k-master Опубліковано: 12 годин тому Поділитись Опубліковано: 12 годин тому 2 години тому, yurriy сказав: При відсутності мережі? Вдень при відсутності мережі та наявності сонця він повинен використовувати сонце, а не батарейку. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurriy Опубліковано: 11 годин тому Поділитись Опубліковано: 11 годин тому 22 минуты назад, k-master сказал: Вдень при відсутності мережі та наявності сонця він повинен використовувати сонце, а не батарейку. Ну так і є. Залишок сонця зливає в батарею. Не зовсім зрозумів питання. Чим 3-фазний у цьому відрізняється від однофазного? Сьогодні було сонячно, до 12:20 сонце компенсувало споживання та заряджало батарею до 100%. Далі тільки компенсація споживання. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: 10 годин тому Поділитись Опубліковано: 10 годин тому (змінено) 1 годину тому, yurriy сказав: Ну так і є. Залишок сонця зливає в батарею. Не зовсім зрозумів питання. Чим 3-фазний у цьому відрізняється від однофазного? Сьогодні було сонячно, до 12:20 сонце компенсувало споживання та заряджало батарею до 100%. Далі тільки компенсація споживання. Я вище наводив приклад - 2 фази по 2кВт, одна фаза 80Вт - він безе 2,5 кВт з сонця, інше з батарейки. Вимикаю бойлер, тобто мінус 1500 Вт з однієї з фаз і одразу з сонця беремо 6 кВт - на споживання та більше 3 кВт на заряд батареї. Тобто сонця доступно 6 кВт, але він чомусь бере тільки 2,5. Як я до цього дійшов - зранку батарея 100%, т 815 вимикають мережу, воно компенсує власне споживання і все виглядає нібито нормально. Вмикаю чайник - воно взяло щось з батарейки, потім зарядило. Це очікувано о 8-9 ранку. Але об 10-й ранку я знаю що доступно вже біля 3-х квт. Власне споживання 500 Вт і я вмикаю кондиціонер щоб гріти хату. Все теж нормально виглядає. Об 11-й я знаю що доступно більше 3-х кВт і я вмикаю дуйку щоб гріти хату на все що є. І от коли я вмикаю дуйку я очікую що може не вистачить, але я знаю що зараз трохи розрядиться батарея, а потім зарядиться, бо хмар немає і буде скоро 4-5 квт доступно. Але коли я вмикаю дуйку я бачу зниження генерації від сонця і розряд батареї замість того щоб генерація залишилась на тому ж рівні та продовжила зростати. І от це зниження генерації від сонця під час вмикання дуйки мені незрозуміле. Сьогодні я бачив що коли я вмикаю дуйку то інвертор піднімає генерацію від сонця до 5-6 кВт, але швидко повертається до пара квт від сонця + батарейка. Тобто він щось шукає але щось йому не вистачає. Змінено 10 годин тому користувачем k-master 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurriy Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 8 часов назад, k-master сказал: І от це зниження генерації від сонця під час вмикання дуйки мені незрозуміле. Мені теж. У себе такого не спостерігав, завжди сонце на максимумі, якщо є куди заливати. У вас продаж закритий? Можливо там пошукати? І спробувати приорітетом Battery first виставити. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз