anatol33 Опубліковано: 6 вересня 2019 Поділитись Опубліковано: 6 вересня 2019 Маю будинок 160 кв.м, опалюється тільки електрикою, стоїть котел на 21 квт. На вході 33 квт. Недавно побудувався сусід і хоче купити у мене 10 квт. Питання: чи продавати йому ці кіловати, і чи є вони лишніми, якщо залишиться 23 квт. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
porterlv Опубліковано: 6 вересня 2019 Поділитись Опубліковано: 6 вересня 2019 Як ви це собі уявляєте? Фізично і юридично? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
anatol33 Опубліковано: 6 вересня 2019 Автор Поділитись Опубліковано: 6 вересня 2019 Як ви це собі уявляєте? Фізично і юридично? Ніби все рішається через РЕС. Мені важливо зрозуміти, чи варто зменшувати вхідну потужність чи ні. Котел взимку максимально брав десь 18-20 квт, а є ще електроплита, бойлер, насос криниці, пральна машина і т.д. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
porterlv Опубліковано: 6 вересня 2019 Поділитись Опубліковано: 6 вересня 2019 Ви не відповіли на посталене питання... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
murava Опубліковано: 6 вересня 2019 Поділитись Опубліковано: 6 вересня 2019 Я б не продавал. Абонплат за них нет, а если понадобятся - назад он не отдаст 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
anatol33 Опубліковано: 6 вересня 2019 Автор Поділитись Опубліковано: 6 вересня 2019 Ви не відповіли на посталене питання... Я не знаю деталів, але в РЕС кажуть що так можна зробити. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
=YaSto= Опубліковано: 6 вересня 2019 Поділитись Опубліковано: 6 вересня 2019 Я не знаю деталів, але в РЕС кажуть що так можна зробити. Да не ведитесь вы на это... Зароботок сомнительный 33 этож везёт кому-то, жаба ща задушит Вы их потом ни в жизнь не сделаете себе снова... Я ставлю 160 транс, уже 3 год, суммы миллионные... Будущее за электричкой, тут электрокары уже на пятки наступают А вы кватты продать... 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
porterlv Опубліковано: 6 вересня 2019 Поділитись Опубліковано: 6 вересня 2019 Гаразд, хтось з присутніх в темі, може мені пояснити як продати частину потужності підключення комусь? Юридично як це виглядає (якими правилами передбачено і регламентовано)? В чому інтерес РЕСу? Чому сусід пупо з РЕСом не вирішить питання підвищення потужності? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
=YaSto= Опубліковано: 6 вересня 2019 Поділитись Опубліковано: 6 вересня 2019 Дорого патамушо с рэсом решать Очень дорого и долго порой На линии вообще может не быть свободных мощностей... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
murava Опубліковано: 6 вересня 2019 Поділитись Опубліковано: 6 вересня 2019 Целых 33 квт свободных....!!! Какие-то условные Осокорки поди вообще уже слюной захлебнулись 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
anatol33 Опубліковано: 6 вересня 2019 Автор Поділитись Опубліковано: 6 вересня 2019 Чому сусід пупо з РЕСом не вирішить питання підвищення потужності? Потужностей ліміт, не так просто одержати. А якщо взяти по сусідству, то нічого виділяти не треба, буде банальний перерозподіл вже наявних. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
#roofinspector Опубліковано: 6 вересня 2019 Поділитись Опубліковано: 6 вересня 2019 Выделить соседу отдельную линию с отдельным счётчиком и ограничить мощность автоматом. Пусть повесит он на эту линию какие-нибудь приборы и платит только абонплату по двойному (допустим) тарифу. В любой момент можно всё вернут взад. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
porterlv Опубліковано: 6 вересня 2019 Поділитись Опубліковано: 6 вересня 2019 =YaSto=, anatol33 по новому законодавству, ви озвучуєте хотілку і оплачуєте її в касу. Питання виділення потужності - проблема РЕСУ, вплоть до модернізації підстанції. Термін теж обмежений законом. А от як законодовчо передати частину своєї сусіду щоб ще й грошей отримати - не розумію. Адже ваша потужність згідно ТУ. Будете їх переробляти? В законі є про купівлю потужності підведення але нема про її продаж. ;) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
viksel Опубліковано: 6 вересня 2019 Поділитись Опубліковано: 6 вересня 2019 Маю будинок 160 кв.м, опалюється тільки електрикою, стоїть котел на 21 квт. На вході 33 квт. Недавно побудувався сусід і хоче купити у мене 10 квт. Питання: чи продавати йому ці кіловати, і чи є вони лишніми, якщо залишиться 23 квт. Гм,дивний сусід..Навіть якщо таке оформляється виглядає воно не дуже.Купивши у Вас ці кіловати сусід переходить у постійну повинність.Бо замахається він бігати по судах коли Ви йому в один прекрасний момент відмовите і відключите його.Причин може бути багато,це ж сусід:D.Я собі вже "малюю картину" якби я свого сусіда підключив,він би в мене "шовковий" ходив. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
anatol33 Опубліковано: 6 вересня 2019 Автор Поділитись Опубліковано: 6 вересня 2019 Гм,дивний сусід..Навіть якщо таке оформляється виглядає воно не дуже.Купивши у Вас ці кіловати сусід переходить у постійну повинність.Бо замахається він бігати по судах коли Ви йому в один прекрасний момент відмовите і відключите його.Причин може бути багато,це ж сусід:D.Я собі вже "малюю картину" якби я свого сусіда підключив,він би в мене "шовковий" ходив. Наскільки я зрозумів, документи на зібльшені кіловати він одержить від РЕСу, так що ніякої повинності не буде. Тут більше питання нестачі потужностей у РЕСі, ніж грошей. Звичайно, за гроші можна купити потрібну кількість кіловат цілком легально. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 6 вересня 2019 Поділитись Опубліковано: 6 вересня 2019 Крутой чел! 33 кВт это же... :shock: Я как не старался, но 7,5квт и ни сантиметром больше! Или 15 на 3 фазы или 7,5 на одну, а тут баловень судьбы, :D Или тоже на 3 фазы? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
viksel Опубліковано: 6 вересня 2019 Поділитись Опубліковано: 6 вересня 2019 Наскільки я зрозумів, документи на зібльшені кіловати він одержить від РЕСу, так що ніякої повинності не буде. Тут більше питання нестачі потужностей у РЕСі, ніж грошей. Звичайно, за гроші можна купити потрібну кількість кіловат цілком легально. Такі кооперації нічим добрим ніколи не закінчувались.Як на мене то нестача потужності в Ресі це проблема РЕсу і вашого сусіда,аж ніяк не Ваша.Нехай сусід "шуршить" з РЕСОм ,там є рішали і порішають йому потужності. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ashim1990 Опубліковано: 6 вересня 2019 Поділитись Опубліковано: 6 вересня 2019 Или тоже на 3 фазы?Конечно, на 3. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Игорь&Ира Опубліковано: 7 вересня 2019 Поділитись Опубліковано: 7 вересня 2019 Нкзабаром введення абонплати, розмір якої може прямо залежати від приєднаної потужності. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vovova Опубліковано: 7 вересня 2019 Поділитись Опубліковано: 7 вересня 2019 Котел взимку максимально брав десь 18-20 квт, а є ще електроплита, бойлер, насос криниці, пральна машина і т.д. И где же Вы увидели, что у Вас лишние киловатты? Подумайте о завтрашнем развитии. Не продавать. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vit3f Опубліковано: 12 вересня 2019 Поділитись Опубліковано: 12 вересня 2019 Выделить соседу отдельную линию с отдельным счётчиком и ограничить мощность автоматом. Пусть повесит он на эту линию какие-нибудь приборы и платит только абонплату по двойному (допустим) тарифу. В любой момент можно всё вернут взад. Может еще посоветуете и налоги с дохода платить и лицензию на распределение получить? РС взад потом ДФС может вернуть Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ashim1990 Опубліковано: 12 вересня 2019 Поділитись Опубліковано: 12 вересня 2019 Может еще посоветуете и налоги с дохода платить и лицензию на распределение получить? РС взад потом ДФС может вернутьВы из ДТЭК?:D Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
#roofinspector Опубліковано: 12 вересня 2019 Поділитись Опубліковано: 12 вересня 2019 Может еще посоветуете и налоги с дохода платить и лицензию на распределение получить? РС взад потом ДФС может вернуть Нет. Не посоветую. Я лишь предложил своё соображение, как можно помочь соседу с мощностью, при избытке своей и без рисков Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sly Опубліковано: 12 вересня 2019 Поділитись Опубліковано: 12 вересня 2019 продавать глупо. не думаю, что сосед предлагает дурные деньги. А Вам эта мощность может пригодиться в будущем (тот же электромобиль). Да и электрокотел у Вас впритык, однако 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vit3f Опубліковано: 13 вересня 2019 Поділитись Опубліковано: 13 вересня 2019 Нет. Не посоветую. Я лишь предложил своё соображение, как можно помочь соседу с мощностью, при избытке своей и без рисков У соседа риск остаться без электроэнергии, а у "продавца" риск быть отключенным и оштрафованным за незаконную деятельность по распределению и продаже электроэнергии. Про сути - с облэнерго нужно играть максимально на законных основаниях, любые хитроопые маневры потом больно бьют по хитроопому потрибителю. Соседу свою мощность не отдавать, ее реально с электро отоплением в самый раз, нет необходимости решать задачки типа греться или кушать приготовить. РС по ходу сосед обратился в облэнерго, у тех лимиты исчерпаны, отправили пробираться по соседям, вместо реконструкции сетей. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз