volomoto Опубліковано: 30 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 30 листопада 2024 34 хвилини тому, mib сказав: Я по солкасту ориентировался там 0 это север, но надо перепроверить В солкасті 0 — це південь, бо вони рахують азимут куди дивиться «спина» панелей. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 30 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 30 листопада 2024 2 минуты назад, volomoto сказал: В солкасті 0 — це південь, бо вони рахують азимут куди дивиться «спина» панелей. Эм, тогда я все перепутал и получается свои панели добавил зеркально Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 30 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 30 листопада 2024 53 минуты назад, mib сказал: Эм, тогда я все перепутал и получается свои панели добавил зеркально Я не хочу у всьому цьому розбиратися. Вистачило свого часу трігонометрію наново вивчати перед будівництвом даху. Якщо розберетеся, то підкажіть чому відповідають дані азимутів зі шкали компасу 115 та 295 в системі -180-+180. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
outdoor24 Опубліковано: 30 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 30 листопада 2024 (змінено) 1 година тому, Vikctor сказав: чому відповідають дані азимутів зі шкали компасу 115 та 295 в системі -180-+180 115 і -65 в системі 0 - північ і -65 та 115 в системі 0 - південь Змінено 30 листопада 2024 користувачем outdoor24 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 30 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 30 листопада 2024 28 минут назад, outdoor24 сказал: 115 і -65 в системі 0 - північ і -65 та 115 в системі 0 - південь Тобто я все вірно зробив - тільки можливо скати визначив навпаки) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 30 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 30 листопада 2024 (змінено) Сьогодні приїздили ДТЕКівці на заміну лічильника. Відмовилися замінювати ящик навіть за доплату, бо то довго і потрібно вимикати трансформатор (що в 100м від мене). Але то було вже 16:00 і вже темніло. Автомат замінити погодились. Встановлюють лічильник і модем відразу. Вже хотіли вішати лічильник і виявилось, що їм підсунули не той. Привезли мені високовольтний. Пообіцяли завтра приїхати і замінити. Але я не дуже вірю. Якщо приїдуть, спробую ще раз домовитися на заміну ящика. Змінено 30 листопада 2024 користувачем МакДо 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 4 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 4 грудня 2024 Ура. Сьогодні мені встановили лічильник. ДТЕК київські регіональні мережі мають офіційну сторінку у фейсбуці. Спілкування з операторами в месенджері не встає ні в яке порівняння з дзвінком: не потрібно чекати зʼєднання, завжди онлайн, відповідають швидко, дають адекватні відповіді. Я їм написав про ситуацію з лічильником, пообіцяли допомогти. І ось все є. Сподіваюсь завтра заїхати в місцевий ДТЕК для початку оформлення документів. Питання: я вже можу «продавати»? Хоч зараз генерації під нуль, але цікаво спробувати. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 4 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 4 грудня 2024 Доречі, ящик мені так і не замінили. Встановили новий лічильник в старий ящик ідеально - екран видно повністю. Сказали, що і попередній лічильник можна було так встановити… Блін, мені 7 років було не зручно знімати покази. 🤬 Автомат поставили мій. Порядок фаз не переплутали. Спробую повернути ящик взад. Брав ось такий: amperok.com.ua/korobka_pid_tryfaznyj_lichylnyk_kde-u_udarostijka_synja_glyboka 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 4 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 4 грудня 2024 25 минут назад, МакДо сказал: Ура. Сьогодні мені встановили лічильник. ДТЕК київські регіональні мережі мають офіційну сторінку у фейсбуці. Спілкування з операторами в месенджері не встає ні в яке порівняння з дзвінком: не потрібно чекати зʼєднання, завжди онлайн, відповідають швидко, дають адекватні відповіді. Я їм написав про ситуацію з лічильником, пообіцяли допомогти. І ось все є. Сподіваюсь завтра заїхати в місцевий ДТЕК для початку оформлення документів. Питання: я вже можу «продавати»? Хоч зараз генерації під нуль, але цікаво спробувати. Продавати наче не можете до того як приїдуть перевіряючі після того як ви подасте пакет документів з заявою в ДТЕК на відкриття ЗТ. Слава яйцям наші спілкуються в телеграм чаті, бо фейсбука в мене немає і задля ЗТ я б його точно не завів би. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 4 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 4 грудня 2024 Ні, не можете. Поки не буде договору на ЗТ. Але якщо лічильник вже "тікає" та рахує, то обережніше. Бо все, що виробляють панелі , буде вам рахуватися, як споживання. Яким чином це блокується, то не скажу, бо мені це робили ті, хто ставив СЕС. Тож краще це питання вирішити, щоб не було, що замість "продавати" будете "купляти" у самого себе. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
razzil Опубліковано: 5 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 5 грудня 2024 13 годин тому, МакДо сказав: Сподіваюсь завтра заїхати в місцевий ДТЕК для початку оформлення документів. А що з реле напруги перед інвертором? Воно встановлене? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 5 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 5 грудня 2024 25 хвилин тому, razzil сказав: А що з реле напруги перед інвертором? Воно встановлене? Ніт. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: 5 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 5 грудня 2024 17 годин тому, allanek сказав: Ні, не можете. Поки не буде договору на ЗТ. Але якщо лічильник вже "тікає" та рахує, то обережніше. Бо все, що виробляють панелі , буде вам рахуватися, як споживання. Яким чином це блокується, то не скажу, бо мені це робили ті, хто ставив СЕС. Тож краще це питання вирішити, щоб не було, що замість "продавати" будете "купляти" у самого себе. Платити за свій продаж треба у випадку коли лічільник ще не поміняли, бо однонаправлений личільник рахує як споживання будь який напрямок струму. Тим хто встановлює СЕС простіше сказати не продавати ніж усім пояснювати чому та як. 20 годин тому, МакДо сказав: Ура. Сьогодні мені встановили лічильник. ДТЕК київські регіональні мережі мають офіційну сторінку у фейсбуці. Спілкування з операторами в месенджері не встає ні в яке порівняння з дзвінком: не потрібно чекати зʼєднання, завжди онлайн, відповідають швидко, дають адекватні відповіді. Я їм написав про ситуацію з лічильником, пообіцяли допомогти. І ось все є. Сподіваюсь завтра заїхати в місцевий ДТЕК для початку оформлення документів. Питання: я вже можу «продавати»? Хоч зараз генерації під нуль, але цікаво спробувати. Можете, можливо за це навіть заплатять. Мені здається заплатили. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 5 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 5 грудня 2024 42 хвилини тому, k-master сказав: Платити за свій продаж треба у випадку коли лічільник ще не поміняли, бо однонаправлений личільник рахує як споживання будь який напрямок струму. Тим хто встановлює СЕС простіше сказати не продавати ніж усім пояснювати чому та як. Можете, можливо за це навіть заплатять. Мені здається заплатили. Залишилось дочекатися сонячного дня))) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dmode Опубліковано: 5 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 5 грудня 2024 10 годин тому, МакДо сказав: Ніт Можливо лічильник з внутрішнім релє відключення навантаження, і обмеження по порогу напруги теж в таких можна запрограмувати. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 6 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 6 грудня 2024 12 годин тому, k-master сказав: Платити за свій продаж треба у випадку коли лічільник ще не поміняли, бо однонаправлений личільник рахує як споживання будь який напрямок струму Навіщо СЕС підключати до старого лічильника взагалі? Ми про ЗТ говоримо. 12 годин тому, k-master сказав: Тим хто встановлює СЕС простіше сказати не продавати ніж усім пояснювати чому На форумі вже було обговорення цього питання, про те, що генерація без договору на ЗТ їде в споживання. Я читала про це до того, як встановила панелі і читала вже після. Питання периодично з'являється в обговоренні. 12 годин тому, k-master сказав: Мені здається заплатили. Яким чином це сталося, не маючи договору на ЗТ? Якщо в МАКДО буде бажання, то хай перевірить, чи то дійсно так, як ви говорите і йому, поки оформлюється ЗТ, генерація не буде зарахована в споживання, ще і гроші зарлатять за те, на що не було договору . Цікавий експеримент з ДТЕКом. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 6 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 6 грудня 2024 2 години тому, allanek сказав: На форумі вже було обговорення цього питання, про те, що генерація без договору на ЗТ їде в споживання. Не йде, бо лічильник окремо рахує імпорт за експорт, а платити треба тільки за імпорт, про що чітко в говориться в нормативних документах регулятора. 2 години тому, allanek сказав: Яким чином це сталося, не маючи договору на ЗТ? Дуже просто: беруть показники лічильника на кінець місяця, в якого підписаний догорів. Якщо є експорт, то платять за нього. Якщо лічильник встановлений на початку місяця, а догорів підписаний вкінці, то весь експорт за цей місяць зараховується. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: 6 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 6 грудня 2024 3 години тому, allanek сказав: Навіщо СЕС підключати до старого лічильника взагалі? Ми про ЗТ говоримо. Томущо монтажники СЕС та ДТЕК це 2 окремі організації. І дуже часто буває так, що СЕС вже поставили, а лічильник ще ні. І ось у такому випадку не можна дозволяти продаж поки не приїде ДТЕК та не поставить двонаправлений лічильник. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 6 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 6 грудня 2024 (змінено) Н 25 хвилин тому, k-master сказав: І дуже часто буває так, що СЕС вже поставили, а лічильник ще ні. І ось у такому випадку не можна дозволяти продаж поки не приїде ДТЕК та не поставить двонаправлений лічильник. Так я про це і пишу, бо в МАКДО така сама ситуація. 44 хвилини тому, volomoto сказав: то весь експорт за цей місяць зараховується. Подавала на початку місяця, підписали в кінці, бо там якійсь графік по підписанню існував. Не нарахували. Не сперечаюсь, розповіла про свій випадок. Змінено 6 грудня 2024 користувачем allanek Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikingua Опубліковано: 6 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 6 грудня 2024 Офіційно в мережу можна давати з дати подачи договору на зелений тариф. Я питав, коли підписував договір, тобто ті 2 тижня доки вони його розглядали і підписували вже можно було продавати в мережу. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: 6 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 6 грудня 2024 30 хвилин тому, allanek сказав: Так я про це і пишу, бо в МАКДО така сама ситуація. Не така. Йому вже поставили двонаправлений лічильник і він питає чи можна вже продавати поки нема договору. Можна, йому продаж як споживання не порахують. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 6 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 6 грудня 2024 Прочитайте ще раз, що я писала. Поставили СЕС, потім двонаправлений лічильник. Потім чекала підписання договору. Він зараз так само чекає на підписання договору і задає ті самі питання, що і я задавала. Все. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: 6 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 6 грудня 2024 59 хвилин тому, allanek сказав: Прочитайте ще раз, що я писала. Поставили СЕС, потім двонаправлений лічильник. Потім чекала підписання договору. Він зараз так само чекає на підписання договору і задає ті самі питання, що і я задавала. Все. І він може увімкнути продаж без усяких проблем, ніхто йому не нарахує за продаж як за споживання. А ви кажете що в нього ситуація коли лічильника ще немає: Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 6 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 6 грудня 2024 ОК, хай буде так, як ви кажете) МАКДО розбереться, як бути, бо ми вже обговорили всі варіанти. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 6 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 6 грудня 2024 44 хвилини тому, allanek сказав: ОК, хай буде так, як ви кажете) МАКДО розбереться, як бути, бо ми вже обговорили всі варіанти. Колеги, не сваріться))) Вже був проданий 0,1кВтг. Інвертор іноді викидає в мережу якісь копійки, от і накапало за 3 дні))) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз