МакДо Опубліковано: 16 годин тому Поділитись Опубліковано: 16 годин тому (змінено) 12 хвилин тому, mib сказав: Ну вот странно, а как их тогда в квартирах ставят где заземление чудо чудное диво дивное Мені один мудрий чоловік сказав, що в квартирах їх заземлюють на щит, що у підʼїзді… Змінено 16 годин тому користувачем МакДо 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: 15 годин тому Поділитись Опубліковано: 15 годин тому 49 хвилин тому, Vikctor сказав: В мене теж. В обидва боки. Тому ввечорі ми завжди знаємо коли зникло чи з'явилося світло. Доволі зручно). Маст доречі перемикався без блимання. я розглядав це як додатковий захист від розробників деї. Бо розробникі маста такими дрібницями точно собі мізкі не сушили. Я можу помилятись, але мені здається що блимання в мене почалось після того як я китайцям сказав оновити прошивку. А до оновлення все перемикалось та не блимало. Хоча можу й помилятись, може раніше я того не помічав. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 15 годин тому Поділитись Опубліковано: 15 годин тому 5 минут назад, k-master сказал: Я можу помилятись, але мені здається що блимання в мене почалось після того як я китайцям сказав оновити прошивку. А до оновлення все перемикалось та не блимало. Хоча можу й помилятись, може раніше я того не помічав. В мене точно одразу блимало - мене це хвилювало й тому я перевірив ледь налаштувавші інвертор. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
beavis Опубліковано: 15 годин тому Поділитись Опубліковано: 15 годин тому 1 годину тому, МакДо сказав: Заміряв потенціал між N та корпусом та отримав 110в. якщо ваш той загальний нуль обірвали автоматом, а заземлення (занулення) нема, то нічого дивного. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 14 годин тому Поділитись Опубліковано: 14 годин тому 18 хвилин тому, beavis сказав: якщо ваш той загальний нуль обірвали автоматом, а заземлення (занулення) нема, то нічого дивного. Отож. Нуль не розривали. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
beavis Опубліковано: 14 годин тому Поділитись Опубліковано: 14 годин тому 2 хвилини тому, МакДо сказав: Отож. Нуль не розривали. я про нуль, який приходить з гріду 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 14 годин тому Поділитись Опубліковано: 14 годин тому 2 хвилини тому, beavis сказав: я про нуль, який приходить з гріду Я так і зрозумів. Нулі обʼєднані на колодці у «щитку». АВ однополюсний і ніяким чином не розривається. Чи я тебе не правильно розумію? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
beavis Опубліковано: 14 годин тому Поділитись Опубліковано: 14 годин тому 1 хвилину тому, МакДо сказав: Я так і зрозумів. Нулі обʼєднані на колодці у «щитку». АВ однополюсний і ніяким чином не розривається. Чи я тебе не правильно розумію? та наче вірно) тоді хз Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 14 годин тому Поділитись Опубліковано: 14 годин тому 2 хвилини тому, beavis сказав: та наче вірно) тоді хз Знаю, ти правильний чоловіче і в тебе заземлено (?) не хочеш спробувати відʼєднати від нього PE, щоб розставити крапки над «і»? 😁 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 14 годин тому Поділитись Опубліковано: 14 годин тому 2 минуты назад, МакДо сказал: Знаю, ти правильний чоловіче і в тебе заземлено (?) не хочеш спробувати відʼєднати від нього PE, щоб розставити крапки над «і»? 😁 Попередньо наливші трішкі води на підлогу і вставши туди босяка. 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Alvalk Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому 11 часов назад, Vikctor сказал: У більшості таки є РЕ в квартирах, бо всі хочуть мати бойлер та пралку. Воно примітивне безумовно, але краще таке ніж ніякого 11 часов назад, МакДо сказал: Мені один мудрий чоловік сказав, що в квартирах їх заземлюють на щит, що у підʼїзді… Коли ми інвертор підключали, подивився краще, як воно зроблено. Корпус щитка на поверху під'єднаний до загального нуля. На лічильники йде фаза + дріт від корпусу щитка (тобто нуль). Після лічильника виходить нуль, якій стоїть на окремій ізольованій колодці для кожної квартири 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому 07.11.2025 в 14:32, volomoto сказав: Ось так виглядає підключення мережевого інвертора на лоад, коли стоїть галочка AC couple on Load і режим Zero Export: Гібрид АС потужність з мережевого інвертора використовує для заряду батареї, при цьому заряд від мережі вимкнений. Тобто та галочка каже гібриду, щоб сприймати від'ємні значення потужність як індикатор того, що по АС є ще щось генеруюче, яке можна використовувати для заряду акумуляторів. В продовження до мікрогріда: Сьогодгні відключили електрику через планову роботи, але мікроінвертори всеодно працюють, тому навантаження далі від'ємне: Всі мікроінрветори зараз підключені до е фази 3, але навантаження не все там. Наприклад, на фазі 2 включився тепловий на нагрів води, але це не проблема, бо Деє всіє балансувати навантаження між фазати, навіть якщо це автономний режим. Тобто гібриду пофіг що є джерелом АС потужністі: чи грід, чи мікроінвертори, і він далі може споживати по одній фазі і віддавати по іншій. AC output power – це потужність DC-AC перетворювача гібрида. Позитивні значення означають що перетворювач генерує АС, тобто працює як інвертор, а негативні – як випрямляч. Тут добре видно, що він споживає по фазі 3 і віддає по фазі 2: 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз