Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Сад і все про нього.

allanek

Рекомендовані повідомлення

11 хвилин тому, Nic-олаевна сказав:

Алло, ви не так мене зрозуміли. Я в жодному разі не хотіла скривдити, чи образити, чи принизити Сарочку. 

Наташа, ні в якому разі не було ніяких думок стосовно вас та Ані. То я відповідала на ваше про суржик і краще вже по-русски , ніж такий український. Про Аню згадала, тому що ви сказали, що не завжди одразу розумієте її українську, а я завжди. Іноді буває, коли читаю дописи Ані, то автоматом виправляю щось, хоч мене і саму треба ще виправляти☺️Але це наче, як вправа на знання мови. 

 

 

Змінено користувачем allanek
  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

29 хвилин тому, Nic-олаевна сказав:

Я зі своєї пеларгонії не видаляю оті тонкі напівбілі листочки,

Так, я зрозуміла, що свої горщики з пеларнонією весною відправлю в компост. Або, якщо в вас з Ірою різний підхід до зимових горщиків з однаковим результатом того, що черенки маєте в любому випадку, може і мені пощастить. До весни хто знає, що може статись, краще не загадувати. 

 

29 хвилин тому, Nic-олаевна сказав:

. Обірвала плоди, кущі на компост. 

Можна було обрізати, залишити невеличкий штурпачок. Почали б відростати нові гілки, потім почав би кушик квітнути, якщо не Ф1, то і перчики б з'явились. Доволі швидко  все це відбуіювається. Не так, коли з насіння вирощуєш.

Як і Іра, ненавиджу з телефона писати🥴

Змінено користувачем allanek
  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 час назад, Nic-олаевна сказал:

зі своєї пеларгонії не видаляю оті тонкі напівбілі листочки, бо десь наприкінці січня - на початку лютого заношу пеларгонію в дім на вікно і ті листочки або зеленіють, або самі висихают

Я кращі кущики залишаю квітнути всю зиму, а на весну чикрижу, щоб відростали нові пагони.

Хоча ні, звернув увагу, що в цей раз пеларгонію обрізав, герань залишив.

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 годину тому, allanek сказав:

Так, я зрозуміла, що свої горщики з пеларнонією весною відправлю в компост.

Нашо???? Я в тому році  лишила 4 білих кущіка в  домі, вони просто квітнули до моменту коли я їх почеренковала в перліті, витягнулись за зиму, але не критично..на весну мала 18 кущів на всю терасу...так що погодь в компост

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

9 годин тому, Фрай сказав:

Хоча ні, звернув увагу, що в цей раз пеларгонію обрізав, герань залишив.

Є кімнатна герань (пеларгонія). Коли була в Зеленбуді ( я про це розповідала), то звернула увагу на пеларгонію з великим гарним листям, то була не садова, а кімнатна. У бабусь завжди на підвіконнях стояли "герані", зажди бачила їх влітку з квітами, але самі кущі були незграбні, високі і їх підтримували якимось тичками. Які вони були, садові чи кімнатні, хто його знає. Але пам'ятаю, що був один кущик з загостреним листям та білими махровими квітами з бузковим оком всередині, кущ невеличкий, кругленький та квітами рясно вкритий. Звідки він в неї взявся, не цікавилась, бабуся чомусь звала його "Наречена".

9 годин тому, irina1969 сказав:

Я в тому році  лишила 4 білих кущіка в  домі, вони просто квітнули до моменту коли я їх почеренковала в перліті, витягнулись за зиму, але не критично..на весну мала 18 кущів на всю терасу...так що погодь в компост

Та вже зажду🙂. Колись, на початку свого садового аматорства, я теж занесла горщики з пеларгонією в будинок на зиму. так, гілки витягнулись. Мені не сподобалось. навесні віддала ті рослини приятельці, бо мені, якщо є можливість, краще купити нові кущі, ніж зберігати, вкорінювати живці та таке інше. Це  рівнозначно , як розсаду вирощувати. Тому я на вас всіх, хто всім цим займається, дивлюсь з захопленням та повагою.

Теж  вирішила , якщо доживемо до весни, куплю білу пеларгонію. Червона, звісно, виглядає яскраво на сірому фоні, але хочеться змінити картинку. Поки що в роздумах, посадити тільки білу чи ще додати до білого  і інший колір.  Червону, якщо вийде з живцями, посаджу теж, тільки горщики поставлю в іншому місці.

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Добрий день, шановні пані!

Зразу вибачусь перед власницею теми за офтоп, але мені дуже подобається як ви ведете бесіду.

Деяких з вас досить давно знаю по форуму і поважаю.

Звісно, є й більш відповідні розділи на форумі, але вирішив звернутись саме до вас.

У мене дружина років з десять займалася ручною вишивкою і я подарував їй спеціальний станок для ручної вишивки.

І незважаючи на те, що по відгукам багато жінок в захваті від цього пристрою, саме моїй дружині він не підішов.

І ми вирішили його подарувати якійсь хорошій людині.

Тут у вас багато хто буває і ви багатьох знаєте.

Давайте зробимо комусь подарунок.

Більш детально і з фото, якщо будете не против.

Тому, якщо ви знаєте того, кому це може бути цікаво, дайте знати, будь ласка.

Я готовий оплатити пересилку, якщо буде потрібно.

З повагою, Олександр.

 

 

  • Лайк 1
  • Дякую 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

01.01.2024 в 20:59, Nic-олаевна сказав:

Сарочка, вибачте, хотіла відповісти, але новорічна метушня....

Кукурудза це дуже гарно, будь-яка, навіть сама звичайна, попкорнова, ми таке любимо. Але є у мене осіння проблема, куди подіти потім кукурудзяне бадилля. На компості воно дуже довго не перегниває, а на сміття його не хочуть забирати вивозити. Бо бачте "це не побутове сміття". І під цим терміном у нас не вивозять ні гілки, ні листя, ні бадилля. Лише винось їм охайненький пакетик максимум на 10 літрів і плати їм 20 грн за прописану людину, а вони приїдуть до тебе лише один раз на тиждень і ще носом покрутять.

Тому доводиться сектором кромсати те бадилля на фрагменти по 10-15 см і фасувати в пакетики. Це не дуже захопливий процес як на мене. То я вирішила в наступному році почати огородний сезон під гаслом: "огород без геморою". 10 кущів огірка, 50 томатів, 10 карустин, 10 перчин, зелень, і дині з кавунами. Щось у мене з цією війною руки опускаються все нижче....((

Таке саме ще в капустах. Гілкі броколи то перерезать то ще задоволення. Кукурудзу можно садовим подрібнювачем . 
А взагали я не дуже страдаю с німі. В майбутню грядку огірків чи помідорів в невеличку траншею на штик лопати скидаю все, що в мені туго переробіть, або потрібно дробіть. Даже якісь дерявяшки гнилушкі туди же складаю. Якщо рози обрізаю, то тоді траншею трохі глибше( щоб коли буду саджать розсаду, випадково не колотися не сгнившей голкою. Так вбиваю два зайця і утілізирую и удобряю и покращую майбутню родючесть ґрунту і покращую його структуру. 
Наверх траншеї загортаю холмиком знятий ґрунт до весни все вже буде врівень с землею. Якщо копать цю ділянку через рік, то вже можливо буде знайти лише дрібні фрагменти. Тому можно город зробіть ще меньше геморойним . 

Змінено користувачем Сарочка
  • Лайк 2
  • Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

39 хвилин тому, oleks_ch сказав:

Зразу вибачусь перед власницею теми за офтоп, але мені дуже подобається як ви ведете бесіду.

Добрий день. Завітайте до нас в любому випадку. І вам нема за що вибачатись.  Це я, хоч і відкрила цю тему, сама перепрошувала за те, що теревеняти збираюсь не про сад. Мені здається, що завжди буде бажання та приводи, розмовляти на які завгодно теми, не тільки стосовно саду. іноді є бажання поговорити про щось своє або поділитись думками...зараз час такий, що тут можна про все. Мені так здається, звісно)

45 хвилин тому, oleks_ch сказав:

Давайте зробимо комусь подарунок.

Якщо вам не принципово, щоб це був хтось з форуму, то можу запитати знайомих.

20 хвилин тому, Сарочка сказав:

Так вбиваю два зайця і утілізирую и удобряю и покращую майбутню родючесть ґрунту і покращую його структуру. 

В нас нема подрібнювача і намагаємось нічого не палити. Але в мене ліс навкруги, тому завжди є якісь ямки  чи низинки, куди складаємо гілки та листя. Не скидаємо, як попало, а складаємо та трамбуємо. Теж через рік-два на тому місці гарний компост, на якому чудово ростуть і лісові рослини, і гриби. Польські дуже полюбляють такі місця. І це хоч якось компенсує те, що для саду беремо тонкий шар лісової підстілки.

  • Лайк 1
  • Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Дякую, Алла.

Додам трохи інформації стосовно дівайсу.

Це станок "Іволга" від ТМ" Арабеска".

Якщо не помиляюсь , компанія з Клавдієво і заснована переселенцями зі сходу краіни.

 

Прихований текст

arabeska.com.ua/ua/

 

Посилання на відео:

 

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Цікаво, що жінки на Ютюбі дуже схвально про нього відзиваються. А ще, він прємно пахне деревом. Причому - це бук, а не бамбук, як хтось сказав. Хотілось би зробити подарунок саме комусь з наших з форуму, чи їх близьким, але , якщо Ви , чи хтось інший знає того, кому це дійсно буде в радість, то ми не против.

  • Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

3 хвилини тому, oleks_ch сказав:

Хотілось би зробити подарунок саме комусь з наших з форуму, чи їх близьким,

Звісно, можу помилятись, але пригадую, що в форумчанина 90BCO з Дніпра, наче жінка вишивала. Якщо є бажання, можете його в особистих запитати)

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Повертаючись до теми саду )) тільки я от не знаю що з вами нефейсбушними робити ))

 Є один данський сад...маленький, але дуже фактурний та зелений, власник дуже приємний літній пан, який з задоволенням через перекладач спілкується...я чому згадала за нього, сьогодні просто вперше побачила його зимові фотки:hlop: можна сказати, що на такій маленькій ділянці всього забагато, але за рахунок домінування зеленого кольору це гарно ( ІМХО звичайно)

даю посилання на ФБ та на Пінтерст, просто подивитись картинки

Прихований текст

https://www.facebook.com/jornmoller.jensen

www.pinterest.com/havetid/havetid-blogspot-dk/

саме його "щербату" доріжку я намагалась відтворити в саду, але коли просила зробити її наших робітників вони 3 рази мене перепитали чи точно я хочу оте-то на ділянці )) 

image.thumb.png.96ce7bf26fa8ca228460f3f7442a00b0.png

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

8 хвилин тому, irina1969 сказав:

саме його "щербату" доріжку я намагалась відтворити в саду, але коли просила зробити її наших робітників вони 3 рази мене перепитали чи точно я хочу оте-то на ділянці )) 

Зробили? Мені це нагадало моїх дерев'янщиків, коли я просила пофарбувати мені в спальні стелю наче по фарбованому дереву вапном зверху поквацали. Мені здавалось, що люди, які робили оздоблення сеті L'KAFA CAFE  та студії на телебаченні для різних шоу не повинні бути здивованними таким проханням. Ні, були.  Поки під моїм керівництвом один з них квацав мою стелю, інші приходили дивитись та качали головою...поки не закінчили, коли закінчили, їм сподобалось😄

Сад гарний, затишний, в таких садах час наче зупиняється. Але не дуже полюбляю колажі з маленьких світлин. завжди хочеться роздивитись все до дрібниць, на колажах цього не зробити і я дратуюсь:crazy:

  • Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

21 годину тому, allanek сказав:

Зробили?

Іра, доріжку зробили чи плани змінились?  От я носа пхаю:oops:

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 година тому, allanek сказав:

Іра, доріжку зробили чи плани змінились?  От я носа пхаю:oops:

Пхай😍  так зробили, вона не така кривулька як ориджінал )) але доволі щербата та крива🤣

  • Хаха 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

20 хвилин тому, irina1969 сказав:

але доволі щербата та крива🤣

Значить гарна😀 Мені таке теж подобається. 

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Восени в темі розказувала, що подрібнила свіжі стручки гіркого перцю, розклала по маленьким судкам та склала в морозилку. Що з того вийшло? Гарно вийшло, Розморозився і наче свіжий.

  • Лайк 1
  • Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

5 хвилин тому, allanek сказав:

Восени в темі розказувала, що подрібнила свіжі стручки гіркого перцю, розклала по маленьким судкам та склала в морозилку. Що з того вийшло? Гарно вийшло, Розморозився і наче свіжий.

і головне ніякої мороки! Я тоді казала, що морожу солодкий перець таким чином і всю зиму можна їсти чи фаршировиний, чи просто подрібнити  і додавати куди хо

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Так, я не люблю консервувати. Спогади дитинства, коли все місто закатувало все, що можна покласти в банки, прокип'ятити та закатати. І солодкий перець теж закатували, як помідори чи огірки.  Він смачний в такому вигляді. Але заморозити , то простіше і краще.

Хоча квашені ( не закатані) баклажани, фаршировані цибулею з морквою та перев'язані селерою (стеблом з листям) і залиті олією, то смачно. Восени була хвилинка слабини, коли хотіла зробити, зателефонувала мамі, щоб освіжити рецепт в пам'яті, почала слухати: посмажити цибулю з морквою, злегка відварити баклажани, нафаршувати... бажання зникло:grin:

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

10 хвилин тому, allanek сказав:

Так, я не люблю консервувати. Спогади дитинства, коли все місто закатувало все, що можна покласти в банки, прокип'ятити та закатати. І солодкий перець теж закатували, як помідори чи огірки.  Він смачний в такому вигляді. Але заморозити , то простіше і краще.

Хоча квашені ( не закатані) баклажани, фаршировані цибулею з морквою та перев'язані селерою (стеблом з листям) і залиті олією, то смачно. Восени була хвилинка слабини, коли хотіла зробити, зателефонувала мамі, щоб освіжити рецепт в пам'яті, почала слухати: посмажити цибулю з морквою, злегка відварити баклажани, нафаршувати... бажання зникло:grin:

Ну от совість у людини є???? Я обожнюю баклажани  до нестями, роблю такі квашені і нема там ніякої мороки, саме складне зробити оту зажарку для фаршировки, а якщо без моркви та цибулі, то можна просто промазати чосником зі спеціями...я зараз слиною поперхнуся))

Якщо вже за консервацію, то той рецепт салату з огірків, я не пам'я таю хто давав, дуже зайшов👍але не як самостійне блюдо, а як складова до картопляного салату чи вінегрету

  • Хаха 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

16 хвилин тому, irina1969 сказав:

Ну от совість у людини є????

Я більше не буду:sorry:.

18 хвилин тому, irina1969 сказав:

роблю такі квашені і нема там ніякої мороки,

Ентузіастка😁

18 хвилин тому, irina1969 сказав:

саме складне зробити оту зажарку для фаршировки

А мультіварка для чого? Лук руцями нарізати, моркву блендером ( в чашу з насадками) вжик-вжик. Якраз це легко мені🙂

 

21 хвилину тому, irina1969 сказав:

то можна просто промазати чосником зі спеціями...я зараз слиною поперхнуся))

А якщо відібрати маленькі баклажанчики, сантиметрів 10 завдовжки, та нафаршірувати їх молотими грецькими горіхами з часником та гострим перцем і теж заквасити. Все, пішла, бо зараз буде мені=@

  • Хаха 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Ні, повернулась). Якщо вирішиш саджати баклажани на городі, одразу купуй щось від колорадів. Я один раз їх посадила, ніколи не було жука, а тут з'явився і виключно на баклажанах. Більше не садила.

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

07.01.2024 в 13:23, allanek сказав:

Ні, повернулась). Якщо вирішиш саджати баклажани на городі, одразу купуй щось від колорадів. Я один раз їх посадила, ніколи не було жука, а тут з'явився і виключно на баклажанах. Більше не садила.

Цікаво, але в мене колоради не жерли баклажани. Кортоху топчуть на ура.
В цьому році інсіктіціди особо не допомагали. На кого попало, той здох, а ті що були в яйцях, то добре потім знов гарцювали.  То я напевно три рази їх душила, але взимку богато іх полягло спати. Тому картоху спробую саджать мінімум ,тількі в гроубегах , і відкачу в цьому році далеко від зони ураження. Бо с кожним роком, їх все більше. Баклажани були по сусідству, але було їх тількі на квітках, особо не шкодили .

До чого веду. Мабуть діло в сорті баклажан? Я три рокі саджала одні теж сами. Котрий с грібним смаком суміш. Сегодня , от прям зараз, як як раз вирішила замовить нову пачку, але їх вже нема, а на пачці нема інфи які сами сорти насіння в цей пачці зробили суміш. Тільки по опісу оріетуюсь і намагаюсь зробіть таку саму суміш сортів яка в мене була.
То в цьому році буде досвід - це дійсно колоради не жеруть ті грибни сорті(19 насінічек в мене ще осталось, то от прям грядка буде в якої будуть всі інші сорті і ті, що були до того)

ПС дочитала про то , що вам боляче читать мої дописи. Дуже вибачаюсь, іноді сама в шоці. Але пішу частіше с телефона і він досить часто, чомусь міняє мої не дуже правильни слова ( особливо коли я не знаю як переводиться/ пишиться слова , взагалі я досі в голові розмовляю російською, кожен текст я перевожу .  Коли не знаю , то я деякі слова пишу просто російською, на телефоні шукать перекладач дуже  не вдобно)а телефон, після того як я ставлю крапку, міняє взагалі ці не правильни слова , корегує на повний брєд. Я, розумію, що це моє виправдання виглядає як - танцюристу мішають деякі органи, коли він погано танцює. Але як є.  Ще раз вибачаюсь .

Але ви ще не чули як я розмовляю. :) То от сиськадовска іноді це прям от про мене. Але в більшості людям все одно, деякі коректно поправляють , я за це їм вдячна. Можливо для когось, українська легка. Але це зовсім не так. Ще в 2014 я помьятаю, як взагалі мова для мене була, як зараз іспанська для українця- суцільна єдина кокофонія звука. 

  • Лайк 2
  • Дякую 3
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

7 годин тому, Сарочка сказав:

Цікаво, але в мене колоради не жерли баклажани. Кортоху топчуть на ура.

Картоплі нема, ні в мене, ні в сусідки. В мене сусідка з балкону свого будинка дуже прискипливо дивиться, де та що в нас росте і собі робить те саме. Кодоради з'явились, коли почалось цвітіння. Ніколи їх не було ні до цього, ні після. Навкруги ліс, скупчення  будинків метрів за 300 від мене. 

7 годин тому, Сарочка сказав:

Мабуть діло в сорті баклажан?

Влітку розкажете, чи справдилось припущення)

 

7 годин тому, Сарочка сказав:

 дочитала про то , що вам боляче читать мої дописи. Дуже вибачаюсь, іноді сама в шоці.

Аня, це не я казала. Мені не боляче. Навпаки, я чудово розумію вашу українську і , оскільки сама навчалась в руськомовній школі, розумію, що перейти на українську не так вже і легко. Тож можу лише повторити те, що вже казала:" Краще погана українська, чим гарний руський". В усіх смислах.

 

7 годин тому, Сарочка сказав:

Але ви ще не чули як я розмовляю

Якось дивилась когось з блогерів-мандрівників про українців в Італії . Розмова з родиною. Вона українка, він руський. Вона розмовляє українською, він "паляниця" не може сказати. Каже, скільки не намагався, не зміг. Каже, що українська не піддається йому. Італійську вивчив, а українську ніяк.

Аня, потроху все прийде, головне, що є бажання. 

  • Лайк 3
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...