razzil Опубліковано: 1 січня Поділитись Опубліковано: 1 січня 15.3 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 1 січня Поділитись Опубліковано: 1 січня 7,2 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 1 січня Поділитись Опубліковано: 1 січня 145квтч за декабрь, это 11.7квтч с 1 кВт панелей. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 1 січня Поділитись Опубліковано: 1 січня Всех с Новым Годом! За декабрь 10,33 всего 119,9 Окупаемость 17,37% (если считать окупаемость, то по этому году получается 5,5 - 6 лет) За 2025 год 1137,07 всего 13190,1 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 1 січня Поділитись Опубліковано: 1 січня 3 минуты назад, mib сказал: За 2025 год 1137,07 всего 13190,1 А що це за ціфри? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 1 січня Поділитись Опубліковано: 1 січня Только что, Vikctor сказал: А що це за ціфри? выработка за весь год и сколько получилось с 1 квт панелей, тоже самое что за месяц все пишут только тут за год обычно когда инсталяторы обещают выработку они ее называют от 1000 квт до 1500 квт в год с одного квт панелей, у меня вышло 1137 больше минимума но меньше фантастики хотя в Днепре может и возможно 1500 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 1 січня Поділитись Опубліковано: 1 січня 2 часа назад, mib сказал: хотя в Днепре может и возможно 1500 Це треба у Дмитра razzil запитати, бо в мене напрям панелей не оптимальний. В мене тут на сусідній вулиці є хлоп, який скоріш за все має бізнес з продажу комплектуючих для СЕС. Ну або якийсь нереальний фанат цього діла. Принаймні я більше в жодній частині міста чи передмісття не бачив на приватному підвір'й стрінг на високій опорі з двигунами для позиціювання по сонцю зі зміною кута нахилу. В нього таких три. Це окрім окремого великого нерухомого поля на південь й такого само на південному скаті. Всього думаю 35-45кВт. Природньо що нещодавно купив електричку BYD, але це тут вже не дивує - за останні пару років у багатьох сусідів електрички з'явилися. Нещодавно хлоп встановив комерційну зарядну станцію прямо перед своїм парканом. Від траси Дніпро-Полтава 150м по гарній дорозі з твердим покриттям. Людина напевно завчасно думає куди зливати зайву генерацію під час блекаутів. В сонячний день під час відключення мережі це буде одна з небагатьох локацій де можна зарядитись. Спойлер 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 1 січня Поділитись Опубліковано: 1 січня 14 минут назад, Vikctor сказал: Це треба у Дмитра razzil запитати, бо в мене напрям панелей не оптимальний. Кстати да, он всегда в топе чартов 15 минут назад, Vikctor сказал: Принаймні я більше в жодній частині міста чи передмісття не бачив на приватному підвір'й стрінг на високій опорі з двигунами для позиціювання по сонцю зі зміною кута нахилу. В нього таких три. Имхо лет 5-10 назад это было актуально, когда панели были дорогие, ну или нет места где разместить, сейчас трекер стоит дороже панелей, но может действительно просто фанат 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 1 січня Поділитись Опубліковано: 1 січня 31 минуту назад, mib сказал: Имхо лет 5-10 назад это было актуально, когда панели были дорогие, ну или нет места где разместить, сейчас трекер стоит дороже панелей, но может действительно просто фанат Так він і встановив їх років 5-8 тому. Я таке ще бачу регулярно лишень в одному місці - там їх штук п'ять в ряд встановлено. Але це скріш за все рекламний варіант, хоч і працюючий - він на майданчику для паркування в одному з магазинів металвіс. Там на ціх конструкціях купа всілякого кріплення, що вони виробляють/продають. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
razzil Опубліковано: 1 січня Поділитись Опубліковано: 1 січня 2 години тому, Vikctor сказав: Це треба у Дмитра razzil запитати 1324 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 2 січня Автор Поділитись Опубліковано: 2 січня Мій 2025р завершився річним коефіцієнтом 1274. Далі таблицю вже не буду вести. Залишу для аналізу. docs.google.com/spreadsheets/d/1qhCUjh3gpFsaOaW8RwTY12FwOJRBTGTFuv2qr4kfdgQ/edit?usp=sharing 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: 2 січня Поділитись Опубліковано: 2 січня 87 квтгод із 8 кВт панелей грудень 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 2 січня Поділитись Опубліковано: 2 січня 70 квт, с 6.9 поля, декабрь. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Александр Аврамчук Опубліковано: 5 січня Поділитись Опубліковано: 5 січня 67 квт з 4,8квт поля за грудень 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sanyas15 Опубліковано: 5 січня Поділитись Опубліковано: 5 січня 118 кВт/год з двох полів по 5 кВт схід/захід за грудень. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 5 січня Поділитись Опубліковано: 5 січня В мене вийшло 300 кВт*год за грудень з 24 кВт панелей. 15.5 з яких схід-захід підключений до інвертора, а 8.5 – південь, підключений через мікроінвертори і генерація рахується вже по АС. Можливо колись зроблю окрему рахувалку для кожного стрінга та мікроінверторів, але покищо лінь 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 5 січня Автор Поділитись Опубліковано: 5 січня (змінено) 21 хвилину тому, volomoto сказав: Можливо колись зроблю https://www.stroimdom.com.ua/topic/239349-pomiryayemosya-produktivnistyu-fotoelektrichnih-moduliv/?do=findComment&comment=5567473 якщо хто бажає вести далі статистику, спробую експортувати існуючі дані Змінено 5 січня користувачем yur43 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 22 години тому Поділитись Опубліковано: 22 години тому В нас останні дні якась велика щедрість зі сторони погоди: мороз компенсовується безхмарним небом, тому генерація дуже тішить Це при тому, що на поля на даху добре вкриті снігом і найбільше працюють південні інсталяції. А прогноз від Solcast поламався повністю. 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 21 година тому Поділитись Опубліковано: 21 година тому 29 хвилин тому, volomoto сказав: В нас останні дні якась велика щедрість зі сторони погоди: мороз компенсовується безхмарним небом, тому генерація дуже тішить Це при тому, що на поля на даху добре вкриті снігом і найбільше працюють південні інсталяції. А прогноз від Solcast поламався повністю. У меня под прямым солнцем под снегом от силы 5 квтч насобирывает, и снег сам и не собирается сползать)) 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
beavis Опубліковано: 20 годин тому Поділитись Опубліковано: 20 годин тому Просто для інформації. Як падає генерація, коли на одній панелі з 6 ледь починає затінятись один кут. Десь -30% з усього поля. 3 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 13 годин тому Поділитись Опубліковано: 13 годин тому 6 годин тому, beavis сказав: Як падає генерація, коли на одній панелі з 6 ледь починає затінятись один кут. Так не мало б бути. Включіть MPPT scan в Advanced settings 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
beavis Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому (змінено) 10 годин тому, volomoto сказав: Так не мало б бути. Включіть MPPT scan в Advanced settings Якщо спиратись на відео, де дядько розповідав про затінення і роботу діодів - то все відбувається як і має бути. Ця панель затіняється тіки при низькому сонці взимку, тож не сильно заважає, бо це і так не сезон для потужної генерації з поля на 3.5 квт) Змінено 3 години тому користувачем beavis Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому 10 часов назад, volomoto сказал: Так не мало б бути. Включіть MPPT scan в Advanced settings Це в однофазних таке є? Бо в мене наче немає і генерація так само різко знижується як тільки тінь від димоходу насувається на одне поле (проблема весь рік, хоча не дуже значуща, бо тоді вже сонце світить під сильним кутом) чи від моїй власній електроопорі на інше поле (актуально лишень взимку наприкінці світлового дня при низькому сонці). Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому 15 хвилин тому, beavis сказав: Якщо спиратись на відео, де дядько розповідав про затінення і роботу діодів - то все відбувається як і має бути. Діод має виключити тільки третину панелі, тому не має бути зниження на 30% всього стрінга. Хоча я не знаю як саме та тінь виглядає і той "кутик" може бути куди більшим, ніж я собі уявляю. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому 11 хвилин тому, Vikctor сказав: Це в однофазних таке є? Бо в мене наче немає і генерація так само різко знижується як тільки тінь від димоходу насувається на одне поле Є і там, і там, правда не у всіх, тобто не в старих, прошивках. В 3ф воно називається MPPT scan, в 1ф – MPPT Multi-point Scanning. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз