Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Поміряємося продуктивністю фотоелектричних модулів ?

yur43

Рекомендовані повідомлення

Всех с Новым Годом!

За декабрь 10,33 всего 119,9

Окупаемость 17,37% (если считать окупаемость, то по этому году получается 5,5 - 6 лет)

За 2025 год 1137,07 всего 13190,1

• Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Только что, Vikctor сказал:

А що це за ціфри?

выработка за весь год и сколько получилось с 1 квт панелей, тоже самое что за месяц все пишут только тут за год

обычно когда инсталяторы обещают выработку они ее называют от 1000 квт до 1500 квт в год с одного квт панелей, у меня вышло 1137 больше минимума но меньше фантастики :-) хотя в Днепре может и возможно 1500

• Лайк 2
Посилання на коментар

2 часа назад, mib сказал:

хотя в Днепре может и возможно 1500

Це треба у Дмитра razzil запитати, бо в мене напрям панелей не оптимальний.

В мене тут на сусідній вулиці є хлоп, який скоріш за все має бізнес з продажу комплектуючих для СЕС. Ну або якийсь нереальний фанат цього діла. Принаймні я більше в жодній частині міста чи передмісття не бачив на приватному підвір'й стрінг на високій опорі з двигунами для позиціювання по сонцю зі зміною кута нахилу. В нього таких три. Це окрім окремого великого нерухомого поля на південь й такого само на південному скаті. Всього думаю 35-45кВт. Природньо що нещодавно купив електричку BYD, але це тут вже не дивує - за останні пару років у багатьох сусідів електрички з'явилися. Нещодавно хлоп встановив комерційну зарядну станцію прямо перед своїм парканом. Від траси Дніпро-Полтава 150м по гарній дорозі з твердим покриттям. Людина напевно завчасно думає куди зливати зайву генерацію під час блекаутів. В сонячний день під час відключення мережі це буде одна з небагатьох локацій де можна зарядитись.

Спойлер

1615435935_.thumb.png.4374fb17e6f710e180906a22c5ce5679.png

• Лайк 2
Посилання на коментар

14 минут назад, Vikctor сказал:

Це треба у Дмитра razzil запитати, бо в мене напрям панелей не оптимальний.

Кстати да, он всегда в топе чартов :-)

15 минут назад, Vikctor сказал:

Принаймні я більше в жодній частині міста чи передмісття не бачив на приватному підвір'й стрінг на високій опорі з двигунами для позиціювання по сонцю зі зміною кута нахилу. В нього таких три.

Имхо лет 5-10 назад это было актуально, когда панели были дорогие, ну или нет места где разместить, сейчас трекер стоит дороже панелей, но может действительно просто фанат

• Лайк 1
Посилання на коментар

31 минуту назад, mib сказал:

Имхо лет 5-10 назад это было актуально, когда панели были дорогие, ну или нет места где разместить, сейчас трекер стоит дороже панелей, но может действительно просто фанат

Так він і встановив їх років 5-8 тому. Я таке ще бачу регулярно лишень в одному місці - там їх штук п'ять в ряд встановлено. Але це скріш за все рекламний варіант, хоч і працюючий - він на майданчику для паркування в одному з магазинів металвіс. Там на ціх конструкціях купа всілякого кріплення, що вони виробляють/продають.

• Лайк 1
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...