Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

СЕС

Oksana Boiko

Рекомендовані повідомлення

Сьогодні побачив будинок, чий домовласник напевно занадто перелякався через блекаути. На покрівлях я досі нічого подібного не бачив. В нього купольна покрівля і зрозуміло місця на скатах небагато і через трикутну форму це максимально незсприятливо для панелей.. Тому він задіяв всі скати, в тому числі північний. А навіс над входними дверцятами на біду в нього на південному боці і тому там довелося розміщувати панелю дуже оригінальним способом. Я пам'ятаю свого часу запитав на форумі чи можна зробити поле літерою Г, так мене всі затюкали, а в дядька літера зю якась і норм. На передньому плані це його ж навіс - там доволі зручні для панелей скати і південний він використав на повну, але й про західний не забув.

270439599_.thumb.png.63c7997ce3ebd5bea7ebccd09ace36af.png1027528552_.thumb.png.0998a59a883117475b7f8acf3f463d78.png

• Лайк 5
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

4 години тому, Vikctor сказав:

Сьогодні побачив будинок, чий домовласник напевно занадто перелякався через блекаути. На покрівлях я досі нічого подібного не бачив. В нього купольна покрівля і зрозуміло місця на скатах небагато і через трикутну форму це максимально незсприятливо для панелей.. Тому він задіяв всі скати, в тому числі північний. А навіс над входними дверцятами на біду в нього на південному боці і тому там довелося розміщувати панелю дуже оригінальним способом. Я пам'ятаю свого часу запитав на форумі чи можна зробити поле літерою Г, так мене всі затюкали, а в дядька літера зю якась і норм. На передньому плані це його ж навіс - там доволі зручні для панелей скати і південний він використав на повну, але й про західний не забув.

270439599_.thumb.png.63c7997ce3ebd5bea7ebccd09ace36af.png1027528552_.thumb.png.0998a59a883117475b7f8acf3f463d78.png

Щось схоже бачив і в своєму місті. Але покрівля в нього не вальмова, а плоска. Заліплений увесь двір, а на тину банер: встановлення сонячних електростанцій. :-) 

Можливо то інсталятори цому навісили, бо хз скільки для того всього потрібно мппт трекерів.

• Лайк 1
Посилання на коментар

19 минут назад, МакДо сказал:

Щось схоже бачив і в своєму місті. Але покрівля в нього не вальмова, а плоска. Заліплений увесь двір, а на тину банер: встановлення сонячних електростанцій. :-) 

Можливо то інсталятори цому навісили, бо хз скільки для того всього потрібно мппт трекерів.

То купольна. На вальмі є принаймні два скати більш-менш нормальні для панелей. В мене така ж. Я теж доречі подумав про мппт трекери і зручну модульну систему від віктрон)))

• Лайк 1
Посилання на коментар

11 хвилин тому, Vikctor сказав:

То купольна. На вальмі є принаймні два скати більш-менш нормальні для панелей. В мене така ж. Я теж доречі подумав про мппт трекери і зручну модульну систему від віктрон)))

Купол для мене - то напів сфера)

І я іноді думаю про віктрон) Але потім мікроінвертори від дейє паралельно підключені заспокоюють)))

• Лайк 1
Посилання на коментар

1 час назад, МакДо сказал:

І я іноді думаю про віктрон) Але потім мікроінвертори від дейє паралельно підключені заспокоюють)))

для всего этого виктроновского нужно отдельный дом строить :-) да и для дома для семьи должно хватить того что дея штатно может под ЗТ я сначала загорелся, те что сейчас есть перевести на сдвоенный мппт трекер, там грубо получится 12 квт и на освободившийся повесить на восток еще 4 квт, но когда начал считать экономику как то оно не сильно и интересно получается наращивать, ну окупить оно себя до 30 года окупит, имеется ввиду дополнительные, нынешние не успеют, но вот зачем мне после 30го года 16 квт если продавать будет нельзя

• Лайк 2
Посилання на коментар

1 година тому, mib сказав:

но вот зачем

Там вже почнеться а-ля off-grid garage. Бо йдемо у євро союз асоціацію, де ми маємо зрівнятися зі всіма тарифами +-. Про заробіток важко казати, бо спочатку підіймають витрати. В протилежному випадку буде жорстка інфляція.

Тому я, на рівні равлика, вбачаю таке: тариф на е/е 8-20грн/кВтг за кілька наступних років і ми, амбасадори))) можемо витрати гроші на побудову великих АКБ для забезпечення легкої пʼенсії) Навіть якщо знімуть нічний тариф, зможемо економити на сонячних місяцях. Бо: тариф на ЗТ розписаний до 2030 року. І навіть по тарифах 2024го у 25 може настати момент, коли ми продаватимемо надлишки за 50% ціни, за яку купуємо. І тут вирішальним настане або нічний тариф, або ж часткова компенсація зими за рахунок сонячних місяців.

Посилання на коментар

2 часа назад, МакДо сказал:

Там вже почнеться а-ля off-grid garage. Бо йдемо у євро союз асоціацію, де ми маємо зрівнятися зі всіма тарифами +-. Про заробіток важко казати, бо спочатку підіймають витрати. В протилежному випадку буде жорстка інфляція.

Тому я, на рівні равлика, вбачаю таке: тариф на е/е 8-20грн/кВтг за кілька наступних років і ми, амбасадори))) можемо витрати гроші на побудову великих АКБ для забезпечення легкої пʼенсії) Навіть якщо знімуть нічний тариф, зможемо економити на сонячних місяцях. Бо: тариф на ЗТ розписаний до 2030 року. І навіть по тарифах 2024го у 25 може настати момент, коли ми продаватимемо надлишки за 50% ціни, за яку купуємо. І тут вирішальним настане або нічний тариф, або ж часткова компенсація зими за рахунок сонячних місяців.

я больше о том что я без продажи по ЗТ с марта по октябрь не смогу потребить и то что есть, а зимой разницы от дополнительных 4 кВт практически не будет, а так план именно такой, ну точнее мечта :-) за счет ЗТ получить нулевой счет за год

• Лайк 2
Посилання на коментар

• 1 місяць потому...

Более подходящей темы вроде нема.

Какие мс4 можно брать, а то цены от 40 грн до 140.. какие то проверенные названия?)

Посилання на коментар

7 часов назад, ЯД сказал:

Какие мс4 можно брать, а то цены от 40 грн до 140.. какие то проверенные названия?)

Вчора попали на клієнтські, зламнили 3 комплекти, обтискаєш, лопають, не мідні зовсім

• Лайк 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

11 часов назад, ЯД сказал:

Купуйте в компанії, що продає весь комплекс товарів для СЕС. В такому випадку вони самі при монтажі використовують ті самі конектори, які продадуть вам.

З власного невеличкого досвіду. Китайські конектори від одной з таких компаній чудово затискаються, монтуються, з'єднуються і все що там ще повинно відбуватись теж чудово. Комплектні конектори від інвертору деє мають трохи інші контактні групи - їх місце під'єднання дроту має замкнуту циліндричну форму й туді практично неможливо вставити 6мм дріт, щоб декілька жил не стирчали назовні. І для обтиску потрібен нетрадиційний для МС-4 інструмент.

• Лайк 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

1 година тому, Vikctor сказав:

Комплектні конектори від інвертору деє мають трохи інші контактні групи - їх місце під'єднання дроту має замкнуту циліндричну форму й туді практично неможливо вставити 6мм дріт, щоб декілька жил не стирчали назовні. І для обтиску потрібен нетрадиційний для МС-4 інструмент.

"Замкнуті" конектори розраховані на більший струм.

• Дізлайк 1
Посилання на коментар

Только что, beavis сказал:

"Замкнуті" конектори розраховані на більший струм.

Я не впевнений - це всього лишень форма.

• Дізлайк 1
Посилання на коментар

1 хвилину тому, Vikctor сказав:

Я не впевнений - це всього лишень форма.

А я впевнений, бо саме цим вони відрізняються, якщо брати більш-менш якісні на алі. Але нашо мені шось комусь доводити? Тут і так всі в усьому впевнені.

• Лайк 1
  • Хаха 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

І дійсно навіщо щось доводити, коли можна просто впевнено стверджувати. А всі хто не погоджуються підораси не розуміються на цьому.

• Дізлайк 1
Посилання на коментар

15 годин тому, ЯД сказав:

Зіштовхнувся з тією ж проблемою. По зображенням всі конектори однакові, а розбіг ціни великий. Придбав якісь по середній ціні (насправді не знаю, скільки коштують нормальні)... Так мінусові входили в конектори Longi нормально, а плюсові ні. Довелося використати комплектні конектори з коробки інвертора. А тепер потрібно знайти в кого можна відкупити зайві Дейєвські конектори, щоб воно гарно виглядало при під'єднанні до інвертора. 

Віктор правильно написав - потрібно питати, бо онлайн шопінг тут не підходить.

• Дізлайк 1
Посилання на коментар

36 минут назад, МакДо сказал:

А тепер потрібно знайти в кого можна відкупити зайві Дейєвські конектори, щоб воно гарно виглядало при під'єднанні до інвертора. 

Та вони ззовні однакові. Я би тиждень тому подарував, якби ви спитали про деєвські. Але при переробці підключення через вимоги стосовно приєднання до ЗТ довелось використати комплектні конектори.

• Лайк 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

Я брав на ОЛХ MC4 Staubili. Пишуть шо Швейцарія. Підтвердити не можу , але обжимаются отлічно і конектятся с Лонгі як рідні

• Лайк 2
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

1 годину тому, kortesFx сказав:

Я брав на ОЛХ MC4 Staubili. Пишуть шо Швейцарія. Підтвердити не можу , але обжимаются отлічно і конектятся с Лонгі як рідні

Я також дивлюсь на них, бо дуже схожі на Лонгі.image.png.5c793bddf0f0dec0429203d21abd7433.png

• Лайк 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

21 хвилину тому, МакДо сказав:

дуже схожі на Лонгі

vi.aliexpress.com/item/1005004527200096.html

Достатньо якісні, на мою суб'єктивну думку.

• Лайк 2
  • Дякую 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

13 хвилин тому, beavis сказав:

Думка побудована на картинці, чи тримали в руках?

• Дізлайк 1
Посилання на коментар

1 хвилину тому, МакДо сказав:

Думка побудована на картинці, чи тримали в руках?

Я давно не вірю в картинки)

Замовляв два різних комплекта на 45А (1000 та 1500V), підключав Лонгі.

• Дякую 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

19 годин тому, beavis сказав:

Я також використовую, але ті що 45А. Дуже добре зроблені, але вимагають специфічного інструменту для обжиму.

• Лайк 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...