BugS Опубліковано: 25 лютого Поділитись Опубліковано: 25 лютого 7 годин тому, AndryG сказав: В кутах кімнат будуть двері. До вже наявної кап. стіни я ставив перегородки. Порадьте, будь ласка, як тепер додати зі сторони стіни 10-15см щоб тріщинами не пішло і двері тримались. uk.wikipedia.org/wiki/Гіпсова_пазогребнева_плита Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 25 лютого Поділитись Опубліковано: 25 лютого 8 хвилин тому, AndryG сказав: Класти стовпчиком по пів цеглинки? Так. 9 хвилин тому, AndryG сказав: Сподівався на простіше рішення. Це воно і є. 10 хвилин тому, AndryG сказав: Це для однорідності матеріала? І для цього також. Цегла масивна , будете гримати дверима , витримає. Дошка + ГК не масивна + оздоблення на ГК , в порівняні зі штукатуркою на цеглі , тримається гірше. Будете гримати , може повідлітати. ІМХО. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Куркуль Опубліковано: 25 лютого Поділитись Опубліковано: 25 лютого Як варіант доточіть гіпсокартоном або газоблоком. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BugS Опубліковано: 25 лютого Поділитись Опубліковано: 25 лютого ваш варіант 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МаТраС Опубліковано: 26 лютого Поділитись Опубліковано: 26 лютого 17 годин тому, andrey_ka сказав: Виріжте штукатурку на ширину елемента який хочете додати. Візьміть перфоровану металеву пластину , десь 2-3мм товщини ,щось на кшталт ось такого: поріжете її на шматки , зігнете під кутом 90гр. Або підвіси для ГК , тільки знайти потовстіші. І під час кладки через ряд будете додавати по 2шт. Однією стороною на дюбеля до стіни , іншою в кладочний розчин. А якщо ще на дюбеля до кладки ? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 26 лютого Поділитись Опубліковано: 26 лютого 36 хвилин тому, МаТраС сказав: А якщо ще на дюбеля до кладки ? Як ? Поклали цеглину і зразу перфоратором свердлите отвір під дюбель , на свіжому розчині. Чи чекаєте хоча б 24год і потім свердлите і так кожен раз. Навіщо ? Розчин зайде в перфорацію і так буде тримати . 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AndryG Опубліковано: 26 лютого Автор Поділитись Опубліковано: 26 лютого (змінено) Там доточити треба біля 10см. Зняти штукатурку - 12см. Зберу назад станок, наріжу із залишків піноблоку. Приклею на залишки клею для піноблоку і поточного з пластинами до стіни. Через пару днів наскрізь до стіни турбошурупами прикручу. Згодиться план? Отвір зараз біля метру. Міжкімнатні двері 80, отвір під коротку 88см. Змінено 26 лютого користувачем AndryG Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AndryG Опубліковано: 26 лютого Автор Поділитись Опубліковано: 26 лютого (змінено) "Утеплити горище" - mission complete. Спина -2, шишка на лобі +1, досвід забивання цвяхів +3 Три шари по 100мм мінвата 35. Брусок 45х50 на ніжках 32см через 80-120см. Бруски через +/- метр. Дошки 30х100х4000 сотня штук і чотири кг цвяхів 70. Утеплені канали вентиляції ванної кімнати і бойлерної + фанова труба. Виведено на гребінь даху щоб не заважати панелькам сонячним. Вентиляція кухні залишилась під питанням. Тягнути до інших виходить далеченько, виводити на дах прямо вгору - даватиме тінь по даху. Як тягнути через пів горища та ще з невеликим нахилом, то там тяги майже не буде. А з іншої сторони можна поставити вентилятор з двигуном економічним, глушник і, при потребі, вмикати на невеличку швидкість та хай собі тягне потехеньку. Гарно, що дружина наполягла зробити лаз на горище з будинку - я збирався забити ту дірку на горище наглухо. Змінено 26 лютого користувачем AndryG 6 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Куркуль Опубліковано: 26 лютого Поділитись Опубліковано: 26 лютого 9 годин тому, AndryG сказав: ...Брусок 45х50 на ніжках 32см через 80-120см. Бруски через +/- метр... Що за ніжки 32см. Можете показати фото? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AndryG Опубліковано: 26 лютого Автор Поділитись Опубліковано: 26 лютого 28 хвилин тому, Куркуль сказав: Що за ніжки 32см. Можете показати фото? Перекриття плити ПК. Нічого іншого, як зробити такі опори я не придумав. На залізяку на бруску не звертайте увагу. То залишки профіля-маяка з штукатурки. З'єднував частини бруска бо сам робив - все розсипалося. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Куркуль Опубліковано: 26 лютого Поділитись Опубліковано: 26 лютого А, тепер ясно! Дякую. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AndryG Опубліковано: 27 лютого Автор Поділитись Опубліковано: 27 лютого (змінено) Разом із недобудовою дісталась мені купа піноблоків совєтського розливу: криві, косі, биті, щербаті та різнорозмірні. На цьому станочку взимку 23 року перетворив їх у паралелепіпеди у пів цегли товщиною і склав із них частину перегородок. Якщо порівняти об'єми обробки з простою підрізкою газоблоку, то тут не на один будинок робіт вийде Довелося занового його зібрати - без ріжучого блоку працює столом - із залишків блоків зробити вставки у дверні отвори. На ютубчику передививмя купу відосиків із подібними станочками. Взяв звідти марку ланцюга, перфоратор як двигун. Є і два своїх ноу-хау: корпус редуктора старої болгарки як ідеально рівний тримач підшипника (на олх спеціально купляв вбиту болгарку) і кріплення перфоратора комплектною ручкою - вийшло просто і ефективно. Змінено 28 лютого користувачем AndryG 5 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AndryG Опубліковано: 28 лютого Автор Поділитись Опубліковано: 28 лютого Перший готовий! Все виявилось не так і страшно, як я гадав. Дякую всім за підказки! Після покупки імпакту все більше і більше подобаються турбошурупи. В рейтингу кріпильного вони десь між скотчем і піною 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AndryG Опубліковано: 6 березня Автор Поділитись Опубліковано: 6 березня Піноблок у п'ятницу не облизував, із землі нічого не їв, перехожих не кусав та і не бачив їх зовсім, але вірус десь підходпив. Да такий, що тиждень тільки під стінами ходити. Знайшов на алібаба припливний клапан, що хочу знайти в Україні. На московії їх продають під маркою KIV-125, на алібаба мін партія 500 штук, а мені хочеться п'ять. Як побачите такий самий (з написом quadro) у продажу у нас - буду вдячний за посилання. Треба просвердлити отвори під припливні клапани D125 і під витяжку D150. Була думка купити просту коронку на перфоратор, та думаю, що не вийде в 40см стіні зробити прямий отвір, коронка з'їде в сторону - вниз і буде така ж хрінь, як мені зробили для димоходу. Тому треба шукати дядька з алмазним різаком. Чи я рукожоп і не знаю секрету. як звичайною коронкою робити рівні отвори? Восени була відмазка "за зиму усе спланую і прочитаю", а тут весна вже на порозі, а я стою посеред хати розгублений на всі сто - що робити далі? * спробувати самому шпаключати чи наймати майстрів * а плитку ? а плитка тільки в с/в чи і у загальній кімнаті/коридорі теж * з чого починати і що взагалі робити зсередини * якою робити вхідну групу, як запланувати двір і саме будівництво ганку/тамбуру (цегла з розібраного переходу, каркасник на невеликих сваях чи ще як) * утеплення будинку і фасад * та капець скільки всього... Питань така купа, що навіть їх сформулювати - це вже велике питання. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 6 березня Поділитись Опубліковано: 6 березня 6 годин тому, AndryG сказав: Питань така купа, що навіть їх сформулювати - це вже велике питання З цього і почніть, особисто я коли бачу будівництво з заморочками, то проходжу мимо... У більшості є вільного часу на 1-2хв, а ви кожним постом вимагаєете як мінімум 5хв читання, 30хв мислення і 1год висловлення, для прикладу мене влаштовують звичайні припливні клапани з епіку, а ви шукаєте з алібаби, то може вам краще звернутись на форум алібаби? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AndryG Опубліковано: 6 березня Автор Поділитись Опубліковано: 6 березня Тільки що, normal сказав: З цього і почніть, особисто я коли бачу будівництво з заморочками, то проходжу мимо... У більшості є вільного часу на 1-2хв, а ви кожним постом вимагаєете як мінімум 5хв читання, 30хв мислення і 1год висловлення, для прикладу мене влаштовують звичайні припливні клапани з епіку, а ви шукаєте з алібаби, то може вам краще звернутись на форум алібаби? Вибачте, що відіймаю ваш час. Намагаюсь думки до купи зібрати, щось на пам'ять залишити і просто поділитись зі світом. Це ж не твіттер. Та і навряд я тут зможу коли-небудь написати щось корисне для досвічених майстрів. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 6 березня Поділитись Опубліковано: 6 березня А я значить заходжу в тему все обісрати і попросити 100грн за пост? Вибачте, але якщо на цьому форумі шукають де купити 5 клапанів з алібаби (бо там мінімальна партія 500), то це вже не форум, а звичайний базар! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AndryG Опубліковано: 6 березня Автор Поділитись Опубліковано: 6 березня (змінено) 7 хвилин тому, normal сказав: А я значить заходжу в тему все обісрати і попросити 100грн за пост? Вибачте, але якщо на цьому форумі шукають де купити 5 клапанів з алібаби (бо там мінімальна партія 500), то це вже не форум, а звичайний базар! Шкода, що ви це так сприймаєте. Я написав чим займався, в чому копирасвся і що хочу зробити. Можливо, на форумі про будівництво знайдеться людина в темі вентиляції або хтось наткнеться на цю інфу в пошуках про вентиляцію. Як я неодноразово знаходив цікаві речі, я їх вважав для себе цікавими, у інших "щоденниках". Та нема тут за шо писати. P.S. Вікна я, доречі, на цьому базарі купив. Змінено 6 березня користувачем AndryG Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 6 березня Поділитись Опубліковано: 6 березня 7 годин тому, AndryG сказав: Чи я рукожоп і не знаю секрету. як звичайною коронкою робити рівні отвори? В мене була цегляно-саманна стіна 800мм товщиною і потрібен отвір 100мм під коаксикальний димохід, був тільки перфоратор, а найближчий дядька з алмазним буром за 400км у Київі, надумав рішення - купити найдовший бур (я знайшов наче 1м діаметром 12мм) і насвердлити по колу купу дірок, потім вибивати крихту і воно спрацювало, так дірка була більша і крива, але запихнув гільзу 125мм від залишків вентиляції і запінив нещільності, потім у 125 гільзу запихнув 100мм димохід і мінватою забив пустоти - все! Працює чудово, димохід можно замінити в любий момент, виставити вище\нижче і т.д., чому ви шукаєте саме алмазне буріння та клапан з фільтром алібаби? У вас багато лишніх коштів та часу? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andry07 Опубліковано: 6 березня Поділитись Опубліковано: 6 березня 54 минуты назад, normal сказал: чому ви шукаєте саме алмазне буріння та клапан з фільтром алібаби? У вас багато лишніх коштів та часу? Чого Ви до ТСа пристали? Пише людина в своїй темі що важає за потрібне, ніхно не зобов'язує Вас читати та відповідати. по темі: 1. Теж не розумію що унікального в тих клапанах з Алібаби. Я собі поставив звичайні Вентс, клапан як клапан. 2. Пробував я в цегляній стіні буром по колу свердлити отвори і потім вибивати. Витратив годити три, потім плюнув і покликав дядьку з алмазним станком. Коштувало 1тис.грн за отвір 125мм років 5 тому. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AndryG Опубліковано: 7 березня Автор Поділитись Опубліковано: 7 березня трамп та його друзі всіх вже заколихали. Нерви просять у всіх спокою Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 12 березня Поділитись Опубліковано: 12 березня В 06.03.2025 в 14:29, AndryG сказал: Тому треба шукати дядька з алмазним різаком Якщо у вас отвір не один а 5-6 то це може вийти не дорого відносно, я на олкс першого ліпшого з сусіднього села запросив (правда в мене було декілька отворів в бетоні і 4 в цеглі). Швидко, дуже красиво, аби була можливість закрипити ту установку. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AndryG Опубліковано: 12 березня Автор Поділитись Опубліковано: 12 березня 19 хвилин тому, standov сказав: Якщо у вас отвір не один а 5-6 то це може вийти не дорого відносно, я на олкс першого ліпшого з сусіднього села запросив (правда в мене було декілька отворів в бетоні і 4 в цеглі). Швидко, дуже красиво, аби була можливість закрипити ту установку. Так і зробив. Обдзвонив п'ятьох з олх, сказав відразу, що шукаю, хто дешевше зробить. Приїхав хлопець з помічником і за 3500 зробили п'ять отворів за три години. Заробили і на чай отримали за адекватні ціни. Хтось просив 1200 за дірку, а за дешевше він з дивану не вставатиме. Ще один робив величезні знижки і все одно був в топі цін. На кожен товар свій покупець. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 12 березня Поділитись Опубліковано: 12 березня Только что, AndryG сказал: Так і зробив. Обдзвонив п'ятьох з олх, сказав відразу, що шукаю, хто дешевше зробить. Приїхав хлопець з помічником і за 3500 зробили п'ять отворів за три години. Заробили і на чай отримали за адекватні ціни. Хтось просив 1200 за дірку, а за дешевше він з дивану не вставатиме. Ще один робив величезні знижки і все одно був в топі цін. На кожен товар свій покупець. мені хлопчина одразу сказав що ціна на 1-2 буде одна але якщо 5-6 однакового диаметру навіть в різних матеріалах то значно дешевше, я не пам'ятаю скільки стало яле пам'ятаю що якось дуже взагалі приємно. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AndryG Опубліковано: 13 березня Автор Поділитись Опубліковано: 13 березня (змінено) Забив заземлення. Шість метрів нержавки на муфтах. Фігня повна, скажу я вам, не рекомендую брати саме на муфтах. Як би не затягував муфти - пару ударів і все розкручується та бовтається. Притягнув до ями напівавтомат, обварив нижню муфту у землі і відразу нижню частину верхньої, в яку закручений болт-набійник. Забив другий прут. Давай відкручувати болт, а він не хоче. І муфта вже приварена! Я на нього і сварився, і просив, і вмовляв. Ну не облом! Забити два прута з чотирьох і такий попандос. Хвилин через сорок він пожалів мене і піддався. Викинув той болт і бив просто по муфті (чотири прути, чотири муфти - одна зайва). Біля землі міняв муфту на нову, обварював її і побиту муфту знову на гору. Прут дуже бовтається, доводиться тримати другою рукою і сильно не замахнутись. Та воно і не треба. Бити сильно з розмаху нема сенсу - треба багато ударів не обов'язково дуже сильних. Якщо втомилась і болить права рука, то перекладати кувалду в ліву руку не треба - права болітиме ще більше. А ще вчора закопав стійку під лічильник. Підчистив викопану ще взимку яму, насипав подушку з піску, поставив рівненько стійку. Вісім відер гарцовки старанно затромбував, зі всіх боків, уважно, приговорюючи, що ніхто би мені так її не закопав... Щасливий і задоволений піднявся з колін, похитав стійку - міцно! - сперся об неї... Щось якось до незручного високо. Сходив до сусідської - ящик трохи нижче очей. А мій см. на 20 вище - прямо в пику дивиться. Ах ти ж срана подушка! Пів години ходив навколо. Звикну, та пофіг, та неважливо, в норми ж вкладаюсь. Плюнув та пішов розкопувати. Оце вже точно фіг би мені хто так, як я сам закопав би. Змінено 13 березня користувачем AndryG 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз