Лехуй Опубліковано: 17 квітня Поділитись Опубліковано: 17 квітня 9 минут назад, Crs сказал: Підсумки опалювального сезону з ТК в порівнянні з електрокотлом. Будинок 120 кв, тепловтрати при -22 близько 5 кВт (без інсоляції). Температура в будинку 24+. Все на електриці. Встановлені ЕК 9 кВт та ТН 1,8 кВт, який дає 7,5 кВт при +7 та 5,5 кВт при 0. Нижче порівняння загольного енегроспоживання будинка в кВт сезону 2023-2024 з ЕК і сезону 2024-2025 з ТН. 2023-2024 2024-2025 жовтень 1192 731 листопад 1683 1032 грудень 2190 1262 січень 2387 1212 лютий 1909 1437 (8 ночей працював ЕК) березень 1832 1044 т.е. срок окупаемости - примерно никогда 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: 17 квітня Поділитись Опубліковано: 17 квітня 2 часа назад, Ле*** сказал: т.е. срок окупаемости - примерно никогда я все чекаю, коли абрикоси окупляться. 4 роки тому посадив 5 річні дерева, шость там обрізав обробляв. вихлопу нуль. людина економить по 5 тис гривень в місяць, це не "нікогда" 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 17 квітня Поділитись Опубліковано: 17 квітня 13 минут назад, newbee2020 сказал: людина економить по 5 тис гривень в місяць, це не "нікогда" Как то мы по разному считаем, у вас вышло 5000 в месяц у меня вышло 5000 кВт*ч за сезон и на 1,32 получается ну пусть 7000 грн за сезон, итого это рядом с никогда, но тарифы это исправят, когда то Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
LAT Опубліковано: 17 квітня Поділитись Опубліковано: 17 квітня (змінено) 34 хвилини тому, mib сказав: Как то мы по разному считаем, у вас вышло 5000 в месяц у меня вышло 5000 кВт*ч за сезон и на 1,32 получается ну пусть 7000 грн за сезон, итого это рядом с никогда, но тарифы это исправят, когда то 5907 грн за сезон. Якщо по 1.32 рахувати. І це ще була тепла зима. Ну тобто воно років 15 попрацює (т.т.т) і вийде в 0, а тут вже і міняти треба. Змінено 17 квітня користувачем LAT 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: 17 квітня Поділитись Опубліковано: 17 квітня 6 часов назад, LAT сказал: 5907 грн за сезон. Якщо по 1.32 рахувати. І це ще була тепла зима. Ну тобто воно років 15 попрацює (т.т.т) і вийде в 0, а тут вже і міняти треба. сонце генерує вдень тому треба 5 грн чи скільки там зараз тариф рахувати. імхо. по грвні тридцять можуть купляти не только лишь все Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 17 квітня Поділитись Опубліковано: 17 квітня 1 час назад, newbee2020 сказал: сонце генерує вдень тому треба 5 грн чи скільки там зараз тариф рахувати. імхо. по грвні тридцять можуть купляти не только лишь все Когда нужно отопление солнца мало и оно засчитывается в квт*ч точнее просто вычитается из того же ночного тарифа Но если нужно оправдать и натянуть сову на глобус я это могу ТН крут как технология, но я пока наигрался До 12 грн за квт, думаю желания не появится Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Богдан Грищенко Опубліковано: 17 квітня Поділитись Опубліковано: 17 квітня (змінено) 11 годин тому, mib сказав: Как то мы по разному считаем, у вас вышло 5000 в месяц у меня вышло 5000 кВт*ч за сезон и на 1,32 получается ну пусть 7000 грн за сезон, итого это рядом с никогда, но тарифы это исправят, когда то Так. Треба думати на майбутнє. В наступному сезоні 1,32 скоріш за все не буде. А буде 2,30. А якщо тариф піднімуть (бо у сусідній Польщі 8 гривень) то все взагалі зміниться. А ще можуть нічний тариф підрізати до 0.7. Все може бути. Варіантів у влади купа. Може статися, що "рядом с никогда" перетвориться на 3 роки🤷 Змінено 17 квітня користувачем Богдан Грищенко Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Богдан Грищенко Опубліковано: 17 квітня Поділитись Опубліковано: 17 квітня 14 годин тому, Crs сказав: Підсумки опалювального сезону з ТК в порівнянні з електрокотлом. Будинок 120 кв, тепловтрати при -22 близько 5 кВт (без інсоляції). Температура в будинку 24+. Все на електриці. Встановлені ЕК 9 кВт та ТН 1,8 кВт, який дає 7,5 кВт при +7 та 5,5 кВт при 0. Нижче порівняння загольного енегроспоживання будинка в кВт сезону 2023-2024 з ЕК і сезону 2024-2025 з ТН. 2023-2024 2024-2025 жовтень 1192 731 листопад 1683 1032 грудень 2190 1262 січень 2387 1212 лютий 1909 1437 (8 ночей працював ЕК) березень 1832 1044 Дякую за цифри. Я думаю, ваш будинок на електриці споживає приблизно як наш - 400 квт*годин на місяць. Відняв від ваших цифр 400 - і СОР вашого теплового насосу вийшов близько 2,2 - 2,5. Щось якось не дуже, зима була тепла, тільки лютий холодний по ночам. Я чогось думав, що в такі зими СОР має бути не менше 3,5. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
beavis Опубліковано: 17 квітня Поділитись Опубліковано: 17 квітня 20 хвилин тому, Богдан Грищенко сказав: В наступному сезоні 1,32 скоріш за все не буде де це такі ціни? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 17 квітня Поділитись Опубліковано: 17 квітня (змінено) 23 хвилини тому, Богдан Грищенко сказав: Так. Треба думати на майбутнє. В наступному сезоні 1,32 скоріш за все не буде. А буде 2,30. А якщо тариф піднімуть (бо у сусідній Польщі 8 гривень) то все взагалі зміниться. А ще можуть нічний тариф підрізати до 0.7. Все може бути. Варіантів у влади купа. Може статися, що "рядом с никогда" перетвориться на 3 роки🤷 Вы похоже забыли оплатить счета за ээ за прошлый год) 1.32, это когда было? Змінено 17 квітня користувачем ЯД Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Богдан Грищенко Опубліковано: 17 квітня Поділитись Опубліковано: 17 квітня (змінено) 4 хвилини тому, beavis сказав: де це такі ціни? У мене, наприклад, така ціна цієї зими була. Офіційно зареєстроване електроопалення, трошки документів, трошки почекати - і вуаля (я зараз пишу про ціну на нічний тариф, звичайно) Змінено 17 квітня користувачем Богдан Грищенко 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Богдан Грищенко Опубліковано: 17 квітня Поділитись Опубліковано: 17 квітня 2 хвилини тому, ЯД сказав: Вы похоже забыли оплатить счета за ээ за прошлый год) Та ні, плачу вчасно) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 17 квітня Поділитись Опубліковано: 17 квітня 1 хвилину тому, Богдан Грищенко сказав: Та ні, плачу вчасно) Да, увидел про тариф. Это как то вводит в заблуждение) Но даже если он останется базовая цена будет расти Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 17 квітня Поділитись Опубліковано: 17 квітня 54 минуты назад, Богдан Грищенко сказал: Так. Треба думати на майбутнє. В наступному сезоні 1,32 скоріш за все не буде. А буде 2,30. А якщо тариф піднімуть (бо у сусідній Польщі 8 гривень) то все взагалі зміниться. А ще можуть нічний тариф підрізати до 0.7. Все може бути. Варіантів у влади купа. Може статися, що "рядом с никогда" перетвориться на 3 роки🤷 Все верно, думать всегда нужно Но и действовать вовремя Если мы условно поставим сегодня ТН и он условно выйдет из строя через десять лет это одно А если мы условно поставим ТН через три года это другое Я поставил его 5-6 лет назад и умудрился сломать 3-4 года назад Тоесть в моем конкретном случае я понимаю экономию, но пока она даже ремонт не оправдывает Как только экономика запляшет, я первый побегу в лавку Но на сейчас дешевле было оформить тармф на отопление и потенциально перспективней оформить ЗТ Но я где то лукавлю потому как когда сломался воздух-вода я начал пользоваться воздух-воздух в дополнение к котлу и перекачивать ночной в дневной через акб Но воздух-воздух и так нужны летом тоесть их цена не учитывается это комфорт летом А цена ТН учитывается так как есть более дешевая альтернатива в виде котла, а комфорт такой же 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 18 квітня Поділитись Опубліковано: 18 квітня Я не жалію що поставив ТН, бо мені приємно усвідомлювати кілька моментів: 1. Майбутній ріст тарифів не буде на мене так впливати. 2. Збільшується час автономності, а це напряму впливає на комфорт. 3. Загалом менше споживання енергії і менший вуглецевий слід. Зіичайно, що ціна ТН має велике значення, бо заводські рішення по 5к+ євро за сам насос – це для дуже багатих. А зав половину тої ціни – дуже навіть конкурентне рішення якщо то нова інсталяція. 7 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Crs Опубліковано: 22 квітня Автор Поділитись Опубліковано: 22 квітня В 18.04.2025 в 00:07, Богдан Грищенко сказал: Дякую за цифри. Я думаю, ваш будинок на електриці споживає приблизно як наш - 400 квт*годин на місяць. Відняв від ваших цифр 400 - і СОР вашого теплового насосу вийшов близько 2,2 - 2,5. Щось якось не дуже, зима була тепла, тільки лютий холодний по ночам. Я чогось думав, що в такі зими СОР має бути не менше 3,5. Ні, у мене споживання будника в районі 600-700 (кіловат 200+ тільки бойлер з рециркуляцією). В зимовий період бойлер гріється від тена. ТН тільки на опалення. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз