XL.pro Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому 2 години тому, vadimv сказав: Звідки можуть виникати такі питання після статті 2023 року в Newsweek про договорняки між ЦРУ (у особі Бернса) і кацапами? ) То все Байден. Якби був Трамп, такого не було б (с) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DmiVady Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому (змінено) 33 хвилини тому, karlito сказав: не чатом єдиним. я зараз працюю на Інтуіт, в них свій ШІ, заточений строго на облік, ще й в одній екосистемі квікбук - тренується на прискіпливо відібраних матеріалах і бест практіс, в інет лазить суто на сайт податкової. страшно ефективна штука. хоча чат жпт теж круть, моя йому дяка. я, вперше побачивши Квік Бук Онлайн 1 жовтня 25го (вчити його мені теж ЖПТ порадив, коли я закинув йому мій шлях, і попросив дати 10 спецільностей які я можу вивчити в США і знайти ремоут роботу) з його допомогою за місяць став непогано орієнтуватись, 1 листопада почав шукати роботу, 14го знайшов і отримав офер, з 8го грудня працюю в підтримці компнії, яка створила цю найпопулярнішу в США програму для простого обліку , ремоут, як і хотів. допомагаю людям які зіткнулись з проблемою, а мені допомагає їх штучний інтелект. моя продуктивність в рази більша ніж була б без генеративних моделей. так що я не погоджусь про дебилізацію. це інструмент, як і безліч інструментів до нього. можна молотком бити по цьвяху, по пальцях або по голові ближнього. так, признаю, що тут над інструментом в тебе немає такої влади і контролю. тому слід робити поправку на використання. а щодо закидань на компіляцію - лише меньше відсотка людей приносять в світ щось нове - всі інші компілюють все що почули/прочитали. генеративні моделі при чому роблять це з на порядки більшого масиву, тому навіть порахувати кількість компіляцій вже не вийде, не те що передбачити куди це заведе. Я думав, що в моєму пості достатньо чітко описано, яке саме використання ChatGPT може вести до "дебілізації" (звісно, гіперболічно) на кшталт тікток і рілсів. До того ж там є посилання на одне з досліджень у цій галузі (які, до речі шукав сам ChatGPT, платний і в режимі глибокого дослідження 😉). А в тому, що за правильного використання це корисний інструмент, у мене сумнівів майже немає. Майже. Тому я вчусь його використовувати без забобонів та інших невротизмів). Це добре, що ви йдете вперед. Удачі вам та успіху в побудуванні нового життя! Змінено 3 години тому користувачем DmiVady 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AOZ1 Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому (змінено) 13 часов назад, Vinsol2009 сказал: Цифровий концтабір незламного блазня. Вони йобнуті на тому блокпості біля Хотину. ИБД, щоб на фронт не відправили. Змінено 3 години тому користувачем AOZ1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
karlito Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому 10 минут назад, DmiVady сказал: Я думав, що в моєму пості достатньо чітко описано, яке саме використання ChatGPT може вести до "дебілізації" я просто до того, що це не вина ШІ. "пропоганда не робить людей дебілами, вона на дебілів розрахована" - щось на кшталт цієї думки. скомбінувавши її з ще однією "все є яд, все є ліки" я розробив свій алгоритм використання того що дають інструменти соцмереж. Робота лімітує "дозу" , а далі, коли я хочу подеградувати, то - Тік ток в мене натренований на навчання італійської, Інстаграм на інше хобі - фітнес та розглядання гарних срак), Ютуб - огляди на теми, що цікавлять та на всі аспекти навчання, Чат ЖПТ - брейнсторми, дослідження де ні в зуб ногою, пошук "шляху". для змін потрібно авейрнесс, мотівейшн, абіліті. от для створення авейрнесс кращого інструменту ніж ШІ я поки не знайшов. по простому - щоб почати шукати скарб в пещері потрібно знати а) про наявність скарбу і його цінність і б) про існування пещери (ще бажано в якій вона стороні). не прийди мені ідея запитати чат ЖПТ що я міг би робити - до цих пір би міг на складі працювати (або як мені радили тутешні приятелі - українці - убер, доставка, будівництво, трак. ні на що з цього в мене не стояло). бо точно б ідея стати буккіпером мені б не прийшла в голову, я про це тупо не знав. Слава ШІ) 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DmiVady Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому (змінено) Мені подобається аналогія зі скарбом і печерою. А от популярне твердження: "пропаганда не робить людей дурними" контроверсійна: пропаганда й маніпулятивні медіа можуть знижувати якість суджень і поляризувати навіть розумних. Просто ступінь ефекту в усіх різний. Я на собі перевіряв у 2019 році: після перегляду роликів у мене з'являлися думки проголосувати за Зеленського 😁))) Я не дуже розумний, але мав до пропаганди деякий імунітет, а якась частина, і розумних людей теж, це зробила. Ну і звісно ШІ сам по собі не дебілізує. Він або підсилює сміттєвий режим споживання, або стає фільтром і розширювачем варіантів, якщо ти керуєш дозою і перевіряєш факти. Так само і з соцмережами, якщо використовувати їх для роботи чи інших усвідомлених цілей. Це як із харчуванням: якщо щодня перекушувати фастфудом, то навіть наявність нормальної кухні поруч не врятує. Раціон просяде, а за ним і здоров’я. Змінено 3 години тому користувачем DmiVady 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vinsol2009 Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому Уряд передає під житло для переселенців державні будівлі А Буковель коли? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sergio Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 5 минут назад, Vinsol2009 сказал: Уряд передає під житло для переселенців державні будівлі А Буковель коли? Там і так корок десятикилометровий. Куди ще народу?! 😎 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
7351 Опубліковано: 36 хвилин тому Поділитись Опубліковано: 36 хвилин тому В останні дні 2025 року партнери внесли до Фонду підтримки енергетики України додаткові 105,74 млн євро. Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство енергетики України у Телеграмі. "З моменту заснування Фонду підтримки енергетики України у квітні 2022 року 36 міжнародних партнерів перерахували на відновлення енергетики України 1,613 млрд євро. У передноворічні дні одразу декілька країн перерахували нові внески до Фонду на суму 105,74 мільйона євро", - йдеться у повідомленні. www.ukrinform.ua/rubric-economy/4075581-fond-pidtrimki-energetiki-u-perednovoricni-dni-otrimav-ponad-105-miljoniv-novih-vneskiv-minenergo.html Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
7351 Опубліковано: 32 хвилини тому Поділитись Опубліковано: 32 хвилини тому «Санкції є – ми вдячні. Санкції кусають Росію, але спрацює тільки мертва хватка. Російська нафта вже дешевша, але їхні танкери мають зупинитися повністю, аби зупинилася війна. Російські заводи вже гальмують, але повинні стояти, щоб окупант не рухався. І «томагавки» в українських руках довели б насправді тільки одне: мир не має альтернативи. І мир повинен бути. І підтримка. І сильна угода повинна бути. І тоді все спрацює», - сказав у новорічному зверненні Зеленський. За його словами, розуміння справжніх агресивних намірів Росії є не у всій Європі. Він підкреслив, що сьогодні Україна – це єдиний щит, який відділяє комфортне європейське життя від «русского мира». 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
7351 Опубліковано: 28 хвилин тому Поділитись Опубліковано: 28 хвилин тому Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз