Фрай Опубліковано: 11 січня Поділитись Опубліковано: 11 січня 1 година тому, MaxS сказав: Ну хіба що повний цикл від поросяти до буженіни у людей. Це саме перше, що впливає на смак! Раніше у ній було мало всілякої херні, хіба що селітра для кольору, але це також при дотриманні норми. А потім пішла вахканалія така сама як при приготуванні кури-гріль, не розумію як її можна купувати і їсти? ( прийшло з власного досвіду) Тобто, крім/замість селітри пішли соєвий білок, мальтодекстрин, загущувачі Е407, Е415 (це ксантанова камедь), антиоксидант 316, підсилювач смаку та аромату Е621, декстроза, ароматизатори і так далі. а якщо підкопчена то ще й рідкий дим, ви даремно вважаєте, що у супермаркеті продукти дійсно підкопчені природним методом, а не мазані хімією для придання смаку та вигляду. До речі, зверніть увагу на те як у Сільпо щедро мажуть рибу та мʼясо якоюсь блискучою помазухою аби вони не псувались. Нагадує перекупів авто, що мажуть колеса надаючи товарного вигляду зношеній гумі. (( О, знову про згадані цукерки, ось вони звичайно, що це на мій смак, але знов зʼїв три штуки і ніяких негативних вражень. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 11 січня Поділитись Опубліковано: 11 січня 4 години тому, МаТраС сказав: люди, а як визначити чи справжня буженина?) багато роликів було про те,що можливо підробити такі речі. працюють специ Так її дома легко зробити, коротко на 1кг зробити 1л окропу в який додати перець, сіль, лавровий, коріандр, після вистигання до кімнатної закинути м'ясо і в холодильник до завтра, потім в рукав і духовку на +180\1-2 години і не жерти одразу а в холодильник і наступного дня буде буженіна 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МаТраС Опубліковано: 11 січня Поділитись Опубліковано: 11 січня 19 хвилин тому, normal сказав: Так її дома легко зробити, коротко на 1кг зробити 1л окропу в який додати перець, сіль, лавровий, коріандр, після вистигання до кімнатної закинути м'ясо і в холодильник до завтра, потім в рукав і духовку на +180\1-2 години і не жерти одразу а в холодильник і наступного дня буде буженіна Да і ковбасу домашню можна. Купити кишок, наштовхнули 1 кг м яса,трохи сала, і в духовку)) не завжди є час,сили, вдохновіння Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Gonchik Опубліковано: 11 січня Поділитись Опубліковано: 11 січня 5 часов назад, МаТраС сказал: совєтское...качество...теперь такого не делают)) але ми ж не знаємо як тоді що робилось. камер не було, роток не сильно відкриєш,бо без квартири залишишся. чув,що й тоді різне лайно від душі так добавляли, а гост,то ж ясно,що це могло бути лиш понти Все там було норм. За відхилення розміру шматочків сала в московській вк могли так віджарити, що замахаєшся потім торби возити) Всі хотіли жити, і санстанція і держстандарти і галузеві асоціації) Всі пильнували виробника. ГОСТ то було святе. Дсту вже простіше) 2 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 12 січня Поділитись Опубліковано: 12 січня 10 часов назад, Gonchik сказал: ГОСТ то було святе. Не смешите так... К ГОСТам прилагалась книжечка, как их обойти при отсутствии необходимого сырья. 1 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Gonchik Опубліковано: 12 січня Поділитись Опубліковано: 12 січня 2 часа назад, DimaF сказал: Не смешите так... К ГОСТам прилагалась книжечка, как их обойти при отсутствии необходимого сырья. Як називалась?) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 12 січня Поділитись Опубліковано: 12 січня (змінено) 7 минут назад, Gonchik сказал: Як називалась?) Точно не помню, типа рекомендации для технологов. Почитайте) www.caravan.kz/news/sovetskijj-gost-skolko-mifov-ob-idealnom-standarte-972825/ Змінено 12 січня користувачем DimaF 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Gonchik Опубліковано: 12 січня Поділитись Опубліковано: 12 січня (змінено) 36 минут назад, DimaF сказал: Точно не помню, типа рекомендации для технологов. Почитайте) www.caravan.kz/news/sovetskijj-gost-skolko-mifov-ob-idealnom-standarte-972825/ Чоловіче, це вищенаведене написане для людей, які ні сном ні духом про ту хп, а зрадоньки хочеться) Мені це читання ні до чого, бо перші візити на мʼясокомбінат здійснив ще дошкільнятком в 70-х, а остаточно (чи тимчасово) відійшов від роботи в харчовій галузі за пару місяців до початку повномасштабки. Моя мама протягом 30 років була начальником ковбасного цеху. Ніхто ніяке кісткове борошно і комбіжир в ту ковбасу не клав. А селітра давно використовувалась для кольорозбереження ( зараз нітритна сіль її замінила), причому у всіх мʼясних виробах. Технологія тоді така була. Мʼясної сировини було настільки вдосталь, що соєвий ізолят якось довелось змивати шлангом в каналізацію, щоб не бавитись з виготовленням емульсії. Якби рівень заміни мʼясної сировини в радянські часи був хоч приблизно таким, яким він є зараз, то ті мʼясопереробники на прайвет джетах літали б) …ну може б не дав ОБХС) А книжечка «точно не помню» називалась Технологічна інструкція. І так, там були вказані заміни, але не мʼяса на папір) Але ви пишіть, бо все ж на світі знаєте, то не тримайте в собі) Змінено 12 січня користувачем Gonchik 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 12 січня Поділитись Опубліковано: 12 січня (змінено) 13 годин тому, Gonchik сказав: Все там було норм. За відхилення розміру шматочків сала в московській вк могли так віджарити, що замахаєшся потім торби возити А у вареній? )) ту ж лікарську у деяких містах взагалі неможливо було їсти, як згадаю куплену дітям у Скадовську то аж пересмикує. (( Цитата Во-первых, о качественных продуктах говорят те, у которых на те времена пришлось детство и юность. В 20 лет растущий организм переварит и гвозди, а после больших физических нагрузок все кажется вкуснее. Фігня, не погоджусь. Смачне було, але навіть у Києві якісні продукти можна було лише дістати В третьих, в СССР вопрос с качеством питания решал не кошелек, а знакомства. Люди со связами могли лакомиться такими немыслимыми деликатесами, как тушенка из перепелки, сервелат из оленины и копченый сиг. А уж сырокопченая колбаса, балык и черная икра в холодильниках работников торговли, чиновников, начальства и их хороших друзей были постоянно. я купував у буфеті міському партії, нинішнє МІСправ, ось там були справжні «ГОСТы», а не те що у гастрономі, навіть овочі і фрукти інакші. ) але то вже зовсім інша тема Змінено 12 січня користувачем Фрай 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Gonchik Опубліковано: 12 січня Поділитись Опубліковано: 12 січня 4 минуты назад, Фрай сказал: А у вареній? )) ту ж лікарську у деяких містах взагалі неможливо було їсти, як згадаю куплену дітям у Скадовську то аж пересмикує. (( Все могло статись. І так, визнаю, що часто могла та варенка бути недолікарською. Від банального пересорту в торгівлі до свідомого випуску недоброякісної продукції. Людський фактор не виключаємо. Але це не була, так би мовити, установка на здешевлення шляхом замін, як це є зараз, і почалось з кінця 80-х- початку 90-х. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 12 січня Поділитись Опубліковано: 12 січня Мабуть це була відповідність стандартам згідно статусу міста? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Gonchik Опубліковано: 12 січня Поділитись Опубліковано: 12 січня 21 минуту назад, Фрай сказал: Мабуть це була відповідність стандартам згідно статусу міста? Памʼятаю, що були такі організації ОРС. Отдел рабочего снабжения. Коли був влітку у бабусі на Полтавщині, то дядько там отоварювався. Так і казали «ковбаса орсівська». Ще тоді думав, як це так, у нас на Львівщині ця ковбаса має ту саму назву (лікарська, любительська тощо) а смакує і на вигляд краща) Я до того, що цілком допускаю, що чим подалі від очей керівництва, тим більші зловживання. У нашому ж місці за косяки в якості могли і в міськвиконком викликати директора, і насипати добряче. Ну і далі по ланцюжку. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 12 січня Поділитись Опубліковано: 12 січня 30 минут назад, Gonchik сказал: Але ви пишіть, бо все ж на світі знаєте, то не тримайте в собі) Не говорите что мне делать, чтобы я вам не сказал куда идти. Понавылазили совкодрочеры и рассказывают про какие то волшебные госты.... 1 1 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МаТраС Опубліковано: 12 січня Поділитись Опубліковано: 12 січня (змінено) 14 годин тому, Gonchik сказав: Все там було норм. За відхилення розміру шматочків сала в московській вк могли так віджарити, що замахаєшся потім торби возити) Всі хотіли жити, і санстанція і держстандарти і галузеві асоціації) Всі пильнували виробника. ГОСТ то було святе. Дсту вже простіше) Вірю. Але деякі думають, що при совкі все корисне,натуральне, без добавок було. Сумніваюсь, що хтось вивчав 70 років, як і в якій кількості лайно можна добавляти. Для мене якість -це зроблене руками бабушки та її сусідам, які на базарі продавали більшість того,що в гастрономі Змінено 12 січня користувачем МаТраС Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 12 січня Поділитись Опубліковано: 12 січня ОРСи то окрема історія, з благоговєнієм згадую кожен приїзд у Припʼять. Навіть памʼятаю що саме там купував, але ми за продукти. Я вже забув як правильно термін, здається категорія постачання, у Москві, Києві продукти були кращі ніж у Полтаві чи Житомирі, у Житомирі кращі ніж у області. не знаю чому саме так, але так, багато їздив по країні тому добре памʼятаю і заливати як гарно було при Союзі ніколи не буду. Хіба що морозиво було краще ніж зараз, але це поки не попав у 88-му у Болгарію і зрозумів, що воно в нас також г бо з молока, а не вершків. та й молоко вода водою. )) 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
MaxS Опубліковано: 12 січня Поділитись Опубліковано: 12 січня (змінено) Чесно кажучи, було б дивно якби в сім'ї керівника м'ясокомбінату при совку вживали неякісну ковбасу. Бо з іншого боку прилавка магазину правда трохи інша була. У нас сусіди на м'ясокомбінаті працювали. Те чим вони пригощали чогось дуже відрізнялося від магазинного. Змінено 12 січня користувачем MaxS Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ks6 Опубліковано: 12 січня Поділитись Опубліковано: 12 січня 13 минут назад, Фрай сказал: у Москві, Києві продукти були кращі ніж у Полтаві чи Житомирі Не факт. Житомирская сырокопченая брауншвейгская и советская была как минимум не хуже киевских и московских аналогов. От конкретного мясокомбината зависело. Та же тема с кондитеркой и молочкой. Самое вкусное мороженное я пробовал в Гайвороне , Кировоградской области. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 12 січня Поділитись Опубліковано: 12 січня Яка чарівна тема для прихильників радянських продуктів. Для автентичності пишіть по руські вже, бо трохи резонує. Все повинно бути гармонійно. До вази з конфетами на мереживний скатертині повинна комплектом йти ганчірка, що закриває телик від пилу, коли його не дивляться. 1 2 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 12 січня Поділитись Опубліковано: 12 січня (змінено) Нн 2 години тому, Vikctor сказав: До вази з конфетами на мереживний скатертині повинна комплектом йти ганчірка, що закриває телик від пилу це ж як довго терпів, бідолага, аби так плюхнути! Хто б це мені вже казав тільки не такий «естет» як Vikctor, скоріше навпаки, будь-яка хула від нього є скоріше схвалення. Бо чомусь у мене жодного разу не виникало бажання критикувати домашні фотки від Vikctor чи когось іншого та ще й домислювати свої влажниє мєчти. Навіть коли бачив щось не таке (на мій погляд) у опонентів. мабуть таки інше етнічне виховання 2 години тому, Vikctor сказав: Для автентичності пишіть по руські вже, бо трохи резонує. Кому і що там резонує? Тому хто не здатний користуватись цензором й тому ляпає такі перли, що хоч зараз у «Страшне перо не в гусака»? Не смішіть мої капці! і ще, а що вас так тягне у теми де такому снобу як ВИ нецікаво, де совкодрочери і прочая нє такая інтілігєнтная як ВИ публіка? Поставте в ігнор і стане легше, принаймі пройде ваша ідіосинкразія. 3 години тому, MaxS сказав: У нас сусіди на м'ясокомбінаті працювали. Те чим вони пригощали чогось дуже відрізнялося від магазинного. Кожен мʼясокомбінат виробляв продукцію на експорт, так звану спец і для пересічного народу, не памʼятаю вже завдяки чому, книжок таких не бачив, але думаю, що були різні вимоги дотримання тих ГОСТів, а ще не забувайте про таке слово як план, він мав бути виконаний незважаючи на відсутність сировини і тд. А теперішні дсту то взагалі лафа, до того ж будь-які зловживання можна закрити грошима от і маємо те, що маємо. Хімія творить дива. Змінено 12 січня користувачем Фрай 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МаТраС Опубліковано: 12 січня Поділитись Опубліковано: 12 січня 31 хвилину тому, Фрай сказав: слово як план, він мав бути виконаний незважаючи на відсутність сировини і Оце вже близько до істини. А то про гости шума скільки. Хер там,а не ГОСТ був при таких розкладах. Сьогодні є ,завтра нема 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 12 січня Поділитись Опубліковано: 12 січня 39 минут назад, Фрай сказал: мабуть таки інше етнічне виховання Авжеш - всім відомо, що радянське виховання як радянська ковбаса, радянськи конфети та радянський пломбир і що там ще ваше омріяне, то все було найкращім. Бо як може бути іннакше, коли в Прип'ять за ковбасою з благоговенням приїздили, а зараз як той лох ідеш в якесь сільпо (і ладно лесільпо, а то ж в звичайнісеньке) і навіть без благоговення. Я вже мовчу, що навіть і не купляєш ту ковбасу, бо немає сталих радянських звичок. 47 минут назад, Фрай сказал: де совкодрочери і прочая нє такая інтілігєнтная як ВИ публіка? ні, ні - я таке само бидло як і ви. Інтелігентний це виключно совкове визначення, тож для мене на відміну від вас використання подібних радянських слів не притаманно. Сюди ходжу здебільшого познущатись над головним совкодрочером форуму, який не мімікрує і руський язиг любить не менше згущенки чи радянського цукору, який як всім вам відомо авжеж був неперевершеной якості. І ще для мене ця тема це як щеплення на майбутнє - не хочу через 10-15 років, якщо звичайно збережу когнітивні функції на більш-менш нормальному рівні, перетворитись в такого ось дідугана-боркутуна-страждальця за не гнучкими презервативами його молодісті. 2 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 12 січня Поділитись Опубліковано: 12 січня 1 годину тому, Vikctor сказав: що радянське виховання як радянська ковбаса, радянськи конфети та радянський пломбир і що там ще ваше омріяне, то все було найкращім. Цитату в студію де я розхвалюю все радянське або радянський спосіб життя, якщо ні то навіки статус балабола-звиздуна з нереалізованими амбіціями. дехто з обмеженими розумовими здібностями не вміє навіть зробити правильні висновки і пише дурню за ганчірку на телевізор чи вояжі за ковбасою у Припʼять. Це буває коли такі викиди жовчі і особа нездатна бачити суть питання, а замість порадіти чи посперечатись за якісну продукцію своїх земляків шукає бліх і привід когось полити гімном. Буває… Матка-боска, кого тільки не побачиш на своєму шляху. 1 годину тому, Vikctor сказав: не хочу через 10-15 років, …перетворитись в такого ось дідугана-боркутуна-страждальця за не гнучкими презервативами його молодісті. та годі, цю стадію чи межу ви вже давно перейшли, чому так не знаю, у кожного вона своя, але бачу, що деякі особини старпери вже від народження. Ви мені нецікавий, на відміну від вашого виховання моє не дозволяє поливати лайном особу протилежної статі навіть якщо вона робить щось не так чи зробить мені погане. А для вас то норма як і плювати в руку клієнта. Досить. Ігнор. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
loader Опубліковано: 13 січня Поділитись Опубліковано: 13 січня 11.01.2025 в 21:09, МаТраС сказав: Да і ковбасу домашню можна. Купити кишок, наштовхнули 1 кг м яса,трохи сала, і в духовку)) не завжди є час,сили, вдохновіння aromatdereva.com.ua/ua/products/nabir-dlya-drogobitskoi-kovbasi Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МаТраС Опубліковано: 13 січня Поділитись Опубліковано: 13 січня 44 хвилини тому, loader сказав: aromatdereva.com.ua/ua/products/nabir-dlya-drogobitskoi-kovbasi Ге вистачає перехідника)) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
igorrius Опубліковано: 18 січня Автор Поділитись Опубліковано: 18 січня сегодня ездили на затарку , взяли каневское масло . Раньше брали яготынсаое в ближайшем магазине - так это лучше оказалось : вкуснее и маргарином на отдает , как яготынское Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз