MaksymS Опубліковано: 26 жовтня 2018 Поділитись Опубліковано: 26 жовтня 2018 а що мають зробити найманці? Вимагати субсидію. І на пальне для авто також. Бо бензин дорогий. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yuragon Опубліковано: 26 жовтня 2018 Поділитись Опубліковано: 26 жовтня 2018 Не придумывайте.... Список стран можно продолжить))) Дуже класний приклад про Норвегію, в якій той їх фонд майбутніх поколінь, що поповнюється з надприбутків від нафти, вже перевалив за трильйон долларів. Якби вони продавали бензин в себе в країні по собівартості (як тут багато хто пропонує робити з газом нашого видобутку) то в них так само було б купа державних кредитів і деградована економіка (Голандська хвороба). Той фонд якраз наповнюється з "диких" акцизів, "завдяки" яким нафтопродукти в них коштують так само як в сусідніх країнах де їх імпортують. Є й протилежні приклади всяких Венесуел чи Туркменістанів, де енергоносії внутрішнього видобутку коштують всередині країни "2 копійки" а то й взагалі безплатно. Досягнення розвитку цих країн я думаю вам відомі. Добавлено через 5 минут Саме так. Інших причин для підвищення зарплати немає. І цей механізм ВЖЕ працює. Але ще не скрізь - проте це лише питання часу. Працює. Під самим Львовом знайомий прораб, який наймає бригади для будови, вжде минулого року жалівся що дає односельчанам точно ті самі гроші тут, в їх же селі, які їм в Польщі дають і вони не погоджуються. Аргумент що тут вдома я не назбираю грошей бо тут колєгі, кум і воно буде "пропиватися", плюс вдома ще треба по господарці постійно щось робити. А там поїхав на 3 місяці і відразу привіз додому кругленьку суму. 5 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
MaksymS Опубліковано: 26 жовтня 2018 Поділитись Опубліковано: 26 жовтня 2018 так погано що тільки так можна щось змінити. Є ще один варіант. Коли працівників не буде за ті гроші які платять. Але період відсутності роботи треба за щось пережити. Не у всіх є за що. а багато таких дурнів як я сидять тут і надіються щось змінити саме тут. Міняйте. Ви вже сказали керівництву що звільнитесь якщо вам не підвищать зарплату? До речі, якщо вас звільнять, то на зміну вам візьмуть працівника вже з вищою заробітною платою - зазвичай це так відбувається. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Roma_Z Опубліковано: 26 жовтня 2018 Поділитись Опубліковано: 26 жовтня 2018 До речі, якщо вас звільнять, то на зміну вам візьмуть працівника вже з вищою заробітною платою - зазвичай це так відбувається. там де я такого не відбувається. Якби так було,люди би самі звільнялися і влаштовувалися, для більшої зарплати. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Скромный прораб Опубліковано: 26 жовтня 2018 Поділитись Опубліковано: 26 жовтня 2018 Дуже класний приклад про Норвегію, в якій той їх фонд майбутніх поколінь, що поповнюється з надприбутків від нафти, вже перевалив за трильйон долларів. Якби вони продавали бензин в себе в країні по собівартості (як тут багато хто пропонує робити з газом нашого видобутку) то в них так само було б купа державних кредитів і деградована економіка (Голандська хвороба). Той фонд якраз наповнюється з "диких" акцизів, "завдяки" яким нафтопродукти в них коштують так само як в сусідніх країнах де їх імпортують. Є й протилежні приклади всяких Венесуел чи Туркменістанів, де енергоносії внутрішнього видобутку коштують всередині країни "2 копійки" а то й взагалі безплатно. Досягнення розвитку цих країн я думаю вам відомі. Я поэтому и привел пример Норвегии, а не Туркменистана. Знаю (уверен) одно, если бы мы, в нашей Богом данной нам стране, с нашим климатом, географическим положением и, главное, прекрасными людьми, распоряжались ресурсами, (а это и газ, и лес, и тот же янтарь.....) как норвежцы, место в первой десятке рейтинга самых счастливых жителей нам было бы обеспеченно 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
pump Опубліковано: 26 жовтня 2018 Поділитись Опубліковано: 26 жовтня 2018 Знаєте я б менше слухав "чес" по телебаченню, а сам би зайшов на сайт хабу і глянув по чому газ там, наприклад німецький хаб NCG Ціна там 26 є за мегават. Перевівши її в куби і долар отримає мо 310 дол (26*1.14*10.5) Це майже на 50% вище чеса по телебаченню По сут у нас зараз ціна хабу без транспорту , розподілу і ПДВВы считаете, как Коболев и Онищенко. :D На хабе, синим по белому написано, что есть цена (24,8), и есть цена для купить (25,9)- разница в 1100 еуро, на минуточку. И это Германия, а не указанная мною Польша. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сергей_84 Опубліковано: 26 жовтня 2018 Поділитись Опубліковано: 26 жовтня 2018 Вы считаете, как Коболев и Онищенко. :D На хабе, синим по белому написано, что есть цена (24,8), и есть цена для купить (25,9)- разница в 1100 еуро, на минуточку. И это Германия, а не указанная мною Польша. Цікаво, а по якому курсу ви рахуєте долар, який вам потрібно купити , по курсу купівлі чи продажу? Ок, вказані на графіку ціни заявок, візьмемо середню 25.35 євро 25.35*10.5*1.1374= 302 дол. Ви десь тут бачите 230? Чи те тріпло по ТБ цифри пересставило місцямм . А ще тиждень тому було 25.4*10.5*1.16=310 дол Добавлено через 1 минуту И это Германия, а не указанная мною Польша. Якщо наведете хоча б назву польського газового хаба і ціну на ньому.А так... Якщо не помиляюсь в Польщі немає хабу, найближчий до нас у Баумгартені www.cegh.at І ціна там така ж... Добавлено через 15 минут Вы На хабе, синим по белому написано, что есть цена (24,8), и есть цена для купить (25,9)- разница в 1100 еуроа. Видно заїло кнопочку на калькуляторі.... 1.1 євро Або 11.55 євро на тисячі кубів Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nic-олаевна Опубліковано: 26 жовтня 2018 Поділитись Опубліковано: 26 жовтня 2018 Не забывайте про субсидию, с вашей зарплатой она явно вам положена. Субсидия дается в том числе и на дрова/уголь (видел вы спрашивали про запах дров в другой теме), и на газ, и на электричество. Ага, субсидия положена, когда работаешь с оформлением, а не как я - неофициально. 2 года уговариваю директора меня оформить, в пустую! Найти другую работу? Ищу. Как только найду, так и будЭ мне счастье. А пока выбор такой - или совсем ни копейки, или работать неофициально. Поэтому цены на комуналку - больная тема. Поэтому и дрова - намбер ван для отопления Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
pump Опубліковано: 26 жовтня 2018 Поділитись Опубліковано: 26 жовтня 2018 Цікаво, а по якому курсу ви рахуєте долар, який вам потрібно купити , по курсу купівлі чи продажу? Ок, вказані на графіку ціни заявок, візьмемо середню 25.35 євро 25.35*10.5*1.1374= 302 дол. Ви десь тут бачите 230? Чи те тріпло по ТБ цифри пересставило місцямм . А ще тиждень тому було 25.4*10.5*1.16=310 дол Добавлено через 1 минуту Якщо наведете хоча б назву польського газового хаба і ціну на ньому.А так...Вы опять уводите в какие то дебри - причем тут курс доллара, если говорим о разнице в стоимости на немецком хабе и в стоимости продажи там же? А трепло - это те, кто сидят в укргазмясе и в кабмине. Которые так и не удосужились "посчитать": сколько же мы добываем своего газа, какая его себестоимость, и сколько газа мы импортируем? И главное - почему мы должны ориентироваться на цену газа "там", в которой "все включено" - транпортная и коммерческая составляющие, в то время, как есть теоретические 15 млрд. кубов "из здесь"? Только не повторяйте за "некоторыми", что 7000 грн. - это европейская цена, и вааще - это требование МВФ . И если вы столь компетентны, то озвучьте закупочную стоимость газа для Украины, ибо то, что вы нам декларируете, ну как то так - очередной "еврохаб +" Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
MaksymS Опубліковано: 26 жовтня 2018 Поділитись Опубліковано: 26 жовтня 2018 субсидия положена, когда работаешь с оформлением, а не как я - неофициально. Ну так а откуда вам субсидию давать, если вы даже налоги не платите? Даже если работаете неофциально - вы же можете ЕСВ платить самостоятельно. Но даже этого не хотите делать. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сергей_84 Опубліковано: 26 жовтня 2018 Поділитись Опубліковано: 26 жовтня 2018 Вы опять уводите в какие то дебри - причем тут курс доллара, если говорим о разнице в стоимости на немецком хабе и в стоимости продажи там же? " Це ж не я перший навів цифру в 230 дол....Чи не так? Думаю і ваша і моя компетенція орієнтована на відкриті джерела інформації, бо до інших має доступ обмежене коло осіб. Згодні? А я звик читати компетентні джерела,які щось реально вирішують,які є субєктами , а не обєктами,як наш уряд. І не дуже дослухаюсь до горячих голов різних рівнів на нашому ТБ Представник МВФ пояснив, чому Україна повинна підвищити ціну на газ озвучьте закупочную стоимость газа для Украины... очередной "еврохаб +" З відкритих джерел, саме така ціна закупки за кордоном імпортованого нами газу. Хаб+транспорт. Далі ПДВ+дохід Нафтогазу+транспорт по країні+розподіл і формується ціна для юридичних осіб. LM в своїх постах навів на досить, на мій погляд, раціональну думку: ціну газу в Україні можна формувати не хаб+траспорт, а хаб мінус транспорт, бо якби ми продавали свій газ на хабі, то несли б самі витрати на транспортування його в Німеччину чи Австрію. А на власному ринку таких затрат немає, тому ціна продажу може бути такою ж як на хабі мінус транспорт. от і виходить 300 -35 (за деякими даними транспорт з хабу) +транспорт і розподіл по країні + ПДВ....Виходить близько 10грн. Але знову ж для юриків газ буде дорожче ніж фізиків і облгази зможуть купивши газ по 10 продати його по 14 юрикам.... корупційна схема просто зменшить свої доходи але не буде ліквідована і цих 4 грн потраплять не в бюджет, а в руки облгазів і наближених до них. 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
porterlv Опубліковано: 26 жовтня 2018 Поділитись Опубліковано: 26 жовтня 2018 У нас подвійне а то й потрійне оподаткування. Любий хто купує в магазині - сплачує податок. Це непряма сплата податку. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Romatr Опубліковано: 26 жовтня 2018 Поділитись Опубліковано: 26 жовтня 2018 LM в своїх постах навів на досить, на мій погляд, раціональну думку: ціну газу в Україні можна формувати не хаб+траспорт, а хаб мінус транспорт, бо якби ми продавали свій газ на хабі, то несли б самі витрати на транспортування його в Німеччину чи Австрію. А на власному ринку таких затрат немає, тому ціна продажу може бути такою ж як на хабі мінус транспорт. от і виходить 300 -35 (за деякими даними транспорт з хабу) +транспорт і розподіл по країні + ПДВ....Виходить близько 10грн. Есть даже ориентироватся на этот хаб и продавать по рыночной цене, то вполне гуманно убрать расходы на транспортировку его сначала туда, а потом обратно в Украину и это будет явно не 35 у.е за 1000 кубов. Вот тогда можно будет о чем-то говорить. На хабе в Германии почему такая цена= цена Рус газа+ наварка каждой страны по которой он проходит за транзит, плюс навар немецкого хаба вот и имеем такую цену и это вполне логично и рыночно. По факту мы продаем львиную долю своего добытыго газа на хаб (15-20 млрд.куб), теряем в любом случае деньги на транспортировке по ЕВРОПЕ до хаба. А потом себе же там закупаем себе весь объем газа который нужный стране и опять теряем еще деньги на транспортировку по Европе+платим за транспортировку его обратно по нашей ГТС - логика просто убийственная.... Псс: больше поверю что эту схему оставили чтобы наша ГТС хоть что-то качала. А я то думаю чего европейцы так хотят купить нашу ГТС. А так они по Европе получают деньги за транспортировку, а потом еще и на транспортировке Газа на территории украины смогут на нас зарабатывать, вообще "отлично"! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
MaksymS Опубліковано: 26 жовтня 2018 Поділитись Опубліковано: 26 жовтня 2018 А я то думаю чего европейцы так хотят купить нашу ГТС. А когда её хотели ЗАБРАТЬ россияне - это вас не смущало? Нашу ГТС постоянно кто-то хочет отжать. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nic-олаевна Опубліковано: 26 жовтня 2018 Поділитись Опубліковано: 26 жовтня 2018 Ну так а откуда вам субсидию давать, если вы даже налоги не платите? Даже если работаете неофциально - вы же можете ЕСВ платить самостоятельно. Но даже этого не хотите делать. Да что вы? Это типа я бессовесная, да? А наши предприниматели-работодатели ангелы святые? Вы в курсе что субсидию дают если в бюджет поступает 22% ЕСВ (единий соціальний внесок). Так вот этот внесок должен заплатить за работника РАБОТОДАТЕЛЬ, а не сам работник. Из заработной платы работника выворачивают только 18% подоходного и 1,5% военного сбора. Да, я все это могу и сама в бюджет перечислить, но в том случае, если работодатель будет мне на руки выдавать не 3000, а 3000 + 22% ЕСВ. А так получается, что мне зарплату уже не доплатили на сумму налогов, но налоги я должна оплатить. С таким успехом тогда и дороги сами себе должны проложить, и газ добыть. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 26 жовтня 2018 Поділитись Опубліковано: 26 жовтня 2018 ... А я то думаю чего европейцы так хотят купить нашу ГТС. А так они по Европе получают деньги за транспортировку, а потом еще и на транспортировке Газа на территории украины смогут на нас зарабатывать, вообще "отлично"! А нашу ГТС кроме мордора кто-то желает купить? И мы отказываем? Это полагаю ВОНА на митинге сказала? 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
MaksymS Опубліковано: 26 жовтня 2018 Поділитись Опубліковано: 26 жовтня 2018 Это типа я бессовесная, да? А что, совестная? Вы же на работодателя уже в налоговую написали заявление? Чтобы принудить его вас оформить. Нет? А почему? Являетесь соучастником преступления. Ну и плюс никто вам не запрещает платить ЕСВ собственноручно. А наши предприниматели-работодатели ангелы святые? Приведите входящий номер вашего заявления с жалобой на работодателя в органы. Вы в курсе что субсидию дают если в бюджет поступает 22% ЕСВ (единий соціальний внесок). Конечно! Так вот этот внесок должен заплатить за работника РАБОТОДАТЕЛЬ, а не сам работник. А если работодатель не платит - то платит сам работник, если хочет субсидию. Из заработной платы работника выворачивают только 18% подоходного и 1,5% военного сбора. Да, я в курсе начислений и отчислений с зарплаты. но в том случае, если работодатель будет мне на руки выдавать не 3000, а 3000 + 22% ЕСВ. Вы официально не оформлены. Работодатель за вас не платит ни 22% ни 18%. Поэтому он не может вам выдавать 3000 грн, т.к. минималка 3700 с гаком. А т.к. налоги он не платит никакие за вас то он вам должен эти 3700 на руки давать. Конечно 22% ЕСВ сверху он вам не выплатит (не для того он вас в серую пользует) - но все же 3700 это не 3000, согласитесь. А так получается, что мне зарплату уже не доплатили на сумму налогов Каких еще налогов? Ваш работодатель не платит за вас налогов! Вы же не оформлены! С таким успехом тогда и дороги сами себе должны проложить, и газ добыть. Дороги прокладывают. Газ не добывают, а вот древесину - очень даже. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
MaksymS Опубліковано: 26 жовтня 2018 Поділитись Опубліковано: 26 жовтня 2018 Та їй навіть 3700 на руки не дають, хоча ті 18+1,5% податків роботодавець же теж не сплачує до бюджету, які із зарплати вираховуються. Куди він діває ці 700 грн, які заробив працівник? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nic-олаевна Опубліковано: 26 жовтня 2018 Поділитись Опубліковано: 26 жовтня 2018 Почнемо з того, що в попередні роки субсидію давали усім, навіть неофіційно працюючим: маю 2 приклади з мого оточення. В цьому році потрібно оплатити за 3 місяці ЄСВ і теж буде доступ до субсидії. Як на мене норма неправильна, бо сплативши 2 з лишнім тисячі в певних випадках субсидією можна отримати на багато більше. Сергей, а если наоборотот, я из своего кармана выложу ЕСВ за 3 месяца в сумме 3723*22%*3=2457,18 грн, а субсидию мне дадут меньше чем уплаченая сумма? Вы же не забывайте о всех членах семьи (об их доходах, пенсиях, стипендиях), это же все учитывается. К сожалению нам в голову по телевизору пытаются вдолбить что мы преступники, т.к. работаем не официально, что повышение тарифов - это перемога и т.д. Но есть городишки, поселки, села где люди реально выживают и согласны работать за копейки и без оформления, не потому что они преступники-рецедивисты, а потому что безработица в этих населенных пунктах 90%. Вы не смотрите телик, вы в рабочее время выйдите на улицу, движение народа как в праздник. Почему? Да потому что весь этот народ не сидит по рабочим местам, ибо нет этих мест. Но это уже другая тема.... Добавлено через 4 минуты Хм....не 3000+22% ЄСВ, А 3700+22% ЄСВ 4500 грн. Тобто вам 4500 на руки, ви 1500 державі. Готові? Я своїм задав подібне питання, так ледь сантехключами не забили Навіть стосовно мінімалки, про реальні цифри взагалі мовчу. Сергей, ну если быть точнее, то не 4500, а 4542,06. Тогда можно отдать держави 1542,06 и получить те же 3000, т.к. в данном случае ничего не теряю. Я как бухгалтер готова. Ибо я по роду деятельности хорошо понимаю всю суть вопроса. И сантехключами в вас бы не бросалась;) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
MaksymS Опубліковано: 26 жовтня 2018 Поділитись Опубліковано: 26 жовтня 2018 весь этот народ не сидит по рабочим местам, ибо нет этих мест Дащас. Если бы весь тот народ что бродит по Киеву в рабочее время был бы безработным - то он бы вымер с голоду. Просто работа сейчас - это не обязательно стоять у станка с 8 до 18 с часовым перерывом на обед. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nic-олаевна Опубліковано: 26 жовтня 2018 Поділитись Опубліковано: 26 жовтня 2018 Вы официально не оформлены. Работодатель за вас не платит ни 22% ни 18%. Поэтому он не может вам выдавать 3000 грн, т.к. минималка 3700 с гаком. А т.к. налоги он не платит никакие за вас то он вам должен эти 3700 на руки давать. Конечно 22% ЕСВ сверху он вам не выплатит (не для того он вас в серую пользует) - но все же 3700 это не 3000, согласитесь. Я смотрю вы умный такой, каждое мое слово на эпитеты разбирать. Ну-ну... Я не ругаться сюда с вами пришла и уж тем более выяснять кто преступник а кто нет. А то что мне работодатель не может выдавать меньше чем 3700 ибо он за меня налоги не платит, так это вы ему скажите, а не мне. У нас городишко небольшой, чай не Киефф. У нас продавцы на рынке в мороз и дождь за 2000 в месяц стоят и еще мне завидуют. Я по сравнению с ними олЫгархЬ! Я ж говорю, телик меньше слушайте, там мы живем усё луччи! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
MaksymS Опубліковано: 26 жовтня 2018 Поділитись Опубліковано: 26 жовтня 2018 У нас продавцы на рынке в мороз и дождь за 2000 в месяц стоят и еще мне завидуют. А у нас еще несколько лет назад в области найти продавца в магазин за 5 тысяч было нереально (это когда минималка была 1700 или около того). Я ж говорю, телик меньше слушайте Вообще не смотрю. Добавлено через 1 минуту А то что мне работодатель не может выдавать меньше чем 3700 ибо он за меня налоги не платит, так это вы ему скажите, а не мне. А вы ему об этом говорили? За консультацией в налоговую обращались - как заставить платить работодателя минималку на руки, если он за вас налоги не платит? Сходите проконсультируйтесь, обязательно. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
БеLка Опубліковано: 26 жовтня 2018 Поділитись Опубліковано: 26 жовтня 2018 А вы ему об этом говорили? За консультацией в налоговую обращались - как заставить платить работодателя минималку на руки, если он за вас налоги не платит? Сходите проконсультируйтесь, обязательно. Сходите, сходите Николаевна, и тогда Вам уже на работу не нужно будет ходить. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
MaksymS Опубліковано: 26 жовтня 2018 Поділитись Опубліковано: 26 жовтня 2018 Сходите, сходите Николаевна Не, ну есть вариант терпеть и жаловаться на форумах на злых и жадных работодателей. Только смысл? Тут вам вряд ли помогут - а в налоговой подскажут как правильно действовать. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nic-олаевна Опубліковано: 26 жовтня 2018 Поділитись Опубліковано: 26 жовтня 2018 А у нас еще несколько лет назад в области найти продавца в магазин за 5 тысяч было нереально (это когда минималка была 1700 или около того). Ну вот видите, оказывается мы не такие "модные" и "балуваные" как вы. Реальный пример из жизни. Позавчера звонит состедка и говорит: "Прочитала обьявление что нашу городскую гостинницу нужен администратор. Собралась и пошла. Условия такие: с 8 вечера и до 10 утра и так через день! Зарплата на руки - 2000 и при этом без оформления. На вопрос будут ли оформлять и повысят ли зарплату сказали что вряд ли." И это городская гостинница, не частная. А вы мне о моральных ценностях и о высоком... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз