Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

"Где жить хорошо". Квартира или дом. Плюсы и минусы.

MykolaG

Где по Вашему лучше жить ?  

334 користувачів проголосувало

У вас немає прав на голосування в цьому опитуванні, або на перегляд результатів опитування. Будь ласка, войдите или зареєструйтеся для голосування в опитуванні.

Рекомендовані повідомлення

Україна зараз частина глобального світу. Глобального і мобільного.

І живуть зараз не біля берегів річки з водою, а поряд з грошовими потоками. 

А тому архаїчна система де будували будинок для проживання власного, дітей,  внуків та правнуків вже не працює. 

Це родинне гніздо було гарантією для забудовників певної підтримки в старості. 

А зараз воно перетворюється в ярмо, непосильний тягар дуже часто.

Змінено користувачем karbo
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

53 хвилини тому, Фрай сказав:

І що? Вимкну світло, перекрию газ і буду жити економно.

У квартирі так не вийде. 

Мій сусід в свої 70 з гаком світло і газ не вимикає, натомість здає квартиру в Києві і вирощує індиків і бройлерів собі і родичам, на додачу до городини. Не п'є, не курить, слідкує за здоров'ям. Живе економно, зайвого не витрачає, бо знає ціну грошей в такому віці.

В квартирі так точно не вийде.

Посилання на коментар

13 хвилин тому, delic сказав:

В квартирі так точно не вийде.

100%

Цитата

Мій сусід в свої 70 з гаком світло і газ не вимикає, натомість здає квартиру в Києві і вирощує індиків і бройлерів собі і родичам, на додачу до городини.

Хотів сказати молодець! Але

Цитата

Не п'є, не курить, слідкує за здоров'ям. Живе економно, зайвого не витрачає, бо знає ціну грошей в такому віці.

Це «живе економно» можно виразити одним словом - жлоб, хоч з якого боку не подивись.

Посилання на коментар

1 годину тому, karbo сказав:

Хочу почути таку впевненість коли діти і сили покинуть))

А зараз енергія через верх пре)) 

У вас видимо с этим проблемы. Не надевайте свою шапку на других.

Мой отец свалил из Киева, в дом. В глухое село. И в доме нет модной автоматизации. и он пенсионер и старше вас. И он очень доволен тем, что свалил из Киева. И нет, прислуги нет. 

Змінено користувачем ЯД
  • Лайк 3
Посилання на коментар

50 минут назад, ЯД сказал:

У вас видимо с этим проблемы. Не надевайте свою шапку на других

З цим проблеми не у всіх, лише хто зможе старість зустріти. І вона нічого доброго не обіцяє в селі в домі, де нікого, виживаючи на маленьку пенсію.

Посилання на коментар

Питання вирішення де краще не криється тільки в тому, де легше буде на старості до ліжка добратись, думати про старість напевно треба, але головне не забувати про життя тут і зараз. Проживши від 0 до 40 років в квартирі хрущовці, щоб мені не говорили, якби важко витягувати фінансово будинок там не було, але я хочу будинок і не на старість а на сьогодні, бо просто набридло жити півстоліття в одних і тих же стінах. Якщо є можливість потрібно користуватись і йти до мрії.

• Лайк 2
  • Хаха 1
Посилання на коментар

7 годин тому, Андрій Миколайович сказав:

Проживши від 0 до 40 років в квартирі хрущовці, щоб мені не говорили, якби важко витягувати фінансово будинок там не було, але я хочу будинок і не на старість а на сьогодні, бо просто набридло жити півстоліття в одних і тих же стінах. Якщо є можливість потрібно користуватись і йти до мрії.

Ви мені мене нагадуєте у 2009 році. ) Прожив 40 років у хрущовці (насправді у двох, але то непринципіально), побудував будинок, прожив там ще 10 років. Після чого почалося повномасштабне вторгнення...

Що я вам можу сказати: 1) якщо жити в будинку - то ваша мрія - то йдіть звичайно ) Але як би потім так не сталося, що воно виявилося не зовсім вашою мрією або і зовсім не мрією )) 2) мені оці суперечки про те, що краще, квартира чи будинок у країні де йде війна, нагадують суперечки про те, яка каюта краще на Титаніку або що посадити на городі навесні 1933 року... Не про те ви думаєте, панове...

Посилання на коментар

11 годин тому, Фрай сказав:

Пару раз заїздив у Гнідин де хотів придбати і наче було перспективне на мій погляд місце, але відстань від загально-суспільних зручностей все ж налякала

а що вам не вистачило в Гнідині? Наче все є. Хіба що РіверМол за 25 хвилин їзди, якщо комусь дуже треба. До метро 15 хвилин...

• Лайк 1
Посилання на коментар

55 хвилин тому, MaxS сказав:

а що вам не вистачило в Гнідині?

Це була локація за каналом дорога грунтова, ділянка практично на лузі. Там зараз безлад по забудові.

Посилання на коментар

1 хвилину тому, Фрай сказав:

Це була локація за каналом дорога грунтова, ділянка практично на лузі. Там зараз безлад по забудові.

ну так проблема не в Гнідині, а в будівництві на лузі, що іноді заливається. Я б там точно не дивився. 

Посилання на коментар

13 минут назад, MaxS сказал:

ну так проблема не в Гнідині,

Про УГВ в Гнедине не знает только ленивый.

Посилання на коментар

13 хвилин тому, MaxS сказав:

ну так проблема не в Гнідин

А хтось казав, що Гнідин це погано? ) УГВ мені став на заваді лише у Вишеньках, у Гнідині мав на увазі конкретну локацію, бо вона іноді важливіша за інші чинники, особливо у той час коли важлива зупинка поряд, забув купити хліба чи солі ) швидка є дійсно швидкою, тварину терміново до клініки, сам також можеш захворіти, на авто не можеш сам їхати, та мало чого ще?

Посилання на коментар

2 хвилини тому, Фрай сказав:

А хтось казав, що Гнідин це погано? ) УГВ мені став на заваді лише у Вишеньках, у Гнідині мав на увазі конкретну локацію, бо вона іноді важливіша за інші чинники, особливо у той час коли важлива зупинка поряд, забув купити хліба чи солі ) швидка є дійсно швидкою, тварину терміново до клініки, сам також можеш захворіти, на авто не можеш сам їхати, та мало чого ще?

ну то таке... є ділянки по 2000 дол за сотку, є по 5000+, де асфальт і доступність всіх благ маршруткою, ровером чи самокатом за 5 хв максимум. В радіусі 1,5 км від будинку 4 аптеки, 4 будмаркета, Фора і купа всього іншого, що є в Києві...  

Посилання на коментар

9 годин тому, Андрій Миколайович сказав:

Питання вирішення де краще не криється тільки в тому, де легше буде на старості до ліжка добратись, думати про старість напевно треба, але головне не забувати про життя тут і зараз. Проживши від 0 до 40 років в квартирі хрущовці, щоб мені не говорили, якби важко витягувати фінансово будинок там не було, але я хочу будинок і не на старість а на сьогодні, бо просто набридло жити півстоліття в одних і тих же стінах. Якщо є можливість потрібно користуватись і йти до мрії.

От ніби все ж гарно і правильно написано, але чомусь згадується мем: пацан к успєху шьол.

• Хаха 1
Посилання на коментар

2 години тому, Фрай сказав:

Не можу зрозуміти, що саме ви мені намагаєтесь довести? image.gif.7bd83358690264b28feddf1a04184d5e.gif

ІМХО, краще прилеглі до Києва села - 10-20 км -  майже з усіма доступними благами цивілізації і транспортною доступністю, ніж мурашники чи садові кооперативи в межах Києва.

Змінено користувачем MaxS
Посилання на коментар

А я живу у садовому кооперативі чи писав за його переваги? )

Більш того, отой колективний дебілізм у цих кооперативах і товариствах змусив мене так пізно подумати про власний будинок.

Доречі, цей досвід відвернув мене від подальших оглядин котеджних містечок, хтозна що чекає далі, коли ти сам по собі то

13 годин тому, delic сказав:
14 годин тому, Фрай сказав:

І що? Вимкну світло, перекрию газ і буду жити економно.

У квартирі так не вийде. 

Бо і в КМ також не вийде, споживаєш ти чи ні, а за все платити мусиш, немає вибору.

Посилання на коментар

Если честно очень сильно на комфорт влияет очень много факторов и одной семье будет комфортней жить в квартире а другом в частном доме. При этом и в том и другом варианте есть свои и плюсы и минусы)) Мне кажется это как тема мерседес или бмв))

• Лайк 2
Посилання на коментар

У моєму селі за 6 км до обласного центру була побудована можна, сказати, таки вілла, а не сільський будинок. І там проживав чоловік пенсійного віку. 

Здавалось би всі умови, живи і радій. Але він мені постійно кривдувався, що немає з ким навіть словом перекинутись і дуже сильно хотів на квартиру в місто.

Він декілька років мені це розказував, а попутно уговорював свого сина купити квартиру. 

І таки квартиру вони купили.

Посилання на коментар

11 минут назад, karbo сказал:

Здавалось би всі умови, живи і радій.

У меня дядька был, он после развода с женой поселился в общаге и прожил там почти до самой пенсии.

Начальство каждый год ему предлагало квартиру отдельную, а он говорил что ему она нахер не надо, и ему комнаты в общаге вполне хватает.

Люди разные есть..... 

Посилання на коментар

26 минут назад, DimaF сказал:

У меня дядька был, он после развода с женой поселился в общаге и прожил там почти до самой пенсии.

Начальство каждый год ему предлагало квартиру отдельную, а он говорил что ему она нахер не надо, и ему комнаты в общаге вполне хватает.

Люди разные есть..... 

Так цей навіть не пробував з певних причин. А тут деякі запевняють, що після міських умов в селі рай. 

Я народився та виріс в селі. Під час навчання жив в місті. Містах навіть. І зараз останні роки в мегаполісі. Мені є з чим порівняти, на відміну від жителів міста.

Посилання на коментар

7 минут назад, karbo сказал:

Так цей навіть не пробував з певних причин. А тут деякі запевняють, що після міських умов в селі рай. 

Я народився та виріс в селі. Під час навчання жив в місті. Містах навіть. І зараз останні роки в мегаполісі. Мені є з чим порівняти, на відміну від жителів міста.

Я всю жизнь прожил в многоэтажной застройке, но 5 лет назад переехал за город, и обратно пока не хочу)

Посилання на коментар

6 минут назад, DimaF сказал:

Я всю жизнь прожил в многоэтажной застройке, но 5 лет назад переехал за город, и обратно пока не хочу)

Я веду мову про людей не фізично активного віку. 

Стягнулась людина з останнього і побудували хату в селі. Прийшла пенсія в сорок доларів. А дальше?

Будував цю хату п'ятнадцять років, все туди вкладав: і гроші, і душу, і енергію.

А тепер жити як і на що?

• Лайк 1
Посилання на коментар

1 минуту назад, karbo сказал:

Я веду мову про людей не фізично активного віку. 

У меня мать, возраст за 80, переехала в село на пенсию, и никакими коврижками ёё в город не вытащишь.

Её по сути только село и держит.

В городе давно бы умерла.

Посилання на коментар

2 минуты назад, DimaF сказал:

У меня мать, возраст за 80, переехала в село на пенсию, и никакими коврижками ёё в город не вытащишь.

Её по сути только село и держит.

В городе давно бы умерла.

Переїхала в 80 щоби працювати в селі?

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...