МакДо Опубліковано: В неділю в 19:43 Поділитись Опубліковано: В неділю в 19:43 (змінено) 12 хвилин тому, mib сказав: Ну вот странно, а как их тогда в квартирах ставят где заземление чудо чудное диво дивное Мені один мудрий чоловік сказав, що в квартирах їх заземлюють на щит, що у підʼїзді… Змінено В неділю в 19:43 користувачем МакДо 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: В неділю в 20:23 Поділитись Опубліковано: В неділю в 20:23 49 хвилин тому, Vikctor сказав: В мене теж. В обидва боки. Тому ввечорі ми завжди знаємо коли зникло чи з'явилося світло. Доволі зручно). Маст доречі перемикався без блимання. я розглядав це як додатковий захист від розробників деї. Бо розробникі маста такими дрібницями точно собі мізкі не сушили. Я можу помилятись, але мені здається що блимання в мене почалось після того як я китайцям сказав оновити прошивку. А до оновлення все перемикалось та не блимало. Хоча можу й помилятись, може раніше я того не помічав. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: В неділю в 20:30 Поділитись Опубліковано: В неділю в 20:30 5 минут назад, k-master сказал: Я можу помилятись, але мені здається що блимання в мене почалось після того як я китайцям сказав оновити прошивку. А до оновлення все перемикалось та не блимало. Хоча можу й помилятись, може раніше я того не помічав. В мене точно одразу блимало - мене це хвилювало й тому я перевірив ледь налаштувавші інвертор. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
beavis Опубліковано: В неділю в 20:38 Поділитись Опубліковано: В неділю в 20:38 1 годину тому, МакДо сказав: Заміряв потенціал між N та корпусом та отримав 110в. якщо ваш той загальний нуль обірвали автоматом, а заземлення (занулення) нема, то нічого дивного. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: В неділю в 20:57 Поділитись Опубліковано: В неділю в 20:57 18 хвилин тому, beavis сказав: якщо ваш той загальний нуль обірвали автоматом, а заземлення (занулення) нема, то нічого дивного. Отож. Нуль не розривали. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
beavis Опубліковано: В неділю в 20:59 Поділитись Опубліковано: В неділю в 20:59 2 хвилини тому, МакДо сказав: Отож. Нуль не розривали. я про нуль, який приходить з гріду 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: В неділю в 21:03 Поділитись Опубліковано: В неділю в 21:03 2 хвилини тому, beavis сказав: я про нуль, який приходить з гріду Я так і зрозумів. Нулі обʼєднані на колодці у «щитку». АВ однополюсний і ніяким чином не розривається. Чи я тебе не правильно розумію? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
beavis Опубліковано: В неділю в 21:03 Поділитись Опубліковано: В неділю в 21:03 1 хвилину тому, МакДо сказав: Я так і зрозумів. Нулі обʼєднані на колодці у «щитку». АВ однополюсний і ніяким чином не розривається. Чи я тебе не правильно розумію? та наче вірно) тоді хз Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: В неділю в 21:07 Поділитись Опубліковано: В неділю в 21:07 2 хвилини тому, beavis сказав: та наче вірно) тоді хз Знаю, ти правильний чоловіче і в тебе заземлено (?) не хочеш спробувати відʼєднати від нього PE, щоб розставити крапки над «і»? 😁 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: В неділю в 21:10 Поділитись Опубліковано: В неділю в 21:10 2 минуты назад, МакДо сказал: Знаю, ти правильний чоловіче і в тебе заземлено (?) не хочеш спробувати відʼєднати від нього PE, щоб розставити крапки над «і»? 😁 Попередньо наливші трішкі води на підлогу і вставши туди босяка. 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Alvalk Опубліковано: В понеділок в 07:35 Поділитись Опубліковано: В понеділок в 07:35 11 часов назад, Vikctor сказал: У більшості таки є РЕ в квартирах, бо всі хочуть мати бойлер та пралку. Воно примітивне безумовно, але краще таке ніж ніякого 11 часов назад, МакДо сказал: Мені один мудрий чоловік сказав, що в квартирах їх заземлюють на щит, що у підʼїзді… Коли ми інвертор підключали, подивився краще, як воно зроблено. Корпус щитка на поверху під'єднаний до загального нуля. На лічильники йде фаза + дріт від корпусу щитка (тобто нуль). Після лічильника виходить нуль, якій стоїть на окремій ізольованій колодці для кожної квартири 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: В понеділок в 09:11 Поділитись Опубліковано: В понеділок в 09:11 (змінено) 07.11.2025 в 14:32, volomoto сказав: Ось так виглядає підключення мережевого інвертора на лоад, коли стоїть галочка AC couple on Load і режим Zero Export: Гібрид АС потужність з мережевого інвертора використовує для заряду батареї, при цьому заряд від мережі вимкнений. Тобто та галочка каже гібриду, щоб сприймати від'ємні значення потужність як індикатор того, що по АС є ще щось генеруюче, яке можна використовувати для заряду акумуляторів. В продовження до мікрогріда: Сьогодгні відключили електрику через планову роботи, але мікроінвертори всеодно працюють, тому навантаження далі від'ємне: Всі мікроінрветори зараз підключені до фази 3, але навантаження не все там. Наприклад, на фазі 2 включився тепловий на нагрів води, але це не проблема, бо Деє вміє балансувати навантаження між фазами, навіть якщо це автономний режим. Тобто гібриду пофіг що є джерелом АС потужності: чи грід, чи мікроінвертори, і він далі може споживати по одній фазі і віддавати по іншій. AC output power – це потужність DC-AC перетворювача гібрида. Позитивні значення означають що перетворювач генерує АС, тобто працює як інвертор, а негативні – як випрямляч. Тут добре видно, що він споживає по фазі 3 і віддає по фазі 2: Змінено В понеділок в 20:18 користувачем volomoto 5 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому На зиму я переводжу інвертор в режим Zero export to CT, бо то сонця мало а резерв в батареї треба тримати і на випадок відключень, і на пікові зони, бо в мене зараз трьохзонний облік. Раніше я використовував комплектні СТ, але після чергового перебирання вхідного щита вирішив їх демонтувати і залишити тільки лічильник Eastron SDM530C. Все працювало добре поки не з'явились мікроінвертори, бо виглядає так, що частоти опитування лічильника явно недостатньо для коректної роботи лімітера. Виглядає воно як "пила", яка не завжди присутня чомусь, але переважно присутня: Там, де курсор, я перевів в режим Zero export to load і пилорама зникла. Все показує на те, що прийдеться знову змонтувати трансформатори струму у щиток. 3 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз