andrey_ka Опубліковано: 6 серпня 2024 Поділитись Опубліковано: 6 серпня 2024 6 годин тому, xandr xandr сказав: Друзья, нужна ваша разумная критика и советы! Уникайте зайвих колін. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
xandr xandr Опубліковано: 6 серпня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 6 серпня 2024 33 минуты назад, andrey_ka сказал: Уникайте зайвих колін Септик пластиковий (Bioseptic), в нього лише з однієї сторони є вхід, а з протилежної вихід в дренаж. Патрубки входу і виходу впаяні в корпус, тому мушу робити поворот на 180 градусів, що б завести трубу з хозблоку. Плита 1 поверху знаходиться на 1,7 м. вище ніж вход в септик, тобто що б витримати ухили в 2 і 3 см, мушу стояком спуститись до необхідної відмітки. Розуміючи, що максимальні засори можуть бути від кухні та унітазів, я звів ці лінії в одну точку (вихід з будинку) і зробив там стояк центральний, який іде і на 2 поверх и спускається під землю до рівня септика. Логіка була така. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 6 серпня 2024 Поділитись Опубліковано: 6 серпня 2024 1 година тому, xandr xandr сказав: Септик пластиковий (Bioseptic), в нього лише з однієї сторони є вхід, а з протилежної вихід в дренаж. Патрубки входу і виходу впаяні в корпус, тому мушу робити поворот на 180 градусів, що б завести трубу з хозблоку. Може там можна впаяти ще один патрубок (якщо конструкція дозволить). Ну або хоч розвернути його на 90°. Все ж краще ніж тягнути лінію з розворотом на 180°. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
xandr xandr Опубліковано: 6 серпня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 6 серпня 2024 46 минут назад, andrey_ka сказал: Може там можна впаяти ще один патрубок (якщо конструкція дозволить). Ну або хоч розвернути його на 90°. Все ж краще ніж тягнути лінію з розворотом на 180°. Нажаль не вийде в моєму випадку через обмеження розташування забудов 😕 ... Може спробую застосовувати кути не по 45, а 3 по 15 ... Тоді повороти будуть більш пологими. Думаю головне зберегти ухил і об'єм води при зливі. Читав методочки для проектувальників каналізацій - ніде не знайшов заборон на розворот труби на 180 градусів. Лише застереження на використання кутів у 90 градусів (гострі повороти) і настанову розбивати такі повороти кутами 45, або краще 30, або ще краще 15 градусів. Враховуючи, що туалетом в хозблоці будуть користуватись вкрай не часто (максимум руки помити), буду плекати надію, що засорів не буде ... але ревізію все ж продумаю де втулити ... І перед закопуванням гілки на хозблок - обов'язково протестю її в жорстких умовах. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vstar Опубліковано: 7 серпня 2024 Поділитись Опубліковано: 7 серпня 2024 (змінено) 04.03.2024 в 20:50, andrey_ka сказав: Щоб зберегти ухил , і щоб труба нікуди не зїхала. На кожному стику по обидва боки труби забиваю кілки та з'єдную їх перемичкою. І так на кожному стику труб. Потім на ці перемички вкладаю труби та фіксую їх. Ой, зробив я подібно ливневу каналізацію..., так по всіх таких з'єднаннях сплющення навіть до розтріскування труби в вузлах. Все це із за нерівномірної просадки так як ці з'днання є умовно жорсткими а все решта просідає. В червні відкопував і замінював пошкоджені труби. Труба, що використовувалась тоді = помаранчевого кольору SN4 Для наглядності зроблене фото, відкопана труба, в ній вирізав отвір, як видно на місці зєднання прорив знизу (і це на кожному з'їднаня). Цю проблему я побачив, коли проглянув усю трубу ендоскопною камерою і був здивований. Наміри були благі а результат... (( Змінено 7 серпня 2024 користувачем Vstar 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
xandr xandr Опубліковано: 7 серпня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 7 серпня 2024 28 минут назад, Vstar сказал: Ой, зробив я подібно ливневу каналізацію..., так по всіх таких з'єднаннях сплющення навіть до розтріскування труби в вузлах. Все це із за нерівномірної просадки так як ці з'днання є умовно жорсткими а все решта просідає. В червні відкопував і замінював пошкоджені труби. Труба, що використовувалась тоді = помаранчевого кольору SN4 Дякую за ваш досвід! Я думав робити подібні опори, але посля основної засипки (що б трубу добре зафіксувати). хотів опори вийняти, досипати на їх місце пісок і додатково пролити для ущільнення ... що б не було жорстких місць під трубою. А якого виробника трубу ви використовували? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vstar Опубліковано: 7 серпня 2024 Поділитись Опубліковано: 7 серпня 2024 1 хвилину тому, xandr xandr сказав: А якого виробника трубу ви використовували? Valrom. Але повірте, це не питання в виробнику у даному випадку 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
xandr xandr Опубліковано: 7 серпня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 7 серпня 2024 30 минут назад, Vstar сказал: Valrom. Але повірте, це не питання в виробнику у даному випадку Дякую. Так, я розумію, що виною билу просадка грунту і опора на жорстку основу малої площі. Мені доведеться вирішувати подібне питання. Я буду лити плиту з опорою на палі замість підлоги по грунту. Під плитою буде насипний грунт, який з часом може осісти (бо минулий власник не вийняв плодородку). Я думав для фіксації труби в проектному положенні - надіти на неї хомути зі шпильками, шпильки вивести в тіло плити і залити плиту. Мало б вийти що труба кріпиться до плити, наче до стелі. У разі осадок грунту труба малаб повиснути на шпильках. Зараз побачивши ваш досвід замислився - чи не продавлять мої хомути трубу. Скажіть плз, яка відстань була у вас між опорами, які продавили трубу? ... Я думав поставити хомути через метр або півтора максимум. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vstar Опубліковано: 7 серпня 2024 Поділитись Опубліковано: 7 серпня 2024 3 хвилини тому, xandr xandr сказав: Скажіть плз, яка відстань була у вас між опорами, які продавили трубу? 4 кріплення на двох метрову трубу 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
xandr xandr Опубліковано: 7 серпня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 7 серпня 2024 (змінено) 1 час назад, Vstar сказал: 4 кріплення на двох метрову трубу Дякую, я аж замислився в необхідності своєї ідеї ... а над трубою нічого не трамбували, або важка техніка не їздила? ... чи трамбували ви піщану подушку в траншеї перд укладанням труби? ... і на яку глибину була закопана труба? ... намагаюся зрозуміти для себе чому у вас відбулася просадка грунта і що спричинило продавлювання ... Змінено 7 серпня 2024 користувачем xandr xandr Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vstar Опубліковано: 7 серпня 2024 Поділитись Опубліковано: 7 серпня 2024 12 хвилин тому, xandr xandr сказав: Дякую, я аж замислився в необхідності своєї ідеї ... а над трубою нічого не трамбували, або важка техніка не їздила? ... чи трамбували ви піщану подушку в траншеї перд укладанням труби? ... і на яку глибину була закопана труба? ... намагаюся зрозуміти для себе чому у вас відбулася просадка грунта і що спричинило продавлювання ... Просадка грунту має бути після розробки, це нормально. Я просипав труби піском і проливав водою, без додаткового ущільнення. Відкопувати прийшлось важко, орієнтовно 1,5м глибина (добре, що паралельно прокладав труби грунтового теплообмінника і все паралельно виправив). Не ставайте на "граблі". Бажаю вдалого будівництва! 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сергей 31 Опубліковано: 7 серпня 2024 Поділитись Опубліковано: 7 серпня 2024 15 минут назад, xandr xandr сказал: чи трамбували ви піщану подушку в траншеї перд укладанням труби? ... і на яку глибину була закопана труба? ... Сначала все делается, трамбуется и.т.д. Затем выкапываются под канашку траншеи, укладыватся труба и засыпается с (Длииииии... тельной) проливкой. Контр уклоны проверяются водой. Два мерных ведра, с одной стороны влили в канашку воду, с другой собрали. Нормальная потеря для 110 канашки на 50 м/п. 150 грамм. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
xandr xandr Опубліковано: 7 серпня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 7 серпня 2024 20 минут назад, Vstar сказал: Просадка грунту має бути після розробки, це нормально. Я просипав труби піском і проливав водою, без додаткового ущільнення. Відкопувати прийшлось важко, орієнтовно 1,5м глибина (добре, що паралельно прокладав труби грунтового теплообмінника і все паралельно виправив). Не ставайте на "граблі". Бажаю вдалого будівництва! Дякую! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
xandr xandr Опубліковано: 7 серпня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 7 серпня 2024 (змінено) 23 минуты назад, Сергей 31 сказал: Сначала все делается, трамбуется и.т.д. Затем выкапываются под канашку траншеи, укладыватся труба и засыпается с (Длииииии... тельной) проливкой. Контр уклоны проверяются водой. Два мерных ведра, с одной стороны влили в канашку воду, с другой собрали. Нормальная потеря для 110 канашки на 50 м/п. 150 грамм. Спасибо, Сергей, это обязательно будет сделано! У вас явно больше практического опыта чем у меня. Могли бы вы глянуть на схему канализации, которую я собираюсь воплотить? Заранее благодарю! Несколько постов назад я ее выкладывал в этой теме (на 2 странице) ... вот ссылка на пост: Змінено 7 серпня 2024 користувачем xandr xandr Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 7 серпня 2024 Поділитись Опубліковано: 7 серпня 2024 7 годин тому, Vstar сказав: Ой, зробив я подібно ливневу каналізацію..., так по всіх таких з'єднаннях сплющення навіть до розтріскування труби в вузлах. Все це із за нерівномірної просадки так як ці з'днання є умовно жорсткими а все решта просідає. В червні відкопував і замінював пошкоджені труби. Труба, що використовувалась тоді = помаранчевого кольору SN4 Хз... Ніколи не було такої проблеми , а прокладав не одну каналізацію. І опори роблю тільки на стиках труб , а не через 50см. Якось дивно , що при нерівномірному просіданні , рівномірно через кожні 50см пошкодило трубу. На фото не видно стику , таке враження що то гострий камінець проштиркнув трубу. ІМХО Недбало підійшли до зворотньої засипки та ущільнення. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vstar Опубліковано: 7 серпня 2024 Поділитись Опубліковано: 7 серпня 2024 (змінено) 11 годин тому, andrey_ka сказав: ІМХО Недбало підійшли до зворотньої засипки та ущільнення То виключно думка. Також перевіряв ендоскопічною камерою каналізаційні труби, на яких в той час зекономив і проложив лише на піщану подушку з ухилом просипавши піском і пролив добре водою - так все ОК. П.С.: Уточнення, крок кріплень 70см. , але це суті не змінює Змінено 8 серпня 2024 користувачем Vstar Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
xandr xandr Опубліковано: 9 серпня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 9 серпня 2024 (змінено) Народ, а вот вопрос ещё один - стоит ли углы 45 градусов заменить на связки из 3*15 градусов для улучшения плавности поворотов? ... Место позволяет, бюджет раздует незначительно ... Смущает только увеличение количества стыков Интересен ваш опыт и мнение? Змінено 9 серпня 2024 користувачем xandr xandr Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: В неділю в 17:26 Поділитись Опубліковано: В неділю в 17:26 (змінено) Чи реально якось продовжити каналізаційну трубу 110 яка в стяжці, але обрізаний раструб (в області гумового ущільнювача)? Точніше вставити в цю трубу коліно? Розбивати стяжку не варіант. Змінено В неділю в 17:42 користувачем TaurosRMK Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: В неділю в 20:02 Поділитись Опубліковано: В неділю в 20:02 2 години тому, TaurosRMK сказав: Чи реально якось продовжити каналізаційну трубу 110 яка в стяжці, але обрізаний раструб (в області гумового ущільнювача)? Точніше вставити в цю трубу коліно? Розбивати стяжку не варіант. Якщо там ще є частина раструба, то вклейте туди все, що душа забажає. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: В неділю в 20:12 Поділитись Опубліковано: В неділю в 20:12 6 хвилин тому, volomoto сказав: Якщо там ще є частина раструба, то вклейте туди все, що душа забажає. Тобто просто на клей-герметик вставив коліно і на тому все? Положення вертикальне, тобто ніяких зворотніх протікань чи щось такого не буде, тільки вперед. Обрізано приблизно ось так, в області ущільнювача. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vitaliy67 Опубліковано: В неділю в 20:28 Поділитись Опубліковано: В неділю в 20:28 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vitaliy67 Опубліковано: В неділю в 20:28 Поділитись Опубліковано: В неділю в 20:28 Только что, Vitaliy67 сказал: Называется патрубок восстановительный Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
naupv Опубліковано: В понеділок в 09:14 Поділитись Опубліковано: В понеділок в 09:14 13 годин тому, volomoto сказав: Якщо там ще є частина раструба, то вклейте туди все, що душа забажає. Не клеїться ППР нічим, якщо там ПВХ, тоді можна спробувати Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
naupv Опубліковано: В понеділок в 09:17 Поділитись Опубліковано: В понеділок в 09:17 13 годин тому, TaurosRMK сказав: Обрізано приблизно ось так, в області ущільнювача. Якщо це у стяжці, вставляєте свою трубу, обезжирюєте, замазуєте герметиком (санітарним) і забуваєте про цю подію. Якщо обрізано так як показали, можна спробувати туди і гумове кільце поставити. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: В понеділок в 10:01 Поділитись Опубліковано: В понеділок в 10:01 38 хвилин тому, naupv сказав: Якщо це у стяжці, вставляєте свою трубу, обезжирюєте, замазуєте герметиком (санітарним) і забуваєте про цю подію. Якщо обрізано так як показали, можна спробувати туди і гумове кільце поставити. Ну... образано кругом, якщо шо, тобто цей бортик який фіксує ущільнююче кільце, він зрізаний. Кільце можна вставити, тільки толку з того, якщо воно разом з коліном зніметься. Мабуть варіант просто вставити коліно, попередньо нанести герметик, а також ту область де має бути кільце, заповнити герметиком. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз