Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Deye інвертори гібридні

yur43

Рекомендовані повідомлення

2 години тому, yurriy сказав:

При відсутності мережі? :classic_rolleyes:

Вдень при відсутності мережі та наявності сонця він повинен використовувати сонце, а не батарейку.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

22 минуты назад, k-master сказал:

Вдень при відсутності мережі та наявності сонця він повинен використовувати сонце, а не батарейку.

Ну так і є. Залишок сонця зливає в батарею. Не зовсім зрозумів питання. Чим 3-фазний у цьому відрізняється від однофазного?

472342570_2026-02-0921_58_12.thumb.png.3131cdea607bbca1fbc7f963b775e7a8.png

Сьогодні було сонячно, до 12:20 сонце компенсувало споживання та заряджало батарею до 100%. Далі тільки компенсація споживання.

Посилання на коментар

1 годину тому, yurriy сказав:

Ну так і є. Залишок сонця зливає в батарею. Не зовсім зрозумів питання. Чим 3-фазний у цьому відрізняється від однофазного?

472342570_2026-02-0921_58_12.thumb.png.3131cdea607bbca1fbc7f963b775e7a8.png

Сьогодні було сонячно, до 12:20 сонце компенсувало споживання та заряджало батарею до 100%. Далі тільки компенсація споживання.

Я вище наводив приклад - 2 фази по 2кВт, одна фаза 80Вт - він безе 2,5 кВт з сонця, інше з батарейки. Вимикаю бойлер, тобто мінус 1500 Вт з однієї з фаз і одразу з сонця беремо 6 кВт - на споживання та більше 3 кВт на заряд батареї. Тобто сонця доступно 6 кВт, але він чомусь бере тільки 2,5. 

Як я до цього дійшов - зранку батарея 100%, т 815 вимикають мережу, воно компенсує власне споживання і все виглядає нібито нормально. Вмикаю чайник - воно взяло щось з батарейки, потім зарядило. Це очікувано о 8-9 ранку. Але об 10-й ранку я знаю що доступно вже біля 3-х квт. Власне споживання 500 Вт і я вмикаю кондиціонер щоб гріти хату. Все теж нормально виглядає. Об 11-й я знаю що доступно більше 3-х кВт і я вмикаю дуйку щоб гріти хату на все що є. І от коли я вмикаю дуйку я очікую що може не вистачить, але я знаю що зараз трохи розрядиться батарея, а потім зарядиться, бо хмар немає і буде скоро 4-5 квт доступно. Але коли я вмикаю дуйку я бачу зниження генерації від сонця і розряд батареї замість того щоб генерація залишилась на тому ж рівні та продовжила зростати. І от це зниження генерації від сонця під час вмикання дуйки мені незрозуміле. Сьогодні я бачив що коли я вмикаю дуйку то інвертор піднімає генерацію від сонця до 5-6 кВт, але швидко повертається до пара квт від сонця + батарейка. Тобто він щось шукає але щось йому не вистачає.

Змінено користувачем k-master
  • Лайк 1
Посилання на коментар

8 часов назад, k-master сказал:

І от це зниження генерації від сонця під час вмикання дуйки мені незрозуміле.

Мені теж. У себе такого не спостерігав, завжди сонце на максимумі, якщо є куди заливати. У вас продаж закритий? Можливо там пошукати? І спробувати приорітетом Battery first виставити.

Посилання на коментар

Всем привет. Поставил себе Deye инвертор 6 кВт и батарею Deye 16 кВт. без солнечных панелей. Пару дней все было хорошо, свет  отключали - батарея разряжалась, свет включали батарея заряжалась до 100%. Через дней 5 заметил что на батареи показывает 99% а на инверторе 100%. Еще через пару дней, батарея потухла и дисплей и лампочки, начал нажимать кнопку - ничего не происходило, на инверторе показывало что батарея 100%. Отключил вводной автомат - инвертор потух. Включил, инвертор не видел батарею. Вытянул кабель связи - батарея заработала. Но инвертор показал ошибку (56- кажется низкое напряжения на клеммах). Еще раз выключил инвертор - заработало, пошла зарядка и она через некоторое время начала показывать 100%. Прошла ночь, на батареи - 99%. И еще показывает что на батарею идет 24 Вт. Может кто знает что это был за глюк и почему на батареи 99%? Все новое, ночь не спал, переживаю.

Посилання на коментар

3 години тому, yurriy сказав:

Мені теж. У себе такого не спостерігав, завжди сонце на максимумі, якщо є куди заливати. У вас продаж закритий? Можливо там пошукати? І спробувати приорітетом Battery first виставити.

В мене стоїть Battery first та продаж відкритий але налаштування продажу не мають значення коли мережі немає.

1 година тому, Василий Корниенко сказав:

Всем привет. Поставил себе Deye инвертор 6 кВт и батарею Deye 16 кВт. без солнечных панелей. Пару дней все было хорошо, свет  отключали - батарея разряжалась, свет включали батарея заряжалась до 100%. Через дней 5 заметил что на батареи показывает 99% а на инверторе 100%. Еще через пару дней, батарея потухла и дисплей и лампочки, начал нажимать кнопку - ничего не происходило, на инверторе показывало что батарея 100%. Отключил вводной автомат - инвертор потух. Включил, инвертор не видел батарею. Вытянул кабель связи - батарея заработала. Но инвертор показал ошибку (56- кажется низкое напряжения на клеммах). Еще раз выключил инвертор - заработало, пошла зарядка и она через некоторое время начала показывать 100%. Прошла ночь, на батареи - 99%. И еще показывает что на батарею идет 24 Вт. Может кто знает что это был за глюк и почему на батареи 99%? Все новое, ночь не спал, переживаю.

Ну бмска не правильно рахує ті відсоткі мабуть. В мене то 100, то 99 але то немає ніякої принципової різниці. В мене, наприклад, стара бмска про котру кажуть що вона не вміє нормально рахувати 100% і каже що 100% це коли спрацював захист на якійсь з комірок по перенапрузі. 

• Дізлайк 1
Посилання на коментар

19 годин тому, k-master сказав:

Хтось з власників 3-х фазних можете розказати як вони працюють при відсутності мережі при навантаженні типа такого:
L1 80W
L2 1880W
L3 2555W

В мене використовує сонце, якщо його достатньо, а потім вже батарейку.

Посилання на коментар

12 годин тому, k-master сказав:

Як я до цього дійшов - зранку батарея 100%, т 815 вимикають мережу, воно компенсує власне споживання і все виглядає нібито нормально.

У вас батарея часом не переходить у флоат, відповідно хоче скидати частину заряду, щоб понизити напругу акумулятора?

Посилання на коментар

09.02.2026 в 12:06, beavis сказав:

Вчора напруга була низька декілька годин і вирішив поекспериментувати.

Знизив напругу на Зубрі, на інверторі на двох екранах, відключив Лоад. 

Файно заряджало на 150в, при цьому дейка 6к сама обмежила вхідний струм на 27А.

Тож схоже на правду, що дейка може працювати в діапазоні 90-295в.

На споживачів таку напругу, звісно, не пустиш. Але в акум задути про потребі - ок.

воно то класно, але декілька таких ентузіастів на лінії + стаби частенько випалюють щити. і добре якщо запобіжники, а не самі трансформатори

Посилання на коментар

Вітаю, підкажіть оптимальні панелі під 2 стрінги на 13 панелей кожен. Інвертор 12K-SG05LP3-EU-SM2. Бажано невеликі та легкі.

Trina Vertex S+ 455, 2х13шт - 800В макс.напруга, 550В робоча, але струм NOCT 8.22А. Чи норм буде в похмуру погоду та взимку чи краще подивитись на Longi LR5-66HTH-540M або LR7-54HVH-490M?

Спойлер

01.jpg

Спойлер

02.jpg

Спойлер

03.jpg

Змінено користувачем Huntercat
Посилання на коментар

44 хвилини тому, volomoto сказав:

У вас батарея часом не переходить у флоат, відповідно хоче скидати частину заряду, щоб понизити напругу акумулятора?

Та думаю то якась логіка інвертора. От зараз було біля 8-ми кВт сонця, вимкнули мережу, я увімкнув дуйку та кондиціонер і воно брало все від сонця. Потім пішов увімкнув бойлер котрий на тій самій фазі що й дуйка й одразу 3 кВт з батарейки та пару кВт з сонця. Пішов перетикнув дуйку на третю фазу де немає навантаження і одразу 7 кВт з сонця по пару кВт на фазу та на заряд того відсотка що зарядилось. Тобто у фразі "100% unbalanced output" явно не вистачає якихось зірочок чи в мене не вистачає напруги поля чи ще чогось щоб воно працювало. Коли я писав про це пару тижнів назад та вчора то була погода трохи хмарна та стільки сонця як сьогодні не було. Сьогодні дуйка та кондиціонер працювали від сонця, а на трьох фазах з рівномірним навантаженням навіть дуйка + бойлер + кондиціонер.
Ос так це виглядає на графіках:
image.thumb.png.46f7b53945d33cdaf2c26c75db409ce1.png

Змінено користувачем k-master
Посилання на коментар

5 хвилин тому, newbee2020 сказав:

воно то класно, але декілька таких ентузіастів на лінії + стаби частенько випалюють щити. і добре якщо запобіжники, а не самі трансформатори

навряд мої 27А чимось відрізняються при 150в та при 200. 

А контролювати чиїсь стаби взагалі не моя справа. 

Посилання на коментар

41 хвилину тому, Huntercat сказав:

чи краще подивитись на Longi LR5-66HTH-540M або LR7-54HVH-490M?

Так.

В мене на 12k sg04lp3 навішано 38 панелей: 14 (450Вт) на південь, 12 (615Вт) на сх та 12 (615Вт) на зх.

Змінено користувачем МакДо
Посилання на коментар

1 час назад, volomoto сказал:

А можете, плз, трохи докладніше ?

Який, все ж таки, режим для АКБ більш правильний і чому (Litium, % або Volt - це я про меню АКБ Deye) ?

Дякую!

Посилання на коментар

1 година тому, k-master сказав:

"100% unbalanced output" явно не вистачає якихось зірочок чи в мене не вистачає напруги поля чи ще чогось щоб воно працювало.

Виглядає так, що там явно щось із напругами, зокрема із пульсаціями на DC шині.

В однофазних інверторах, які видають активну потужність, потужність з DC шини відбирається з частотою 100 Гц, відповідно там є пульсації напруги з такою ж частотою. Там мізки запрограмовані на те, щоб працювати з тими пульсаціями. В 3ф у випадку збалансованого навантаження практично нема пульсацій напруги шини, але чим більший дисбаланс, тим більше робота стає схожою на роботу 1ф, і дуже ймовірно, що можуть зійтись умови так, що неможливо компенсувати пульсації шини тільки сонцем і треба підключати акумулятор.

Яка у вас напруга PV1?

Посилання на коментар

27 хвилин тому, 90BCO сказав:

А можете, плз, трохи докладніше ?

Який, все ж таки, режим для АКБ більш правильний і чому (Litium, % або Volt - це я про меню АКБ Deye) ?

Найкращий режим Litium і в ньому бмс керує струмом і напругою заряду акумулятора. В багатьох бмс зашитий режим плаваючого заряду: спочатку комірки заряджаються до відносно високої напруги, наприклад 3.6В на комірку щоб відбулось балансування, а потім бмс дає інвертору команду заряджати тільки до 3.35. Тоді інвертор бачить, що фактична напруга акумулятора більша, ніж та яка просить бмс, тому старається всіма можливими шляхами її понизити, зокрема розряджаючи акум на навантаження або навіть експортуючи з нього в мережу, якщо це дозволено. В таких випадках акум стає пріоритетним джерелом і всі інші, в тому числі сонце, відходять на другий план.

Посилання на коментар

15 хвилин тому, volomoto сказав:

Виглядає так, що там явно щось із напругами, зокрема із пульсаціями на DC шині.

В однофазних інверторах, які видають активну потужність, потужність з DC шини відбирається з частотою 100 Гц, відповідно там є пульсації напруги з такою ж частотою. Там мізки запрограмовані на те, щоб працювати з тими пульсаціями. В 3ф у випадку збалансованого навантаження практично нема пульсацій напруги шини, але чим більший дисбаланс, тим більше робота стає схожою на роботу 1ф, і дуже ймовірно, що можуть зійтись умови так, що неможливо компенсувати пульсації шини тільки сонцем і треба підключати акумулятор.

Яка у вас напруга PV1?

Поле котре видає 5-7 кВт - за останні 3 години Min: 430V/Max: 525 V/Last: 483 V

• Лайк 1
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...