Vikctor Опубліковано: 14 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 14 грудня 2024 Сьогодні побачив будинок, чий домовласник напевно занадто перелякався через блекаути. На покрівлях я досі нічого подібного не бачив. В нього купольна покрівля і зрозуміло місця на скатах небагато і через трикутну форму це максимально незсприятливо для панелей.. Тому він задіяв всі скати, в тому числі північний. А навіс над входними дверцятами на біду в нього на південному боці і тому там довелося розміщувати панелю дуже оригінальним способом. Я пам'ятаю свого часу запитав на форумі чи можна зробити поле літерою Г, так мене всі затюкали, а в дядька літера зю якась і норм. На передньому плані це його ж навіс - там доволі зручні для панелей скати і південний він використав на повну, але й про західний не забув. 5 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 14 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 14 грудня 2024 4 години тому, Vikctor сказав: Сьогодні побачив будинок, чий домовласник напевно занадто перелякався через блекаути. На покрівлях я досі нічого подібного не бачив. В нього купольна покрівля і зрозуміло місця на скатах небагато і через трикутну форму це максимально незсприятливо для панелей.. Тому він задіяв всі скати, в тому числі північний. А навіс над входними дверцятами на біду в нього на південному боці і тому там довелося розміщувати панелю дуже оригінальним способом. Я пам'ятаю свого часу запитав на форумі чи можна зробити поле літерою Г, так мене всі затюкали, а в дядька літера зю якась і норм. На передньому плані це його ж навіс - там доволі зручні для панелей скати і південний він використав на повну, але й про західний не забув. Щось схоже бачив і в своєму місті. Але покрівля в нього не вальмова, а плоска. Заліплений увесь двір, а на тину банер: встановлення сонячних електростанцій. Можливо то інсталятори цому навісили, бо хз скільки для того всього потрібно мппт трекерів. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 14 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 14 грудня 2024 19 минут назад, МакДо сказал: Щось схоже бачив і в своєму місті. Але покрівля в нього не вальмова, а плоска. Заліплений увесь двір, а на тину банер: встановлення сонячних електростанцій. Можливо то інсталятори цому навісили, бо хз скільки для того всього потрібно мппт трекерів. То купольна. На вальмі є принаймні два скати більш-менш нормальні для панелей. В мене така ж. Я теж доречі подумав про мппт трекери і зручну модульну систему від віктрон))) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 14 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 14 грудня 2024 11 хвилин тому, Vikctor сказав: То купольна. На вальмі є принаймні два скати більш-менш нормальні для панелей. В мене така ж. Я теж доречі подумав про мппт трекери і зручну модульну систему від віктрон))) Купол для мене - то напів сфера) І я іноді думаю про віктрон) Але потім мікроінвертори від дейє паралельно підключені заспокоюють))) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 14 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 14 грудня 2024 1 час назад, МакДо сказал: І я іноді думаю про віктрон) Але потім мікроінвертори від дейє паралельно підключені заспокоюють))) для всего этого виктроновского нужно отдельный дом строить да и для дома для семьи должно хватить того что дея штатно может под ЗТ я сначала загорелся, те что сейчас есть перевести на сдвоенный мппт трекер, там грубо получится 12 квт и на освободившийся повесить на восток еще 4 квт, но когда начал считать экономику как то оно не сильно и интересно получается наращивать, ну окупить оно себя до 30 года окупит, имеется ввиду дополнительные, нынешние не успеют, но вот зачем мне после 30го года 16 квт если продавать будет нельзя 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 14 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 14 грудня 2024 1 година тому, mib сказав: но вот зачем Там вже почнеться а-ля off-grid garage. Бо йдемо у євро союз асоціацію, де ми маємо зрівнятися зі всіма тарифами +-. Про заробіток важко казати, бо спочатку підіймають витрати. В протилежному випадку буде жорстка інфляція. Тому я, на рівні равлика, вбачаю таке: тариф на е/е 8-20грн/кВтг за кілька наступних років і ми, амбасадори))) можемо витрати гроші на побудову великих АКБ для забезпечення легкої пʼенсії) Навіть якщо знімуть нічний тариф, зможемо економити на сонячних місяцях. Бо: тариф на ЗТ розписаний до 2030 року. І навіть по тарифах 2024го у 25 може настати момент, коли ми продаватимемо надлишки за 50% ціни, за яку купуємо. І тут вирішальним настане або нічний тариф, або ж часткова компенсація зими за рахунок сонячних місяців. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 14 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 14 грудня 2024 2 часа назад, МакДо сказал: Там вже почнеться а-ля off-grid garage. Бо йдемо у євро союз асоціацію, де ми маємо зрівнятися зі всіма тарифами +-. Про заробіток важко казати, бо спочатку підіймають витрати. В протилежному випадку буде жорстка інфляція. Тому я, на рівні равлика, вбачаю таке: тариф на е/е 8-20грн/кВтг за кілька наступних років і ми, амбасадори))) можемо витрати гроші на побудову великих АКБ для забезпечення легкої пʼенсії) Навіть якщо знімуть нічний тариф, зможемо економити на сонячних місяцях. Бо: тариф на ЗТ розписаний до 2030 року. І навіть по тарифах 2024го у 25 може настати момент, коли ми продаватимемо надлишки за 50% ціни, за яку купуємо. І тут вирішальним настане або нічний тариф, або ж часткова компенсація зими за рахунок сонячних місяців. я больше о том что я без продажи по ЗТ с марта по октябрь не смогу потребить и то что есть, а зимой разницы от дополнительных 4 кВт практически не будет, а так план именно такой, ну точнее мечта за счет ЗТ получить нулевой счет за год 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: 16 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 16 грудня 2024 зацініть Hi-MO X6 Ultra Black 6 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 20 січня Поділитись Опубліковано: 20 січня Более подходящей темы вроде нема. Какие мс4 можно брать, а то цены от 40 грн до 140.. какие то проверенные названия?) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dalet Опубліковано: 21 січня Поділитись Опубліковано: 21 січня 7 часов назад, ЯД сказал: Более подходящей темы вроде нема. Какие мс4 можно брать, а то цены от 40 грн до 140.. какие то проверенные названия?) Вчора попали на клієнтські, зламнили 3 комплекти, обтискаєш, лопають, не мідні зовсім 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Enot123h Опубліковано: 21 січня Поділитись Опубліковано: 21 січня В мене і без ЗТ за 2-3 роки окупиться, бо 800 кВт*г у місяць витрачаю, дякуючи бойлеру... 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 21 січня Поділитись Опубліковано: 21 січня 11 часов назад, ЯД сказал: Более подходящей темы вроде нема. Какие мс4 можно брать, а то цены от 40 грн до 140.. какие то проверенные названия?) Купуйте в компанії, що продає весь комплекс товарів для СЕС. В такому випадку вони самі при монтажі використовують ті самі конектори, які продадуть вам. З власного невеличкого досвіду. Китайські конектори від одной з таких компаній чудово затискаються, монтуються, з'єднуються і все що там ще повинно відбуватись теж чудово. Комплектні конектори від інвертору деє мають трохи інші контактні групи - їх місце під'єднання дроту має замкнуту циліндричну форму й туді практично неможливо вставити 6мм дріт, щоб декілька жил не стирчали назовні. І для обтиску потрібен нетрадиційний для МС-4 інструмент. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
beavis Опубліковано: 21 січня Поділитись Опубліковано: 21 січня 1 година тому, Vikctor сказав: Комплектні конектори від інвертору деє мають трохи інші контактні групи - їх місце під'єднання дроту має замкнуту циліндричну форму й туді практично неможливо вставити 6мм дріт, щоб декілька жил не стирчали назовні. І для обтиску потрібен нетрадиційний для МС-4 інструмент. "Замкнуті" конектори розраховані на більший струм. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 21 січня Поділитись Опубліковано: 21 січня Только что, beavis сказал: "Замкнуті" конектори розраховані на більший струм. Я не впевнений - це всього лишень форма. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
beavis Опубліковано: 21 січня Поділитись Опубліковано: 21 січня 1 хвилину тому, Vikctor сказав: Я не впевнений - це всього лишень форма. А я впевнений, бо саме цим вони відрізняються, якщо брати більш-менш якісні на алі. Але нашо мені шось комусь доводити? Тут і так всі в усьому впевнені. 1 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 21 січня Поділитись Опубліковано: 21 січня І дійсно навіщо щось доводити, коли можна просто впевнено стверджувати. А всі хто не погоджуються підораси не розуміються на цьому. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 21 січня Поділитись Опубліковано: 21 січня 15 годин тому, ЯД сказав: Более подходящей темы вроде нема. Какие мс4 можно брать, а то цены от 40 грн до 140.. какие то проверенные названия?) Зіштовхнувся з тією ж проблемою. По зображенням всі конектори однакові, а розбіг ціни великий. Придбав якісь по середній ціні (насправді не знаю, скільки коштують нормальні)... Так мінусові входили в конектори Longi нормально, а плюсові ні. Довелося використати комплектні конектори з коробки інвертора. А тепер потрібно знайти в кого можна відкупити зайві Дейєвські конектори, щоб воно гарно виглядало при під'єднанні до інвертора. Віктор правильно написав - потрібно питати, бо онлайн шопінг тут не підходить. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 21 січня Поділитись Опубліковано: 21 січня 36 минут назад, МакДо сказал: А тепер потрібно знайти в кого можна відкупити зайві Дейєвські конектори, щоб воно гарно виглядало при під'єднанні до інвертора. Та вони ззовні однакові. Я би тиждень тому подарував, якби ви спитали про деєвські. Але при переробці підключення через вимоги стосовно приєднання до ЗТ довелось використати комплектні конектори. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 21 січня Поділитись Опубліковано: 21 січня В итоге заказал средние по цене, мейд ин Булгария (так написано было) Посмотрим что будет) 1 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
kortesFx Опубліковано: 22 січня Поділитись Опубліковано: 22 січня Я брав на ОЛХ MC4 Staubili. Пишуть шо Швейцарія. Підтвердити не можу , але обжимаются отлічно і конектятся с Лонгі як рідні 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 22 січня Поділитись Опубліковано: 22 січня 1 годину тому, kortesFx сказав: Я брав на ОЛХ MC4 Staubili. Пишуть шо Швейцарія. Підтвердити не можу , але обжимаются отлічно і конектятся с Лонгі як рідні Я також дивлюсь на них, бо дуже схожі на Лонгі. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
beavis Опубліковано: 22 січня Поділитись Опубліковано: 22 січня 21 хвилину тому, МакДо сказав: дуже схожі на Лонгі vi.aliexpress.com/item/1005004527200096.html Достатньо якісні, на мою суб'єктивну думку. 2 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 22 січня Поділитись Опубліковано: 22 січня 13 хвилин тому, beavis сказав: vi.aliexpress.com/item/1005004527200096.html Достатньо якісні, на мою суб'єктивну думку. Думка побудована на картинці, чи тримали в руках? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
beavis Опубліковано: 22 січня Поділитись Опубліковано: 22 січня 1 хвилину тому, МакДо сказав: Думка побудована на картинці, чи тримали в руках? Я давно не вірю в картинки) Замовляв два різних комплекта на 45А (1000 та 1500V), підключав Лонгі. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 23 січня Поділитись Опубліковано: 23 січня 19 годин тому, beavis сказав: vi.aliexpress.com/item/1005004527200096.html Достатньо якісні, на мою суб'єктивну думку. Я також використовую, але ті що 45А. Дуже добре зроблені, але вимагають специфічного інструменту для обжиму. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз