Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Россияне к нам принесли войну

Скромный прораб

Рекомендовані повідомлення

50 минут назад, Бездомный сказал:

тб - то бидлоконтент-ресурс

Так же как и интернет. Просто одно заменило другое. А то и дополнило.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

24 минуты назад, Dark FeniX сказал:

Так же как и интернет. Просто одно заменило другое. А то и дополнило.

 

у інтернеті  існує вибір

Змінено користувачем Бездомный
  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

12 хвилин тому, ШуRik сказав:

 

Все нормально. Перевзування пройшло у всіх сферах1709884681_Screenshot_20230107-0748082.png.e8265873b8ffd5e0c03526c3c99ad458.png

 

1038642807_Screenshot_20230107-2223232.png.3503b5aa2e5101bb98eaa0b503f921c2.png

Вкид російської пропаганди

  • Лайк 2
  • Дізлайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Только что, OlaR сказал:

Не тре. Ви давно бачили 1.5 річних дітей? Багато з них ще погано ходять. І мають недостатню координацію, щоб щось шукати самостійно. Так що період, коли його шукають батьки, більш ніж достатній. Тип паче, що до того, як дитина починає складити слова для пошуку, гугль підкидує їй те, що зазвичай шукають на цьому пристрої. Типа контент, що може зацікавити ... 

У меня младшему 2 с половиной. Так что поверьте, всё я видел.

И повторяю, там не надо ни уметь писать, и даже говорить для голосового поиска. Просто тыкать пальчиком в картинки видео в ленте. В течении десятка кликов вы с мультика о запорожских козаках окажетесь на мультфильме где две непонятные фиговины дерутся и кричат друг на друга на испанском 😏

  • Лайк 1
  • Хаха 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

8 минут назад, Бездомный сказал:

 

у інтерннеті  існує вибір

Так и на телевидении тоже. Выбор каналов, передач, совпадающих с вкусами

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

На фінансування безпеки й оборони України у 2022 році було виділено 1 536,6 млрд гривень, або 32,5% валового внутрішнього продукту.

Про це у Фейсбуці поінформувала пресслужба РНБО.

Зазначається, що за інформацією суб'єктів сектора безпеки й оборони, це дало змогу забезпечити в умовах воєнного стану фінансування основних пріоритетних напрямів їхньої діяльності.

Зокрема, до цих напрямків належать придбання матеріально-технічних ресурсів,

виплата грошового забезпечення військовослужбовцям,  поліцейським

та додаткової винагороди відповідно до постанови уряду №168 від 28.02.2022,

виплат одноразової грошової допомоги сім'ям загиблих військових та інших соцвиплат.

rubryka.com/2023/01/07/na-finansuvannya-bezpeky-j-oborony-ukrayina-torik-vydilyla-ponad-1-5-trln-grn-rnbo/

 

flag.png

  • Лайк 1
  • Хаха 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

В 06.01.2023 в 14:51, 7351 сказал:

Після початку повномасштабного вторгнення рф на територію України до складу Православної церкви України ввійшли ще понад 700 парафій.

Про це в інтерв'ю LB.ua повідомив Предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній, передає Укрінформ.

За його словами, за останні чотири роки до ПЦУ приєдналися майже 1,5 тисячі релігійних громад.

"Якщо про кількість релігійних громад, які зараз перебувають у складі Православної церкви України - це десь 8 тисяч парафій. Після повномасштабного вторгнення до Православної церкви України приєдналося ще понад 700 парафій. Тобто загалом, якщо брати останні чотири роки буття незалежності помісної ПЦУ, після Об'єднавчого собору, з боку Московського патріархату до нашої спільноти приєдналося близько 1,5 тисячі релігійних громад. Не просто релігійних громад, а повноцінних храмів, тобто громади, які володіють храмами, майном", - зазначив Епіфаній.

www.ukrinform.ua/rubric-society/3647700-do-pcu-z-24-lutogo-priednalisa-se-ponad-700-parafij.html

 

 Знов не договорюють. За 4 роки перейшло 1500 парафій із........ десь приблизно 12500 що були під рпц 

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

На Луганщині поблизу м. Щастя партизани знищили залізничне полотно на ділянці, якою загарбники транспортували військову техніку та боєприпаси.

"Увечері 6 січня біля Щастя за допомогою саморобного вибухового пристрою знищено залізничне полотно сполучення "м. Луганськ – с. Лантратівка"

 Попередньо встановлено, що вказана ділянка залізниці використовується росіянами для транспортування військової техніки, особового складу та боєприпасів.

У зворотному напрямку загарбники цим шляхом вивозять українське зерна на територію рф.

rubryka.com/2023/01/07/u-luganskij-oblasti-partyzany-znyshhyly-zaliznytsyu-yakoyu-rf-pidvozyla-vijskovu-tehniku/

potyag-e1673106378243-840x441-c-1.jpg

  • Лайк 6
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

40 минут назад, Dark FeniX сказал:

Я так скажу. Продукция должна быть окупаемой, то, что берут - то и будет производиться. Так что тут или спрос должен быть, или спонсирование,  или принуждение, что особо у нас популярно и действенно. Вспомните, до определенного момента, пока не запретили российскую озвучку в кино, украиноязычных фильмов не было в ротации кинотеатров. Пока не ввели квоты на украиноязычную музыку на радиостанциях - её там было относительно немного, только популярные песни. 

Так что чему удивляться?

У раши есть чем спонсировать. Ее контент дешевле для покупателя. Сотня лет русификации тоже дает о себе знать. Как только выяснилось, что нельзя купить раша дубляж дешевле и все равно надо оплатить дубляж украинской, то русский дубляж исчез из кинотеатров. Так как неожиданно выяснилось, что дополнительный русский дубляж НЕ ОКУПАЕТСЯ! Когда из нашего радиопространства исчез раша контент, неожиданно появился не менее качественный украиноязычный. Удивительно, правда? Про насильственное насаждение украинского языка вопят только те, для кого русский мир ближе. В мою юность Киев был почти полностью русскоязычный. Мы учились на русском в школе, а потом в университете, потом на работе тоже только русский. Никто из моих знакомых не считает, что где-то идет насильственная украинизация. Все спокойно перешли на украинский на работе, у всех дети учились в украинских школах, вытеснение русского воспринималось как нормальный и естественный процесс. Причем переход шел 30!!! лет. Другое дело, что когда пришла команда яныка, все откатилось назад. Новые руководители компании (наш клиент) потребовали все справочники перевести на русский!!! Бо они не понимают!!! Нормально, да? Подонки опять решили сделать так, чтоб украиноязычные жители в Украине чувствовали себя вторым сортом и срочно переходили на русский. Эти сволочи совсем не считали, что "какая разница, какой язык". Язык должен был быть русский и все.

  • Лайк 3
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

2 часа назад, andrey_ka сказал:

Тільки в чужій країні. У своїй, достатньо лише бажання.

Не достатнього одного бажання. Мова це досить утилітарний інструмент. Якщо ним не користуватися оддаючи перевагу іншій мові, тобто іншому інструменту комунікації, то одного ентузіазму чи бажання стане замало. Потрібні сприятливі умови. Ірландці вам у приклад, ніби і свою країну отримали сто років тому, а свою мову обміняли за довго до цього на англійську в більшості. Це, до речі, щодо питання другої державної - у випадку з ірландцями друга державна англійська це вже сформовані наслідки. І коли ті хто мав бажання спілкуватися національною мовою, просто не могли знайти з ким. Для спілкування потрібно щонайменш дві особи. Тож і бажання повинно бути не лише в одного. Той до кого ви спрямовуєте свою комунікацію і створює вам сприятливі умови для реалізації вашого бажання. А щоб мова жила потрібна ще треті люди - тобто ваші діти, яким ви передасте цей інструмент.

1 час назад, Бездомный сказал:

якщо прагнути , зараз мову вивчити  не складно.

 

Кому як. Дітям не важко, а літнім людям частіше світить перспектива залишитися на рівні "я все розумію, що кажуть, але висловитися не можу". Вивчити мову це не одне й те саме, що і опанувати. Більшість з літніх людей, хто зараз зі мною підтримує спілкування українською, це ті хто її вчив, знав і володів нею у дитинстві. Ті хто вчив, але не користувався ті зараз не можуть висловлюватися українською, і після першого ж речення переходять на російську. Це спостереження в місті де панувала донедавна і поки панує російська у загальному побуті. Щоб усвідомити усю "сприятливість" умов спілкування  запрошую пересвідчитись носіїв з центру чи заходу на власні вуха. Хоча тенденція змін на краще відчутна, але вона геть не відповідна усім тим дописам тих, хто мріє тут  усіх російськомовних в одну мить перенавчити, або затаврувати їх одним клеймом з ворогом. (перепрошую за таке перебільшення,ле воно десь так виглядає).

Примусово чи із заохоченням то не відіграє ролі, хіба що в першому випадку ви отримаєте зворотну реакцію і погіршите результат. БО! Крім сприятливих умов потрібен ще час на рівні не місяців і навіть не років, а поколінь.

Одже час і сприятливі умови створені суспільством і державою до купи до бажання. Цькування чи тролінг російськомовних українців до сприятливих умов не відноситься. Особливо сумно і дивно це спостерігати від тих хто до лютого, писав дописи виключно російською. При бажанні і у них можна надибати купу помилок чи русизмів і розстріляти.

А взагалі, прошу закрити цю полеміку про мову. Так розумніше буде.

Змінено користувачем tort
  • Лайк 7
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Суть в гаслі. "Всіх, хто розмовляє російською - позбавити громадянства (вигнати з країни, знищити, та ін.). Хто сказав? Якась фаріон? Хто така? Що зробила для України, крім гасла? Нічого. Що зробили для країни всі, хто це гасло підхопив? Нічого. Тож, чим ці довбоміски відрізняються від тих, зио сидить на масковії і верещить "на Вашингтон"? Бляха, а нічим. Такі ж самі, тільки україномовні. А що ви зробили для розвитку України, для поширення мови? Зняли кіно, яке перекладено на півсотні іноземних мов? Мультфільм, якій дивляться діти в усьому світі? Серіал про козацьке життя? Відкрили якісь розважально-учбові заклади для дітей в руськомовних Миколаїві, Харкові, Маріуполі? А ніхєра. Лише гасла. 
Тож, кому я маю довіряти, цім припесданим фаріонокопірам, чи руськомовним дівчатам з Одеси, які без гасл заливають і відправляють нам окопні свічки з печивом і пряниками? Або руськомовним жінкам з Дніпра, які нашили і особисто привезли на точку в 5 км від нуля валянки? 
Просто примушуючи можна добитись лише відторгнення, або   максимум вивчення на от'є...сь. Треба популярізовувати. Щоб було реально цікаво, щоб хотілося. Інакше це буде звичайний діктат. Тобто та сама кацапія, тільки з українською мовою.

  • Лайк 8
  • Дякую 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

12 минут назад, Dark FeniX сказал:

У меня младшему 2 с половиной. Так что поверьте, всё я видел.

В 2 с половиной верю. Но не в 1,5.

 

Цитата

И повторяю, там не надо ни уметь писать, и даже говорить для голосового поиска. Просто тыкать пальчиком в картинки видео в ленте. В течении десятка кликов вы с мультика о запорожских козаках окажетесь на мультфильме где две непонятные фиговины дерутся и кричат друг на друга на испанском 😏

Должна Вас удивить, но то, какие картинки появляются в видео ленте, зависит от того, чему до этого отдавалось предпочтение и какой язык установлен на устройстве по умолчанию  :) Так что у ребенка не было возможности тыкать в качественные украинскоязычный контент, бо родители его никогда не искали и не отдавали явно ему предпочтения. А язык установлен в винде русский. Потому в ленту даже при наличии украинского дубляжа, попадал русский дубляж. Иогда туда вклинивается левый контент на проверить - а не заинтересует ли. Если нет, то его становится все меньше. Так что шансов выучить испанский у детей не было 

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

11 минут назад, tort сказал:

Хоча тенденція змін на краще відчутна, але вона геть не відповідна усім тим дописам тих, хто мріє тут  усіх російськомовних в одну мить перенавчити, або затаврувати їх одним клеймом з ворогом. (перепрошую за таке перебільшення,ле воно десь так виглядає).

30 років - це мить для Вас? Всі, хто вважав за необхідне, вже перейшов. Той, хто не вважав, і далі не перейде, якщо не таврувати

Цитата

Примусово чи із заохоченням то не відіграє ролі, хіба що в першому випадку ви отримаєте зворотну реакцію і погіршите результат. БО! Крім сприятливих умов потрібен ще час на рівні не місяців і навіть не років, а поколінь.

Які заохочення, на Ваш погляд, можуть подіяти на тих, хто за 32 роки не спромігся опанувати мову? І далі не вважає за потрібне її опановувати.

Змінено користувачем OlaR
  • Лайк 1
  • Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

19 минут назад, tort сказал:

Цькування чи тролінг російськомовних українців до сприятливих умов не відноситься.

 

пану нагадати , як кацапощелепна мразота цькувала україномовних "рагулів" ?

ляпаси та копняки - дуже добре заохочують  вчити мову -  доведено кацапами 

 

 

 

 

Змінено користувачем Бездомный
  • Лайк 1
  • Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

23 минуты назад, OlaR сказал:

У раши есть чем спонсировать. Ее контент дешевле для покупателя. Сотня лет русификации тоже дает о себе знать. Как только выяснилось, что нельзя купить раша дубляж дешевле и все равно надо оплатить дубляж украинской, то русский дубляж исчез из кинотеатров. Так как неожиданно выяснилось, что дополнительный русский дубляж НЕ ОКУПАЕТСЯ! Когда из нашего радиопространства исчез раша контент, неожиданно появился не менее качественный украиноязычный. Удивительно, правда? Про насильственное насаждение украинского языка вопят только те, для кого русский мир ближе. В мою юность Киев был почти полностью русскоязычный. Мы учились на русском в школе, а потом в университете, потом на работе тоже только русский. Никто из моих знакомых не считает, что где-то идет насильственная украинизация. Все спокойно перешли на украинский на работе, у всех дети учились в украинских школах, вытеснение русского воспринималось как нормальный и естественный процесс. Причем переход шел 30!!! лет. Другое дело, что когда пришла команда яныка, все откатилось назад. Новые руководители компании (наш клиент) потребовали все справочники перевести на русский!!! Бо они не понимают!!! Нормально, да? Подонки опять решили сделать так, чтоб украиноязычные жители в Украине чувствовали себя вторым сортом и срочно переходили на русский. Эти сволочи совсем не считали, что "какая разница, какой язык". Язык должен был быть русский и все.

Конечно не окупится дополнительное озвучивание на ещё одном языке. Насколько я помню, это не запрещалось, но было невыгодно для прокатчиков. Зачем платить двойную цену за продукт, который и так благополучно потребят на одном обязательном языке.

А вот с переходом на украинский на работе - там не так всё просто было. Как у меня создалось впечатление, перечли лишь учителя, госслужащие и продавцы на кассе. И то не все. И то, лишь на период работы, выйдя с неё - опять русский. Так же и в школе - на уроке украинский, на перемене и после - русский.

Вообще, украинизация у нас в городе прошла как-то ограниченно, в обязательных пределах. Оба языка спокойно себе сосуществовали. Может, хоть сейчас дело сдвинется, хоть немного

Змінено користувачем Dark FeniX
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

8 минут назад, OlaR сказал:

В 2 с половиной верю. Но не в 1,5.

 

Должна Вас удивить, но то, какие картинки появляются в видео ленте, зависит от того, чему до этого отдавалось предпочтение и какой язык установлен на устройстве по умолчанию  :) Так что у ребенка не было возможности тыкать в качественные украинскоязычный контент, бо родители его никогда не искали и не отдавали явно ему предпочтения. А язык установлен в винде русский. Потому в ленту даже при наличии украинского дубляжа, попадал русский дубляж. Иогда туда вклинивается левый контент на проверить - а не заинтересует ли. Если нет, то его становится все меньше. Так что шансов выучить испанский у детей не было 

Вы упорно не желаете слушать то, что вам пытаются пояснить. Я понимаю, что вы далеки от темы, но не настолько же, что не понять, о чём речь.

При чём тут винда, язык системы.

Возьмите в руки телефон, установите на него детский ютуб и просто попробуйте им воспользоваться. Только так, как пользуется маленький ребенок :lol:

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

16 минут назад, OlaR сказал:

30 років - це мить для Вас? Всі, хто вважав за необхідне, вже перейшов. Той, хто не вважав, і далі не перейде, якщо не таврувати

Які заохочення, на Ваш погляд, можуть подіяти на тих, хто за 32 роки не спромігся опанувати мову? І далі не вважає за потрібне її опановувати.

вони 32  роки ненавидили мову , цькували  україномовних

то ж бумеранг повертається

Змінено користувачем Бездомный
  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

23 хвилини тому, Артемидий сказав:

Просто примушуючи можна добитись лише відторгнення, або   максимум вивчення на от'є...сь. Треба популярізовувати. Щоб було реально цікаво, щоб хотілося. Інакше це буде звичайний діктат. Тобто та сама кацапія, тільки з українською мовою.

Сподіваюся,  Ви бували в країнах не постсоветського простору. 

І як Вам там язиковая среда? Сприятлива? Як часто яка-небудь касирка супермаркету в Парижі переходила на російську, через те, що Ви її не розумієте? Ніколи. Гостре бажання навчитися хоч рахувати до десяти французькою виникає відразу.

Оце і є "популяризація". 

Змінено користувачем Музей
  • Лайк 2
  • Хаха 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

16 минут назад, Артемидий сказал:

Суть в гаслі. "Всіх, хто розмовляє російською - позбавити громадянства (вигнати з країни, знищити, та ін.). Хто сказав? Якась фаріон? Хто така? Що зробила для України, крім гасла? Нічого. Що зробили для країни всі, хто це гасло підхопив? Нічого. Тож, чим ці довбоміски відрізняються від тих, зио сидить на масковії і верещить "на Вашингтон"? Бляха, а нічим. Такі ж самі, тільки україномовні. А що ви зробили для розвитку України, для поширення мови? Зняли кіно, яке перекладено на півсотні іноземних мов? Мультфільм, якій дивляться діти в усьому світі? Серіал про козацьке життя? Відкрили якісь розважально-учбові заклади для дітей в руськомовних Миколаїві, Харкові, Маріуполі? А ніхєра. Лише гасла. 
Тож, кому я маю довіряти, цім припесданим фаріонокопірам, чи руськомовним дівчатам з Одеси, які без гасл заливають і відправляють нам окопні свічки з печивом і пряниками? Або руськомовним жінкам з Дніпра, які нашили і особисто привезли на точку в 5 км від нуля валянки? 
Просто примушуючи можна добитись лише відторгнення, або   максимум вивчення на от'є...сь. Треба популярізовувати. Щоб було реально цікаво, щоб хотілося. Інакше це буде звичайний діктат. Тобто та сама кацапія, тільки з українською мовою.

Я б не був наскільки категоричним до Фаріон. Це вам тільки здається, що вона "нічого не зробила". Вона входить до політради партії "Свобода", члени якої відіграли одну з визначальних ролей на Майдані і які захищають Україну в найгарячіших точках з 2014-ого року. 

  • Лайк 2
  • Дізлайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Махно - той самий  Прігожин , але сто років тому .

Зараз україномовних дурнів не знайшли ( в тому числі - завдяки пану Оресту ) , то ж кладуть касапів

 

Змінено користувачем Бездомный
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Только что, Бездомный сказал:

Махно - той же  Прігожин , але сто років тому 

Це як? По-моєму, ви зрівняли хрін з пальцем. При чому хрін з огороду.

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

В 06.01.2023 в 20:18, OlaR сказал:

Будь-який робітник теж може нічого не повідомляти роботодавцю, а потім просто з"явитись на роботу та надати лікарняний. Ніде не прописан обов"язок повідомляти роботодавця в разі відсутності у зв"язку з хворобою

Особливо оператор ядерного реактора, пілот літака  

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

56 минут назад, Артемидий сказал:

Що зробили для країни всі, хто це гасло підхопив? Нічого.

Вони зробили Україну. Якби не вони, то ми перетворились би на Білорусь

Цитата

А що ви зробили для розвитку України, для поширення мови? Зняли кіно, яке перекладено на півсотні іноземних мов?

Ну таке кіно знімає дуже не багато країн. Раша в їх число не входить. Але на кинофестивалях нагороди наше кино отримувало. Ви можете назвати українськи стрічки, які Ви особисто дивились і Вам не сподобалось? І які російськи Вас захопили?

Цитата

Мультфільм, якій дивляться діти в усьому світі? Серіал про козацьке життя? Відкрили якісь розважально-учбові заклади для дітей в руськомовних Миколаїві, Харкові, Маріуполі? А ніхєра. Лише гасла. 

Тобто людину, яка живе в Україні та вважає себе громадянином тре заохочувати до вивчення мови не меньш, ніж контентом міжнародного рівня? Повинна Вас розчарувати. Всі держави вимагають знання державної мови і її використання її без всяких додаткових плюшек. Просто ось не отримаєшь громадянство, вищу освіту, гарну посаду ...

Цитата

Тож, кому я маю довіряти, цім припесданим фаріонокопірам, чи руськомовним дівчатам з Одеси, які без гасл заливають і відправляють нам окопні свічки з печивом і пряниками? Або руськомовним жінкам з Дніпра, які нашили і особисто привезли на точку в 5 км від нуля валянки? 

А україномовні цього не роблять? Скажить, на Ваш погляд, серед кого більше зрадників - серед російськомовних чи україномовних? Ви бачили, щоб оккупанти призначили хочь на одну посаду україномовну людину?

Цитата

Просто примушуючи можна добитись лише відторгнення, або   максимум вивчення на от'є...сь.

Нормально. На от'є...сь достатньо. Не всім бути філологами. Але верещати, що все на українській - це геноцид вже якось буде не дуже зручно. :)

 

Змінено користувачем OlaR
  • Лайк 2
  • Хаха 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

  • InSAn змінив заголовок на Россияне к нам принесли войну

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...