МакДо Опубліковано: 27 лютого 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 27 лютого 2024 7 хвилин тому, TaurosRMK сказав: Ну не знаю Ось для прикладу мій план. 6 хвилин тому, TaurosRMK сказав: А зазор є хоча б 10мм, не вистачає? Та ви що? Там же поріг серйозний для попередження розповсюдження потопу (так мені казали, коли встановлювали двері). За 7 років ні разу не скористалися послугами того анти-потоп порогу. Але двері врізані і лишається або демонтаж порогу (не памʼятаю що під ним лишили плиточники) або решітка 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: 27 лютого 2024 Поділитись Опубліковано: 27 лютого 2024 10 хвилин тому, МакДо сказав: Ось для прикладу мій план. А мені воно нащо? )) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 27 лютого 2024 Поділитись Опубліковано: 27 лютого 2024 31 хвилину тому, TaurosRMK сказав: А зазор є хоча б 10мм, не вистачає? Для 30 кубів чи скільки там, мало б вистачити. Решітка додатково завжди краще. Мені тої щілини на одну людину ще добре, а на двох вже мало. Але ми рідко двері закриваємо, хоча решітки заготовлені лежать. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 27 лютого 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 27 лютого 2024 13 хвилин тому, TaurosRMK сказав: А мені воно нащо? )) Для розуміння сутності сили перетоків, що переносять повітря з однієї частини будинку в іншу. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 27 лютого 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 27 лютого 2024 1 хвилину тому, yur43 сказав: Решітка додатково завжди краще. Мені тої щілини на одну людину ще добре, а на двох вже мало. Але ми рідко двері закриваємо, хоча решітки заготовлені лежать. Повністю з вами погоджуюсь. Двері в вітальню закриваємо, поки кицька жива, бо вона має свої біоритми. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: 27 лютого 2024 Поділитись Опубліковано: 27 лютого 2024 5 хвилин тому, МакДо сказав: Для розуміння сутності сили перетоків, що переносять повітря з однієї частини будинку в іншу. Нічого не зрозуміло, але дуже цікаво ))) Я бачу в кожній кімнаті приток або витяжку і баланс 240/240 кубів, що і куда перетікає щось не дуже зрозуміло. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 27 лютого 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 27 лютого 2024 23 хвилини тому, TaurosRMK сказав: Нічого не зрозуміло, але дуже цікаво ))) Я бачу в кожній кімнаті приток або витяжку і баланс 240/240 кубів, що і куда перетікає щось не дуже зрозуміло. Нічим не можу вам допомогти. Можливо це проблема вашої уяви 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 27 лютого 2024 Поділитись Опубліковано: 27 лютого 2024 (змінено) 34 хвилини тому, МакДо сказав: Повністю з вами погоджуюсь. Двері в вітальню закриваємо, поки кицька жива, бо вона має свої біоритми. Гасает по хате? У нас кот на оборот, так привык к режиму, что нас спать идти заставляет после 12) Змінено 27 лютого 2024 користувачем ЯД Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 27 лютого 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 27 лютого 2024 36 хвилин тому, ЯД сказав: Гасает по хате? У нас кот на оборот, так привык к режиму, что нас спать идти заставляет после 12) Ще й заходить в спальню і кричить: дайте консерви, випустіть на двір, бо там кажан полетів. Вона лише ночує вдома. Влітку лише дневнує. Брали з підвалів для відлову мілкої скотини. Трупи мишей, птахів, кажанів та не погризених кротів вже трішки дістали на доріжках. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 13 серпня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 13 серпня 2024 Завалявся так і не інстальований глушник ф125 900мм. Кому потрібен - пишіть в пп. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 15 вересня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 15 вересня 2024 Сьогодні був на горищі. Кому потрібні металеві хомути 125мм та 150мм, 90ʼ пластикові кутники ф125 від вентс, трійники, метра 4 ф90 повітроводу флексівент - пишіть, домовимось. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: 25 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 25 грудня 2024 Підкажіть таке питання, вентиляція (ваш сабж) зовсім не дає конденсату в таку погоду як зараз. Це трохи дивно. Чи нормально? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 25 грудня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 25 грудня 2024 49 хвилин тому, newbee2020 сказав: Підкажіть таке питання, вентиляція (ваш сабж) зовсім не дає конденсату в таку погоду як зараз. Це трохи дивно. Чи нормально? Багато конденсату в мінус на вулиці. Чим більша різниця температур, тим більше конденсату. Вологість в приміщенні також впливає: чим вона вища, тим більше конденсату. Як вона взагалі? Двигуни не повилітали? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: 25 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 25 грудня 2024 54 минуты назад, МакДо сказал: Багато конденсату в мінус на вулиці. Чим більша різниця температур, тим більше конденсату. Вологість в приміщенні також впливає: чим вона вища, тим більше конденсату. Як вона взагалі? Двигуни не повилітали? один був дохлий, але без проблем поміняв із вашого ЗІПу, вдячний. щей і запас душу гріє загалом все робить, користуюсь, ефективність теплообмінника важко оцінити, бачив що градусів на 7-10 точно нагріває. із мінусів шумновата, але в мене в тех приміщенні, то більш менш. регулювання дно, треба переробляти але лінь колись займусь. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
kagal2008 Опубліковано: 27 січня Поділитись Опубліковано: 27 січня Всем добрый! Оживлю тему. Дом построен, идут внутренние работы, дошли руки до вентиляции. Вопрос к ТС: почему пришли к мысли, кардинально переделать ПВВ ? У меня планировка сильно напоминает Вашу. Есть большое желание использовать её, как исходник. Вот план моего дома 6-План здания.pdf Жилая часть напоминает Вашу, добавлен гараж и котельная, в которой планируется монтаж рекуператора с выходом на чердак. Забор внешнего воздуха, планируется делать через тройник: или классически снаружи, или через грунтовый теплообменник, вход которого сделан в котельную. Если Вы не против, могу продолжать, вопросов много... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 27 січня Поділитись Опубліковано: 27 січня 22 хвилини тому, kagal2008 сказав: Всем добрый! Оживлю тему. Дом построен, идут внутренние работы, дошли руки до вентиляции. Вопрос к ТС: почему пришли к мысли, кардинально переделать ПВВ ? У меня планировка сильно напоминает Вашу. Есть большое желание использовать её, как исходник. Вот план моего дома 6-План здания.pdf 448 \u041a\u0411 · 1 завантаження Жилая часть напоминает Вашу, добавлен гараж и котельная, в которой планируется монтаж рекуператора с выходом на чердак. Забор внешнего воздуха, планируется делать через тройник: или классически снаружи, или через грунтовый теплообменник, вход которого сделан в котельную. Если Вы не против, могу продолжать, вопросов много... По хорошему стоило вент сделать до отделки, тк нюансов с каналами и размещением их - туча. Со своей колокольни могу сказать, что хорошо, что отдельное нежилое помещение под установку, что можно сделать вход выход под вентиляцию, и даже грунтовый то. Вам в первую очередь надо понять сколько вам надо воздуха и куда, чтобы понять объемы и сечение каналов и размеры установки, сопротивления и получится ли забрать грунтовый ТО по ваш объем. А потом думать как же каналы сделать чтобы обеспечить объем там где хочется. А учитывая, что по холодному чердаку - сколько ещё утеплителя надо будет добавить на вентканалы, чтобы небыло дождя. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 27 січня Автор Поділитись Опубліковано: 27 січня 31 хвилину тому, kagal2008 сказав: Вопрос к ТС: почему пришли к мысли, кардинально переделать ПВВ ? В темі все описано. Вирішив переробити, бо розміщення ПВУ на холодному горищі - не зовсім розумне рішення. А в теплому контурі не було місця для тієї системи. Тому обрав більш компактну установку. Повітроводи вирішив переробити задля більш точного балансування системи. Ця тема не є моєю власність Тому можете задавати питання форумчанам тут. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Enot123h Опубліковано: 27 січня Поділитись Опубліковано: 27 січня (змінено) Також хотів собі ПВУ, але для тесту почав з витяжки, експеримент показав, що холодне горище не місце для ПВУ. Конденсат, купи льоду, гемор з утепленням,якого завжди замало. Уклони, злив та разумне утеплення у морози ефекту не дають. Рад що спочатку провів експеримент на витяжці та не викинув грощі на ПВУ. У фіналі на зиму затикаю канали кульками з синтепоном, весною достаю. Влітку витяжкою доволен, не жалію, що зробив, бо класична вертикальна перестає працювати весною коли маленька різниця температур Змінено 27 січня користувачем Enot123h 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: 27 січня Поділитись Опубліковано: 27 січня 36 хвилин тому, Enot123h сказав: експеримент показав, що холодне горище не місце для ПВУ Якщо по нормальному, то ні, але якщо варіантів інших немає, а вентиляцію треба, то можна все добре продумати і з деякими нюансами, але все буде працювати. Наприклад для ПВУ можна на горищі зробити окремий бокс з якогось OSB і утеплити його EППС, це вже захистить ПВУ. Повітроводи також добре утелити, бо на них будуть основні тепловтрати. Єдине що злив конденсату самий вразливий, його треба добре захищати від обмерзання, або зразу заводити в тепле приміщення. В мене на холодному горищі саморобна ПВУ, не сказав би що супер достатньо утеплено, але нічого не обмерзає. Невеликі тепловтрати присутні, хоча і зими ще не було, але до -10...-5С все добре, а тепловтрати компенсуються нагрівом. В середньому загальні витрати е/е за місяць 50-55 кВт*год, з них половина на нагрів, поливина на все інше обладнання. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 28 січня Поділитись Опубліковано: 28 січня 7 годин тому, TaurosRMK сказав: В середньому загальні витрати е/е за місяць 50-55 кВт*год, з них половина на нагрів, поливина на все інше обладнання. В мене за 2024 рік вентиляція спожила 95 кВт.год. Працює постійно, без підігріву. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
kagal2008 Опубліковано: 28 січня Поділитись Опубліковано: 28 січня 10 часов назад, ЯД сказал: По хорошему стоило вент сделать до отделки, тк нюансов с каналами и размещением их - туча. Т.к. разводка каналов будет на чердаке, то на отделку, это кардинально не повлияет. а вот "тучу", по размещению отверстий под анемостаты, хотелось бы разогнать уже сейчас (до монтажа натяжного потолка). 10 часов назад, ЯД сказал: Вам в первую очередь надо понять сколько вам надо воздуха и куда, чтобы понять объемы и сечение каналов и размеры установки, сопротивления и получится ли забрать грунтовый ТО по ваш объем. По расходу воздуха, мой план практически копия плана ТС. По ГТО вход 200мм далее 5 ниток 160мм 15м.п. каждая, выход 200мм. ИМХО, этого достаточно для 2 чел на 100м² 10 часов назад, ЯД сказал: А учитывая, что по холодному чердаку - сколько ещё утеплителя надо будет добавить на вентканалы, чтобы небыло дождя. Пока уложено 100мм Baugut akustik. Далее планируется 250мм эковаты. в итоге имеем 2 варианта: уложить вентканалы в эковату или монтировать по полу чердака с последующим утеплением. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: 28 січня Поділитись Опубліковано: 28 січня 1 годину тому, yur43 сказав: 95 кВт.год Так у вас там лайт режим на низьких обертах)) і вентилятори можливо трохи менш потужні ніж в мене, плюс відсутність нагріву даються в знаки. Яка потужність ПВУ в типовому режимі використання? Я багато експериментував з обертами, різними замірами анемометром, і це все трохи намотало. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 28 січня Поділитись Опубліковано: 28 січня 2 години тому, kagal2008 сказав: расходу воздуха, мой план практически копия плана ТС. По ГТО вход 200мм далее 5 ниток 160мм 15м.п. каждая, выход 200мм. ИМХО, этого достаточно для 2 чел на 100м² Та планы, то такое. А то что ГТО 200 это гуд) 2 години тому, kagal2008 сказав: . разводка каналов будет на чердаке, то на отделку, это кардинально не повлияет. а вот "тучу", по размещению отверстий под анемостаты, хотелось бы разогнать уже сейчас (до монтажа натяжного потолка). Вы ж тоже флексивентом думаете? Нарисуйте просто на плане притоки/сборы с расходом - это покажет сколько рукавов к точкам. Ну и где отверстия делать - тоже видно будет И я бы в таком случае каналы бы делал внутри ваты. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vstar Опубліковано: 28 січня Поділитись Опубліковано: 28 січня 6 годин тому, yur43 сказав: В мене за 2024 рік вентиляція спожила 95 кВт.год. Працює постійно, без підігріву. Виходить 11 Ват/год загальне споживання вентиляційної установки. Вентилятори менше 5 Ват враховуючи "мозги"? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 28 січня Поділитись Опубліковано: 28 січня 3 години тому, Vstar сказав: Виходить 11 Ват/год загальне споживання вентиляційної установки. Вентилятори менше 5 Ват враховуючи "мозги"? так і є, дуже економно, тихо. Але постійно, з літа 2022р. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз