МакДо Опубліковано: 11 вересня 2024 Поділитись Опубліковано: 11 вересня 2024 9 хвилин тому, mib сказав: Ну он вроде по плану так был толи с 13 года толи какого то там и по 25 и платить будут до 30го Но может что уже поменялось, я просто уже почти смерился что я не успеваю Бідні власники столів на 30+кВт… Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
outdoor24 Опубліковано: 11 вересня 2024 Поділитись Опубліковано: 11 вересня 2024 19 хвилин тому, mib сказав: я просто уже почти смерился что я не успеваю а у вас з'явився прямий договір з ДТЕК? ви ж начі на загальному трансі були у приватній власності Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 11 вересня 2024 Поділитись Опубліковано: 11 вересня 2024 42 хвилини тому, mib сказав: Ну он вроде по плану так был толи с 13 года толи какого то там и по 25 и платить будут до 30го Но может что уже поменялось, я просто уже почти смерился что я не успеваю А после 30 что? Ну и тем более сейчас куча солнечных станций появится, не будут работать на продажу? Или там новый тип тарифа/договора будет? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 11 вересня 2024 Поділитись Опубліковано: 11 вересня 2024 а тим часом сонячні панелі подешевшали 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: 11 вересня 2024 Поділитись Опубліковано: 11 вересня 2024 2 години тому, ЯД сказав: А после 30 что? Може нічого може нетметерінг, а може нетбіллінг. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 11 вересня 2024 Поділитись Опубліковано: 11 вересня 2024 55 хвилин тому, k-master сказав: Може нічого може нетметерінг, а може нетбіллінг. Навряд «нічого». Бо український пан вимкне export to grid. Інші два варіанти мене більш, ніж влаштовують. Не заради мега заробітку планую СЕС. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 11 вересня 2024 Поділитись Опубліковано: 11 вересня 2024 3 часа назад, outdoor24 сказал: а у вас з'явився прямий договір з ДТЕК? ви ж начі на загальному трансі були у приватній власності В процессе подключения, но как то оно затянулось, плюс когда я подавал заявку или неиувидел или не было сразу выбрать двухсторонний счетчик, в итоге это будет уже после подключения новая эпопея Соседи кто после меня подал то там пункт двух стороннего счетчика уже был А так я счет оплатил больше месяца назад и жду Вот это память у вас 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 11 вересня 2024 Поділитись Опубліковано: 11 вересня 2024 3 часа назад, ЯД сказал: А после 30 что? Ну и тем более сейчас куча солнечных станций появится, не будут работать на продажу? Или там новый тип тарифа/договора будет? Там может быть что угодно, как и ответили выше так и в варианте как для тех кто строит сейчас по кредитной программе тоесть продаем по 2 с чем то покупаем назад по действующему тарифу Меня бы устроили просто квт на балансе, но тут тоже могут быть нюансы в расчетном периоде месяц, а не год Или год календарный тогда на зиму тоже толком не накопишь Но даже если месяц то сеть будет как безразмерный акб Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: 12 вересня 2024 Поділитись Опубліковано: 12 вересня 2024 11 годин тому, mib сказав: Т Но даже если месяц то сеть будет как безразмерный акб А сенсу від того акумулятора? Влітку можна все без такого акумулятора зробити, а взимку нема генерації щоб акумулювати. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 12 вересня 2024 Поділитись Опубліковано: 12 вересня 2024 58 хвилин тому, k-master сказав: А сенсу від того акумулятора? Влітку можна все без такого акумулятора зробити, а взимку нема генерації щоб акумулювати. Та сенс в тому, щоб балансний період був цілий рік і "заряд" з літа щоб зберігався до зими. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
deemage Опубліковано: 12 вересня 2024 Поділитись Опубліковано: 12 вересня 2024 19 минут назад, volomoto сказал: Та сенс в тому, щоб балансний період був цілий рік і "заряд" з літа щоб зберігався до зими. Так это банально не выгодно - потреблять свои киловаты, которые по 5.8грн. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 12 вересня 2024 Поділитись Опубліковано: 12 вересня 2024 1 час назад, k-master сказал: А сенсу від того акумулятора? Влітку можна все без такого акумулятора зробити, а взимку нема генерації щоб акумулювати. Погятно что год лучше, или те условия что сейчас но даже если месяц то ночью можно не так сильно себя ограничивать в плане потребления Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 12 вересня 2024 Поділитись Опубліковано: 12 вересня 2024 1 минуту назад, deemage сказал: Так это банально не выгодно - потреблять свои киловаты, которые по 5.8грн. Это для тех кто успел оформить и до 30 года А для тех кто оформится с 25 года или для старых после 30 будет что то новенькое Ну и тариф с апреля млжет измениться Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 12 вересня 2024 Поділитись Опубліковано: 12 вересня 2024 1 годину тому, deemage сказав: Так это банально не выгодно - потреблять свои киловаты, которые по 5.8грн. Це якщо він є, але його не буде і мова йшла про альтернативу і один із варіантів використовувати мережу як великий акумулятор, але щоб балансний період був достатньо великим, щоб можна було запасати кіловати з літа на зиму. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Alvalk Опубліковано: 12 вересня 2024 Поділитись Опубліковано: 12 вересня 2024 3 часа назад, k-master сказал: А сенсу від того акумулятора? Влітку можна все без такого акумулятора зробити, а взимку нема генерації щоб акумулювати. А чому всі думають тільки про гроші? А як же комфорт? Якщо світла немає - вмикати генератор на 10-12 годин? Чи зарядити від нього акумулятори за годину-дві і мати світло в тиші? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 12 вересня 2024 Поділитись Опубліковано: 12 вересня 2024 2 години тому, Alvalk сказав: А чому всі думають тільки про гроші? А як же комфорт? Комфорт це само собою, але хочеться також якомога швидше відбити гроші, які були вкладені. Навіть якщо продавати надлишок по 2 грн за кВт*год, то це всеодно краще, ніж по 0. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: 12 вересня 2024 Поділитись Опубліковано: 12 вересня 2024 4 години тому, Alvalk сказав: А чому всі думають тільки про гроші? А як же комфорт? Якщо світла немає - вмикати генератор на 10-12 годин? Чи зарядити від нього акумулятори за годину-дві і мати світло в тиші? Який комфорт взимку коли генерації мало? До початку обстрілів підарасами енергосистеми мережі іноді могло не бути 2-3 дні після якогось урагану, коли просто не встигали відремонтувати усім одразу. Ті 2-3 дні можна й без електроенергії прожити щоб не тарахтіти генератором. Для комфорту встановлена потужність панелей повинна бути в 3-4 рази більше ніж треба щоб мати світло у хмарну погоду чи швидко зарядити акумулятор коли сонце виглянуло на 1-2 години. А коли в тебе є залишки виникає питання куди їх дівати і виникає питання грошей. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Alvalk Опубліковано: 12 вересня 2024 Поділитись Опубліковано: 12 вересня 2024 18 минут назад, k-master сказал: Який комфорт взимку коли генерації мало? До початку обстрілів підарасами енергосистеми мережі іноді могло не бути 2-3 дні після якогось урагану, коли просто не встигали відремонтувати усім одразу. Ті 2-3 дні можна й без електроенергії прожити щоб не тарахтіти генератором. Можна звісно "прожити", а можна потарахтіти лише годину-дві і весь день прожити зі світлом (якщо акумулятори є), все ж рівень комфорту різний. Про це й кажу, комфорт теж коштує грошей. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 18 вересня 2024 Поділитись Опубліковано: 18 вересня 2024 підкажіть як працює ситуація коли є гібридний інвертор з одним полем та без продажу в мережу та додатково мережевий на інше поле, чи можна на то оформляти продаж, і як воно рахується? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikingua Опубліковано: 18 вересня 2024 Поділитись Опубліковано: 18 вересня 2024 поле без продажу ніяк не регулюється тому не повинно бути в документах Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 18 вересня 2024 Поділитись Опубліковано: 18 вересня 2024 Только что, Vikingua сказал: поле без продажу ніяк не регулюється тому не повинно бути в документах але це ж дозволено? ну тобто приходить якийсь перевіряючий і бачить явно два поля в різних кінцях ділянки, це проблема чи ні? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 18 вересня 2024 Поділитись Опубліковано: 18 вересня 2024 1 годину тому, standov сказав: підкажіть як працює ситуація коли є гібридний інвертор з одним полем та без продажу в мережу та додатково мережевий на інше поле, чи можна на то оформляти продаж, і як воно рахується? Можна оформити продаж, але може бути багато питань з боку інспектора і тут важливо правильно намалювати однолінійну схему. Якщо сумарна потужність інверторів менша, ніж виділена потужність, то можна навіть внести в схему обидва інвертори, навіть якщо один з них нічого не експортує. В іншому випадку доведеться добре пояснювати, що той другий інвертор не вміє продавати, і це може бути складно. Я б спочатку поговорив із обленерго, чи хто там у вас є ОСР, і пояснив би цю ситуацію, бо це вони будуть робити інспекцію і ставити підпис. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Альт Опубліковано: 21 вересня 2024 Поділитись Опубліковано: 21 вересня 2024 Де мої кіловати ??? Про нарахування зеленого тарифу. коротко. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
S K Опубліковано: 21 вересня 2024 Поділитись Опубліковано: 21 вересня 2024 Підкажіть по зеленому тарифу. Якщо в мене виділена потужність 25 кВт, а панелі на 7.8 кВт й інвертор на 6 кВт, то яку потужність максимально зможу оформити? Якщо я буду збільшувати кількість панелей чи інреторів, то ккожен раз потрібно буде змінювати договір? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 21 вересня 2024 Поділитись Опубліковано: 21 вересня 2024 (змінено) 1 година тому, S K сказав: Підкажіть по зеленому тарифу. Якщо в мене виділена потужність 25 кВт, а панелі на 7.8 кВт й інвертор на 6 кВт, то яку потужність максимально зможу оформити? Якщо я буду збільшувати кількість панелей чи інреторів, то ккожен раз потрібно буде змінювати договір? 1. В проекті СЕС буде потужність інвертора, кількість, тип і потужність ФЕМ. Потужність інвертора має вкладатись в виділену. 2. Будь-які зміни обладнання вимагають зміни проекту СЕС і договору. Змінено 21 вересня 2024 користувачем yur43 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз