Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

як обрати акумулятори до інвертору

Vikctor

Рекомендовані повідомлення

15.10.2025 в 13:08, Nesnakomez сказав:

Можете дать ссылку на надежного ответственного продавца на сотку? Не обязательно в Одессе. Можно и с доставкой, если цена хорошая.

www.nkon.nl/ru/nkon-pro-12-8v-100ah-lifepo4.html

• Лайк 3
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Теж мені, знайшли "надійного" :) Якщо б нкон був справжнім виробником батарей, то кількість циклів була б як мінімум удвічі більшою. 3000 заявлених циклів при 80% DOD це чітко вказує, що це збірка з елементів, які були перебрані на переробних підприємствах з вторсировини, а саме з елементів,  демонтованих з електричних машин батарей. Але які продаються для нашого та кацапського лохотрону по вартості нових. Я не продавець, кажу одразу, але мій постачальник, справжній якісний виробник, дає гарантію на аналогічні конструктивно батареї більше 6000 циклів при 80% DOD.

• Лайк 1
  • Хаха 1
  • Дізлайк 3
Посилання на коментар

• 2 тижні потому...
В 16.10.2024 в 15:55, Александр Аврамчук сказал:

по надійності і безглючності комунікацій з інвертором jbd

Може знаєте чому по кнопці не вимикається вхідний струм, а тільки на розряд? Це глюк, фіча, чи ключі пробиті? БМС з самого початку під'єднання себе так веде, дивився і налаштовував через пк. І не звернув увагу на це, а от коли сьогодні на горячу перепідключав батареї чуть не всра...ся - дельта 2В і ток пішов з одного аккуму в інший більше 100А, в відключений кнопкою!

Посилання на коментар

В 21.10.2025 в 17:09, Vladdi сказал:

Теж мені, знайшли "надійного" :) Якщо б нкон був справжнім виробником батарей, то кількість циклів була б як мінімум удвічі більшою. 3000 заявлених циклів при 80% DOD це чітко вказує, що це збірка з елементів, які були перебрані на переробних підприємствах з вторсировини, а саме з елементів,  демонтованих з електричних машин батарей. Але які продаються для нашого та кацапського лохотрону по вартості нових. Я не продавець, кажу одразу, але мій постачальник, справжній якісний виробник, дає гарантію на аналогічні конструктивно батареї більше 6000 циклів при 80% DOD.

То ви ще не стикалися з нашим гарантійним ремонтом. Скажуть що дрібним шрифтом в інструкції написано що пуск системи має провести їх працівник. І все гарантії нема 😀

Ні, є контори з нормальним сервісом і з цінами +50 або навіть 100% від нкона.

Я так купив віктрон замість деї. Бо в нас тоді дея на 6 кВт була як два мультиплюси на 6.4 кВт.

• Лайк 1
Посилання на коментар

Мені зовсім не зрозумло, чому тут (і не тільки тут) гноблять звичайні Li-ion батареї? Це якийсь тренд чи виробники ліферів подсуетились?

Змінено користувачем ashim1990
  • Хаха 4
Посилання на коментар

Тому шо люди гинуть. В мене 7s2p e63b з kona. Стрьомно, але звик вже. Тестував на дворі і заряд 1С і розряд потужно - навіть не грілися.

• Лайк 1
Посилання на коментар

Я х.з. , багато факторів. В тому році в нас в місті вигоріла квартира то ні хто вже нічого не зрозуміє по огаркам, мешканці загинули...

Саме погане, шо малим струмом заряджати не можна, а інвертори часто так роблять, особливо від сонця.

Змінено користувачем SantehnikPPR100
  • Лайк 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

3 минуты назад, SantehnikPPR100 сказал:

саме погане, шо малим струмом заряджати не можна, а інвертори часто так роблять, особливо від сонця.

А БМС не допоможе?

Посилання на коментар

Якщо коротне одна ячейка в паралелі то бмс це не зупинить. А в літійіон тепловий розгон з вибухом

• Лайк 2
Посилання на коментар

7 минут назад, SantehnikPPR100 сказал:

Якщо коротне одна ячейка в паралелі то бмс це не зупинить. А в літійіон тепловий розгон з вибухом

Звичайно, сперечатися не буду. Це 0,01%? Чи 0,00001%?

Посилання на коментар

Звідки я знаю... Так як наші в польщі ці пакети збирали то може бути шо завгодно.

Не зря ж відкликали стільки авто на заміну аккума.

А заводськи збірки для малих станцій економічно не вигідні , бо ресурса менше вдвоє.

Посилання на коментар

На ампер/години ціна однакова, до чого тут релігія.

Якби не дефіцит а 22 гому році чи яб це робив? Ні звичайно

IMG_20231223_232013_optimized_115633.jpg

Посилання на коментар

Різниця велика, тому там де пріоритет на вагу(максимум енергії в мінімумі ваги) та дешевше - Li-ion; де вага не критична, а пріоритет на надійність, безпеку і ресурс - LiFePO₄.
І ще, для декого важливо, як падає напруга при розряді.

Li-ion Початкова напруга 4.2 В, далі плавно падає по всій кривій, При 3.7 В - ще ~50% ємності.
Нижче 3.3 В — різкий спад, і при 3.0 В він практично "мертвий". Напруга сильно змінюється з рівнем заряду.
У пристроях без стабілізатора це помітно - яскравість, потужність, швидкість падають.
LiFePO₄: Початкова напруга 3.4–3.6 В, потім практично пласка ділянка 3.3–3.2 В на 80% розряду, і лише в кінці різке падіння.
Напруга стабільна майже до кінця. Пристрої працюють на повну потужність, доки не вичерпають заряд - потім раптово "вимикаються".

Графік не технічний, а для наочності:

11242a16-fca3-4b23-bd1c-1148571a52f5.thumb.png.99d4e9ad12f0601c4be0d4c6dc975e8e.png

* гадаю, в цій гілці вищенаписане вже не раз було, тож перепрошую за "баян" 😉

Змінено користувачем DmiVady
  • Лайк 4
Посилання на коментар

1 годину тому, ashim1990 сказав:

Звичайно, сперечатися не буду. Це 0,01%? Чи 0,00001%?

Хз в процентах, но как первые отключения в Киеве были, то почти каждый день где-то сгорала квартира... По причине возгорания батарейки (чаще всего бу с авто)

Змінено користувачем ЯД
  • Лайк 1
Посилання на коментар

22 хвилини тому, SantehnikPPR100 сказав:

Ну да, ну да. И сильно 'дешевше"(?)

Screenshot_20251110-005745.jpg

Screenshot_20251110-005708.jpg

Так, якщо брати партіями, літій чи ліфер, то значно дешевше, собівартість виробів непогано падає.

Ми використовували готові літієві збірки 7s3p та 6S2P "хенд мей ін юкрейн з кетайскіх батарей", самі не робили, бо не було часу,

і все одно значно дешевше. Такі банки, як на малюнках я навіть не бачив) нічого не скажу про їхні ціни тощо.

Змінено користувачем DmiVady
Посилання на коментар

9 часов назад, ЯД сказал:

Хз в процентах, но как первые отключения в Киеве были, то почти каждый день где-то сгорала квартира... По причине возгорания батарейки (чаще всего бу с авто)

Как страшно жить! Говорила когда-то одна дурочка.

Кстати, потом пожары пркратились?

Змінено користувачем ashim1990
Посилання на коментар

1 час назад, ashim1990 сказал:

Кстати

Вот мне интересно, для чего интересуетесь? Просто нечем заняться или может какие то планы на аккумуляторы? Поделитесь , действительно интересно!

Посилання на коментар

Накину ще ) 

В мене в машині NMC. Бо важлива вага і замітно краща робота на морозі (особливо при коротких поїздках по місту). Кількість циклів не важлива взагалі, бо на великих батареях це ніяк не впливає, там і так півмільйона пробігу можна їхати - швидше 10 років мине і ті акуми (nmc, lifepo4) згинуть від старості.
Lifepo4 в автівках то в бюджетному секторі.

Вдома (в квартирі) Lifepo4 бо тут вже важливі цикли на малих ємностях і безпека, а вага і робота на морозі взагалі не важливі )  Тут вже навпаки NMC від бідності чи від дефіциту. В 22 був дефіцит і ціни в неадекваті, я й сам був купив NMC, але потім подумав і віддав назад на наступний день, гроші повернули бо попит був ажіотажний і то не була проблема для продавця.

Кожен акум має своє застосування.

• Лайк 3
Посилання на коментар

12 годин тому, ashim1990 сказав:

Дякую, так і думав. Питання типу вибору релігії.:classic_smile:

ні, це питання ціни, надійності та безпеки. 

Посилання на коментар

10 годин тому, SantehnikPPR100 сказав:

Ну да, ну да. И сильно 'дешевше"(?)

Screenshot_20251110-005745.jpg

image.png

Змінено користувачем newbee2020
  • Лайк 1
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...