Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Сад і все про нього.

allanek

Рекомендовані повідомлення

8 часов назад, Сарочка сказал:

На жаль с +10 є тількі підвал вологій, але ж там темно. Чі такі переваліть в більшій горщик , щоб ком не дуже сох.? Бо там навіть не Р9 , а взагалі 6 см стаканчік з торфом, а потім вже в підвал. Або зараз ще можу тримать на вулиці, покі не скіне лістя, потім занести в підвал. Ще я в теплиці горщика прикапивала и зверху накривала. А кали то взагали просто в теплиці в яму закопувала с насіневой картоплею в сетку 

Звісно по фото не так зрозуміло, що там за горщик, вам видніше. Просто я керуюсь таким принципом, якщо вже осінь і рослина не буде рости, то і коріння зараз не активне. Може і треба пересадити, але горщик має бути сантиметри на 2-3 більше і все. Бо багато вологого грунту навколо сплячого кореня може призвести до його загнивання.

Моя горщикова гортензії зараз в погребі. У мене вона ніколи остаточно не засипає. Вона стоїть з зеленими кінчиками всю зиму і дуже рано весною починає рости, бо у погребі таки тепло для неї і волого. 

Якщо у вас ще тепло на вулиці, то нехай би вона постояла там, почала зисипати, а потім її у погріб. Тільки бажано щоб її зараз заморозком не прихопило, бо дуже молода вона 

Змінено користувачем Nic-олаевна
  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Ми тут також вирішили пересадити крінум

IMG_9774.thumb.jpeg.ff61785432f359ba9f60a1625c3c4204.jpeg
 

ще й сумніви були чи не залишити до весни ))

IMG_9775.thumb.jpeg.46477f9da9af3f50c3cc303412f831bc.jpeg

Був собі чахлик такий

IMG_1667.thumb.jpeg.e5296b620cd3484a4abbc08e4962c2fb.jpeg

Змінено користувачем Фрай
  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Ну це цибулина рослина з роду амарилісів, то з гортензією її порівнювати не можна. Якщо б гортензії підходила зимівля в будинку на вікні, то звісно треба пересадити. Але я колись намагалась тримати великолистну на вікні. Нічого хорошо з того не виходить. У неї сохнуть края листя, жовтіють і відпадають. Зараз я розумію що в наших домах для неї занадто сухе повітря, як ти її не бризкай і мало світла.

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

09.11.2023 в 12:02, voglya сказав:

Дякую! Де купували?

Якщо не определілісь с сортом сливи, то випадково знайшла такой класифікатор с відгуками forum.vinograd.info/forumdisplay.php?f=85

  • Дякую 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

29.03.2023 в 11:28, irina1969 сказав:

у мене все квітне ))

 Це   друга спроба зробити вигонку, перша була в 2022 році, але там все пішло по найгіршому плану ((

 так от, це мій варіант вигонки, за вигонку дуже багато пишуть в інеті, але бігати з термометром це не моє бо я лінива, а краси як на фото з інету хо

Тюльпани

 1. Восени треба дочекатись коли всі інет магазини почнуть продавити цибульки по  самим маленькім цінам, це може бути і в листопаді-непринципово. Дочекались і купили на що око впало...я беру гіацинти, тюльпани і всяку дрібноту (крокуси, мускарі )

2. На 2 місяці кладу все це у відділення для овочів і забуваємо...класти не в целофані !!!! а в папарових пакетах, там де я купую вони зразу в таких пакетах і надсилають

3. через 2 місяця витігнули, якшо побачили цвіль замочили в  " Максимі" фунгіцид такий...я беру звичайні технічні горщики ,грунт звичайний який є, можна навіть з балконних ящиків, на дно ОБОВ"ЯЗКОГО дренаж ( я беру пісок), посадили цибульки,досить щильно і поставили в холодне, але непроверзаюче місце ( у мене гараж)...полив тільки коли грунт буде сухий і це десь 1 раз на місяць і то крапельку !!!

4. коли з землі протикнуться носики то можна виносити, а от тут дивіться по погоді, т.к було холодно то я іх винесла в світле прохолодне  місце, але в домі...якщо тепло то можна винести на вулицю і чекати на красу

 Гіацинти

 робимо так само як в пунктах 1-2, потім дістали та поставили в домі...можна посадити, а можна просто поставити в воду, але в воді має моти тільки донце з корінцями

Дрібноцибулькові, так само як тюльпани

 ПС. доки тюльпани в великих ящиках, але це щоб зручно було носити, а так там по 3 горщики

  

 

 

 

Я тут згадала за старий допис...так от, друга серія

тюльпани та гіацинти пістя того як вони відквітнули, не  обрізала от так прямо з горщиками засунула в садовий будиночок і забула до осені...думала, що вони прямуватимуть в компост ( якщо чесно) але достала і що я бачу...гіацинти наклюнулись, а тюльпани поробили діток і також наклюнулись... тюльпани почистила  та посадила в саду, з гіацинтами ще не вирішила, я іх не люблю  в саду, а от як просто квітучий горщик взимну чому б ні, тільки цибулька слабка, бо не отримувала ні води, ні їжі півроку- подивимось/подумаю

 ну і фото

image.thumb.png.1ff46b1ab310c80e55c3627e0d8ccd66.pngimage.thumb.png.bc4bf7d851a57fd7fb79d4886d4e9f63.pngimage.thumb.png.e3dd2eeeb0d38e6177d65ffbcd0dddc1.png  

  • Лайк 4
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

  • 3 тижні потому...

Шановні садівники, маю питання.

Мої маленькі туї Холмструп засипало снігом з головою. Я лише знаю місця, де вони сидять, але над снігом жодної гілочки не видно. І снігу у нас додається щодня. 

Що рекомендовано робити в такому випадку? Відкопувати їх щоразу, чи нехай так і сидять?

На додачу то відлига, то мороз. І я переймаюся тим, що мабуть навколо туй уже сніг переміщався з льодом 

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

В мене нема Холмструпів, але, якщо вже під снігом з льодом, то краще не чіпати, тому що хвоя стає крихкою і якщо починати прибирати сніг, то хвоя буде обламуватись. В мене туї, коли є сніг, вкриті снігом  не тільки тому , що він зверху нападав, ще і тому, що чоловік, коли чистить ФЕМи, то сніг кидає  на рослини в квітниках. Хвойні, не тільки туї, добре переносять таку "ковдру".  Це тільки моя  точка зору, хтось може мати інший погляд та досвід.  Тож залюбки  послухаю.

В мене лише одна туя розвалюється від ваги снігу, якщо її не зв'язати. Всі інші самі швидко вертаються в природну форму після того, як сніг потане.

Сьогодні побачила, що кизильник крихітний не скинув листя. Таке вперше, щоб пішов зимувати не тільки з ягодами але і з листям. Якщо не забуду, завтра сфотографую.

фото1 - мікробіота росте масивом в ногах у гортензій. Це в льоду, наче склом вкрита. На очі не попалась світлина, як виглядає влітку та шукати не буду. Інет каже, що вона повільно росте, не помітила цього і  постійно її стригу, інакше вкладається на доріжку. Гарна рослина з м'якою хвоєю, приємна на дотик.

фото 2 та 5- ялівець , який розкладається від мокрого снігу чи льоду.  Щоб було зрозуміло, його висота зараз далеко за 3м. тільки тане сніг -лід на гілках, одразу приймає звичну форму.

фото3 та 4. Туя, що постійно розвалюється під снігом і дивлячись на фото в снігу, важко уявити, що це вертикаль, яка швидко набирає висоту 3м. Після снігу сама піднімається та тримає природну форму.  Ці туї стрижуться, тому влітку виглядають , як на фото.

фото 6. Нічого не вкриваю, не зв'язую, віником не розмахую, сніг не чіпаю. Туй в саду багато, різних. Сніг та лід переносять добре.

IMG_7528.JPG

IMG_7540.JPG

IMG_20181215_140938775.jpg

IMG_7631.JPG

IMG_7682.JPG

IMG_7201.JPG

Змінено користувачем allanek
  • Лайк 4
  • Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Яка гарна зимова казка. Мені також подобаються хвойні в снігу і льоду, ну, гарно мені так)) В лісі теж ніхто біля дерев віником не махає, але бачимо що всі хвойні стрункі.

Я лише переймаюся за те, то під снігом буде моїм малим туям темно і волого, тобі вони там не почали "задихатися".

  • Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

В 02.11.2023 в 11:43, Nic-олаевна сказал:

Звичайно розкажу🙂😅Доречі, якщо не забуду, то коли отримаю посилку, сфотографую цибулини і тут покажу. Може комусь буде цікаво подивитись на якість посадкового матеріалу.

Обіцяла показати замовлені в Флоріумі тюльпани, лілії, нарциси

Якщо говорити про пакування, маркування, розмір цибулин то все дуже добре. А от щодо якості... Всі цибулини були з ознаками хвороб. Не знаю, може для цибулин тюльпанів то норма? 

Повністю знімала з усіх цибулин лушпиння, замочувала у якомусь фунгіциді (Сингард якщо не помиляюсь) і лише тоді висаджувала в горщики. Горщики закопувала в клумби.

Щодо цибулин лілій, то також не дуже гуд. Гнилуваті. Теж обробила, посадила просто в грунт без горщиків. Щось я сумніваюсь що вони будуть квітнути в наступному році.

Весна все покаже. Будемо чекати квітів.

IMG_20231114_080844.thumb.jpg.6a8af75d0339469ba4d5b45b8c847aec.jpgIMG_20231114_080700.thumb.jpg.f0dd8f4c621b1bf022107a03ea1c55a3.jpg

 

  • Лайк 1
  • Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

2 хвилини тому, Nic-олаевна сказав:

Я лише переймаюся за те, то під снігом буде моїм малим туям темно і волого, тобі вони там не почали "задихатися".

Ось туї, що ростуть в саду багато років, зробила підбірку рослин з різною формою  та різної висоти. Якщо є сніг, то вони їм вкриті.  На початку було таке, що махала віником, але швидко викреслила цю фізичну вправу і вже давно не бігаю з віником по квітникам.

IMG_7752.JPG

1686985921165 (1).JPEG

IMG_7614.JPG

IMG_7634.JPG

  • Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Дивлячись на ваші фото, пригадала що у мене є ще і туя кулькою. Але через сніг я про неї забула. Треба сказати чоловікові щоб хоч сніг не складав на ту тую, бо він точно так робитиме.

  • Хаха 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Нарешті дозрілі ківано. 
в цьому році був в мене такій досвід. Не можу сказать, що я хочу ще раз його саджати. на смак в зеленому кольорі це як перезрілих огірок. Коли через деякій час такі достигає. …. То це щось між ківі + огірок+ трохі смак банана. Але насіння таке велике, що все зіпсується. 
перевагі. Зараз грудень в підвали стоят ще півтора ящика « огірків» можливо без скоринки даже в грудні використовувать як огіркі. Все. Як фрукти це сумнівно. Не розумію , в тому році бачіла в супермаркеті кожен по 90 гр за штуку на новий рік. Ну цікаво виглядають, так. Але на смак так же буде странно як і на вигляд. І це рослина агресора. 1 рослина звеліла більш ніж пів теплиці. 
врожай з 1 ліани 2 10 літрових ведра.( покі не зразумило що я з німи буду робити, може з часом воні станут на смак більш …. Стосу більше ніж зараз .

IMG_5043.jpeg

IMG_5044.jpeg

Змінено користувачем Сарочка
  • Лайк 6
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 час назад, Сарочка сказал:

Не можу сказать, що я хочу ще раз його саджати.

Цікавий висновок! )

почитав за нього

Мне вкус кивано  не понравился, да и что там есть - одни жесткие семена. Весь урожай отдала соседским курам, они оценили по достоинству.

:grin:

колись пропонували спробувати маленькі мариновані як огірки, не сподобалось взагалі.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

В минулому році колега принесла стиглий жовтий ківано нароботу. Урочисто його розрізала і дала нам всім скуштувати. Ну що сказати? я б його більше ніколи б не їла. Як на мене то це якийсь слиз без смаку. Я їй чесно сказала, що якщо б я не їла нічого смачнішого за те ківано, то можливо вважала б його смачнийм, а так, мені краще дайте огірок😅

  • Хаха 3
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

В 01.12.2023 в 16:03, Nic-олаевна сказал:

Уважаемые садоводы, у меня есть вопросы.

Мои маленькие туи Холмструп засыпало снегом с головой. Я только знаю места, где они сидят, но над снегом ни одной веточки не видно. И снега у нас прибавляется каждый день. 

Что рекомендуется делать в этом случае? Откапывать их каждый раз, пусть так и сидят?

Вдобавок то оттепель, то мороз. И я переживаю о том, что наверное вокруг туй уже снег перемещался со льдом 

Я  в теме про хвойные писал, как они у меня стояли засыпанные больше, чем наполовину. Кончилось тем что хвоя  из изумрудного стала серо-зеленого цвета и хрупкая. Мне советовали их выбросить, но это означало из 8 шт. 6 выкинуть. Было накладно тем более они за два года выросли до 2м.  Я их очень жестко обрезал, верхушки, как самые сухие, особенно. В итоге и размер они восстановили и стали более широкими,  чем до этого росли. Снег, выпавший в ночь на 30марта развалил деревья так. что они и за лето и осень в себя не пришли. Обвязка была снята за 2 недели до этого.  Особенно развалило Спартаны. Такое впечатление, что у них ветки как трава, из вертикального стали горизонтальными, такие они мягкие. Так что это все индивидуально, каждый решает сам. Снег тоже бывает разный. У нас его выпало столько, что я утром не увидел своей машины. Зная где она стояла, я увидел только маленький холмик, который был виден на фоне общего уровня снега во дворе. Дверь на крыльце была засыпана на три четверти.

  • Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Ґюґо, дякую за відповідь. Я прийняла рішення нічого із снігом не робити, бо думаю що я їх лише зламаю. Дивлюсь що на цей і наступний тиждень відлига, то може частина снігу зійде і тоді буде видно що з тим робити.

В минулому році ці туї були вкриті агротканиною методом суцільного тонелю. Перезимувати дуже гарно, але навесні довелося ту тканину видирати з землі (дуже її за зиму засмоктало в землю) і майже 15 метрів тканини я просто розірвала то тут то там. В цьому році вирішила не вкривати, отримала завал снігом. 

Після радикальної обрізки ви чим лікували туї? 

Змінено користувачем Nic-олаевна
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Сразу пролил Радифармом, а потом в течение лета пролил6 или 7 раз препаратом Вива. Всех спас и теперь они зеленые и стали еще красивее. Потом у меня были намеки у других туй летом и я их точно так же спас, то есть не дал болячкам пройти точку невозврата.

  • Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

12.12.2023 в 15:24, гюго сказав:

Я их очень жестко обрезал, верхушки, как самые сухие, особенно. В итоге и размер они восстановили и стали более широкими,  чем до этого росли.

Стрижка спонукає до пробудження сплячих бруньок та закладання нових. Нічого дивного нема в тому, що після стрижки ваші туї стали мати гарну крону.

В мене росте туя, купувалась, як Фрісландія. Замість гарної крони кілька років спостерігала за незрозумілою прозорою одноствольною кроною з рідко розташованими гілками. Пересаджувати в глухий куток саду  не хотілось- рослина під 3м і я розумію, який вона має кореневий ком. Дивитись на те безглуздя , то сльози з очей. Тому вирішено було підстригти. Зараз туя активно нарощує хвою, закриваються голі проміжки між гілками і цьому процесу допомагає ще і те, що в туї зноситься "голова", щоб тримати її в висоті, не більше того, що потрібно мені. Навіть без біостимуляторів,  тільки завдяки стрижці, вона швидко нарощує щільну хвою.

22 години тому, гюго сказав:

Сразу пролил Радифармом, а потом в течение лета пролил6 или 7 раз препаратом Вива.

А в чому був сакральний сенс Радіфарму в вашому випадку? В туй була пошкоджена коренева, що її потрібно було стимулювати? Я ще можу зрозуміти Віву, а краще Мегафол чи інший біостимулятор , що дає поштовх для розвитку  крони та стимулює рослину загалом. Намагаюсь зрозуміти, в вашому випадку, логіку використання Радіфарму, який призначений для активного впливу на кореневу.

22 години тому, гюго сказав:

Потом у меня были намеки у других туй летом и я их точно так же спас, то есть не дал болячкам пройти точку невозврата.

Натяки на що? Взимку в вас туї постраждали від снігу. А влітку від чого? 

Якщо ви кажете"болячкам"- це хворобам. Але з вашої розповіді виходить, що рослини, завдяки снігу, мали стрес. Біостимулятори не лікують хвороби, вони допомагають рослинам оговтатись після стресу, або після хвороби, яка лікується призначеними для цього засобами. То зовсім різні речі.

 

  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Не про гарні світлини. Про сад і сніг. Зараз сад вкритий товстим шаром снігу.

Фото1,2. Туї Глобози 9 в різних місцях), заввишки десь 1,70-1.80м, дорослі. Сніг розваляв, але навесні вони знов будуть гарними великими кулями.

Фото3. Туї Умбракуліфери під снігом, на передньому плані перед ялинкою коніка. Зрозуміло, що про крони-парасольки зараз нема мови. Навесні будуть тими, якими я їх люблю- великими "парасольками" з гарною хвоєю темного зеленого кольору з синім відтінком. Їх в мене багато, ростуть в саду років 7-8 , поки не було підстав хвилюватись за  їх форму.

Як виглядають  туї  і весь сад  влітку - в темі достатньо світлин, тож викладати не буду. Виклала фото, як приклад для роздумів, чи потребує ваш сад захисту від снігу, чи ні. Звісно, що конкретні умови треба враховувати.

І про красу. Юка Колор Гуард. Взимку це зірка саду, що на снігу виглядає яскраво. Зі строкатих ще маю Брайт Едж. Якщо обирала б зараз, вибрала Колор Гуард. Не тільки тому, що в неї яскравіший колір, вона зиму переносить набагато краще , листя не так сохне та вкривається плямами, як в Брайт Едж, та не потребує кардинальної обрізки куща, майже в нуль, як  Брайт Едж.

Цієї зими кизильник крихітний (горизонтальний) пішов в зиму не тільки з ягодами, ще і з листям. Не пам'ятаю такого з ним раніше.

Остання світлина більше для Ані (Сарочки). Стосовно обговорення, що посадити на гірці. Світлина зроблена перед великим снігом, зараз ялівець повністю під снігом. Ялівець козацький Глаука. Цей масив має біля 4м в діаметрі. Це один кущ. який буде розростатись до безкінечності; якщо дати йому можливість доторкнутись до землі  одразу вкорінюється. Мені здалось, що росте трохи повільніше Блю Чипа. Невибагливий до умов, в мене росте на голому піску, не хворобливий, гарний. Конкретно цей масив має огорожу камінням, щоб гілки вже не мали можливості рости далі. Гарно стрижеться. Взагалі мені козацькі ялівці подобаються.

 

IMG_8018.JPG

IMG_8021.JPG

IMG_8019.JPG

IMG_8010.JPG

IMG_8013.JPG

IMG_8016.JPG

Змінено користувачем allanek
  • Лайк 3
  • Дякую 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

у мене також кизильник пійшов зимувати з листтям, да що там кизильник-багато листяних кущів з листом зимує, це все завдяки дуже теплій осені( згадаємо вересень/жовтень), вони просто не підготувались до скидання листтячка, там складні хімічні процеси відбуваються не буду грузити ))

 Фото чудові!!! дивлячись на такі фото зразу хо ще хвої підсадити🙃

 кому не вистачає фарб взимку є рослини які зимнозелені, але в цьому випадку зимножовті😀

image.thumb.png.f280cc5e979ff5d105000dd9146b866c.pngimage.thumb.png.eef1f6130655bd7b521733740c8bb497.png

  Ilex crenata  'GOLDEN GEM' ( падуб городчатий ), туя JANTAR , яка має більш конічну форму, але зараз іі розвалило

  • Лайк 4
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Делюсь опытом.

На работе на окне растет острый перец. поселилась на нем тля какаято. Зашел в садовый магазин за какойто отравой и мне предложили для помещения в котором люди не актару, а фитоверм. две капсулы за 8 грн :) правда расход - одна капскула на 0,25 литра. Попшикал - сдохли тли! Срок ожидания - 2-3 дня или помыть. через неделю повторить. В общем - буду пользовать по черешне, смородине. когда уже урожай поспевает.

  • Лайк 2
  • Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

15 хвилин тому, irina1969 сказав:

у мене також кизильник пійшов зимувати з листтям,

В мене кизильник Літл Джем листя скинув і зимує, як завжди, гілками. Але крихітний то горизонтальний, Літл Джем то притиснутий.

От жовтий взимку дуже гарно виглядає. А падуб в тебе не підмерзає взимку? Гарнюній. Мені вистачає бруслини, якщо за листяні рослини говорити.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

5 хвилин тому, Dendnepr сказав:

фитоверм.

Так він і призначений для кімнатних рослин. З попелицею гарно справляється Актофіт, якщо про препарати біологічного походження.

  • Лайк 2
  • Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

33 хвилини тому, allanek сказав:

В мене кизильник Літл Джем листя скинув і зимує, як завжди, гілками. Але крихітний то горизонтальний, Літл Джем то притиснутий.

От жовтий взимку дуже гарно виглядає. А падуб в тебе не підмерзає взимку? Гарнюній. Мені вистачає бруслини, якщо за листяні рослини говорити.

Я потім напишу за падуби, я іх тестую вже 3-й рік, як альтернативу самшиту...маю пару видів та 6 сортів, є що тестувати))

  • Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

так от про падуби, падуб як рослина для мене,  є чудовою альтернативою самшиту і має тільки один недолік повільно наростає

для нашого клімату ( зона 5b) Київ та область підходять такі види:

Падуб Мезерва (Ilex x meserveae)

Падуб городчастий ( Ilex crenata )

 за інші падуби писати не буду, бо вони нестійкі для наших умов

Падуб Мезерва (Ilex x meserveae)

найбільше схожий на ті падуби, які ми бачимо на різдвяних картинках, але абсолютно пристосований для наших умов...ця рослина двудомна ( хлопчик /дівчинка) і тому, щоб мати оті красиві ягідки то треба мати пару

у мене є сорти 'BLUE PRINCESS'

image.thumb.png.a32aa29fe7c89dad4db73fbc3bb73160.png

запилювач для неї сорт "HECKENPRACHT"

Падуб городчастий ( Ilex crenata )

маю сорти  "Samurai"

цей сорт повністтю виправдовує свою назву)) росте як хоче, але дуже стійкій...має маленькі листочки, ягід не має і ось такий він зараз...чим мені подобається це сорт- порівняно швидко наростає, буду черенкувати бо він того вартий

image.thumb.png.68495dfa215284daeebad4d3f069426e.pngimage.thumb.png.c953c5d31c4bc9fd2def7b3245818906.png

 також маю сорт "Fastigiata" який росте просто колоною,мої ще дуже маленькі

ось моє фото з Німеччини, щоб зрозуміти що то за звір

image.thumb.png.88655b9284e316e1f6b7012984535729.png

 ну і сорт GOLDEN GEM, я   раніше викладала

всі ці сорти абсолютно стійкі в наших умовах, у мене краще ростуть в напівтіні, але у мене умови для рослин не айс ( вітер, сонце)... в цьому році ми нарешті зробили полив і все сорти значно краще себе почувають, але взагалом до вологи невибагливі

 маю сорт Ilex aquifolium 'FEROX ARGENTEA' падуб гостролисний, он же гострорлист, он же падуб звичайний ( он же Гога, он же Гоша) це той падуб за який ми згадуємо коли чуємо слово падуб...так от, хоч зона у нього 6 ( до -23) він у мене особисто відмовляється жити...один кущік пропав, інший як був манюнею ( всі падуби були в Р9 см 10 мах) так і залишився (( буду ростити як контейнерну культуру - дуже красивий зараза...у моїх коліжанок  Чернівецька, Закарпатська обл гостролисти зимують, але то у них 

  • Лайк 2
  • Дякую 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...