LAT Опубліковано: 19 січня Поділитись Опубліковано: 19 січня 5 годин тому, standov сказав: але перший і останній раз Чистили панелі? Я от теж думаю. Є скребки телескопічні. Або думаю якось поляти дешевим омивачем для авто. Поки не лізу. Здоров'я важливіше. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 19 січня Автор Поділитись Опубліковано: 19 січня 1 час назад, LAT сказал: Чистили панелі? Я от теж думаю. Є скребки телескопічні. Або думаю якось поляти дешевим омивачем для авто. Поки не лізу. Здоров'я важливіше. Якщо в вас ситуація сїожа на мою то все що вам можц сказати точно - "не треба лізти, воно того не варте" 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 19 січня Поділитись Опубліковано: 19 січня 9 минут назад, standov сказал: Якщо в вас ситуація сїожа на мою то все що вам можц сказати точно - "не треба лізти, воно того не варте" Я єдине не зрозумів чому ви не почистили панелі з драбини раз уж на неї влізли. Я розумію що у вас будинок вище за мій, але ж і ви на драбині залізли вище ніж необхідно мені. Тобто довжина приладдя для чистки сніга напевно більш-менш однакова потрібна. Безумовно працювати треба двома руками, але ви прив'язали драбину до будинка, то так само можна прив'язати себе до драбини і вивільнити обидві руки. Єдине я не вірю що ваша лекга насадка здатна впоратись з товстим шаром важкого снігу як на ваших фото. А щітка як насадка більш-менш впевнено з цім справляється. І ще з досвіду - мені для полегшення очистки панелей спочатку краще почистити дах під ними. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 19 січня Автор Поділитись Опубліковано: 19 січня (змінено) 15 минут назад, Vikctor сказал: Я єдине не зрозумів чому ви не почистили панелі з драбини раз уж на неї влізли. Я розумію що у вас будинок вище за мій, але ж і ви на драбині залізли вище ніж необхідно мені. Тобто довжина приладдя для чистки сніга напевно більш-менш однакова потрібна. Безумовно працювати треба двома руками, але ви прив'язали драбину до будинка, то так само можна прив'язати себе до драбини і вивільнити обидві руки. Єдине я не вірю що ваша лекга насадка здатна впоратись з товстим шаром важкого снігу як на ваших фото. А щітка як насадка більш-менш впевнено з цім справляється. І ще з досвіду - мені для полегшення очистки панелей спочатку краще почистити дах під ними. Зі всього що в мене в хаті знайшлося я зміг зробити шест десь 5.5 метрів, ним з драбини я дістаю лише нижній ряд панелей і то не повністю і то якщо майже по пояс висинутися над водосточкою, що вже дцже стрьомно бо все падає на тебе. Верхній ряд - недосяжний, треба 7м+, що вже і коштує 200 баксів і ще і чекати тиждень+. Тож виникла шальна ідея з мансардного залізти за комін і з нього почистити верхній ряд. Але на практиці виявилося що 5м шестом працювати горизонтально тупо нереально, він дуже важкий, лише вгору-вниз. Тож навіть так не вийшло дістатися до двох дальніх панелей верхнього ряду. А головне, виявилося, що вилізти на кришу з мансардного на порядок легше ніж повернутися назад, особливо коли всюди сніг, ноги їдуть а руки вже не слухаються бо намахався палкою. Змінено 19 січня користувачем standov 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 19 січня Поділитись Опубліковано: 19 січня 24 минуты назад, standov сказал: треба 7м+, що вже і коштує 200 баксів і ще і чекати тиждень+. 😁 Навіть не знаю чому я не пішов таким шляхом, а тупо купив на будівельному ринку п'ять держаків для лопати/грабель чи чогось подібного. Там було два види - товстіші довжиною десь 140-150см і тонкіші 170-180см. Я обрав други. Мені виявилось достатньо чотири держака з'єднати між собою, але спочатку з'єднав всі п'ять. Теж цілком зручно працювати. Враховуючи шо у вас нахил більше за мій думаю і шість нормально зайдуть. По два саморізи в кожне з'єднання і зверху кілька шарів скотчу. Разом зі щіткою вся конструкція затягнула на 500-600грн. Другу зиму дозволяє мати чисті панелі після снігу, коли не лінькі почистити. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 19 січня Автор Поділитись Опубліковано: 19 січня 11 минут назад, Vikctor сказал: Разом зі щіткою вся конструкція затягнула на 500-600грн. ну я жеж теж не купляв ) в мене був телескоп від фіскарса, в дружини тиснув якусь швабру для миття вікон + моток скотча, але цього не вистачило Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: В середу в 15:47 Автор Поділитись Опубліковано: В середу в 15:47 завтра, 29го у 18-00 будемо проводити цікавий (я сподіваюся) стрім з доу про усіляке батарейно-енергетичне. Будемо збирати, з реактивною поштою, донати на макети гаубиць для 3ї штурмової, зможете позадавати питання, виграти призи за донати і ото всьо. Велкам, як то кажуть dou.ua/calendar/56196/ 6 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 21 година тому Автор Поділитись Опубліковано: 21 година тому Нарешті випробування роботи двопаливного гени аід газу. Завівся з півпінка, балон стояв добу на вулиці -10 -20 градусів, манометр вбудований на редукторі показав тиск ближче до жовтої "низької" позначки але гена завівся без питань, працює рівно (рівніше ща спиртовмй бензин) і трохи тихіше. Дуже задоволений результатом, за наголи ще докуплю на балон вуличну "грелку" та плитку, історія явно універсальніша за старий в каністрі бензин. 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 9 годин тому Поділитись Опубліковано: 9 годин тому 11 годин тому, standov сказав: Завівся з півпінка, балон стояв добу на вулиці -10 -20 градусів А як довго працював? бо при моїх випробуваннях було все так само та от біда, попрацював хвилин 20-30 і балон обмерз, а температура була набагато вища. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 8 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 8 годин тому 1 час назад, Фрай сказал: А як довго працював? бо при моїх випробуваннях було все так само та от біда, попрацював хвилин 20-30 і балон обмерз, а температура була набагато вища. Не багато, мабуть навіть меньше. А що після обмерзання сталося, типу редуктор перестав працювати? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
LAT Опубліковано: 7 годин тому Поділитись Опубліковано: 7 годин тому 51 хвилину тому, standov сказав: Не багато, мабуть навіть меньше. А що після обмерзання сталося, типу редуктор перестав працювати? Газ не випаровується. Перетворення з рідкого в газоподібний потребує енергіі. Гену на 3.5 квт у мене десь годину тягне у гаражі, що сам гена і підігріває. Деякі ставлять балон під вихлоп. Є ще електро грілки, що обмотують балон. Але то все норм для металевого балону. Для пластика то не дуже. Можна ще два балони ставити з рампою, що буде сама іх перемикати. Але то не дешево. Міняю бенз і від газу відмовився для гени. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 7 годин тому Поділитись Опубліковано: 7 годин тому 58 хвилин тому, standov сказав: Не багато, мабуть навіть меньше. А що після обмерзання сталося, типу редуктор перестав працювати? Колись писав, що ми всі користуємось газом з АЗС і він там навряд чи ще й зимовий. Нам же потрібен побутовий з іншим співвідношенням пропану до бутану ідеально 80/20. бутан вже при нуль градусів не переходить з рідкого стану до газоподібного от воно і не горить. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 5 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 5 годин тому 1 час назад, Фрай сказал: Колись писав, що ми всі користуємось газом з АЗС і він там навряд чи ще й зимовий. Нам же потрібен побутовий з іншим співвідношенням пропану до бутану ідеально 80/20. бутан вже при нуль градусів не переходить з рідкого стану до газоподібного от воно і не горить. я на "бочке" заправляв, не класичній АЗС, хз який там. Подивимося як воно буде, цей балон простояв більше доби в -15 (чи скільки там було) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 5 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 5 годин тому А як доречі працюють взимку авто на газі? Там жеж навряд якийсь підігрів балону, чи де? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 4 години тому Автор Поділитись Опубліковано: 4 години тому (змінено) Оскільки в останній час моя система по 220 в рази масштабувалася то я явно став іідчувати функціональні обмеження мого інвертора. Потихеньку думаю апгрейд схеми. План свічнутися в віктрон. Тезісно план фінальний наступний: 3 штуки 5-6 квт мультіплюс2 які до 50а можуть в поверасіст, один доповнений стабілізатором, оформлення ЗТ. Окремий сонячний контролер План рухатися туди ітеративно, спочатку один рс і вольтронік йому на вихід каскадно + оформлення ЗТ. Змінено 4 години тому користувачем standov Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому 59 хвилин тому, standov сказав: А як доречі працюють взимку авто на газі? Там жеж навряд якийсь підігрів балону, чи де? У мене так точно є підгрів, тороїд на місці запаски завжди у теплі. ) Але ж і газ через форсунки, а от літом на цьому газі не міг приготувати на рибалці юшки, не кипів казанок, довелось дістати портативну на балоні-катриджі і все швидко закипіло. Яка там пропорція була можна лише гадати. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
LAT Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому 1 годину тому, standov сказав: 3 штуки 5-6 квт мультіплюс2 які до 50а можуть в поверасіст, один доповнений стабілізатором, оформлення ЗТ. Окремий сонячний контролер Чи є у них щось з подвійним перетворенням? Я вже звик, що ніяк не помічаю переходи на King. Так ЗТ ще там пару років, який сенс? Я поки думаю про окрему систему для електро авто. Свої панелі + інвертор. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 2 години тому Автор Поділитись Опубліковано: 2 години тому (змінено) 1 час назад, LAT сказал: Чи є у них щось з подвійним перетворенням? Я вже звик, що ніяк не помічаю переходи на King. Так ЗТ ще там пару років, який сенс? Я поки думаю про окрему систему для електро авто. Свої панелі + інвертор. Нема, але після значного збільшення акб я дійшов до того що інвертор і так більшість часу працює в режимі dc/ac (як мінімум 3 сезони з 4х) тому бенефіти від подвійного відійшли на другий план, крім того є варіант зі стабом. Там проблема в іншому - високовольтний mppt у віктрона як крило літака трохи і питання переробки стрінга 400 в 2 по 200, але хто це зробить - хз, бо нігто не хоче займатися такими справами на 3 копійки, а самому лізти я не хочу більше. Поки план - залишити кінг як mppt до віктрона, і шукати хто переробить стрінг Змінено 1 година тому користувачем standov Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 28 минут назад, standov сказал: Поки план - залишити кінг як mppt до віктрона, і шукати хто переробить стрінг Имхо дея 12, а кинг продать Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 1 година тому Автор Поділитись Опубліковано: 1 година тому 6 минут назад, mib сказал: Имхо дея 12, а кинг продать Ні, якщо коротко ) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yukon Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 4 часа назад, standov сказал: А як доречі працюють взимку авто на газі? Там жеж навряд якийсь підігрів балону, чи де? До редуктора газ йде в рідкому стані, отже підігрів балона не потрібен. Редуктор обігрівається антіфрізом від двигуна. Зазвичай жигулятори в таку погоду заводять на газу і тримають чайник з кипятком з якого поливають редуктор поки не прогріється двигун😀 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 1 година тому Автор Поділитись Опубліковано: 1 година тому 7 минут назад, yukon сказал: До редуктора газ йде в рідкому стані, отже підігрів балона не потрібен. Редуктор обігрівається антіфрізом від двигуна. Зазвичай жигулятори в таку погоду заводять на газу і тримають чайник з кипятком з якого поливають редуктор поки не прогріється двигун😀 Жуть яка, ну подивимося 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 57 хвилин тому Поділитись Опубліковано: 57 хвилин тому (змінено) 16 хвилин тому, yukon сказав: Зазвичай жигулятори в таку погоду заводять на газу Не смішіть мої капці, так робити можуть тільки повні довбні. Цитата До редуктора газ йде в рідкому стані, отже підігрів балона не потрібен. Редуктор обігрівається антіфрізом від двигуна Саме так Змінено 55 хвилин тому користувачем Фрай Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yukon Опубліковано: 11 хвилин тому Поділитись Опубліковано: 11 хвилин тому 44 минуты назад, Фрай сказал: Не смішіть мої капці, так робити можуть тільки повні довбні. Довбні, або ті в кого бензину в баку немає, а їхать треба Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз