Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Deye інвертори гібридні

yur43

Рекомендовані повідомлення

7 часов назад, МакДо сказал:

На скільки я зрозумів, сірий скотч зверху пластини, з нього здерти захисну плівку, пробити дві дірки для гвинтів і встановити модуль на місце. В інструкції якась фігня намальована.

IMG_2174.jpeg

IMG_2175.jpeg

IMG_2173.jpeg

Та якби ж то сірий був просто скотч. Я обережно зсередини його ножем пошклябав. Таке враження що це якась металізована хрінь. Тому відклав поки.

А на фото то ваш? Це ви той отвір прорізали? Мене чого запинило вчора - заглушка дуже якісна з ущільнювачами. Не схоже що її слід викідати. Інвертор для вуличного встановлення і ракі щілини хоч і знизу, яки з'являються без заглушки навряд припустими, Бо можуть наприклад комахи собі гніздо влаштувати.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

11 годин тому, yurriy сказав:

Раніше не звертав уваги, а сьогодні був приємно здивований цим чудо-девайсом. Виявляється, коли 3-фазний інвертор догрібає потужність з мережі, він рівномірно розподіляє споживання по фазам. Незалежно від того, як навантажено вихід. Вранці дружина увімкнула чайник, на цій фазі було 2,3 кВт. На інших двох близько 130 Вт. А з мережі інвертор брав по 0,8 кВт з кожної фази. До цього я собі уявляв, що інвертор просто транслює мережу на вихід без змін. Був неправий )).

Здається він це робить при відсутності продажу чи ще якісь налаштування у цьому приймають участь. В мене здається так робив, але зараз - ні:

5 годин тому, МакДо сказав:

А як бути з кабельними сальником? У гумки просто обрізати верхівку? (Син вже встиг обізвати поп-ітом)

Якщо виникають такі питання то мабуть інвертор ставити трохи рано :)

image.png

• Лайк 1
Посилання на коментар

1 хвилину тому, Vikctor сказав:

А на фото то ваш? Це ви той отвір прорізали? Мене чого запинило вчора - заглушка дуже якісна з ущільнювачами. Не схоже що її слід викідати. Інвертор для вуличного встановлення і ракі щілини хоч і знизу, яки з'являються без заглушки навряд припустими, Бо можуть наприклад комахи собі гніздо влаштувати.

Так, мій. Пішов дивитись на шайтан-пластину одразу як прочитав ваше повідомлення. Поколупав, помацав, відкрутив повністю, щоб з середини канцелярським ножом вирізати акуратніший отвір. Той сірий скотч плотний і коли я здер захисну плівку, чи навіть дві 🤣, скотч став на дотик як жорстка гума. Далі встановив пластину з вирізаним отвором назад і викруткою проколупав дірки до різьби. Взяв з коробки логгера два з трьох гвинтів і прикрутив.

• Лайк 1
Посилання на коментар

11 хвилин тому, k-master сказав:

Якщо виникають такі питання то мабуть інвертор ставити трохи рано

Добре. Нехай лежить і далі, поки не прийде час. Все, про що не вказано в мануалі вимагає або досвіду, або відповідей на форумі, у ФБ йти не хочу - багато таких майстрів як я. Ніколи не мав справу з гермо-вводами, тому і запитав.

Точніше - мав кілька разів, але то були не гермо, а прості - без гуми.

Змінено користувачем МакДо
Посилання на коментар

14 минут назад, k-master сказал:

Здається він це робить при відсутності продажу чи ще якісь налаштування у цьому приймають участь. В мене здається так робив, але зараз - ні

Так, у мене без продажу в налаштуваннях.

Посилання на коментар

Народ , а куди транс вІшать - на общий вхід в будинок , чі на лінію яка йде конкретно на інвертор ? 

Змінено користувачем kortesFx
Посилання на коментар

30 минут назад, МакДо сказал:

Добре. Нехай лежить і далі, поки не прийде час. Все, про що не вказано в мануалі вимагає або досвіду, або відповідей на форумі, у ФБ йти не хочу - багато таких майстрів як я. Ніколи не мав справу з гермо-вводами, тому і запитав.

Точніше - мав кілька разів, але то були не гермо, а прості - без гуми.

Я ножем трішки прорізав, а далі кабель розширює отвір до потрібного діаметру, але немає відимой великой дірки на фоні тоненького (бо навіть 50мм2 на фоні ціх гермовводів виглядає тоненьким) кабелю. Дуже акуратно виходить.

• Лайк 2
Посилання на коментар

6 часов назад, МакДо сказал:

А як бути з кабельними сальником? У гумки просто обрізати верхівку? (Син вже встиг обізвати поп-ітом)

IMG_2176.jpeg

IMG_2177.jpeg

В этой резинке есть концентрические формы под разные диаметры. Вырезаете нужный под свой диаметр кабеля/провода.

изображение.png

• Дізлайк 1
Посилання на коментар

9 минут назад, kortesFx сказал:

Народ , а куди транс вІшать - на общий вхід в будинок , чі на лінію яка йде конкретно на інвертор ? 

Зависит от целей. Можно не вешать, если до инвертора нет подключений потребителей.

• Лайк 1
Посилання на коментар

2 минуты назад, professori сказал:

Зависит от целей. Можно не вешать, если до инвертора нет подключений потребителей.

Е бойлер, стіралка , підключив їх окремо . Соответсно виникло питання...

Посилання на коментар

6 минут назад, kortesFx сказал:

Е бойлер, стіралка , підключив їх окремо . Соответсно виникло питання...

До бойлера и стиралки. Тогда инвертор может подпитывать эти устройства солнцем или от батареи, если есть сеть.

• Лайк 1
Посилання на коментар

А є сенс при першому заряджанні батареї скористатися функцією Activate Battery з меню інвертору? В опису таке:  Ця функція допоможе відновити
акумулятор, який було розряджено, повільним заряджанням від сонячної батареї або мережі.  Я розумію що йдеться про розряджений акб, але перше заряджання в повільному режимі наче точно не зашкодить акб, а користь може й буде...

Посилання на коментар

2 минуты назад, Vikctor сказал:

А є сенс при першому заряджанні батареї скористатися функцією Activate Battery з меню інвертору?

Я ничего не менял, батарея приходит заряженная на 50% (пилонтеч).

Поставил, зарядилась за 1.5 часа.

Посилання на коментар

54 минуты назад, DimaF сказал:

Я ничего не менял, батарея приходит заряженная на 50% (пилонтеч).

Поставил, зарядилась за 1.5 часа.

Дуже цікаво, але пілонтеч не розглядається, бо йому все пофігу. Йдеться про більш тендітні акб)

Ще один затик. Наскільки я зрозумів, то в будь-якому разі потрібно обрати один варіант з трьох:

1) Selling First. (Цей режим дозволяє гібридному інвертору продавати будь-яку надлишкову енергію, вироблену сонячними панелями, в  мережу. Якщо час використання активний, енергія батареї також  може бути продана в мережу.Фотоелектрична енергія буде використовуватися для живлення навантаження і зарядки акумулятора, а потім надлишок енергії буде надходити в мережу.Пріоритет джерела живлення для навантаження наступний:
1. Сонячні панелі.
2. Мережа.
3. Батареї (до досягнення запрограмованого % розряду)

2) Zero Export To Load (Гібридний інвертор буде забезпечувати живленням тільки підключене резервне навантаження. Гібридний
інвертор не забезпечує живлення домашнього навантаження і не продає електроенергію в мережу. Вбудований СТ виявить
потужність, що повертається в мережу, і зменшить потужність інвертора лише для живлення локального навантаження та
заряджати батарею)

3) Zero Export To CT. (гібридний інвертор не тільки забезпечить живленням підключене резервне навантаження, але також дасть
живлення підключеному домашньому навантаженню. Якщо фотоелектричної енергії та енергії акумулятора недостатньо, він буде використовувати енергію з мережі в якості доповнення. Гібридний інвертор не буде продавати енергію в мережу. У цьому режимі потрібен трансформатор струму.)

Перший не підходить, бо зеленого тарифу немає і не факт що робитиму. Останній наче всім підходить окрім того, що він спочатку розряджатиме акб а вже потім братиме енергію з мережі.. Другий варіант схоже для режиму жорсткой економії і для повсякденного життя без блекаутів не дуже підходить.

А що обрати для варіанту - є сонячна енергія, але немає бажання/можливості її продавати і хочеться мати такий приоритет джерела живлення - сонячна енергія/мережа/акб?

Змінено користувачем Vikctor
Посилання на коментар

12 минут назад, Vikctor сказал:

А що обрати для варіанту - є сонячна енергія, але немає бажання/можливості її продавати і хочеться мати такий приоритет джерела живлення - сонячна енергія/мережа/акб?

Просто постав на погодинному заряді АКБ від мережі, скажімо, 90%. При наявності мережі і сонця споживання буде компенсуватися спочатку сонцем, потім мережею. Якщо не буде ні сонця ні мережі - від АКБ.

Змінено користувачем yurriy
  • Лайк 2
Посилання на коментар

15 минут назад, Vikctor сказал:

Йдеться про більш тендітні акб)

Це які, с ціцьками чи шо?)

Посилання на коментар

2 години тому, Vikctor сказав:

там така петрушка:

розглянемо схему, коли спочатку на вході в будинок є автомат, потім підключаються якісь потужні споживачі типу електрокотла, а потім інвертор. Тоді при вимиканні ввідного автомата  - в режимі Zero Export To Load - після інвертора все працює, а електрокотел - ні. В режимі Zero Export To CT - інвертор подає обратну напругу на свій вхід, живлячи електрокотел. Щоб при цьому він не подав занадто багато напруги і (при увімкненні автомату) лічильник не рахував зайвого - то ставляться трансформатори струму на вхідний кабель (до чи сразу після автомату), щоб слідкувати за напрямом току - тільки В будинок, а назовні - ні

Якщо в тебе автомат і відразу інвертор, без відгалужень - то без різниці. Я правда, не знаю, як для трифазного інвертора - там 3 трансформатори струму йде, щоб всі три фази моніторити?

Змінено користувачем shneider_vova
  • Лайк 2
Посилання на коментар

1 хвилину тому, shneider_vova сказав:

там 3 трансформатори струму йде, щоб всі три фази моніторити?

так

• Лайк 1
Посилання на коментар

В мене теж є питання. Інсталятора свого ще сьогодні помучаю, але можливо, спільнота знає багато варіантів.

В мене 20 квт підключення (3 фази). Електокотел 18 квт (гвс він же гріє, всіма кіловатами, а от на опалення можна обмежити)

Буду встановлювати 6-ку Дею (з прицілом на ще 2 такі та ЗТ в наступному році, якщо не кляті москалі і будуть кошти). Перебирати повністю щиток, щось відключати - не хочеться. Тому вирішили поки що - все, крім котла, живиться від інвертора (його вихід ділиться на 3 фази). Далі будемо моніторити ситуацію з споживанням, якщо буде перегруз - будемо ще щось відключати.

Також встановлюємо панелі 7 кВт. Батарея буде поки маленька (5 кВт*год). Продавати електрику не можу, а отже треба її кудись утилізувати.

Це була прелюдія. 

тепер питання. Для утилізації струму від панелей я планую поставити електротен в бойлер (2 кВт). Який повинен працювати, коли є струм з панелей (а не розряджати батарею чи вдень брати з мережі - бо зазвичай зараз я грію вночі по нічному тарифу). Просте рішення - підключити на SmartLoad. Але в мене є й генератор, який на саме цей вихід/вхід я планував підключати, щоб заряджати батарею в випадку блекауту. Але при блекауті очевидно струму від панелей буде небагато, і навряд чи я буду гріти воду струмом.

тож бачу декілька варіантів, але вони не продумані до кінця і несуть якісь загрози

1) генератор - на Smartload, тен - на розумну розетку, команду розетці на увімкнення може дати Homeassistant, якщо він якимось чином дізнається від інвертора, що в нього є зайві 2 квт ...

2) і генератор, і тен - на smartload через перекидач 1-0-2, і міняти налаштування в інверторі - що саме підключено до входу. Але ризик подати зустрічний струм на генератор завеликий, як на мене... 

Посилання на коментар

2 години тому, Vikctor сказав:

Перший не підходить, бо зеленого тарифу немає і не факт що робитиму. Останній наче всім підходить окрім того, що він спочатку розряджатиме акб а вже потім братиме енергію з мережі.. Другий варіант схоже для режиму жорсткой економії і для повсякденного життя без блекаутів не дуже підходить.

2 і 3 відрізняються тільки тим, що інвертор вважає точної розділення хата-мережа:
Zero Export To Load – це вбудований в інвертор СТ, а Zero Export To СТ – зовнішній. Все інше в тих режимах ідентичне і також в тих режимах можна експортувати в мережу, якщо є більше генерації, ніж можна запхати в батарею.

Selling First довзоляє експортувати в мережу навіть з акумуляторів, що неможливо в інших режимах.

• Лайк 3
Посилання на коментар

7 минут назад, shneider_vova сказал:

Для утилізації струму від панелей я планую поставити електротен в бойлер (2 кВт)....

А навіщо всі оці бубни і танці з ними ?

Посилання на коментар

1 хвилину тому, 90BCO сказав:

А навіщо всі оці бубни і танці з ними ?

Для зменшення цифри в рахунку від ДТЕК

• Лайк 1
  • Хаха 1
Посилання на коментар

5 хвилин тому, shneider_vova сказав:

Буду встановлювати 6-ку Дею (з прицілом на ще 2 такі та ЗТ в наступному році, якщо не кляті москалі і будуть кошти). Перебирати повністю щиток, щось відключати - не хочеться. Тому вирішили поки що - все, крім котла, живиться від інвертора (його вихід ділиться на 3 фази). Далі будемо моніторити ситуацію з споживанням, якщо буде перегруз - будемо ще щось відключати.

Рекомендую не робити цього і відразу ставити 3ф інвертор, тоді не треба нічого переробляти в щитку і утилізація сонця буде кращою.

• Лайк 2
Посилання на коментар

5 минут назад, volomoto сказал:

...утилізація сонця буде кращою.

От, мені трохи не зрозуміло поняття "утилізація сонця", якщо ЗТ немає.

Що тут мається на увазі ?

Ну, припустимо - сонця навалом, усі АКБ вже заряджені, усі бойлери нагріто (ще вночі, по нічному тарифу)...

То що куди хто намагається утілізувати і навіщо ?

Посилання на коментар

1 хвилину тому, 90BCO сказав:

От, мені трохи не зрозуміло поняття "утилізація сонця", якщо ЗТ немає.

Якщо навантаження розкинуте по фазах і є по інвертору на кожну фазу, то не завжди так буде, що на тому інверторі, де є навантаження, буде достатньо сонця, але при цьому на інших його може бути з надлишком. Тоді єдиний шлях сонячної енергії для компенсації власного споживання буде через акумулятор, але це працює не так гладко як би хотілось і є ще кілька додаткових етапів перетворення, а це додаткові втрати.

У випадку 3ф інвертора все сонце доступне для всіх фаз і буде використовуватись туди, де в даний момент є навантаження. Ну і при добре підібраних напругах стрінгів втрати на DC-AC перетворення будуть мінімальними.

ЗТ стає щораз менше прибутковим і систему в першу чергу треба дизайнити на компенсацію власного споживання, але окремі 1ф інвертори на кожну фазу трохи не вписуються в цю концепцію.

• Лайк 2
  • Дякую 1
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...