Поділитись Опубліковано: В четвер в 22:07 11 годин тому, yoojin сказав: Універсальна багатошарова труба ТЕСЕ це, вважаю, ідеальний варіант для водопостачання та опалення. Ну, й фітінги звичайно лише металеві. Дякую, ну і ще тоді питання, якщо використовувати цей тип труби, і навіть цього виробника для точності, як краще в санвузлах на місці розводити по точкам - через колектор чи трійниками? (я не майстер, а самостройщік якщо що 😉 ) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
murava Опубліковано: учора в 06:56 Поділитись Опубліковано: учора в 06:56 8 часов назад, Андрій Миколайович сказал: Дякую, ну і ще тоді питання, якщо використовувати цей тип труби, і навіть цього виробника для точності, як краще в санвузлах на місці розводити по точкам - через колектор чи трійниками? (я не майстер, а самостройщік якщо що 😉 ) Трійниками. Оці всі інстаграмні колектори на воду під сотню виходів - це тупо збільшення середнього чека з клієнта. Історично колекторні системи використовували коли труба була гівно і для надійності зменшували кількість з'єднань в підлозі. Тепер вже є нормальні труби і технології, з тим нема проблем. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yoojin Опубліковано: учора в 07:01 Поділитись Опубліковано: учора в 07:01 11 часов назад, Vikctor сказал: І дійсно - рехау всього лишень з рехА, тоді як ТЕСЕ аж з цілого рехВ. Якщо уважно вивчити характеристики, то останній смокче у першого. Тільки не треба про погані пластикові фітінги. TECE внутрішній шар с РЕХ-С. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yoojin Опубліковано: учора в 07:02 Поділитись Опубліковано: учора в 07:02 5 минут назад, murava сказал: Трійниками. Оці всі інстаграмні колектори на воду під сотню виходів - це тупо збільшення середнього чека з клієнта. Історично колекторні системи використовували коли труба була гівно і для надійності зменшували кількість з'єднань в підлозі. Тепер вже є нормальні труби і технології, з тим нема проблем. Підтримую на 100% Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дорофеев Сергей Опубліковано: учора в 07:17 Поділитись Опубліковано: учора в 07:17 9 часов назад, TaurosRMK сказал: Питання про кран і врізку в ПНД не пов'язані між собою. Там кран між двома ППР трубами. Але то вже не важливо. Другое дело. Вы не дочитали сообщение. Разведя тройник и трубу с стену, использовав 2 колена 90° вы сможете ставить любые подходящие краны. Миллиметры сыграют на рычаге. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: учора в 07:17 Поділитись Опубліковано: учора в 07:17 13 минут назад, yoojin сказал: TECE внутрішній шар с РЕХ-С. Згоден, але це все ще гірще за характеристиками ніж рехА, але значно краще ніж рехВ. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Андрій Миколайович Опубліковано: учора в 07:44 Поділитись Опубліковано: учора в 07:44 41 хвилину тому, yoojin сказав: Підтримую на 100% А чому так, ось наприклад я зайшов скажімо 20 чи 25 трубою в куток ванни звідки мені потрібно в тому ж кутку підключити вихід на душову, в інший кут - умивальник а в протилежний кут - на туалет, який смисл ставити трійники, коли можна постаивити одну "рампу" з краниками і в разі потреби в одному місці і перекрити той чи інший? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дорофеев Сергей Опубліковано: учора в 08:15 Поділитись Опубліковано: учора в 08:15 26 минут назад, Андрій Миколайович сказал: А чому так, ось наприклад я зайшов скажімо 20 чи 25 трубою в куток ванни звідки мені потрібно в тому ж кутку підключити вихід на душову, в інший кут - умивальник а в протилежний кут - на туалет, який смисл ставити трійники, коли можна постаивити одну "рампу" з краниками і в разі потреби в одному місці і перекрити той чи інший? Это академический вопрос, мало влияющий на нашу жизнь. Тут больше дело веры. Есть версия что в коллекорной системе водопровода, в отдельных ветках вода будет застраиваться и в ней будут заводиться всякие бактерии. Кто в это верит, у того точно заводятся Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дорофеев Сергей Опубліковано: учора в 08:21 Поділитись Опубліковано: учора в 08:21 57 минут назад, Vikctor сказал: Згоден, але це все ще гірще за характеристиками ніж рехА, але значно краще ніж рехВ. А как эти параметры влияют на эксплуатацию полиэтиленовой трубы? РехА, РехВ какая из них позволяет транспортировать теплоноситель более 100°, или давление под двадцаточку держать? Все кублимся в диапазоне температур 40-70° и давления 1,5-3 атм. А оцениваем маркетинговые уловки производителей. Нано покрытие лаком деет нам идеальную трубу? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yoojin Опубліковано: учора в 08:22 Поділитись Опубліковано: учора в 08:22 34 минуты назад, Андрій Миколайович сказал: А чому так, ось наприклад я зайшов скажімо 20 чи 25 трубою в куток ванни звідки мені потрібно в тому ж кутку підключити вихід на душову, в інший кут - умивальник а в протилежний кут - на туалет, який смисл ставити трійники, коли можна постаивити одну "рампу" з краниками і в разі потреби в одному місці і перекрити той чи інший? В будинках я роблю колекторну систему на санвузли - кожен на своїй гілці колектора. Робити ще на кожен прибор немає сенсу. В стандартній квартирі можна робити як завгодно, треба рахувати загальну вартість. Якість від цього не постраждає. 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yoojin Опубліковано: учора в 08:23 Поділитись Опубліковано: учора в 08:23 1 час назад, Vikctor сказал: Згоден, але це все ще гірще за характеристиками ніж рехА, але значно краще ніж рехВ. Експлуатаційні показники (класи застосування трубопроводів) однакові. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: учора в 10:54 Поділитись Опубліковано: учора в 10:54 Всім привіт. Маю наступну систему опалення: ТП котел + ТА 1700л, в який вмонтовано тени + 11 контурів теплої підлоги. Система залізна. Помітив у розходомірах бруд/шлам/іржу, тому прийшов час прочистити систему та встановити дешламатори. Чи реально самотужки промити контури ТП? Бо за цю послугу мені заряджають 10-20к грн. І чи можливо промити колектор не знімаючи його (заважає конструкція тумби умивальника). Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сергей 31 Опубліковано: 21 година тому Поділитись Опубліковано: 21 година тому 2 часа назад, МакДо сказал: Чи реально самотужки промити контури ТП? Да. 2 часа назад, МакДо сказал: І чи можливо промити колектор не знімаючи його (заважає конструкція тумби умивальника). Да. При наличии на коллекторе сливных вентилей. Не все расходомеры так разбираются. 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 21 година тому Поділитись Опубліковано: 21 година тому 15 хвилин тому, Сергей 31 сказав: Да. Да. При наличии на коллекторе сливных вентилей. Не все расходомеры так разбираются. Маю ось такий колектор Icma. Правий нижній кут зливний кран на 3/4”. Підкажіть куди краще підключати подачу для промивки і чи потрібно кожен контур відʼєднувати? Чи достатньо лише по черзі відкривати? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 21 година тому Поділитись Опубліковано: 21 година тому 5 часов назад, Дорофеев Сергей сказал: А как эти параметры влияют на эксплуатацию полиэтиленовой трубы? РехА, РехВ какая из них позволяет транспортировать теплоноситель более 100°, или давление под двадцаточку держать? Все кублимся в диапазоне температур 40-70° и давления 1,5-3 атм. А оцениваем маркетинговые уловки производителей. Нано покрытие лаком деет нам идеальную трубу? Мені важко вам щось доводити, бо любов до толстоєвських йде в одному пакеті до вміння викручувати згони на металевих трубах чи паяти ППР, а мені ці навички не потрібні в житті. Бо адекватной людині не прийде в голову користуватись ГВП з температурою 100° і мати в цієї системи тиск 20 бар. Про різницю у властивостях/якостях різних рех труб ви як небудь самостійно в гугла запитайте. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 21 година тому Поділитись Опубліковано: 21 година тому 5 часов назад, yoojin сказал: Експлуатаційні показники (класи застосування трубопроводів) однакові. В цілому так, хоча при будь яких розкладах однослойна система завжди надійніша за подібну багатошарову. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 21 година тому Поділитись Опубліковано: 21 година тому (змінено) 3 часа назад, МакДо сказал: Чи реально самотужки промити контури ТП? Так. Потрібен насос(підійде практично будь який) та декілька фітінгів та трішки шлангів, щоб підключитись до системи. 3 часа назад, МакДо сказал: І чи можливо промити колектор не знімаючи його (заважає конструкція тумби умивальника). Так. Якщо є місце під'єднати до нього оте все, про що я написав вище. 16 минут назад, МакДо сказал: Чи достатньо лише по черзі відкривати? Достатньо. Змінено 21 година тому користувачем Vikctor 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сергей 31 Опубліковано: 20 годин тому Поділитись Опубліковано: 20 годин тому 36 минут назад, МакДо сказал: Підкажіть куди краще підключати подачу для промивки і чи потрібно кожен контур відʼєднувати? Чи достатньо лише по черзі відкривати? Я бы снял всю насосную группу и подключался к накидным гайкам. Сначала все затем по одному контуру. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 20 годин тому Поділитись Опубліковано: 20 годин тому 39 хвилин тому, Vikctor сказав: Потрібен насос Зі свердловини піде? Дельта тиску 2,4-4 Атм. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Ihor Chumak Опубліковано: 17 годин тому Поділитись Опубліковано: 17 годин тому Перепрошую, що не в тему. Проте, що там робить розетка? Чи то телефонна, чи то Інтернет... 3 години тому, МакДо сказав: 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 17 годин тому Поділитись Опубліковано: 17 годин тому 17 хвилин тому, Ihor Chumak сказав: Перепрошую, що не в тему. Проте, що там робить розетка? Чи то телефонна, чи то Інтернет... То для шпионов 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 17 годин тому Поділитись Опубліковано: 17 годин тому 16 хвилин тому, Ihor Chumak сказав: Перепрошую, що не в тему. Проте, що там робить розетка? Чи то телефонна, чи то Інтернет... То ви вибачте. Це для зарядки телефону, коли я сиджу на підлозі біля колектору милуючись звуками насосу. А де ви там розетку побачили? То приймач сигналу/реле від кімнатного термостату. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз