Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Deye інвертори гібридні

yur43

Рекомендовані повідомлення

9 хвилин тому, МакДо сказав:

Чому ви всі лайкаєте?))) Не завелика температура?

Радіємо, що взимку у Вас буде тепло)

Але як на мене - то все ок.

Змінено користувачем beavis
  • Лайк 1
  • Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

15 хвилин тому, beavis сказав:

Радіємо, що взимку у Вас буде тепло)

Але як на мене - то все ок.

Дякую. У підвалі зараз під 18 градусів. Перегріву приміщення не буде 🤣

• Лайк 1
Посилання на коментар

Питання виникло трохи неочікуване для мене. Обираючи стрінги і конкретні панелі я дивлячись на технічні характерістики інвертору звертав увагу перш за все на показники що обвів червоним:

1073354415_.thumb.png.85717be24f11bb118f0ad8cfecd505d0.png

Я виходив з того що це сумарні показники для всіх полів/геть усіх панелей, що підключені до цього інвертору. Тобто не на кожний стрінг.

Тому обрав 16 панелей, що здатні сумарно давати напругу не більше за 43,53*16=696,48В І то читав/дивився відео, де більшисть "експертів" висловлюються, що скоріше слід орієнтуватись на показники NOCT, бо STC  це суто лабораторні виміри і в житті таких не досягнути. Окрім того тримав в голові що стрінгі в мене на східному та західному скатах причому ближче до низу і тому взимку враховуючи низке сонце не буде моментів їх одночасной праці. В будь-якому разі я залишив відсотків 14-15 для збільшення напруги взимку.

1257960298_.thumb.png.7da53617f749e987e5690e8c1e2cf25b.png

Але наразі ще до морозів дивлюся, що стрінгі чудово працюють одночасно. Причому навіть у випадках, коли сонце вже давно перелізло на західний бік. І саме головне - вже зараз при легкому плюсі сумарна напруга двох полів біля 760В і в мінус 10-15 градусів може бути ще більше, а верхня границя 800В.

Я взагалі вірно все розумію/рахую? Чи може в техдокументації інвертору  їдеться про показники для кожного MPPT? Бо якщо ні, то може навіть доведеться вимикати взимку один зі стрінгів...

1859351730_.thumb.png.519c246b44f50adc0df2636a0608e627.png

Посилання на коментар

5 хвилин тому, Vikctor сказав:

Тобто не на кожний стрінг.

Ось тут помилка. В таблиці дані приведені для стрингу. А скільки у Вас мппт стільки стрінгів можна підключити.

• Лайк 1
  • Дякую 1
Посилання на коментар

57 хвилин тому, Vikctor сказав:

Чи може в техдокументації інвертору  їдеться про показники для кожного MPPT?

Звичайно що це на кожен мппт окремо. Напруга на одному трекері не має ніякого відношення до напруги на іншому, тому спокійно можете мати два стрінги, в яких напруга 500 В.

Тут важливо розуміти, що 800В – це макс. напруга відкритого кола, MPPT Range – типова напруга під макс. навантаженням, тобто те, що в спеках панелей фігурує як Vmpp. 

Варто також звертати увагу на Rated PV Input Voltage, яка ще часто фігурує як Nominal, – це робоча напруга сонячного входу, тобто під навантаженням, коли інвертор має найбільший ККД.

Для цього інвертора на один стрінг оптимально підключати 12-14 таких панелей, як у вас.

Змінено користувачем volomoto
  • Лайк 3
  • Дякую 1
Посилання на коментар

Доречі, можливо комусь знадобиться…

Не питайте як, але якось я випадково затиснув одну чи кілька кнопок на панелі керування біля екрану. Потім почались приколи, типу буджу я екран і через деякий час він сам заходив в одне з чотирьох параметрів по кутах (мережі, сонця, батареї та лоад).
Мені це не дуже подобалось і я затиснув кнопку Esc секунд на 10. Екран, а може і інвертор, перезавантажився. Погас екран та світлодіоди на кілька секунд, потім запрацював і все встало як з заводу. Не знаю точно чи інвертор перезавантажився, але в момент згасання екрану та діодів на кілька секунд зупинилась пралка, що працювала поруч. Не знаю чи то вона по програмі зробила зупинку для реверсивного руху барабану, бо якось в той момент не бачив панелі керування пралки.

• Лайк 1
Посилання на коментар

25 минут назад, МакДо сказал:

Доречі, можливо комусь знадобиться…

Не питайте як, але якось я випадково затиснув одну чи кілька кнопок на панелі керування біля екрану. Потім почались приколи, типу буджу я екран і через деякий час він сам заходив в одне з чотирьох параметрів по кутах (мережі, сонця, батареї та лоад).
Мені це не дуже подобалось і я затиснув кнопку Esc секунд на 10. Екран, а може і інвертор, перезавантажився. Погас екран та світлодіоди на кілька секунд, потім запрацював і все встало як з заводу. Не знаю точно чи інвертор перезавантажився, але в момент згасання екрану та діодів на кілька секунд зупинилась пралка, що працювала поруч. Не знаю чи то вона по програмі зробила зупинку для реверсивного руху барабану, бо якось в той момент не бачив панелі керування пралки.

Кнопки вверх и вниз держим и одновременно нажимаем enter - debug режим.)
А у вас просто перезагрузка диплея.

• Лайк 3
Посилання на коментар

23 хвилини тому, professori сказав:

Дякую. В мануалі я таких операцій не зустрічав.

Змінено користувачем МакДо
Посилання на коментар

26 минут назад, professori сказал:

enter просто натискаємо, не тримаємо як верх/низ?

Посилання на коментар

6 минут назад, Vikctor сказал:

enter просто натискаємо, не тримаємо як верх/низ?

Вверх-вниз держим и enter раз нажимаем.

• Лайк 1
Посилання на коментар

22 минуты назад, МакДо сказал:

В відео одного австрійця, який в захваті від інверторів деє і вважає що вони краще за віктрон, був його вислів стосовно мануалу - у деє як і у всіх інших китайців він лайновий і треба самому щось знаходити.

Посилання на коментар

39 хвилин тому, МакДо сказав:

Бо то вже скоріше не для користувачів, а для сервісників.

А судячи з групи на ФБ - звичайні користувачі інструкцію навіть з коробки не дістають часто...

• Лайк 1
Посилання на коментар

1 час назад, professori сказал:

debug режим

А що там корисного є? Ви щось змінювали у сервісному режимі?

• Лайк 1
Посилання на коментар

43 хвилини тому, beavis сказав:

Бо то вже скоріше не для користувачів, а для сервісників.

А судячи з групи на ФБ - звичайні користувачі інструкцію навіть з коробки не дістають часто...

Більше скажу. Іноді починаю пояснювати деякі речі в тій групі, як дилетант, а виявляється, що я пояснюю !інсталятору!, а не користувачу, які щодня питають чому навантаження в застосунку не на хатинці, а на Ups

• Лайк 1
  • Хаха 2
Посилання на коментар

3 хвилини тому, МакДо сказав:

чому навантаження в застосунку не на хатинці, а на Ups

З цим питанням там вже задовбали, кожних пару днів. Я після 2го такого питання перестав на них відповідати

• Лайк 1
Посилання на коментар

2 хвилини тому, beavis сказав:

З цим питанням там вже задовбали, кожних пару днів. Я після 2го такого питання перестав на них відповідати

Там зірка Валентин Гриб самий експерт. :-)

• Хаха 1
Посилання на коментар

1 хвилину тому, МакДо сказав:

Там зірка Валентин Гриб самий експерт. :-)

Не безкоштовний, тому не то шо би і зірка.

Посилання на коментар

2 хвилини тому, beavis сказав:

Не безкоштовний, тому не то шо би і зірка.

Так. Прошивки інверторів оновлює через «пишіть в пп». Він стверджував, що гібридні інвертори не здатні працювати без АКБ.

• Хаха 1
Посилання на коментар

2 часа назад, Dalet сказал:

Можна похвалитися? Бо вже і самому подобаться стало

Спойлер

IMG-aab3070d600e9614bbee138baef27539-V.jpg

Пралка? Чи посудомийка?

Посилання на коментар

Сьогодні помітив, що АКБ не хоче заряджатися вище 98%. Часом йде слабенький заряд, потім переходить в stand by. Налаштування Time of Use всі на 100% від мережі. Така сама ситуація і з вимкненим Time of Use.

Батарейка максимум розряджалася до 80% з того часу як я дістав її з коробки. Помилок немає. Чим це можна пояснити?

IMG_2545.jpeg

IMG_2547.jpeg

IMG_2546.jpeg

Посилання на коментар

28 хвилин тому, МакДо сказав:

Сьогодні помітив, що АКБ не хоче заряджатися вище 98%. Часом йде слабенький заряд, потім переходить в stand by. Налаштування Time of Use всі на 100% від мережі. Така сама ситуація і з вимкненим Time of Use.

Батарейка максимум розряджалася до 80% з того часу як я дістав її з коробки. Помилок немає. Чим це можна пояснити?

Можливо такий алгоритм БМС. Стадія балансування пройде, стане швидше на 100% перескакувати.

• Лайк 2
Посилання на коментар

2 часа назад, МакДо сказал:

Вероятно батарейке нужно показать практически полную разрядку (в идеале, чтобы инвертор вырубился при нуле) и затем полную зарядку.

• Лайк 1
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...