LAT Опубліковано: 19 січня Поділитись Опубліковано: 19 січня 5 годин тому, standov сказав: але перший і останній раз Чистили панелі? Я от теж думаю. Є скребки телескопічні. Або думаю якось поляти дешевим омивачем для авто. Поки не лізу. Здоров'я важливіше. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 19 січня Автор Поділитись Опубліковано: 19 січня 1 час назад, LAT сказал: Чистили панелі? Я от теж думаю. Є скребки телескопічні. Або думаю якось поляти дешевим омивачем для авто. Поки не лізу. Здоров'я важливіше. Якщо в вас ситуація сїожа на мою то все що вам можц сказати точно - "не треба лізти, воно того не варте" 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 19 січня Поділитись Опубліковано: 19 січня 9 минут назад, standov сказал: Якщо в вас ситуація сїожа на мою то все що вам можц сказати точно - "не треба лізти, воно того не варте" Я єдине не зрозумів чому ви не почистили панелі з драбини раз уж на неї влізли. Я розумію що у вас будинок вище за мій, але ж і ви на драбині залізли вище ніж необхідно мені. Тобто довжина приладдя для чистки сніга напевно більш-менш однакова потрібна. Безумовно працювати треба двома руками, але ви прив'язали драбину до будинка, то так само можна прив'язати себе до драбини і вивільнити обидві руки. Єдине я не вірю що ваша лекга насадка здатна впоратись з товстим шаром важкого снігу як на ваших фото. А щітка як насадка більш-менш впевнено з цім справляється. І ще з досвіду - мені для полегшення очистки панелей спочатку краще почистити дах під ними. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 19 січня Автор Поділитись Опубліковано: 19 січня (змінено) 15 минут назад, Vikctor сказал: Я єдине не зрозумів чому ви не почистили панелі з драбини раз уж на неї влізли. Я розумію що у вас будинок вище за мій, але ж і ви на драбині залізли вище ніж необхідно мені. Тобто довжина приладдя для чистки сніга напевно більш-менш однакова потрібна. Безумовно працювати треба двома руками, але ви прив'язали драбину до будинка, то так само можна прив'язати себе до драбини і вивільнити обидві руки. Єдине я не вірю що ваша лекга насадка здатна впоратись з товстим шаром важкого снігу як на ваших фото. А щітка як насадка більш-менш впевнено з цім справляється. І ще з досвіду - мені для полегшення очистки панелей спочатку краще почистити дах під ними. Зі всього що в мене в хаті знайшлося я зміг зробити шест десь 5.5 метрів, ним з драбини я дістаю лише нижній ряд панелей і то не повністю і то якщо майже по пояс висинутися над водосточкою, що вже дцже стрьомно бо все падає на тебе. Верхній ряд - недосяжний, треба 7м+, що вже і коштує 200 баксів і ще і чекати тиждень+. Тож виникла шальна ідея з мансардного залізти за комін і з нього почистити верхній ряд. Але на практиці виявилося що 5м шестом працювати горизонтально тупо нереально, він дуже важкий, лише вгору-вниз. Тож навіть так не вийшло дістатися до двох дальніх панелей верхнього ряду. А головне, виявилося, що вилізти на кришу з мансардного на порядок легше ніж повернутися назад, особливо коли всюди сніг, ноги їдуть а руки вже не слухаються бо намахався палкою. Змінено 19 січня користувачем standov 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 19 січня Поділитись Опубліковано: 19 січня 24 минуты назад, standov сказал: треба 7м+, що вже і коштує 200 баксів і ще і чекати тиждень+. 😁 Навіть не знаю чому я не пішов таким шляхом, а тупо купив на будівельному ринку п'ять держаків для лопати/грабель чи чогось подібного. Там було два види - товстіші довжиною десь 140-150см і тонкіші 170-180см. Я обрав други. Мені виявилось достатньо чотири держака з'єднати між собою, але спочатку з'єднав всі п'ять. Теж цілком зручно працювати. Враховуючи шо у вас нахил більше за мій думаю і шість нормально зайдуть. По два саморізи в кожне з'єднання і зверху кілька шарів скотчу. Разом зі щіткою вся конструкція затягнула на 500-600грн. Другу зиму дозволяє мати чисті панелі після снігу, коли не лінькі почистити. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 19 січня Автор Поділитись Опубліковано: 19 січня 11 минут назад, Vikctor сказал: Разом зі щіткою вся конструкція затягнула на 500-600грн. ну я жеж теж не купляв ) в мене був телескоп від фіскарса, в дружини тиснув якусь швабру для миття вікон + моток скотча, але цього не вистачило Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: В середу в 15:47 Автор Поділитись Опубліковано: В середу в 15:47 завтра, 29го у 18-00 будемо проводити цікавий (я сподіваюся) стрім з доу про усіляке батарейно-енергетичне. Будемо збирати, з реактивною поштою, донати на макети гаубиць для 3ї штурмової, зможете позадавати питання, виграти призи за донати і ото всьо. Велкам, як то кажуть dou.ua/calendar/56196/ 6 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 22 години тому Автор Поділитись Опубліковано: 22 години тому Нарешті випробування роботи двопаливного гени аід газу. Завівся з півпінка, балон стояв добу на вулиці -10 -20 градусів, манометр вбудований на редукторі показав тиск ближче до жовтої "низької" позначки але гена завівся без питань, працює рівно (рівніше ща спиртовмй бензин) і трохи тихіше. Дуже задоволений результатом, за наголи ще докуплю на балон вуличну "грелку" та плитку, історія явно універсальніша за старий в каністрі бензин. 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 11 годин тому Поділитись Опубліковано: 11 годин тому 11 годин тому, standov сказав: Завівся з півпінка, балон стояв добу на вулиці -10 -20 градусів А як довго працював? бо при моїх випробуваннях було все так само та от біда, попрацював хвилин 20-30 і балон обмерз, а температура була набагато вища. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 10 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 10 годин тому 1 час назад, Фрай сказал: А як довго працював? бо при моїх випробуваннях було все так само та от біда, попрацював хвилин 20-30 і балон обмерз, а температура була набагато вища. Не багато, мабуть навіть меньше. А що після обмерзання сталося, типу редуктор перестав працювати? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
LAT Опубліковано: 9 годин тому Поділитись Опубліковано: 9 годин тому 51 хвилину тому, standov сказав: Не багато, мабуть навіть меньше. А що після обмерзання сталося, типу редуктор перестав працювати? Газ не випаровується. Перетворення з рідкого в газоподібний потребує енергіі. Гену на 3.5 квт у мене десь годину тягне у гаражі, що сам гена і підігріває. Деякі ставлять балон під вихлоп. Є ще електро грілки, що обмотують балон. Але то все норм для металевого балону. Для пластика то не дуже. Можна ще два балони ставити з рампою, що буде сама іх перемикати. Але то не дешево. Міняю бенз і від газу відмовився для гени. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 9 годин тому Поділитись Опубліковано: 9 годин тому 58 хвилин тому, standov сказав: Не багато, мабуть навіть меньше. А що після обмерзання сталося, типу редуктор перестав працювати? Колись писав, що ми всі користуємось газом з АЗС і він там навряд чи ще й зимовий. Нам же потрібен побутовий з іншим співвідношенням пропану до бутану ідеально 80/20. бутан вже при нуль градусів не переходить з рідкого стану до газоподібного от воно і не горить. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 7 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 7 годин тому 1 час назад, Фрай сказал: Колись писав, що ми всі користуємось газом з АЗС і він там навряд чи ще й зимовий. Нам же потрібен побутовий з іншим співвідношенням пропану до бутану ідеально 80/20. бутан вже при нуль градусів не переходить з рідкого стану до газоподібного от воно і не горить. я на "бочке" заправляв, не класичній АЗС, хз який там. Подивимося як воно буде, цей балон простояв більше доби в -15 (чи скільки там було) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 6 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 6 годин тому А як доречі працюють взимку авто на газі? Там жеж навряд якийсь підігрів балону, чи де? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 6 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 6 годин тому (змінено) Оскільки в останній час моя система по 220 в рази масштабувалася то я явно став іідчувати функціональні обмеження мого інвертора. Потихеньку думаю апгрейд схеми. План свічнутися в віктрон. Тезісно план фінальний наступний: 3 штуки 5-6 квт мультіплюс2 які до 50а можуть в поверасіст, один доповнений стабілізатором, оформлення ЗТ. Окремий сонячний контролер План рухатися туди ітеративно, спочатку один рс і вольтронік йому на вихід каскадно + оформлення ЗТ. Змінено 6 годин тому користувачем standov Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 5 годин тому Поділитись Опубліковано: 5 годин тому 59 хвилин тому, standov сказав: А як доречі працюють взимку авто на газі? Там жеж навряд якийсь підігрів балону, чи де? У мене так точно є підгрів, тороїд на місці запаски завжди у теплі. ) Але ж і газ через форсунки, а от літом на цьому газі не міг приготувати на рибалці юшки, не кипів казанок, довелось дістати портативну на балоні-катриджі і все швидко закипіло. Яка там пропорція була можна лише гадати. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
LAT Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому 1 годину тому, standov сказав: 3 штуки 5-6 квт мультіплюс2 які до 50а можуть в поверасіст, один доповнений стабілізатором, оформлення ЗТ. Окремий сонячний контролер Чи є у них щось з подвійним перетворенням? Я вже звик, що ніяк не помічаю переходи на King. Так ЗТ ще там пару років, який сенс? Я поки думаю про окрему систему для електро авто. Свої панелі + інвертор. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 3 години тому Автор Поділитись Опубліковано: 3 години тому (змінено) 1 час назад, LAT сказал: Чи є у них щось з подвійним перетворенням? Я вже звик, що ніяк не помічаю переходи на King. Так ЗТ ще там пару років, який сенс? Я поки думаю про окрему систему для електро авто. Свої панелі + інвертор. Нема, але після значного збільшення акб я дійшов до того що інвертор і так більшість часу працює в режимі dc/ac (як мінімум 3 сезони з 4х) тому бенефіти від подвійного відійшли на другий план, крім того є варіант зі стабом. Там проблема в іншому - високовольтний mppt у віктрона як крило літака трохи і питання переробки стрінга 400 в 2 по 200, але хто це зробить - хз, бо нігто не хоче займатися такими справами на 3 копійки, а самому лізти я не хочу більше. Поки план - залишити кінг як mppt до віктрона, і шукати хто переробить стрінг Змінено 3 години тому користувачем standov 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому 28 минут назад, standov сказал: Поки план - залишити кінг як mppt до віктрона, і шукати хто переробить стрінг Имхо дея 12, а кинг продать Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 2 години тому Автор Поділитись Опубліковано: 2 години тому 6 минут назад, mib сказал: Имхо дея 12, а кинг продать Ні, якщо коротко ) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yukon Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому 4 часа назад, standov сказал: А як доречі працюють взимку авто на газі? Там жеж навряд якийсь підігрів балону, чи де? До редуктора газ йде в рідкому стані, отже підігрів балона не потрібен. Редуктор обігрівається антіфрізом від двигуна. Зазвичай жигулятори в таку погоду заводять на газу і тримають чайник з кипятком з якого поливають редуктор поки не прогріється двигун😀 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 2 години тому Автор Поділитись Опубліковано: 2 години тому 7 минут назад, yukon сказал: До редуктора газ йде в рідкому стані, отже підігрів балона не потрібен. Редуктор обігрівається антіфрізом від двигуна. Зазвичай жигулятори в таку погоду заводять на газу і тримають чайник з кипятком з якого поливають редуктор поки не прогріється двигун😀 Жуть яка, ну подивимося 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому (змінено) 16 хвилин тому, yukon сказав: Зазвичай жигулятори в таку погоду заводять на газу Не смішіть мої капці, так робити можуть тільки повні довбні. Цитата До редуктора газ йде в рідкому стані, отже підігрів балона не потрібен. Редуктор обігрівається антіфрізом від двигуна Саме так Змінено 2 години тому користувачем Фрай Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yukon Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 44 минуты назад, Фрай сказал: Не смішіть мої капці, так робити можуть тільки повні довбні. Довбні, або ті в кого бензину в баку немає, а їхать треба Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз