standov Опубліковано: 4 грудня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 4 грудня 2023 2 минуты назад, allanek сказал: З приводу вітчизняного виробника в мене є своя історія. Коли шукали меблі в будинок, то сподобався диван українського виробника, до речі, з Дніпра, але коли запитали за ціну, то замовити американський диван з доставкою в будинок, вийшло значно дешевше. Про якість та комфорт, то можна оди тому американському виробнику співати. В мене дуже багато ікеехвських меблів в квартирі саме через це бо 12 років тому коли я то все купляв наші меблі були переважно адової якості в комплекті з циганським дизайном. Зараз дизайн значно виправився, якість хз але ціна! Думаю як ікея тимчасово закрилася багато хто видохнув. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 4 грудня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 4 грудня 2023 Ось моя комплектація www.ikea.com/gb/en/p/vimle-crnr-sofa-bed-5-seat-w-chaise-lng-with-wide-armrests-hallarp-grey-s19537015/ 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 4 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 4 грудня 2023 28 минут назад, irina1969 сказал: Алла, залишилось дочекатись, що скаже ТС, але во всіх випадках вибір дуже класний і прослужить набагато довше, ніж вибір на користь дивану з гаража🙃 А що вибір само такий - або ІКЕА або гараж? Чесно кажучи не стикався з меблями від ІКЕА плотно, бо наявність однієй невеличкой полиці на стіні у ванній кімнаті не робить меня знавцем їх меблів. Але якість диванів на місцевому ринку відчизняних виробників років 5-6 тому трохі вивчив. Я не уявляю щоб подібні дивани можливо було виробити в гаражі. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 4 грудня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 4 грудня 2023 Зараз значно краще стало, але ціна стала трошки захмарною. Може там і супер-якість я хз, але поки що моїй не супержьопі ціна має велике значення 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 4 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 4 грудня 2023 12 минут назад, standov сказал: ....12 років тому коли я то все купляв наші меблі були переважно адової якості в комплекті з циганським дизайном. Зараз дизайн значно виправився, якість хз але ціна! Думаю як ікея тимчасово закрилася багато хто видохнув. В мене є досвід користування відчизняними м'якими меблями 12-15 річной давнини й останнім диваном який купив 5-6 років тому. Це різні світи. Стосовно дізайну навіть не паралельні. І якість в сучасних ну дуже радує. В магазині ІКЕА жодного разу не був. Ну щоб роздивитись, руцями помацати. Бо зовні то воно все непогано. Меблі від юска ті що всередину приміщень порівнювати мені немає з чим, бо нижче якості за них хіба що меблі радянських часів. А ті що вуличні так наче непогано виглядають. В будь-якому випадку я за вихід на наш ринок ІКЕА.Конкуренція зайвою не буде. При цьому я впевнений що відчизняні дивани з ринку не зникнут й залишаться цілком конкурентними. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 4 грудня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 4 грудня 2023 2 часа назад, mastervovik сказал: ціна його в роздріб 2 кує це дешевше ніж в ікеї) Ну він як мінімум меньше на 1 секцію, ну і плюс знач шось з комбінаціями) бо я людина інтернету, я шукаю магазин, скидаю картинку отримую відповід 120 йду далі шукати) натикаюсь на готове але страшненьке - 150. Шукаю далі, в цьому процесі за 2куе не бачив ) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 4 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 4 грудня 2023 8 хвилин тому, standov сказав: В мене дуже багато ікеехвських меблів в квартирі саме через це бо 12 років тому коли я то все купляв наші меблі були переважно адової якості в комплекті з циганським дизайном. Зараз дизайн значно виправився, якість хз але ціна! Думаю як ікея тимчасово закрилася багато хто видохнув. В мене теж є схожий експеримент, тільки значно пізніше, коли , майже все, крім ванної кімнати, це Ікеа. В них чітка градація серій по якості. Тож, якщо нема цілі купити дешеву серію, то нарікань на якість та експлуатацію не буде. А в кухні Ікеї я закохана. І порівнюю з італійськими, не копіями, а дійсно італійськими кухнями. Побутова техніка для Ікеї робиться Єлектролюксом. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 4 грудня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 4 грудня 2023 1 минуту назад, Vikctor сказал: В мене є досвід користування відчизняними м'якими меблями 12-15 річной давнини й останнім диваном який купив 5-6 років тому. Це різні світи. Стосовно дізайну навіть не паралельні. І якість в сучасних ну дуже радує. В магазині ІКЕА жодного разу не був. Ну щоб роздивитись, руцями помацати. Бо зовні то воно все непогано. Меблі від юска ті що всередину приміщень порівнювати мені немає з чим, бо нижче якості за них хіба що меблі радянських часів. А ті що вуличні так наче непогано виглядають. В будь-якому випадку я за вихід на наш ринок ІКЕА.Конкуренція зайвою не буде. При цьому я впевнений що відчизняні дивани з ринку не зникнут й залишаться цілком конкурентними. Юск то точно не конкуренція, юск це як китайська копія) в них бувать непогані товари але там нема системи і кожен раз то рендом (я вже писав). Ікея це не про супер-якість точно, це баланс дизайну, ціни і достатньої якості, бувають серії де якісь дуже сумнівна але то компенсується ціною. Наприклад серія лакк це таке собі ікеевське дно, але в каталозі вона подається як "студент може обставити перше житло"(с) і це правда, бу умовний журнальний стіл за 500 грн ще і з дизайном, ну де ще? Да він паперовий але в мене таких два ))) на здачу колись брали 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 4 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 4 грудня 2023 9 минут назад, standov сказал: Зараз значно краще стало, але ціна стала трошки захмарною. Може там і супер-якість я хз, але поки що моїй не супержьопі ціна має велике значення Все до нас прийде поступово. Років через 10 ми збагнемо чому це скажемо якісь німці чи данці купують овочи/фрукти в місцевих виробників помітно дорожче ніж імпортовані в супермаркеті при тих самих властивостях овочів/фруктів. Й підтримка місцевих виробників стане природньою для нас також... 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 4 грудня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 4 грудня 2023 4 минуты назад, allanek сказал: В мене теж є схожий експеримент, тільки значно пізніше, коли , майже все, крім ванної кімнати, це Ікеа. В них чітка градація серій по якості. Тож, якщо нема цілі купити дешеву серію, то нарікань на якість та експлуатацію не буде. А в кухні Ікеї я закохана. І порівнюю з італійськими, не копіями, а дійсно італійськими кухнями. Побутова техніка для Ікеї робиться Єлектролюксом. Саме так, я останній раз купляв в них тумбу з рукомийником для св. Да воно було зовсім наче не дешево але по перше там в комплекті рукомийка з непоганим краном, а по друге українське "фабрічне" здохло за 2 роки а це поки що щодної проблеми тьфу-тьфу. Але наприклад лакк, мальм серії то або для студентів або на арендоване житло щоб там все і залишити 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 4 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 4 грудня 2023 7 минут назад, standov сказал: Ну він як мінімум меньше на 1 секцію, ну і плюс знач шось з комбінаціями) бо я людина інтернету, я шукаю магазин, скидаю картинку отримую відповід 120 йду далі шукати) натикаюсь на готове але страшненьке - 150. Шукаю далі, в цьому процесі за 2куе не бачив ) Я теж людина інтернету й наприклад забув коли щось купляв собі з одягу/взуття в магазині, але диван обирав дупою й зробив вдалий дле неї вибір) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
murava Опубліковано: 4 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 4 грудня 2023 1 минуту назад, Vikctor сказал: Все до нас прийде поступово. Років через 10 ми збагнемо чому це скажемо якісь німці чи данці купують овочи/фрукти в місцевих виробників помітно дорожче ніж імпортовані в супермаркеті при тих самих властивостях овочів/фруктів. Й підтримка місцевих виробників стане природньою для нас також... Для такої благодійності треба мати вільні гроші, які не шкода буде віддати місцевим виробникам. Першими, хто б сильно сів на дупу при плотному нормальному заході сюда ікеї (хочаб як в Польщі) - це виробники кухонь і корпусних меблів. 5 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 4 грудня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 4 грудня 2023 (змінено) 7 минут назад, Vikctor сказал: Я теж людина інтернету й наприклад забув коли щось купляв собі з одягу/взуття в магазині, але диван обирав дупою й зробив вдалий дле неї вибір) Яж кажу проблема ще в розмірах, мені дупою сподобався диван в кума, він знайшов контакт українська фабрика, я туди зателефонував отримав дуже юзерфрендлі відповідь "тільки то шо на сайті" (дукую що не послали, хоча це не точно) на сайті потрібних мені розмірів не знайшлось, клієнт проє..н) Змінено 4 грудня 2023 користувачем standov 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 4 грудня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 4 грудня 2023 3 минуты назад, murava сказал: Для такої благодійності треба мати вільні гроші, які не шкода буде віддати місцевим виробникам. Першими, хто б сильно сів на дупу при плотному нормальному заході сюда ікеї (хочаб як в Польщі) - це виробники кухонь і корпусних меблів. Ікея да буде хороніть, але з іншого боку вони ж роблять на підряді в мене в квартирі мальм шкаіи зроблені в Тернополі, куплені в Польщі ) хто втикнеться той отримає збут світовий хто не - помре Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 4 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 4 грудня 2023 18 хвилин тому, Vikctor сказав: А що вибір само такий - або ІКЕА або гараж? Чесно кажучи не стикався з меблями від ІКЕА плотно, бо наявність однієй невеличкой полиці на стіні у ванній кімнаті не робить меня знавцем їх меблів. Але якість диванів на місцевому ринку відчизняних виробників років 5-6 тому трохі вивчив. Я не уявляю щоб подібні дивани можливо було виробити в гаражі. Так вже вийшло, що я трішки знаюсь на Ікеї і трішки знайома з меблевим виробництвом в Україні, тому враховуючі співвідношення ціни та якості вибір буде завжди на користь Ікеї....те, що у нас можна купити за ціною Ікеї на 99 % робиться в умовному гаражі(( Вдома у мене з масмаркету старий ( дерев'яний) Юск та Ікея ( багато) все інше на замовлення чи б/ у 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 4 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 4 грудня 2023 4 минуты назад, murava сказал: Для такої благодійності треба мати вільні гроші, які не шкода буде віддати місцевим виробникам. Першими, хто б сильно сів на дупу при плотному нормальному заході сюда ікеї (хочаб як в Польщі) - це виробники кухонь і корпусних меблів. Повторюю - я за конкуренцію і за прихід ІКЕА, але впевнений що за якісні вітчизняні меблі мудрий нарід) охоче переплачуватиме. 3 минуты назад, standov сказал: Яж кажу проблема ще в розмірах, мені лупою сподобався диван в кума, він знайшов контакт українська фабрика, я туди зателефонував описав дуже бзерфрендлі відповідь "тільки тотшо на сайті" (дукую що не послали, хоча це не точно) на сайті потрібних мені розмірів не знайшлось, клієнт проє..н) З іншого боку схоже що з продажем в них все ок) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 4 грудня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 4 грудня 2023 1 минуту назад, Vikctor сказал: 5 минут назад, standov сказал: ) З іншого боку схоже що з продажем в них все ок Ну думаю да, наклепали популярні розміри, орендували пару площ в трц і погнали хаміть по телефону )) профіт Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 4 грудня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 4 грудня 2023 (змінено) 13 минут назад, irina1969 сказал: Так вже вийшло, що я трішки знаюсь на Ікеї і трішки знайома з меблевим виробництвом в Україні, тому враховуючі співвідношення ціни та якості вибір буде завжди на користь Ікеї....те, що у нас можна купити за ціною Ікеї на 99 % робиться в умовному гаражі(( Вдома у мене з масмаркету старий ( дерев'яний) Юск та Ікея ( багато) все інше на замовлення чи б/ у Про гаражі мені дуже подобається ікеевські розділи коврів і усілякого хендмейду, заходиш в розділ а там напис контексту Да ми знаємо що ви ахерелі від цін в цьому розділі, але це тому що ми принципово не працюємо з виробниками які експлуатують дешеву рабсилу і дитячий труд. І там справді ціни "ебм", але те що роблять умовні станки поки поза конкуренцією, ще-б воно все тут нарешті було повноцінно бо перший старт був якийсь дуже скучний Змінено 4 грудня 2023 користувачем standov 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 4 грудня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 4 грудня 2023 Але доречі таке сильне враження що віяр складе гідну конкуренцію кухням ікееівським, може тому вони кухні і не заводили Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 4 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 4 грудня 2023 2 хвилини тому, standov сказав: Про гаражі мені дуже подобається ікеевські розділи коврів і усілякого хендмейду, заходиш в розділ а там напис контексту Да ми знаємо що ви ахерелі від цін в цьому розділі, але це тому що ми принципово не працюємо з виробниками які експлуатують дешеву рабсилу і дитячий труд. І там справді ціни "ебм", але те що роблять умовні станки поки поза конкуренцією, ще-б воно все тут нарешті було повноцінно бо перший старт був якийсь дуже скучний щодо дешевої робочой сили маю що сказати )) до війни майже 80 % того що продавалась в Ікеї з буку та ялини робилось в Україні, потім це все добро фарбувалось в Польщі і продавалось, але Україна не згадувалась 1 хвилину тому, standov сказав: Але доречі таке сильне враження що віяр складе гідну конкуренцію кухням ікееівським, може тому вони кухні і не заводили от коли складе, тоді і подивимось 🙃, бажано щоб це була складська програма,шкидкість виконання замовлення і гарантія як у Ікеї Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 4 грудня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 4 грудня 2023 (змінено) Я хз яка кількість меблів ікеї робиться тут, але як я писав вище мій шкаі 10ти річної давнини (мальм або біллі не пам'ятаю) був зроблений вже в Тернополі ) і він з ДСП. Да в віярі зі строками та відсутністю складу факт що біда, але і модель трошки інша. Тут більше питання ціни бо на око москальскі ікеївськи кухні "тоді" були суттєво дорожче віяру, ну і там не було таких можливостей кастомізації Змінено 4 грудня 2023 користувачем standov Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 4 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 4 грудня 2023 (змінено) 50 хвилин тому, Vikctor сказав: При цьому я впевнений що відчизняні дивани з ринку не зникнут У Вроцлаві , де знаходиться самий великий по площі ( в Європі) магазин ікеї, нікуди не поділись ТЦ, забиті диванами місцевих виробників. І той же BRW спокійно складає конкуренцію Ікеї по диванам. А є місцеві виробники. що набагато дорожчі, ніж Ікея. Тож кожен може вибрати те, що дозволяє гаманець або те, що подобається і ціна не має значення. 50 хвилин тому, Vikctor сказав: В магазині ІКЕА жодного разу не був. Там без підготовки( вивчення каталогу по сайту Ікеї) дуже важко зорієнтуватись і зрозуміти в який бік дивитись. Але, коли вже зрозумів , що таке Ікеа, то мені, наприклад, його дуже не вистачає зараз, навіть, в тому куцому вигляді, що він був в Києві. не вистачає дрібничок, якими Ікеа дуже полегшує життя. Приклад. Потрібні були штори на терасу, заїхали в Ікею, купили карнизи та два комплекти льняних штор. все обійшлось тисячі 3 гривень. Карнизи прикручуються легко, штори готові, тож часу зайняло небагато. Сусіди в той самий час теж робили штори в бесідку. Карнизи та штори ( відверта синтетика) робились на замовлення в салоні подруги сусідки. Порівняння ціни: в мене 3000грн і в сусідки-21000грн надовго зіпсували настрій сусідам. а я казала, щоб заїхала в Ікею, бо три рази на тиждень їздила біля магазину по дорозі в "5-й елемент" ( це спортивний клЮб для багатих). Текстиль в Ікеї якісний. Льняні штори , наче нові і витримують всі погодні умови. 22 хвилини тому, standov сказав: може тому вони кухні і не заводили Завезла Ікеа і кухні до нас. Але магазин був категорії "Сіті", тож обмеженість площі дорівнювала обмеженості каталогу. Здається, що не було мийок, кранів та побутової техніки в наявності, але фасади всі були і куток під кухні був виділений. Щоб зрозуміти ікеєвську кухню, треба бачити , що таке відділ кухонь в магазині. І що добре, що є паперовий каталог, де сам складаєш кухню, наче лего, з розмірами і цінами. В ікеї є програма, де сам можеш погратись, складаючи кухню або прийти до магазину з малюнком і за безкоштовних 45 хвилин співробітник Ікеї зробить повну розкладку по модулям. Можна замовити за гроші індивідуальне спілкування на 2 години. Що імпонує в Ікеї, вона заощаджує час та нерви. Теж саме і з шафами. Змінено 4 грудня 2023 користувачем allanek 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 4 грудня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 4 грудня 2023 Хз, я саме кухонь не бачив і на сайті українському розділ не працював Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 4 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 4 грудня 2023 (змінено) 8 хвилин тому, standov сказав: Хз, я саме кухонь не бачив і на сайті українському розділ не працював Я не знаю. як пояснити, де вони були розташовані, але фасади були розташовані біля великого прохіду. і кухні були, бо Света Батра в темі про ікею ще розповідала, що заїхала в Ікею та замовила якусь недорогу кухню. не Метод. а, наче з дешевої серії, що вже скомплектованими продаються. Я це можу стверджувати ще і тому, що знайома ( не в Україні) замовляла фасади м'ятного коліру, то я дивилась в нашій Ікеї, як вони вживу виглядають Змінено 4 грудня 2023 користувачем allanek Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 4 грудня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 4 грудня 2023 15 минут назад, allanek сказал: Я не знаю. як пояснити, де вони були розташовані, але фасади були розташовані біля великого прохіду. і кухні були, бо Света Батра в темі про ікею ще розповідала, що заїхала в Ікею та замовила якусь недорогу кухню. не Метод. а, наче з дешевої серії, що вже скомплектованими продаються. Я це можу стверджувати ще і тому, що знайома ( не в Україні) замовляла фасади м'ятного коліру, то я дивилась в нашій Ікеї, як вони вживу виглядають Може то було щось готове, але не було конструктору коли ти комплектуєш все включно з побутовою технікою, ну або я не бачив. Бо наприклад така сама історія була з системами зберігання, типу наче щось є але то 30% від номенклатури і то все відповідно втрачало сенс. Може то якесь вивчення попиту чи хз Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз