Vikctor Опубліковано: 14 квітня Поділитись Опубліковано: 14 квітня 6 часов назад, МакДо сказал: Невже доведеться заземляти панелі через спеціальні отвори в рамі за допомогою кабелю? Цілком рабочій варіант. Тільки гімора забагато. Там отвір під 3мм чи 4мм, що взагалі ні в які ворота, тому раджу розсвердлити хоча б для 5-6мм болтів і підібрати накінечники з відповідним отвором.. Це до того ж корисно для кращого контакту, бо анадований профіль панелей дійсно працює як ізолятор. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 14 квітня Поділитись Опубліковано: 14 квітня 2 часа назад, newbee2020 сказал: ... а корпус я би не ризикував. Тобто не заземлений корпус фотоелектричних модулів це безпечно, а заземлений це ризик. Це логіка Трампа. Не ображайтесь. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 14 квітня Поділитись Опубліковано: 14 квітня (змінено) 6 хвилин тому, Vikctor сказав: Там отвір під 3мм чи 4мм, що взагалі ні в які ворота Дякую за пораду. Я планував в той отвір саморізом з нержавійки притискати наконечник… Бо виробник якби натякнув мені, що туди саморіз саме по діаметру отвору) не хочеться на даху на гвинт одягати шайбу/гровер і ото його закручувати притримуючи гайку Змінено 14 квітня користувачем МакДо 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 14 квітня Поділитись Опубліковано: 14 квітня Только что, МакДо сказал: Дякую за пораду. Я планував в той отвір саморізом з нержавійки притискати наконечник… Саморізом я не пробував - брехати не буду. А як ви це зробите на зібраной конструкції? У вас же не на землі то все буде а на даху й відповідно вструмити між покрівлею та панелью шуруповерт навряд вистачить місця. З цікавого - Дмитро razzil придбав спеціальні "злі" шайби, яки за задумом повинні були "вгризатися" в профіль панелей в надії пошкодити анодований слой і покращіти контакт. Але виміри показали геть іншу (гіршу) картину ніж з простими гладкими шайбами. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 14 квітня Поділитись Опубліковано: 14 квітня 1 хвилину тому, Vikctor сказав: Саморізом я не пробував - брехати не буду. А як ви це зробите на зібраной конструкції? А воно ще все на землі. Поки зібрав всі комплектуючі… Сьогодні лише перший профіль накинув (але потім й прикрутив) Планую на землі до кожної панелі прикрутити по хвостику і при встановленні на дах, коли помічник триматиме панель на ребрі для послідовного підключення відразу й прикрутити того хвостика до наступної панелі, що вже теж з хвостиком. От тільки думаю чи 150мм кабелю буде норм, чи робити 200мм… До мене також їдуть злі шайби з Алі, але відчуваю, що вони теж не попадуть шипом в 2мм виступ полички профілю. Тому то остання надія. Але готуюсь морально до хвостиків та саморізів з головкою під ключ. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
gera87 Опубліковано: 15 квітня Поділитись Опубліковано: 15 квітня В 07.04.2025 в 19:12, МакДо сказал: Схід 7кВт, південь 6кВт, захід 7кВт. Південь виходить в пік близько 13:00. В цей час світило буде потрапляти на східне поле далеко не перпендикулярно, не кажучи вже про захід. Тому на всю потужність комбінацій схід-південь або південь-захід навряд чи довго працюватимуть. Тобто 13кВт генерації не очікую довго отримувати. Інвертор дозволяє гарантовано генерувати 15кВт, можливо може й більше. Сертифікований інженер прорахував геть все, навіть тінь від димаря, що в обід починає затіняти східне поле. Можливо я не правий. У мене схожа конфігурація, і максимум тримається буквально 1–1,5 години — інвертор живий і здоровий вже 3-й рік. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
razzil Опубліковано: 15 квітня Поділитись Опубліковано: 15 квітня оффтоп Прихований текст електроенергія то не єдине, шо може виробляти сонячна станція)) панелі трохи загадили, виведуть пташенят і буду перевішувати. 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 15 квітня Поділитись Опубліковано: 15 квітня 21 час назад, МакДо сказал: А воно ще все на землі. Поки зібрав всі комплектуючі… Сьогодні лише перший профіль накинув (але потім й прикрутив) Планую на землі до кожної панелі прикрутити по хвостику і при встановленні на дах, коли помічник триматиме панель на ребрі для послідовного підключення відразу й прикрутити того хвостика до наступної панелі, що вже теж з хвостиком. От тільки думаю чи 150мм кабелю буде норм, чи робити 200мм… До мене також їдуть злі шайби з Алі, але відчуваю, що вони теж не попадуть шипом в 2мм виступ полички профілю. Тому то остання надія. Але готуюсь морально до хвостиків та саморізів з головкою під ключ. Я думав в мене було гіморно з кріпленням профілів, але в вас теж цікавий варіант. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 15 квітня Поділитись Опубліковано: 15 квітня 2 хвилини тому, Vikctor сказав: Я думав в мене було гіморно з кріпленням профілів, але в вас теж цікавий варіант. 100%. Вдень немає часу, після роботи лізу на дах. Встановив аж три профіля за 2 не повних вечора. Встановлювати їх дуже легко - все на гвинтах. А от виставити їх рівно ще та задача. То найбільша траханина. Найбільше часу витрачаю на «вверх - вниз». Дуже хочеться, щоб хтось стояв знизу і казав: тут нижче, там вище. Кріпити кабель заземлення до рами панелі на ось такі шурупи: 3 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 21 квітня Поділитись Опубліковано: 21 квітня гарна тьотя 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
beavis Опубліковано: 21 квітня Поділитись Опубліковано: 21 квітня 25 хвилин тому, yur43 сказав: гарна тьотя Цікаво навіщо в рекламі юзати "робочий" псевдонім) Типу одне і те саме? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: 21 квітня Поділитись Опубліковано: 21 квітня 2 години тому, beavis сказав: Цікаво навіщо в рекламі юзати "робочий" псевдонім) Типу одне і те саме? ну це її особистий бренд, який вона монетизує рекламою скоріше питання до рекламодавця (і ціни на його девайси), але я не засуджую вона ЗСУ допомагає, тому чому б і ні 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 21 квітня Поділитись Опубліковано: 21 квітня 1 годину тому, newbee2020 сказав: вона ЗСУ допомагає, тому чому б і ні це головне! Вона цих інверторів перебачила, так шо понімає в них. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: 21 квітня Поділитись Опубліковано: 21 квітня 5 годин тому, yur43 сказав: тьотя Цікаво, ви шукали відео про інвертори і потрапли на тьотю, чи наоборот? 🤣 3 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 21 квітня Поділитись Опубліковано: 21 квітня 17 хвилин тому, TaurosRMK сказав: Цікаво, ви шукали відео про інвертори і потрапли на тьотю, чи наоборот? 🤣 не повірите, нічого не шукав, воно само 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 21 квітня Поділитись Опубліковано: 21 квітня 8 часов назад, yur43 сказал: гарна тьотя Але тупенька й навіщось лізе коментувати теми, від яких взагалі далека. Підтримка захисників з ампутаціями навпаки дуже позитивна. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sanyas15 Опубліковано: 22 квітня Поділитись Опубліковано: 22 квітня 21.04.2025 в 14:29, yur43 сказав: гарна тьотя А в чому саме "гарність тьоті" проявляється? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 22 квітня Поділитись Опубліковано: 22 квітня 1 хвилину тому, sanyas15 сказав: А в чому саме "гарність тьоті" проявляється? гарно читає текст 3 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Mykola2024 Опубліковано: 23 квітня Поділитись Опубліковано: 23 квітня (змінено) Добрий вечір, мене мучить одне питання по кріпленню СП, чи нада залишати зазор між сонячною панеллю і алюмінієвим прижимом міжпанельним, і так само боковим прижимом? чи все плотно ставить? Бо виробник начебто каже що між панелями повинен бути тепловий зазор , а в яких випадках і яка відстань незрозуміло. Змінено 23 квітня користувачем Mykola2024 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
S_Vladimir_79 Опубліковано: 23 квітня Поділитись Опубліковано: 23 квітня 29 минут назад, Mykola2024 сказал: Добрий вечір, мене мучить одне питання по кріпленню СП, чи нада залишати зазор між сонячною панеллю і алюмінієвим прижимом міжпанельним, і так само боковим прижимом? чи все плотно ставить? Бо виробник начебто каже що між панелями повинен бути тепловий зазор , а в яких випадках і яка відстань незрозуміло. Між панелями зазор, а до чого тут панель-прижим? Прижими щільно до панелей. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Mykola2024 Опубліковано: 23 квітня Поділитись Опубліковано: 23 квітня (змінено) 24 хвилини тому, S_Vladimir_79 сказав: Між панелями зазор, а до чого тут панель-прижим? Прижими щільно до панелей. Це з власного досвіду? що прижим до панелі щільно і все ок буде? Змінено 23 квітня користувачем Mykola2024 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 23 квітня Поділитись Опубліковано: 23 квітня 2 хвилини тому, Mykola2024 сказав: Це з власного досвіду? що прижим до панелі щільно і все ок буде? Можете просто покласти прижим без гвинта між панелями. Забезпечите місце для теплових розширень. Буде власний досвід. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 23 квітня Поділитись Опубліковано: 23 квітня 1 година тому, Mykola2024 сказав: Добрий вечір, мене мучить одне питання по кріпленню СП, чи нада залишати зазор між сонячною панеллю і алюмінієвим прижимом міжпанельним, і так само боковим прижимом? чи все плотно ставить? Бо виробник начебто каже що між панелями повинен бути тепловий зазор , а в яких випадках і яка відстань незрозуміло. Какими прижимами и как вы планируете их крепить? В стандартном подходе там пара см между панелями получается Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 23 квітня Поділитись Опубліковано: 23 квітня 1 час назад, Mykola2024 сказал: Це з власного досвіду? що прижим до панелі щільно і все ок буде? Так з власного. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Mykola2024 Опубліковано: В четвер в 18:40 Поділитись Опубліковано: В четвер в 18:40 (змінено) 23 години тому, ЯД сказав: Какими прижимами и как вы планируете их крепить? В стандартном подходе там пара см между панелями получается П-подібний алюмінієвий між панелями і зетка боковий. В оману вводять слова виробника що рамка панелей розширюється при нагріві і між панелями повинен бути зазор, алеж між панелями прижим , і якщо його поставить в плотну з обох боків без відступу по 1мм то панелі будуть здавлювати його і деформуватиметься рамка, так виходить? Чи мається на увазі варіант коли панелі прикріплені болтами з тильної сторони і між панелями повинен бути зазор. Але ж і металоконструкція на якій панелі теж розширюється , то в теорії вся ця гармошка приблизно однаково розтягується і зжимається, хоча разні метали розширяються по різному. Змінено В четвер в 18:50 користувачем Mykola2024 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз