Vikctor Опубліковано: учора в 16:03 Поділитись Опубліковано: учора в 16:03 Стикнувся з незрозумілою проблемою. Не розумію звідки вона взялася, що на це впливає і як її вирішити. Може ще в когось таке буває. Наразі електрику вмикають на 1,5-2 години. Вночі бува і до 3,5. І звичайно є бажання за цей час зарядитись якомога швидше. Але інвертор чомусь зволікає. Буває 30 хвилин, а буває й годину. Причому при появі світла я можу підійти переконатись що заряд почався і заспокоїтись, а потім випадково зайти ще раз і здивуватись, що зарядка не відбувається. Напруга по всіх фазах в межах норми. Бмс теж не показує чогось нештатного. Налаштування не змінював. В чому може бути проблема? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: учора в 16:45 Поділитись Опубліковано: учора в 16:45 40 хвилин тому, Vikctor сказав: Стикнувся з незрозумілою проблемою. Не розумію звідки вона взялася, що на це впливає і як її вирішити. Може ще в когось таке буває. Наразі електрику вмикають на 1,5-2 години. Вночі бува і до 3,5. І звичайно є бажання за цей час зарядитись якомога швидше. Але інвертор чомусь зволікає. Буває 30 хвилин, а буває й годину. Причому при появі світла я можу підійти переконатись що заряд почався і заспокоїтись, а потім випадково зайти ще раз і здивуватись, що зарядка не відбувається. Напруга по всіх фазах в межах норми. Бмс теж не показує чогось нештатного. Налаштування не змінював. В чому може бути проблема? В мене колись таке було. Приходив час заряду по ToU. Заряд починався та струм заряду повільно падав до 0. Я не став розбиратися і просто зробив Factory reset. З мінусів: зникла історія з інвертора. З плюсів: історія збереглася у хмаринці Деє та заряд полікувався. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: учора в 16:55 Поділитись Опубліковано: учора в 16:55 4 минуты назад, МакДо сказал: В мене колись таке було. Приходив час заряду по ToU. Заряд починався та струм заряду повільно падав до 0. Я не став розбиратися і просто зробив Factory reset. З мінусів: зникла історія з інвертора. З плюсів: історія збереглася у хмаринці Деє та заряд полікувався. Що при цьому відбувається? Короткочасний блекаут настає? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: учора в 16:58 Поділитись Опубліковано: учора в 16:58 2 хвилини тому, Vikctor сказав: Що при цьому відбувається? Короткочасний блекаут настає? Здається нічого не вимикалося. То було рік назад і я навіть не памʼятаю, чи злетіли налаштування 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: учора в 17:34 Поділитись Опубліковано: учора в 17:34 Включив мульті поінт скан, трохи почистив панелі, може самонакрут, але здається що стало значно краще стало. За сьогодні із одного поля (4) майже 5 кВт 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: учора в 18:14 Поділитись Опубліковано: учора в 18:14 38 хвилин тому, newbee2020 сказав: Включив мульті поінт скан, трохи почистив панелі, може самонакрут, але здається що стало значно краще стало. За сьогодні із одного поля (4) майже 5 кВт Я теж увімкнув. Чистих панелей 6 з 24ч ще 6 трішки знизу почищено. Генерує. Субʼєктивно допомагає. Немає змоги перевірити то день до дня, бо погода не стабільна. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: учора в 20:03 Поділитись Опубліковано: учора в 20:03 3 години тому, Vikctor сказав: Стикнувся з незрозумілою проблемою. Не розумію звідки вона взялася, що на це впливає і як її вирішити. Може ще в когось таке буває. Наразі електрику вмикають на 1,5-2 години. Вночі бува і до 3,5. І звичайно є бажання за цей час зарядитись якомога швидше. Але інвертор чомусь зволікає. Буває 30 хвилин, а буває й годину. Причому при появі світла я можу підійти переконатись що заряд почався і заспокоїтись, а потім випадково зайти ще раз і здивуватись, що зарядка не відбувається. Напруга по всіх фазах в межах норми. Бмс теж не показує чогось нештатного. Налаштування не змінював. В чому може бути проблема? А батарейка заводська чи саморобна? Може воно вимикає заряд та балансуванням займається? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: учора в 20:23 Поділитись Опубліковано: учора в 20:23 1 минуту назад, k-master сказал: А батарейка заводська чи саморобна? Може воно вимикає заряд та балансуванням займається? Саморобна. В мене як і у всіх балансування відбувається наприкінці заряду, а не на 60-70% ємності. І зрозуміло що я перевірив бмс під час такої дивної поведінки - балансування офф. Воно не те щоб постійно не працювало. Таке іноді трапляється. Може якісь гармоніки мережі чи частота далекі від норми. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: учора в 20:33 Поділитись Опубліковано: учора в 20:33 28 хвилин тому, k-master сказав: А батарейка заводська чи саморобна? Може воно вимикає заряд та балансуванням займається? Бмс не вимикає заряд. То на стороні інвертора. При чому раптово. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
d2den Опубліковано: 10 годин тому Поділитись Опубліковано: 10 годин тому Вітаю панство. Прошу допомоги. Мій Deye працює з чотирма послідовно з'єднаними акумуляторами Eco-Worty 280 AH. Щоб обмежити максимальний розряд батареї на рівні 10%, я згідно таблиці SOC виробника (додаю світлину) маю призначити параметру Shutdown значення 51.4v. Але інвертор Deye (схоже, як і всі інші) дозволяє встановити цей параметр не більше, ніж 49v. Що робити в такій ситуації? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 9 годин тому Поділитись Опубліковано: 9 годин тому 21 хвилину тому, d2den сказав: Вітаю панство. Прошу допомоги. Мій Deye працює з чотирма послідовно з'єднаними акумуляторами Eco-Worty 280 AH. Щоб обмежити максимальний розряд батареї на рівні 10%, я згідно таблиці SOC виробника (додаю світлину) маю призначити параметру Shutdown значення 51.4v. Але інвертор Deye (схоже, як і всі інші) дозволяє встановити цей параметр не більше, ніж 49v. Що робити в такій ситуації? Это откуда табличка? +- 10% это 3В на ячейку. Это 48 будет Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 9 годин тому Поділитись Опубліковано: 9 годин тому Эта табличка самое наверное близкое по значениям 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 9 годин тому Поділитись Опубліковано: 9 годин тому 31 хвилину тому, d2den сказав: з чотирма послідовно з'єднаними акумуляторами Правда без балансира оно все равно ни о чем, какую бы табличку не применяли Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
90BCO Опубліковано: 9 годин тому Поділитись Опубліковано: 9 годин тому 33 минуты назад, ЯД сказал: Эта табличка самое наверное близкое по значениям Спойлер А хто-небудь на Дея виставляє заряд АКБ вручну до 58,4 ? Бо в мене тільки ч-з "Litium" заряджає до 57,3. Може хтось скріни показати налаштувань АКБ ? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 9 годин тому Поділитись Опубліковано: 9 годин тому (змінено) 3 хвилини тому, 90BCO сказав: А хто-небудь на Дея виставляє заряд АКБ вручну до 58,4 ? Бо в мене тільки ч-з "Litium" заряджає до 57,3. Може хтось скріни показати налаштувань АКБ ? Я хз как Дея, не смотрел/не помню. Но там где вручную, я лично не заряжаю по 3.6 на ячейку, ставлю 3.5 Как по мне вылезти за 3.65 совсем просто при 3.6. там скайрокет напряжения в потолок Змінено 9 годин тому користувачем ЯД 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
90BCO Опубліковано: 9 годин тому Поділитись Опубліковано: 9 годин тому 4 минуты назад, ЯД сказал: Я хз как Дея, не смотрел/не помню. Но там где вручную, я лично не заряжаю по 3.6 на ячейку, ставлю 3.5 Как по мне вылезти за 3.65 совсем просто при 3.6. там скайрокет напряжения в потолок Ну, тобто, в мене: 57,3 : 16 = 3,58. Можна вважати норм ? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 8 годин тому Поділитись Опубліковано: 8 годин тому 4 хвилини тому, 90BCO сказав: Ну, тобто, в мене: 57,3 : 16 = 3,58. Можна вважати норм ? Да. Главное не вылазить в перезаряд (3.65), ну и выше 3.45 имхо. Выше 3.45 там по идее понт влазит и даже если недозаряд то сотня другая ватт особо не даст разницу) 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: 7 годин тому Поділитись Опубліковано: 7 годин тому 2 години тому, d2den сказав: Вітаю панство. Прошу допомоги. Мій Deye працює з чотирма послідовно з'єднаними акумуляторами Eco-Worty 280 AH. Щоб обмежити максимальний розряд батареї на рівні 10%, я згідно таблиці SOC виробника (додаю світлину) маю призначити параметру Shutdown значення 51.4v. Але інвертор Deye (схоже, як і всі інші) дозволяє встановити цей параметр не більше, ніж 49v. Що робити в такій ситуації? Паралельно чи послідовно? Вмикати 4 батареї послідовно така собі ідея. А стосовно SOC - у якому режимі працює інвертор? Який тип батареї? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
d2den Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому Акумулятори LiFePo4, з'єднані послідовно 4 штуки. Придбані в Німеччині. Разом з акмулятором був паспорт, в ньому ця SOC табличка. Я писав виробнику листа, перепитував, чи нема там помилки. Відповідь - все правильно. Отже я не розумію, яке значення призначати параметру shutdown ... Поки призначив максмально можливе значення - 49v Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
beavis Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому 46 хвилин тому, d2den сказав: Акумулятори LiFePo4, з'єднані послідовно 4 штуки. кожна зі своєю бмс? так з'єднувати не можна. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому 47 хвилин тому, d2den сказав: Акумулятори LiFePo4, з'єднані послідовно 4 штуки. Придбані в Німеччині. Разом з акмулятором був паспорт, в ньому ця SOC табличка. Я писав виробнику листа, перепитував, чи нема там помилки. Відповідь - все правильно. Отже я не розумію, яке значення призначати параметру shutdown ... Поки призначив максмально можливе значення - 49v Ааа, зрозумів. То 4 акумулятора 12-ти вольтових послідовно. В інвертор підключені як свинець? Самий правильний варіант це буде придбати бмску на 16-ть елементів, розібрати ці батареї, вивести дроти до бмс та підключити до інвертора як літій. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз