Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

СЕС

Oksana Boiko

Рекомендовані повідомлення

6 часов назад, МакДо сказал:

Невже доведеться заземляти панелі через спеціальні отвори в рамі за допомогою кабелю? :( 

Цілком рабочій варіант. Тільки гімора забагато. Там отвір  під 3мм чи 4мм, що взагалі ні в які ворота, тому раджу розсвердлити хоча б для 5-6мм болтів і підібрати накінечники з відповідним отвором.. Це до того ж корисно для кращого контакту, бо анадований профіль панелей дійсно працює як ізолятор.

• Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

2 часа назад, newbee2020 сказал:

... а корпус я би не ризикував.

Тобто не заземлений корпус фотоелектричних модулів це безпечно, а заземлений це ризик. Це логіка Трампа.:) Не ображайтесь.

• Дізлайк 1
Посилання на коментар

6 хвилин тому, Vikctor сказав:

Там отвір  під 3мм чи 4мм, що взагалі ні в які ворота

Дякую за пораду. :) Я планував в той отвір саморізом з нержавійки притискати наконечник… Бо виробник якби натякнув мені, що туди саморіз саме по діаметру отвору) не хочеться на даху на гвинт одягати шайбу/гровер і ото його закручувати притримуючи гайку :) 

Змінено користувачем МакДо
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

Только что, МакДо сказал:

Дякую за пораду. :) Я планував в той отвір саморізом з нержавійки притискати наконечник…

Саморізом я не пробував - брехати не буду. А як ви це зробите на зібраной конструкції? У вас же не на землі то все буде а на даху й відповідно вструмити між покрівлею та панелью шуруповерт навряд вистачить місця. З цікавого - Дмитро razzil придбав спеціальні "злі" шайби, яки за задумом повинні були "вгризатися" в профіль панелей в надії пошкодити анодований слой і покращіти контакт. Але виміри показали геть іншу (гіршу) картину ніж з простими гладкими шайбами.

• Лайк 1
Посилання на коментар

1 хвилину тому, Vikctor сказав:

Саморізом я не пробував - брехати не буду. А як ви це зробите на зібраной конструкції?

А воно ще все на землі. Поки зібрав всі комплектуючі… Сьогодні лише перший профіль накинув (але потім й прикрутив)

IMG_3743.thumb.jpeg.6856e9accf813207763da8a40aeda90c.jpeg
IMG_3742.thumb.jpeg.57fcdd01a1274bae158b5128616fb999.jpeg

Планую на землі до кожної панелі прикрутити по хвостику і при встановленні на дах, коли помічник триматиме панель на ребрі для послідовного підключення відразу й прикрутити того хвостика до наступної панелі, що вже теж з хвостиком. От тільки думаю чи 150мм кабелю буде норм, чи робити 200мм…

До мене також їдуть злі шайби з Алі, але відчуваю, що вони теж не попадуть шипом в 2мм виступ полички профілю. Тому то остання надія. Але готуюсь морально до хвостиків та саморізів з головкою під ключ. :) 

IMG_3744.thumb.jpeg.49ec0c8632fbaf34f1384bf171af4f1f.jpeg

• Лайк 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

В 07.04.2025 в 19:12, МакДо сказал:

Схід 7кВт, південь 6кВт, захід 7кВт.

Південь виходить в пік близько 13:00. В цей час світило буде потрапляти на східне поле далеко не перпендикулярно, не кажучи вже про захід. Тому на всю потужність комбінацій схід-південь або південь-захід навряд чи довго працюватимуть. Тобто 13кВт генерації не очікую довго отримувати. Інвертор дозволяє гарантовано генерувати 15кВт, можливо може й більше. Сертифікований інженер прорахував геть все, навіть тінь від димаря, що в обід починає затіняти східне поле.

Можливо я не правий. 

У мене схожа конфігурація, і максимум тримається буквально 1–1,5 години — інвертор живий і здоровий вже 3-й рік.

• Лайк 1
Посилання на коментар

оффтоп

Прихований текст

електроенергія то не єдине, шо може виробляти сонячна станція))

панелі трохи загадили, виведуть пташенят і буду перевішувати.

DSC00153.thumb.jpg.a76b18872f60d9c208506d2bf729e923.jpg

DSC00167.thumb.jpg.fd69179e35a7e79a083117767e9d851a.jpg

DSC00191.thumb.jpg.5140142f994849d94d88f91b077ddf08.jpg

• Лайк 4
Посилання на коментар

21 час назад, МакДо сказал:

А воно ще все на землі. Поки зібрав всі комплектуючі… Сьогодні лише перший профіль накинув (але потім й прикрутив)

IMG_3743.thumb.jpeg.6856e9accf813207763da8a40aeda90c.jpeg
IMG_3742.thumb.jpeg.57fcdd01a1274bae158b5128616fb999.jpeg

Планую на землі до кожної панелі прикрутити по хвостику і при встановленні на дах, коли помічник триматиме панель на ребрі для послідовного підключення відразу й прикрутити того хвостика до наступної панелі, що вже теж з хвостиком. От тільки думаю чи 150мм кабелю буде норм, чи робити 200мм…

До мене також їдуть злі шайби з Алі, але відчуваю, що вони теж не попадуть шипом в 2мм виступ полички профілю. Тому то остання надія. Але готуюсь морально до хвостиків та саморізів з головкою під ключ. :) 

IMG_3744.thumb.jpeg.49ec0c8632fbaf34f1384bf171af4f1f.jpeg

Я думав в мене було гіморно з кріпленням профілів, але в вас теж цікавий варіант.

• Хаха 1
Посилання на коментар

2 хвилини тому, Vikctor сказав:

Я думав в мене було гіморно з кріпленням профілів, але в вас теж цікавий варіант.

100%. Вдень немає часу, після роботи лізу на дах. Встановив аж три профіля за 2 не повних вечора. Встановлювати їх дуже легко - все на гвинтах. А от виставити їх рівно ще та задача. То найбільша траханина. Найбільше часу витрачаю на «вверх - вниз». Дуже хочеться, щоб хтось стояв знизу і казав: тут нижче, там вище. 

Кріпити кабель заземлення до рами панелі на ось такі шурупи:

IMG_3748.jpeg

• Лайк 3
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

25 хвилин тому, yur43 сказав:

гарна тьотя

Цікаво навіщо в рекламі юзати "робочий" псевдонім) Типу одне і те саме?

• Дізлайк 1
Посилання на коментар

2 години тому, beavis сказав:

Цікаво навіщо в рекламі юзати "робочий" псевдонім) Типу одне і те саме?

ну це її особистий бренд, який вона монетизує рекламою
скоріше питання до рекламодавця (і ціни на його девайси), але я не засуджую

вона ЗСУ допомагає, тому чому б і ні

• Лайк 2
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

1 годину тому, newbee2020 сказав:

вона ЗСУ допомагає, тому чому б і ні

це головне!

Вона цих інверторів перебачила, так шо понімає в них.

• Дізлайк 1
Посилання на коментар

5 годин тому, yur43 сказав:

тьотя

Цікаво, ви шукали відео про інвертори і потрапли на тьотю, чи наоборот? 🤣

• Хаха 3
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

17 хвилин тому, TaurosRMK сказав:

Цікаво, ви шукали відео про інвертори і потрапли на тьотю, чи наоборот? 🤣

не повірите, нічого не шукав, воно само

• Хаха 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

8 часов назад, yur43 сказал:

гарна тьотя

Але тупенька й навіщось лізе коментувати теми, від яких взагалі далека. Підтримка захисників з ампутаціями навпаки дуже позитивна.

• Дізлайк 1
Посилання на коментар

1 хвилину тому, sanyas15 сказав:

А в чому саме "гарність тьоті" проявляється?

гарно читає текст

• Хаха 3
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

Добрий вечір, мене мучить одне питання по кріпленню СП, чи нада залишати зазор між сонячною панеллю і алюмінієвим  прижимом міжпанельним, і так само боковим прижимом? чи все плотно ставить? Бо виробник начебто каже що між панелями повинен бути тепловий зазор , а в яких випадках і яка відстань незрозуміло.

Змінено користувачем Mykola2024
Посилання на коментар

29 минут назад, Mykola2024 сказал:

Добрий вечір, мене мучить одне питання по кріпленню СП, чи нада залишати зазор між сонячною панеллю і алюмінієвим  прижимом міжпанельним, і так само боковим прижимом? чи все плотно ставить? Бо виробник начебто каже що між панелями повинен бути тепловий зазор , а в яких випадках і яка відстань незрозуміло.

Між панелями зазор, а до чого тут панель-прижим? Прижими щільно до панелей.

• Лайк 2
Посилання на коментар

24 хвилини тому, S_Vladimir_79 сказав:

Між панелями зазор, а до чого тут панель-прижим? Прижими щільно до панелей.

Це з власного досвіду? що прижим до панелі щільно і все ок буде?

Посилання на коментар

2 хвилини тому, Mykola2024 сказав:

Можете просто покласти прижим без гвинта між панелями. Забезпечите місце для теплових розширень. Буде власний досвід. :) 

• Хаха 2
Посилання на коментар

1 година тому, Mykola2024 сказав:

Какими прижимами и как вы планируете их крепить?

В стандартном подходе там пара см между панелями получается 

Посилання на коментар

1 час назад, Mykola2024 сказал:

Так з власного.

Посилання на коментар

23 години тому, ЯД сказав:

Какими прижимами и как вы планируете их крепить?

В стандартном подходе там пара см между панелями получается 

П-подібний алюмінієвий між панелями і зетка боковий. В оману вводять слова виробника що рамка панелей розширюється при нагріві і між панелями повинен бути зазор, алеж між панелями прижим , і якщо його поставить в плотну з обох боків без відступу по 1мм то панелі будуть здавлювати його і деформуватиметься рамка, так виходить? Чи мається на увазі варіант коли панелі прикріплені болтами з тильної сторони і між панелями повинен бути зазор. Але ж і металоконструкція на якій панелі теж розширюється , то в теорії вся ця гармошка приблизно однаково розтягується і зжимається, хоча разні метали розширяються по різному.

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...