Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Deye інвертори гібридні

yur43

Рекомендовані повідомлення

36 хвилин тому, volomoto сказав:

Парадоксально, але факт: температура панелі під навантаженням є нижчою, ніж без навантаження.

Є таке. На ХХ ФЕМи розігрівають самі себе. Але при частковому навантаженні цей нагрів зникає.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 час назад, МакДо сказал:

А раптом спалах від вибуху ядерної боєголовки?

Тоді всі на Щекавиці будуть. Яка вже різниця.

• Хаха 1
Посилання на коментар

1 час назад, yur43 сказал:

Є таке. На ХХ ФЕМи розігрівають самі себе. Але при частковому навантаженні цей нагрів зникає.

А я бачив літом протилежне. Поки батарея заряджається і панелі віддають максимум, їх температура на 5-7 градусів вища, ніж коли вони тільки на компенсацію споживання працюють. Це приблизно 4,5 та 0,4 кВт відповідно. 

Посилання на коментар

1 хвилину тому, yurriy сказав:

А я бачив літом протилежне. Поки батарея заряджається і панелі віддають максимум, їх температура на 5-7 градусів вища, ніж коли вони тільки на компенсацію споживання працюють. Це приблизно 4,5 та 0,4 кВт відповідно. 

чого протилежне? Це навпаки підтвердження. 4,5 - повне, 0,4 - часткове навантаження.

Посилання на коментар

5 минут назад, yur43 сказал:

чого протилежне?

Протилежне, бо при максимальному навантаженні температура вища, а не на ХХ.

Посилання на коментар

7 минут назад, yurriy сказал:

Літо вже на носі, незабаром покажете.

Посилання на коментар

3 години тому, yurriy сказав:

Ви порушили закон збереження енергії?

Посилання на коментар

Перейшов на YamBMS (github.com/Sleeper85/esphome-yambms) і воно таке прикольне, бо:

1) підтримує комбінацію шунтів та бмс.

2) має алгоритми резету на 100% здорової бмс.

3) динамічне керування струмом та напругою заряду, щоб дати коміркам час відбалансуватись.

4) open source.

5) інтеграція з Home Assistant.

6) все обладнання коштує 15 баксів.

Цікаво дивитись як розподіляється струм заряду в часі і зокрема один стрінг спочатку відстає, але вкінці наздоганяє:

image.thumb.png.1848c4ca9a7a68d0939411936735f28a.png

Комірки при цьому сидять дуже кучно і загальний час балансування дуже малий:

image.thumb.png.8a60983c15530a63d68b0ffc0ce6904f.png

І дашборди в ХА прикольні:
image.thumb.png.c81f1adea98628bb3ce091884e13f891.png

• Лайк 7
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

12 годин тому, МакДо сказав:

На скільки я зрозумів, це пілотний проєкт оновленого Deye Cloud. З основного - ШІ вираховує споживання при введених цінах на спожиту енергію з врахуванням а-ля день/ніч (багатотарифність), а також вартість проданого вами кВт мережі. З цього він вираховує коли краще споживати батарею, коли сонце, а коли мережу для забезпечення максимальної економії/прибутку. Також враховується прогноз генерації.

У Віктрона така функція присутня. В принципі дуже зручно, єдине що прогноз таки не завжди релевантний, але вручну краще наврядчи вийде)). Математика там нескладна, батареї підживлюються по нічному тарифу з урахуванням прогнозу генерації на завтра та мінімального рівня заряду SOC який встановив юзер. Хоча це обчислюється десь у датацентрах, мабуть. Можливо у цьому складність для виробника.

Посилання на коментар

12.01.2025 в 14:46, razzil сказав:

@volomotoвітаю! Чи нема у вас такого, що комірка чи дві відрізняються від інших в збірці суттєво? Наприклад два дні батарея заряджалася максимум до 75%, потім розряд до 25 і заряд до 100. 15 комірок мають 3.46, а одна 3.85. За кілька годин балансир вирівнює. До цього півроку жив із збіркою 8s і комірки поводили себе синхронно.

Перший раз збірка з проблемною коміркою розрядилася до 20%. Після заряду до 100% все рівно стало, розбігу нема. Цікаво. Продовжую спостерігати.

• Лайк 2
Посилання на коментар

Сьогодні я не пожалкував, що окремо не завів живлення котельні, шоб живити котел повз інвертор: вийшло сонечно і тупо нема куда дівати ту енергію (ЗТ в процессі), але зараз солнце повністю опалює будинок вдень (тепловий насос 4.2кВт тягне).

Але по суті, краще мати 2 проводи для котла + 3 позиційний перемикач, так більш гнучко (хочь і дорожче)

• Лайк 1
Посилання на коментар

6 хвилин тому, sidus сказав:

Сьогодні я не пожалкував, що окремо не завів живлення котельні, шоб живити котел повз інвертор: вийшло сонечно і тупо нема куда дівати ту енергію (ЗТ в процессі), але зараз солнце повністю опалює будинок вдень (тепловий насос 4.2кВт тягне).

Підключення на стороні гріду працює так само.

• Лайк 3
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

1 час назад, beavis сказал:

Підключення на стороні гріду працює так само.

Нажаль, кабель тільки один в котельню йде...під окремим живленням я мав на увазі від лічильника взагалі окремий парарельний провід до котла, бо це ще можливо технічно (є закладна з вулиці)

• Лайк 1
Посилання на коментар

2 години тому, sidus сказав:

Але по суті, краще мати 2 проводи для котла + 3 позиційний перемикач, так більш гнучко (хочь і дорожче)

В Дейе є смарт вихід і корисна галочка "увімкнено від мережі". Ото саме те що треба.

• Лайк 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

19 минут назад, yur43 сказал:

В Дейе є смарт вихід і корисна галочка "увімкнено від мережі". Ото саме те що треба.

Дійно, саме те що треба, дякую, ще не встиг про це почитати...тобто в теоріі краще всю котельню повісити на смарт-лоад? але є нюанс: свердловина і насос живиться звідти ж, тому це б якось розділити варто було б, подумаю

Посилання на коментар

21 минуту назад, yur43 сказал:

Важко собі уявляю як електрокотел працюватиме зі смарт лоаду. Як працюватимуть бойлер чи якийсь електричний радиатор - чудово уявляю. З котлом все складніше. Наприклад котел запитує 12кВт потужність, а зайвой енергії є скажемо 2-3кВтг. Що відбувається в цю мить з мозгами котла?

Посилання на коментар

44 хвилини тому, Vikctor сказав:

Важко собі уявляю як електрокотел працюватиме зі смарт лоаду. Як працюватимуть бойлер чи якийсь електричний радиатор - чудово уявляю. З котлом все складніше. Наприклад котел запитує 12кВт потужність, а зайвой енергії є скажемо 2-3кВтг. Що відбувається в цю мить з мозгами котла?

image.thumb.png.6e334c458eba3d79e1412894acd3b2d0.png

ставимо як приклад ON-95%, OFF-60%. При батарейці 30 кВт.годин це буде зазор 10,5 кВт.г. При потужності котла 10 кВт це ціла година роботи.

Сонце заряджає батарейку до 95% - смарт вмикається, при розряді до 60% - вимикається.

Це без мережі. З мережею все працює штатно.

Змінено користувачем yur43
  • Лайк 2
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

36 минут назад, yur43 сказал:

image.thumb.png.6e334c458eba3d79e1412894acd3b2d0.png

ставимо як приклад ON-95%, OFF-60%. При батарейці 30 кВт.годин це буде зазор 10,5 кВт.г. При потужності котла 10 кВт це ціла година роботи.

Сонце заряджає батарейку до 95% - смарт вмикається, при розряді до 60% - вимикається.

Це без мережі. З мережею все працює штатно.

І дійсно - батарея 30кВтг це ж вже в кожного бомжа така. В цієї гілці аж двоє таких. І сонце наразі таке яскраве, що 30кВтг батарею заряджає на раз-два.

І смарт лоад це ж про утилізацію надлишка генерації, а як увімкнути котел від батареї я і без смарт лоуда знаю варіанти.

Змінено користувачем Vikctor
Посилання на коментар

грію ТА теном через смарт лоад. десь 2 квт. коли надлишок генерації менше - воно не вмикається (можна щоб вмикалось від мережі).

Змінено користувачем newbee2020
Посилання на коментар

4 години тому, sidus сказав:

Нажаль, кабель тільки один в котельню йде

Одного кабеля достатньо, бо перемикач 1-0-2 може стояти в щитку.

• Лайк 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

3 часа назад, volomoto сказал:

Одного кабеля достатньо, бо перемикач 1-0-2 може стояти в щитку.

так, але я все ще не розумію як це допоможе: бо в котельні живляться як абсолютно критичні споживачі (насос свердловини і водопідготовка), так і ті, що потенційно бажано повісити на грід або смарт-лоад (бойлер і котел). Якшо я повішу все на 1-0-2, то при кожному блекауту мушу бігати переключати цей перемикач, шоб працювали критичні

Посилання на коментар

А правильно я розумію, шо якшо є ЗТ то всі ці примочки типу смартлоад вже не потрібні і не треба собі життя ускладнювати?

Посилання на коментар

14 годин тому, sidus сказав:

так, але я все ще не розумію як це допоможе: бо в котельні живляться як абсолютно критичні споживачі (насос свердловини і водопідготовка), так і ті, що потенційно бажано повісити на грід або смарт-лоад (бойлер і котел). Якшо я повішу все на 1-0-2, то при кожному блекауту мушу бігати переключати цей перемикач, шоб працювали критичні

Якщо у вас 3 фази, то є одна хитрість: робите 1-0-2 на кожну фазу окремо і ту фазу, від якої живляться мозги котла, перекидаєте на грід, а всі інші – на лоад.

• Лайк 2
Посилання на коментар

11 минут назад, volomoto сказал:

...ту фазу, від якої живляться мозги котла, перекидаєте на грід, а всі інші – на лоад.

В мене це реалізовано без перемикача 1-0-2.

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...