delic Опубліковано: 29 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 29 червня 2024 (змінено) 1 година тому, sly сказав: нагуглив вагу - 65 кг. На стіну вішати весело, мабуть. Грубо кажучи, це як стиралку підняти монтується на стіну, а спирається - на підлогу... і 65кг - це 5Квт, 10 - 122кг згідно user manual "Strongly recommended: floor installa�on;" Змінено 29 червня 2024 користувачем delic 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 29 червня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 29 червня 2024 1 час назад, Hitman1108 сказал: замовляли з nkon? мені для 24в потрібно 8 комірок, не так вже й дешево вийде( плюс ще розхідники і взагалі всі 8 комірок мають бути з однієї партії? чи можна купляти декількома партіями? Стосовно не дешево - мені у вересні минулого року 2 акб гелєві 12В 200Аh обійшлися 23300грн, тобто біля 600 доларів. Зараз 8 комірок lifepo4 304Аh обійдуться 660 доларів. Тобто лишень на 10% дорожче. Причому це довготривале вкладення, а то тімчасове спонтанне (й погане) рішення. 1 час назад, shneider_vova сказал: А навіщо інвертор 3ф? Я вже роздув свою резервовану фазу майже в півтора рази у порівнянні з первісною збіркою щитів. І все одно це лишень найнеобхідніші споживачі. Якщо встановлювати СЕС, то глупо не користатися всіма приладами. Я розумію що 3-4 місяці в році все одно вимушено буду використовувати ел.енергію економно, але хоч 2/3 року зможу користуватися всіма приладами без обмежень. Залишилось визначитись яка реальна потужність СЕС необхідбна з урахуванням власних потреб і реальной виработки фотомодулів... 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: 29 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 29 червня 2024 6 хвилин тому, Vikctor сказав: Стосовно не дешево - мені у вересні минулого року 2 акб гелєві 12В 200Аh обійшлися 23300грн, тобто біля 600 доларів. Зараз 8 комірок lifepo4 304Аh обійдуться 660 доларів. Тобто лишень на 10% дорожче. Причому це довготривале вкладення, а то тімчасове спонтанне (й погане) рішення. Я вже роздув свою резервовану фазу майже в півтора рази у порівнянні з первісною збіркою щитів. І все одно це лишень найнеобхідніші споживачі. Якщо встановлювати СЕС, то глупо не користатися всіма приладами. Я розумію що 3-4 місяці в році все одно вимушено буду використовувати ел.енергію економно, але хоч 2/3 року зможу користуватися всіма приладами без обмежень. Залишилось визначитись яка реальна потужність СЕС необхідбна з урахуванням власних потреб і реальной виработки фотомодулів... Для 3ф інвертора тобі і генератор 3ф нужен на підтримку, і не певен, що батарея звичайна Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 29 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 29 червня 2024 1 годину тому, sly сказав: нагуглив вагу - 65 кг. На стіну вішати весело, мабуть. Грубо кажучи, це як стиралку підняти Ні, вага батареї 100+кг. Ви вказали вагу 5кВт. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 29 червня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 29 червня 2024 3 минуты назад, shneider_vova сказал: Для 3ф інвертора тобі і генератор 3ф нужен на підтримку, і не певен, що батарея звичайна Я в принципі не планую встановлювати генератор. Правда пару місяців тому я й про СЕС був такой самой думки... Стосовно батареї - наскільки я зрозумів з уривків думок співбесідників в чатах та блогерів на ютубі, то оптимально від 10кВт потужності інвертору мати 48В батарею. Думаю це пов'язано з силою струму і перетином дротів здебільшого. В цьому наче нічого незвичного немає. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 29 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 29 червня 2024 16 хвилин тому, Vikctor сказав: Причому це довготривале вкладення Це китайці нам так обіцяють, на практиці може бути інакше. Я тільки що з однієї батареї LiFePo (малий UPS) викинув елемент 2021р випуску 32700. Вигляд - ідеал, працював мало, всередині обрив. Постукав його по традиції молотком, контакту не допомогло, викинув. Так може бути і з великими банками. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sly Опубліковано: 29 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 29 червня 2024 10 минут назад, МакДо сказал: Ні, вага батареї 100+кг. Ви вказали вагу 5кВт. я гуглив в неті... вказують хто що може - від 65 до 165 кг. Вказуючи, що це 10 кВт/ч Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sly Опубліковано: 29 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 29 червня 2024 9 минут назад, Vikctor сказал: Я в принципі не планую встановлювати генератор. зимою, якщо світло буде менш ніж 2-3 години на добу - без генератора ніяк. Та й бойлер нагріти, наприклад, без нього також ніяк 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vovarpd Опубліковано: 29 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 29 червня 2024 (змінено) 20 хвилин тому, МакДо сказав: Ні, вага батареї 100+кг. Ви вказали вагу 5кВт. Вага елемента згрубша відома. На 11квт треба 16 елементів eve 230ah вагою по 4.1-4.2кг. І вага вона +- прямопорційна ємності незалежно, eve 105 важать 2кг наприклад. Отже біля 65-67 кг. Хай ще плюс бмс, перемички, дроти 2кг. Там що корпус 35+ кг? Думаю там хтось бреше або порахував "об'ємну вагу" як нова пошта ))) . Бо брат замовив Jsdsolar на 10квт з металевому корпусі і вони заявляють 70кг, що є адекватно. Змінено 29 червня 2024 користувачем vovarpd Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 29 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 29 червня 2024 30 минут назад, Vikctor сказал: Залишилось визначитись яка реальна потужність СЕС необхідбна з урахуванням власних потреб і реальной виработки фотомодулів... Мне когда то понравилась формула, берем свое потребление в месяц и умножаем на 10 получаем мощность поля панелей По моей микро станции в целом совпадает 15 минут назад, Vikctor сказал: Стосовно батареї - наскільки я зрозумів з уривків думок співбесідників в чатах та блогерів на ютубі, то оптимально від 10кВт потужності інвертору мати 48В батарею. Думаю це пов'язано з силою струму і перетином дротів здебільшого. В цьому наче нічого незвичного немає. От 5 кВт если мы говорим про мощность инвертора 24 минуты назад, shneider_vova сказал: Для 3ф інвертора тобі і генератор 3ф нужен на підтримку, і не певен, що батарея звичайна Батарея обычная, заряжать можно внешней зарядкой 3 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 29 червня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 29 червня 2024 10 минут назад, sly сказал: зимою, якщо світло буде менш ніж 2-3 години на добу - без генератора ніяк. Та й бойлер нагріти, наприклад, без нього також ніяк Тому й розглядаю потужний інвертор, щоб встигав за ті пару годин залити батарею. Бойлер гріти генератором з собівартістю ел.енергії 60-100грн/кВт я не буду. 7 минут назад, mib сказал: Мне когда то понравилась формула, берем свое потребление в месяц и умножаем на 10 получаем мощность поля панелей Тобто якщо моє споживання в місяць 800-900кВт/г, то як не крути а фотомодулі повинні бути не менше 8кВт сумарно? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 29 червня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 29 червня 2024 21 минуту назад, yur43 сказал: Це китайці нам так обіцяють, на практиці може бути інакше. Я тільки що з однієї батареї LiFePo (малий UPS) викинув елемент 2021р випуску 32700. Вигляд - ідеал, працював мало, всередині обрив. Постукав його по традиції молотком, контакту не допомогло, викинув. Так може бути і з великими банками. Так у вас же максимально легка в ремонті система - достатньо замінити лишень один елемент, а не всю батарею. Таке навіть на електричних автівках іноді трапляється. І враховуючи, що в більшості випадків збірки в них мають загальний корпус і елементи залити компаундом всередині корпусу, то там ремонт значно важчий... 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 29 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 29 червня 2024 5 минут назад, Vikctor сказал: Тобто якщо моє споживання в місяць 800-900кВт/г, то як не крути а фотомодулі повинні бути не менше 8кВт сумарно? Как то так, но в солнечные дни как сегодня будет переизбыток, а в средне пасиурные как раз необходимое Но с ноября по март будет условный ноль ну там телефон зарядить и на нужды инвертора, но может в Днепре чуть лучше чем в Киеве И если речь про собственное потребление то акб должен быть как минимум на суточный запас, ну или подмес из сети У меня в этом месяце потребление примерно 350 от сети и 250 от солнца панелей 2,4 кВт но инвертор берет 1,4 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 29 червня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 29 червня 2024 5 минут назад, mib сказал: ... панелей 2,4 кВт но инвертор берет 1,4 Можна це розшифрувати? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 29 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 29 червня 2024 7 минут назад, Vikctor сказал: Можна це розшифрувати? Поле панелей 2,4 кВт но инвертор может взять только 1,4 лишнее обрезает В пасмурные дни это помогает выработки, а сейчас выглядит вот так 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sly Опубліковано: 29 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 29 червня 2024 28 минут назад, Vikctor сказал: Бойлер гріти генератором з собівартістю ел.енергії 60-100грн/кВт я не буду. коли світла немає днями, тижнями - вже неактуально рахувати собівартість. Якщо Ви з цим не стикнулись раніше - можу лише порадіти за вас. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dmode Опубліковано: 29 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 29 червня 2024 1 година тому, Vikctor сказав: Залишилось визначитись яка реальна потужність СЕС необхідбна з урахуванням власних потреб і реальной виработки фотомодулів... Панелей багато не буває. Тому відштов***тесь від можливостей планованого інвертора. В нього будуть обмеження по максимальному струму та напрузі сонячного входу. Ці параметри і будуть для вас вихідними даними. І в них потрібно буде втиснутись з максимально можливою к-тю панелей. 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dmode Опубліковано: 29 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 29 червня 2024 (змінено) 14 хвилин тому, mib сказав: лишнее обрезает Аналогічно. 9кВт панелей, але інвертор може з них взяти лише близько 3.9кВт Прихований текст Змінено 29 червня 2024 користувачем Dmode 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 29 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 29 червня 2024 1 година тому, vovarpd сказав: Вага елемента згрубша відома. На 11квт треба 16 елементів eve 230ah вагою по 4.1-4.2кг. І вага вона +- прямопорційна ємності незалежно, eve 105 важать 2кг наприклад. Отже біля 65-67 кг. Хай ще плюс бмс, перемички, дроти 2кг. Там що корпус 35+ кг? Думаю там хтось бреше або порахував "об'ємну вагу" як нова пошта ))) . Бо брат замовив Jsdsolar на 10квт з металевому корпусі і вони заявляють 70кг, що є адекватно. Приїде - погляну. Напевно то вага всього комплекту. Там ще металева полиця на стіну і металевий верхній тримач батареї. Фото з фабрики: 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Hitman1108 Опубліковано: 29 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 29 червня 2024 58 хвилин тому, МакДо сказав: Приїде - погляну. Напевно то вага всього комплекту. Там ще металева полиця на стіну і металевий верхній тримач батареї. Фото з фабрики: для продажу ще щось є? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 29 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 29 червня 2024 (змінено) 2 години тому, mib сказав: Поле панелей 2,4 кВт но инвертор может взять только 1,4 лишнее обрезает Чуть ли не вполовину? (( 1 годину тому, Dmode сказав: Аналогічно. 9кВт панелей, але інвертор може з них взяти лише близько 3.9кВт Що це ви таке кажете? Як то може бути? Поле 3.2 квт Змінено 29 червня 2024 користувачем Фрай Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 29 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 29 червня 2024 15 минут назад, Фрай сказал: Чуть ли не вполовину? (( Ну почти да но я помещаюсь в параметры по входу, 40 ампер и 100 вольт панели подключены 2s2p Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 29 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 29 червня 2024 35 хвилин тому, Hitman1108 сказав: для продажу ще щось є? Дея, €840 5.1 про і купа ноунейм типу того що я обрав Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 29 червня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 29 червня 2024 3 часа назад, mib сказал: Поле панелей 2,4 кВт но инвертор может взять только 1,4 лишнее обрезает В пасмурные дни это помогает выработки, а сейчас выглядит вот так В сенсі ви не віддаєте зайве у мережу? І оцей вислів про "інвертор може взяти" це від його потужності залежить? 3 часа назад, sly сказал: коли світла немає днями, тижнями - вже неактуально рахувати собівартість. Якщо Ви з цим не стикнулись раніше - можу лише порадіти за вас. Я стикнувся восені 2022 й це не змусило мене купувати генератор. Тільки не подумайте, що я вас від чогось відмовляю. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 29 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 29 червня 2024 15 минут назад, Vikctor сказал: В сенсі ви не віддаєте зайве у мережу? І оцей вислів про "інвертор може взяти" це від його потужності залежить? У меня офгрид он арриори не может отдавать в сеть Инвертор 3 квт но встроенный в него мппт 60 ампер тоесть 1,4 кВт И он просто обрезает лишнюю мощность от панелей 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз