Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Встановлення бюджетного ТН

Crs

Рекомендовані повідомлення

9 минут назад, Crs сказал:

Підсумки опалювального сезону з ТК в порівнянні з електрокотлом.

Будинок 120 кв, тепловтрати при -22 близько 5 кВт (без інсоляції). Температура в будинку 24+. Все на електриці.

Встановлені ЕК 9 кВт та ТН 1,8 кВт, який дає 7,5 кВт при +7 та 5,5 кВт при 0.

Нижче порівняння загольного енегроспоживання будинка в кВт  сезону 2023-2024 з ЕК і сезону 2024-2025 з ТН.

2023-2024             2024-2025

жовтень           1192                      731

листопад          1683                     1032

грудень            2190                     1262

січень               2387                     1212

лютий               1909                     1437  (8 ночей працював ЕК)

березень           1832                     1044

т.е. срок окупаемости - примерно никогда :)

• Хаха 3
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

2 часа назад, Ле*** сказал:

т.е. срок окупаемости - примерно никогда :)

я все чекаю, коли абрикоси окупляться. 4 роки тому посадив 5 річні дерева, шость там обрізав обробляв. вихлопу нуль.

людина економить по 5 тис гривень в місяць, це не "нікогда" :)

• Лайк 3
Посилання на коментар

13 минут назад, newbee2020 сказал:

людина економить по 5 тис гривень в місяць, це не "нікогда" :)

Как то мы по разному считаем, у вас вышло 5000 в месяц у меня вышло 5000 кВт*ч за сезон и на 1,32 получается ну пусть 7000 грн за сезон, итого это рядом с никогда, но тарифы это исправят, когда то

Посилання на коментар

34 хвилини тому, mib сказав:

Как то мы по разному считаем, у вас вышло 5000 в месяц у меня вышло 5000 кВт*ч за сезон и на 1,32 получается ну пусть 7000 грн за сезон, итого это рядом с никогда, но тарифы это исправят, когда то

5907 грн за сезон. Якщо по 1.32 рахувати. І це ще була тепла зима. Ну тобто воно років 15 попрацює (т.т.т) і вийде в 0, а тут вже і міняти треба. 

Змінено користувачем LAT
  • Лайк 2
Посилання на коментар

6 часов назад, LAT сказал:

5907 грн за сезон. Якщо по 1.32 рахувати. І це ще була тепла зима. Ну тобто воно років 15 попрацює (т.т.т) і вийде в 0, а тут вже і міняти треба. 

сонце генерує вдень тому треба 5 грн чи скільки там зараз тариф рахувати. імхо. по грвні тридцять можуть купляти не только лишь все

Посилання на коментар

1 час назад, newbee2020 сказал:

сонце генерує вдень тому треба 5 грн чи скільки там зараз тариф рахувати. імхо. по грвні тридцять можуть купляти не только лишь все

Когда нужно отопление солнца мало и оно засчитывается в квт*ч точнее просто вычитается из того же ночного тарифа

Но если нужно оправдать и натянуть сову на глобус я это могу :-)

ТН крут как технология, но я пока наигрался :-) До 12 грн за квт, думаю желания не появится

Посилання на коментар

11 годин тому, mib сказав:

Так. Треба думати на майбутнє. В наступному сезоні 1,32 скоріш за все не буде. А буде 2,30. А якщо тариф піднімуть (бо у сусідній Польщі 8 гривень) то все взагалі зміниться. А ще можуть нічний тариф підрізати до 0.7. Все може бути. Варіантів у влади купа. Може статися, що "рядом с никогда" перетвориться на 3 роки🤷

Змінено користувачем Богдан Грищенко
Посилання на коментар

14 годин тому, Crs сказав:

Підсумки опалювального сезону з ТК в порівнянні з електрокотлом.

Будинок 120 кв, тепловтрати при -22 близько 5 кВт (без інсоляції). Температура в будинку 24+. Все на електриці.

Встановлені ЕК 9 кВт та ТН 1,8 кВт, який дає 7,5 кВт при +7 та 5,5 кВт при 0.

Нижче порівняння загольного енегроспоживання будинка в кВт  сезону 2023-2024 з ЕК і сезону 2024-2025 з ТН.

2023-2024             2024-2025

жовтень           1192                      731

листопад          1683                     1032

грудень            2190                     1262

січень               2387                     1212

лютий               1909                     1437  (8 ночей працював ЕК)

березень           1832                     1044

Дякую за цифри. Я думаю, ваш будинок на електриці споживає приблизно як наш - 400 квт*годин на місяць. 

Відняв від ваших цифр 400 - і СОР вашого теплового насосу вийшов близько 2,2 - 2,5. Щось якось не дуже, зима була тепла, тільки лютий холодний по ночам. Я чогось думав, що в такі зими СОР має бути не менше 3,5.

Посилання на коментар

20 хвилин тому, Богдан Грищенко сказав:

В наступному сезоні 1,32 скоріш за все не буде

де це такі ціни?

Посилання на коментар

23 хвилини тому, Богдан Грищенко сказав:

Так. Треба думати на майбутнє. В наступному сезоні 1,32 скоріш за все не буде. А буде 2,30. А якщо тариф піднімуть (бо у сусідній Польщі 8 гривень) то все взагалі зміниться. А ще можуть нічний тариф підрізати до 0.7. Все може бути. Варіантів у влади купа. Може статися, що "рядом с никогда" перетвориться на 3 роки🤷

Вы похоже забыли оплатить счета за ээ за прошлый год) 1.32, это когда было?

Змінено користувачем ЯД
Посилання на коментар

4 хвилини тому, beavis сказав:

де це такі ціни?

У мене, наприклад, така ціна цієї зими була. Офіційно зареєстроване електроопалення, трошки документів, трошки почекати - і вуаля

(я зараз пишу про ціну на нічний тариф, звичайно) 

Змінено користувачем Богдан Грищенко
  • Лайк 1
Посилання на коментар

2 хвилини тому, ЯД сказав:

Вы похоже забыли оплатить счета за ээ за прошлый год)

Та ні, плачу вчасно) 

Посилання на коментар

1 хвилину тому, Богдан Грищенко сказав:

Та ні, плачу вчасно) 

Да, увидел про тариф. Это как то вводит в заблуждение) 

Но даже если он останется базовая цена будет расти 

Посилання на коментар

54 минуты назад, Богдан Грищенко сказал:

Все верно, думать всегда нужно :-)

Но и действовать вовремя :-)

Если мы условно поставим сегодня ТН и он условно выйдет из строя через десять лет это одно

А если мы условно поставим ТН через три года это другое

Я поставил его 5-6 лет назад и умудрился сломать 3-4 года назад

Тоесть в моем конкретном случае я понимаю экономию, но пока она даже ремонт не оправдывает

Как только экономика запляшет, я первый побегу в лавку

Но на сейчас дешевле было оформить тармф на отопление и потенциально перспективней оформить ЗТ

Но я где то лукавлю потому как когда сломался воздух-вода я начал пользоваться воздух-воздух в дополнение к котлу и перекачивать ночной в дневной через акб

Но воздух-воздух и так нужны летом тоесть их цена не учитывается это комфорт летом

А цена ТН учитывается так как есть более дешевая альтернатива в виде котла, а комфорт такой же

• Лайк 1
Посилання на коментар

Я не жалію що поставив ТН, бо мені приємно усвідомлювати кілька моментів:

1. Майбутній ріст тарифів не буде на мене так впливати.
2. Збільшується час автономності, а це напряму впливає на комфорт.
3. Загалом менше споживання енергії і менший вуглецевий слід.

Зіичайно, що ціна ТН має велике значення, бо заводські рішення по 5к+ євро за сам насос – це для дуже багатих. А зав половину тої ціни – дуже навіть конкурентне рішення якщо то нова інсталяція.

• Лайк 7
Посилання на коментар

В 18.04.2025 в 00:07, Богдан Грищенко сказал:

Дякую за цифри. Я думаю, ваш будинок на електриці споживає приблизно як наш - 400 квт*годин на місяць. 

Відняв від ваших цифр 400 - і СОР вашого теплового насосу вийшов близько 2,2 - 2,5. Щось якось не дуже, зима була тепла, тільки лютий холодний по ночам. Я чогось думав, що в такі зими СОР має бути не менше 3,5.

Ні, у мене споживання будника в районі 600-700 (кіловат 200+ тільки бойлер з рециркуляцією). В зимовий період бойлер гріється від тена. ТН тільки на опалення.

• Лайк 1
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...