Vstar Опубліковано: 16 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 16 жовтня 2024 1 годину тому, tansss сказав: в кожній але по два біля обох країв Колись був випадок, то по краям плит свердлили води не було, а центр плити воду показав Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tansss Опубліковано: 16 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 16 жовтня 2024 10 минут назад, Vstar сказал: Колись був випадок, то по краям плит свердлили води не було, а центр плити воду показав Отже по три, по краях та по середині Вода по середині не така шкідлива, мабуть Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dragon200 Опубліковано: 16 жовтня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 16 жовтня 2024 Хух, трохи заспокоїли. В то я думав що реально може тріснути десь стіна))) значить просвкрлю по 3 отвори в кожному отворі) + додатково продажу гідроізоляцією, думаю гірше не буде. Потім напишу який результат. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
kovalenko Опубліковано: 21 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 21 жовтня 2024 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dragon200 Опубліковано: 26 лютого Автор Поділитись Опубліковано: 26 лютого (змінено) Треба щось написати, в першу чергу для себе) з моменту останнього поста нічого нового не робив, будівництво законсервовано. Розкажу що було) Другий поверх йшов дуже швидко також для першого ряду другого поверху я придбав електрлпилу (обов'язково купуйте із победитовими напайками ланцюг (Shtil)) ріже газобетон як ніж хліб. Навіть не уявляю скільки десятків годин це електрлпида мені зекономила. Брав практично саму дешеву 350мм RZTK. Армування стін робив як і на першому поверсі, пару цеглин правда якось вклались без перев'язки по швах але думаю то ніякрї роді не грає на фоні всього будинку. Закінчив сезон викладанням останнього ряду + ряд з 100го блоку (опалубка під армопояс) нажаль коштів на армопояс вже не вистачило... Бо треба було одразу заливати і армопояс і фундамент під терасу (а вона буде ведика) бетононасосом за раз. Перемички вручну заливав🤯 Отвори в плитах перекриття під петлі добре замазав гідроізоляцією, вода там в тії отворах стоїть, тобто все працює, але все одно стіни на першому поверсі мокрі.... Змінено 26 лютого користувачем dragon200 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dragon200 Опубліковано: 26 лютого Автор Поділитись Опубліковано: 26 лютого На цей рік були великі плани АЛЕ, нажаль, через війну і сусідів у€банів і їхні ракети у нас згоріли склади де у нас був офіс/склад повний товаром який ми повинні за який ми повинні були будуватись 🥹 Добре звісно що ми живі але дуже шкода що так трапилось. Думав може когось найму на дах і т.д. але з таким розкладом буду мабуть довбатись сам із помічником якимось і то, це в ідеальному випадку. Доведеться трошки повсиратись, бо на наступну зиму будинок без даху не хочу залишати. 1 19 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dragon200 Опубліковано: В п'ятницю в 17:56 Автор Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 17:56 По трохи буду пробувати будуватись. в першу чергу армопояс під дах + фундамент під терасу. 🚧🚧Є питання до тих хто шарить!🚧🚧 в процесі будівництва прийняв рішення зробити трохи не по проекту, а саме зробити більш велику терасу, щоб вона йшла буквою Г 🤣, фото прикріпляю! просто залити діляку розміром 6*2м (як на фото) без будь яких конструкцій на ній, звісно окрім дошки по якій ходити питання от в чому, чи так можна робити? бо документи ми подавали про початок робіт і там цієї тераси не було заплановано, чи не виникнуть потім проблеми коли будинок будемо вводити в експлуатацію? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vugar Hasanov Опубліковано: В п'ятницю в 22:39 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 22:39 В 26.02.2025 в 19:59, dragon200 сказал: На цей рік були великі плани АЛЕ, нажаль, через війну і сусідів у€банів і їхні ракети у нас згоріли склади де у нас був офіс/склад повний товаром який ми повинні за який ми повинні були будуватись 🥹 Добре звісно що ми живі але дуже шкода що так трапилось. Думав може когось найму на дах і т.д. але з таким розкладом буду мабуть довбатись сам із помічником якимось і то, це в ідеальному випадку. Доведеться трошки повсиратись, бо на наступну зиму будинок без даху не хочу залишати. Какой ужас. Не падайте духом - у вас все получится! 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: учора в 08:26 Поділитись Опубліковано: учора в 08:26 14 годин тому, dragon200 сказав: По трохи буду пробувати будуватись. в першу чергу армопояс під дах + фундамент під терасу. 🚧🚧Є питання до тих хто шарить!🚧🚧 в процесі будівництва прийняв рішення зробити трохи не по проекту, а саме зробити більш велику терасу, щоб вона йшла буквою Г 🤣, фото прикріпляю! просто залити діляку розміром 6*2м (як на фото) без будь яких конструкцій на ній, звісно окрім дошки по якій ходити питання от в чому, чи так можна робити? бо документи ми подавали про початок робіт і там цієї тераси не було заплановано, чи не виникнуть потім проблеми коли будинок будемо вводити в експлуатацію? Если меняется пятно застройки - то фигово, надо по идее вносить изменения Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tansss Опубліковано: 19 годин тому Поділитись Опубліковано: 19 годин тому (змінено) 20 часов назад, dragon200 сказал: питання от в чому, чи так можна робити? бо документи ми подавали про початок робіт і там цієї тераси не було заплановано, чи не виникнуть потім проблеми коли будинок будемо вводити в експлуатацію? Можна!!! В буд паспорті зазначено наміри забудови. Фактично побудоване будуть перевіряти на вже етапі технічного пастпорту, аби було без порушеня чинних норм! Змінено 19 годин тому користувачем tansss 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dragon200 Опубліковано: 18 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 18 годин тому 39 минут назад, tansss сказал: Можна!!! В буд паспорті зазначено наміри забудови. Фактично побудоване будуть перевіряти на вже етапі технічного пастпорту, аби було без порушеня чинних норм! Дякую. Тобто цей пятачок можна заливати і не паритись що потім доведеться його демонтувати :) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
omozhyn Опубліковано: 12 годин тому Поділитись Опубліковано: 12 годин тому (змінено) 6 годин тому, dragon200 сказав: Тобто цей пятачок можна заливати і не паритись що потім доведеться його демонтувати Якщо з іншої сторони подивитись - Ви просто зробите собі доріжку вздовж будинку, тільки піднявши її над рівнем ділянки... Це не є зміною в площі забудови Змінено 12 годин тому користувачем omozhyn 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dragon200 Опубліковано: 3 години тому Автор Поділитись Опубліковано: 3 години тому 9 часов назад, omozhyn сказал: Якщо з іншої сторони подивитись - Ви просто зробите собі доріжку вздовж будинку, тільки піднявши її над рівнем ділянки... Це не є зміною в площі забудови Так то так, але там буде фундамент) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Бармалей Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому а есть какие то проблемы внести изменение в строительный паспорт? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dragon200 Опубліковано: 2 години тому Автор Поділитись Опубліковано: 2 години тому (змінено) жив спокійно а тепер знову все закрутилось із цим будівництвом. Знову мільйон думок як зробити правильно, бо дивлячись в проект розумію що якщо б по ньому бригада будувала без питань то скоріш за все там будла б повна срака, мало того, що там нічого ніякі вузли не промальовані так там по даху і перекриттям мільйон питань які я буду тут розбирати) піду від найбільш турбуючих питань 1. перекриття по проекту в мене 2 прольоти які треба перекрити, перший 3900мм - тут питань немає, другий прольот 5400мм а тут вже є) в "проекті" запроектоване 😁 перекриття балками 100*200*6000 із кроком 59см, але трохи повивчавши цю тему і поклацавши калькулятори я розумію що та такій відстані цих балок буде недостатньо і там буде нормальне провисання + по проекту на це перекриття ще буде опиратися дах! як на мене то повна фігня вийде! читав що можна як варіант подвоїти балки, або сколотити їх із 2х чи 3х досок, пишуть так буде міцніше, АЛЕ всеодно недостатньо. як реально робочий варіант, я для себе обрав 2 1. це ЛВЛ брус або двотаврова деревяна балка але є але ціна там зависока для мене 2. робити підпорки - а тут це мабуть мій варіант, бо там де прольот 6м у мене буде кімната, яка своїми стінами ділить цей прольот практично навпіл. і от що я подумав - а якщо ці стіни пикористати як підпорки? по "проекту" у мене там 100й блок, якщо наприклад взяти 150 чи 200й блок зверху зробити якесь невеличке армування із арматури і цпс (або без армування просто підкласти 3-4 слої рубероїда) і вже туди опирати мої балки? таке допускається ци це буде фігня? горище буде нежиле, холодне) буду максимально вдячний за толкову пораду 😇 Змінено 2 години тому користувачем dragon200 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз