Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Зеленый тариф в каждый дом

gespenster

Рекомендовані повідомлення

27 хвилин тому, МакДо сказав:

Нагуглив таке: cek.dp.ua

це альтернативна компанія, у мене контракт з yasno.com.ua

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

42 хвилини тому, razzil сказав:

це альтернативна компанія, у мене контракт з yasno.com.ua

В нашому регіоні ДТЕК - оператор системи розподілу, а КОЕК - постачальник послуг. Маю кабінет і там, і там. Але рахунки виставляє КОЕК. І Договір ЗТ підписував з КОЕК. Думав в Дніпрі +- те саме.

Посилання на коментар

2 години тому, МакДо сказав:

В нашому регіоні ДТЕК - оператор системи розподілу, а КОЕК - постачальник послуг. Маю кабінет і там, і там. Але рахунки виставляє КОЕК. І Договір ЗТ підписував з КОЕК. Думав в Дніпрі +- те саме.

У нас є райони, де ДТЕК виступає в обох ролях. А є райони, де ЦЕК - оператор системи розподілу, а ДТЕК - постачальник електроенергії.

• Лайк 1
Посилання на коментар

1 час назад, Ihor Chumak сказал:

У нас є райони, де ДТЕК виступає в обох ролях. А є райони, де ЦЕК - оператор системи розподілу, а ДТЕК - постачальник електроенергії.

А Ясно?

Посилання на коментар

44 хвилини тому, Vikctor сказав:

А Ясно?

Yasno - це торгова марка, що належить ДТЕКу.

Якщо вже бути точним, то ДТЕК - це ж група компаній. У Дніпрі оператор системи розподілу називається ДТЕК-ДМЕМ, яка є типу окремою компанією. В інших містах - аналогічно. Так само і з генерацією - то все окремі компанії, які всі входять в групу ДТЕК.

А Ясно - це такий бренд, під яким ДТЕК постачає електроенергію. За сайтом Ясно сховані всі ті десятки (чи скільки їх там) окремих компаній-постачальників.

Змінено користувачем Ihor Chumak
  • Лайк 1
Посилання на коментар

Підскажіть будь ласка ,якщо поставити мережевий інв.  То він буде компенсувати власне споживання ,чи він чисто буде на експорт робити ?? Тобто наприклад сонце дае по 2квт на фазу ,в цей час будинок споживае 1.5 квт . Куди буде йти від нього енергія в будинок перекривати споживання 1.5 квт  чи експорт по 2 ,а будинок окремо буде мотати лічильник

Лічильник двонаправлений

Змінено користувачем Asot
Посилання на коментар

2 часа назад, Asot сказал:

Підскажіть будь ласка ,якщо поставити мережевий інв.  То він буде компенсувати власне споживання ,чи він чисто буде на експорт робити ?? Тобто наприклад сонце дае по 2квт на фазу ,в цей час будинок споживае 1.5 квт . Куди буде йти від нього енергія в будинок перекривати споживання 1.5 квт  чи експорт по 2 ,а будинок окремо буде мотати лічильник

Лічильник двонаправлений

Якщо нема функції обмеження генерації то буде в мережу віддавати. 

Тобто вам треба інвертор з функціоналом зеро експорт. Тоді інв буде регулювати свою потужність так, щоби в мережу не було перетоку

• Лайк 1
Посилання на коментар

По перше - вас цікавить зелений тариф? Там все розписано детально. Ви виробляєте та споживаєте, а залишок видається в мережу, або за потреби береться з мережі. Виробляєте 2 кВт, споживаєте 1,5 кВт то в мережу іде 0,5 кВт за зеленим тарифом, виробляєте 2 а споживаєте 2,5 то 0,5 з мережі за звичайним. Звісно яко оформлено ЗТ та двонаправлений лічильник. Якщо без ЗТ, то в залежності від лічильника може або не рахувати видачу, або викидати помилку (РЕС мое сприймати за змогу змотування показів і штрафи там не дитячи).

Посилання на коментар

1 час назад, Dalet сказал:

Якщо нема функції обмеження генерації то буде в мережу віддавати. 

Та в принципі мені байдуже шо воно лишне буде туди тікати ,мені аби коли е генерація то шоб не мотало квт з мережі - чи так працюють мережеві інвертори ?

Зел тариф не мае ,лічильник іскра .

20220909_070122.jpg

Змінено користувачем Asot
Посилання на коментар

Только что, Asot сказал:

Та в принципі мені байдуже шо воно лишне буде туди тікати ,мені аби коли е генерація то шоб не мотало квт з мережі - чи так працюють мережеві інвертори ?

Зел тариф не мае 

Дивлячися на баланс генерації і споживання.

А переток важливий для лічильника, бо здебільшого переток в мережу плюсує вам в споживання

Посилання на коментар

6 минут назад, Dalet сказал:

А переток важливий для лічильника, бо здебільшого переток в мережу плюсує вам в споживання

Лічильник стоїть під зелений тариф 

Посилання на коментар

3 минуты назад, Asot сказал:

Лічильник стоїть під зелений тариф 

ну якщо він має пареметризацію на продаж то тут тільки того що допоможете РЕМу 

• Лайк 1
Посилання на коментар

В 04.02.2025 в 13:18, Enot123h сказал:

Поки моніторю панелі, десь на 30-50 гривень на тиждень дешевшають. Що скажуть знавці ринка, брати, чи до березня почекати?

Ціни зупинилися, і трохи відскочили уверх. Сподіваюсь це дно. Взяв 9шт Tongwei 610Вт N-type TWMNH-66HS610 по 3801 грн

• Лайк 1
Посилання на коментар

17 минут назад, Enot123h сказал:

Взяв 9шт Tongwei 610Вт N-type TWMNH-66HS610 по 3801 грн

Де брали?

Посилання на коментар

1 час назад, Asot сказал:

Де брали?

Та як що модель загуглити, вона у декільках магазинах по такий ціні є. А брав тут

solar.biz.ua/solnechnye-batarei/solnechnye-batarei/solnechnaya_batareya_tongwei_610w_-n-type_twmnh-66hs610.html?srsltid=AfmBOorVSgkqfjg-Z-s9X1CEWcVlOeM_eFxvJ5D1DDgCUcgDrqcYwkAT

у оплату частинами від моно на 4 платежа 8550 грн, нормально навіть без експорта у мережу, бо я зараз по 3 - 4 тис грн за електрику плачу

Доставка НП Київ - Харків 4500 грн за 18 панелей (на двох, зовсім копійки на загальній суммі)

Порахував, при -42 градусах ХХ 500В буде

Змінено користувачем Enot123h
  • Лайк 2
Посилання на коментар

Мені нарешті опломбували щит з РКН для остаточного оформлення ЗТ. Запитав хлопця скільки працівників ДТЕК цім займається в місті. Очикувано - він єдиний. Тому така неквапливість зрозуміла. В цілому виставляє 185В та 253В. Я сказав що по однієї фазі взимку бува просадка - встановив на ній навіть 180В. Тобто цілком лояльно все відбувається. Думаю що й верхню межу при бажанні можна було підняти, але в цьому випадку для мене то було не принципово. Мій опломбований бокс:

1832910530_.thumb.png.4d7e5373877c19f26c9a73182841e055.png1074111596_.thumb.png.ed3db22e514589c797cbb321f47f370b.png

• Лайк 5
Посилання на коментар

В 13.02.2025 в 16:45, Enot123h сказал:

Та як що модель загуглити, вона у декільках магазинах по такий ціні є. А брав тут

Це рахуеться нормальною панелькою на цей час, тобто е усі необхідні технології ?

Посилання на коментар

1 година тому, Asot сказав:

усі необхідні технології ?

Это какие?) или что подразумевается под необходимыми? Необходимыми для чего?

Да, эл-во генерит от солнца. 

Змінено користувачем ЯД
Посилання на коментар

Я N-type шукав, бо пишуть, що при хмарах краще працюють. А подвійні шини та іншій маркетинг мабуть у всіх сучасних є, тільки називаються по іншому в залежності від виробника

• Лайк 1
  • Дякую 1
Посилання на коментар

В 13.02.2025 в 16:56, Vikctor сказал:

Мені нарешті опломбували щит з РКН

я бы уже 3 дня сидел без ЭЭ по ночам я и так пол ночи на акб, одна фаза сваливается ниже 180 "хорошие" 190 днем 220-230 по всем и просаживается ровно с наступлением ночного тарифа, похоже все уже с автоматизациями да еще и с акб которые днем разряжаются ночью заряжаются :-) но я и сам такой

Посилання на коментар

42 хвилини тому, mib сказав:

я бы уже 3 дня сидел без ЭЭ по ночам я и так пол ночи на акб, одна фаза сваливается ниже 180 "хорошие" 190 днем 220-230 по всем и просаживается ровно с наступлением ночного тарифа, похоже все уже с автоматизациями да еще и с акб которые днем разряжаются ночью заряжаются :-) но я и сам такой

У меня чуть по другому. 2 фазы норм, а одна в 250+, и всю ночь туда сюда

• Лайк 1
Посилання на коментар

35 минут назад, ЯД сказал:

У меня чуть по другому. 2 фазы норм, а одна в 250+, и всю ночь туда сюда

похоже вы у нас подворовуете :-)

• Хаха 1
Посилання на коментар

10 часов назад, mib сказал:

Як виявилося є таки свої переваги в ділянці з не заможними сусідями. Все відносно безумовно.

• Лайк 3
Посилання на коментар

16 часов назад, Enot123h сказал:

Я N-type шукав, бо пишуть, що при хмарах краще працюють. А подвійні шини та іншій маркетинг мабуть у всіх сучасних є, тільки називаються по іншому в залежності від виробника

так назва N type це теж більше маркетингове конкретного виробника, ніж якийсь стандарт

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...