vadimv Опубліковано: 8 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 8 грудня 2024 (змінено) 4 години тому, US7IGN сказав: розмір профілю і колеса то різні речі Коли на одні й ті ж диски замість гуми з профілем 60 ставиться гума з профілем 65 - відповідно збільшується розмір колеса. Змінено 8 грудня 2024 користувачем vadimv 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Gonchik Опубліковано: 8 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 8 грудня 2024 37 минут назад, US7IGN сказал: розмір профілю і колеса то різні речі Він чітко написав, що міняв шини. До чого тут колеса? 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
US7IGN Опубліковано: 8 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 8 грудня 2024 тобто він на 19-ті колеса 20-ті шини натягнув? ну ок, у мене все більш традиційно. я на літо 19, а на зиму 18-ті ставлю... яка там висота, довгота і широта взагалі не знаю - продавці підбирають. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 8 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 8 грудня 2024 1 хвилину тому, US7IGN сказав: тобто він на 19-ті колеса 20-ті шини натягнув? 215/60R16 <> 215/65R16 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Gonchik Опубліковано: 8 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 8 грудня 2024 2 часа назад, US7IGN сказал: завжди цікавило де і навіщо це має якусь перевагу перед наприклад м'якістю ходу? ну хоч якусь взагалі? Наприклад в міському трафіку. Ще треба брати до уваги, що момент в електричці доступний практично миттєво. От, наприклад, інше моє двз-шне авто, також масою під дві тони, щоб розігнати згідно паспортних шести, або швидко перелаштуватись, то треба добряче тиснути на гашетку, поки розігнав, то вже й гальмувати треба. При цьому, якщо їздити на ньому динамічно, то паспортну витрату треба множити на два. А в електро миттєво розігнав, потім бачиш перешкоду, ногу з педалі газу прибрав, воно назад рекуперувало те, що ти спалив при різкому розгоні. Коли приїжджаю з якогось дальняка і пересідаю на електричку, то реально отримую задоволення. А що з мʼякістю ходу? У мене і-расе без пневми на 20-х, макан з пневмою на 18-х зараз, Різниці я не відчуваю. На 21-х макан жорсткіший. Що у нас зараз еталон мʼякості? Колись камрі була) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
US7IGN Опубліковано: 8 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 8 грудня 2024 1 хвилину тому, Gonchik сказав: Що у нас зараз еталон мʼякості? що у вас не знаю. у мене S-class і Range Rover. на Rolls Royce кажуть ще краще, але я ще не їздив ( у друга ягуар - кожну яму рахує. порши так само. мені не сподобалося. 3 хвилини тому, Gonchik сказав: От, наприклад, інше моє двз-шне авто, також масою під дві тони, щоб розігнати згідно паспортних шести, або швидко перелаштуватись, то треба добряче тиснути на гашетку, поки розігнав, то вже й гальмувати треба. та їздив я на якійсь теслі дуал мотор сама потужна версія. мені зле стає від такого смикання. я той самий старий бик, який давно нікуди не поспішає, повільно спуститься та послідовно виїбе все стадо... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Gonchik Опубліковано: 8 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 8 грудня 2024 9 минут назад, US7IGN сказал: тобто він на 19-ті колеса 20-ті шини натягнув? ну ок, у мене все більш традиційно. я на літо 19, а на зиму 18-ті ставлю... яка там висота, довгота і широта взагалі не знаю - продавці підбирають. Ну таке. Часто рідний розмір рідкісний, через це дорогий. Шина на один розмір більша може бути масовою. Більший вибір і менша ціна. У мене, наприклад зараз замість літа 245/50-20 стоїть зима 235/55-20. Шинний калькулятор визнає заміну прийнятною по всіх критичних параметрах. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
US7IGN Опубліковано: 8 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 8 грудня 2024 (змінено) 2 хвилини тому, Gonchik сказав: Ну таке. Часто рідний розмір рідкісний, через це дорогий. Шина на один розмір більша може бути масовою. Більший вибір і менша ціна. У мене, наприклад зараз замість літа 245/50-20 стоїть зима 235/55-20. Шинний калькулятор визнає заміну прийнятною по всіх критичних параметрах. так і ж я про це. є наприклад 18, 19 чи 20 дюймів, а що там далі написано не важливо. калькулятор покаже сумісність і підбере. Змінено 8 грудня 2024 користувачем US7IGN Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 8 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 8 грудня 2024 (змінено) 1 годину тому, vadimv сказав: Пробовал. Я регулярно раз в полгода менял летние шины (штатные) на зимние (на размер больше) и наблюдал за ростом расхода топлива. И даже замечал, насколько они тяжелее. Матка боска, а в голову не приходить те, що при зміні розміру пропорційно змінюється і показання одометру? А витрата залежить саме від його показів, які в свою чергу залежать (грубо) від кількості обертів колеса, а не кілометрових стовпчиків на узбіччі. Дам ще один секрет, всі спідометри показують швидкість більшу ніж ви їдете насправді, на 4-5км/год і це зробили навмисно, щоб вберегти себе у майбутньому від занудних довбнів. А маленькі колеса на електричці то зовсім інше, чим воно менше тим менше вага і навантаження на і так заважке авто. Що ж тут незрозумілого? Змінено 8 грудня 2024 користувачем Фрай Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 8 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 8 грудня 2024 1 хвилину тому, Фрай сказав: при зміні розміру пропорційно змінюється і показання одометру Якщо роками їздити одним і тим же маршрутом, і помічати, що після перевзування став частіше заїзжати на заправку - то показання одометра не потрібні. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
US7IGN Опубліковано: 8 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 8 грудня 2024 1 хвилину тому, vadimv сказав: Якщо роками їздити одним і тим же маршрутом, і помічати, що після перевзування став частіше заїзжати на заправку - то показання одометра не потрібні. один і той же маршрут можна їхати і 30 хвилин і півтори години в залежності від заторів. по снігу більше ніж без нього. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 8 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 8 грудня 2024 7 хвилин тому, vadimv сказав: Якщо роками їздити одним і тим же маршрутом, і помічати, що після перевзування став частіше заїзжати на заправку - то показання одометра не потрібні. Вас так послать или по факсу? Погодні умови знижують чи додають витрат? На авто завжди були зимові і літні норми списання палива, це елементарно. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 8 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 8 грудня 2024 (змінено) 7 хвилин тому, US7IGN сказав: один і той же маршрут можна їхати і 30 хвилин і півтори години в залежності від заторів. по снігу більше ніж без нього. OK, у вас в машині є показометр миттєвих витрат палива? Що він показує після зміни діаметра колеса? Я навіть без показометра можу сказати, що після перевзування на більший профіль (важчі шини) машина втрачає в динаміці - требе активніше продавлювати гашетку - відповідно ростуть витрати. 5 хвилин тому, Фрай сказав: Погодні умови знижують чи додають витрат? Бувало таке, що я літом їздив на зимовій (більшій і важчій) гумі - це додає витрат. Змінено 8 грудня 2024 користувачем vadimv 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 8 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 8 грудня 2024 (змінено) 53 хвилини тому, vadimv сказав: Я навіть без показометра можу сказати, що після перевзування на більший профіль (важчі шини) машина втрачає в динаміці - требе активніше продавлювати гашетку - відповідно ростуть витрати. О, бачу доходить, ще трохи, пів-метра лишилось і стане все ясно. Цитата OK, у вас в машині є показометр миттєвих витрат палива? Що він показує після зміни діаметра колеса? Миттєвий непотрібний, є середній, ось на літній гумі Прихований текст а це на зимовій, ще навіть снігу не було Прихований текст Але навіщо цей загальний лікбез до електричок? Чому у них розмір дисків менший вже пояснювати не треба? Бо у них і шини більш жорсткі за звичайні Змінено 8 грудня 2024 користувачем Фрай Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
US7IGN Опубліковано: 8 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 8 грудня 2024 (змінено) 4 хвилини тому, vadimv сказав: OK, у вас в машині є показометр миттєвих витрат палива? Що він показує після зміни діаметра колеса? нічого помітного. від стилю та заторів залежить набагато більше. особливо коли він зупиняється на позначці 30 літрів і більше не збільшується щодо важких шин я навіть не знаю. років 15 вже не їздив на машинах де зайвих 100кг маси чи включення кондиціонеру впливає на динаміку Змінено 8 грудня 2024 користувачем US7IGN Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 8 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 8 грудня 2024 (змінено) 13 хвилин тому, Фрай сказав: Але навіщо цей загальний лікбез до електричок? Сторінка 7, повідомлення 12 зверху. 13 хвилин тому, Фрай сказав: Чому у них розмір дисків менший вже пояснювати не треба? Тому що: 11 годин тому, vadimv сказав: зі збільшенням діаметра колеса зменшується запас ходу. І якщо для ДВЗ це не критично, то для електричок це болюча тема ) 13 хвилин тому, Фрай сказав: Бо у них і шини більш жорсткі за звичайні І тиск там до 3 атмосфер замість 2 ) Це все для комфорту )) 12 хвилин тому, US7IGN сказав: нічого помітного. То вам того не помітно, а електричкам це вкорочує запас ходу ) І без того ніякий ))) Змінено 8 грудня 2024 користувачем vadimv 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
anabioz Опубліковано: 8 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 8 грудня 2024 3 години тому, vadimv сказав: А тут потрІбно щось доказувати? Мені здається, що все доволі очевидно, достатньо глянути на одну крайність з несуразно малими колесами Дурнику, ти порівняй то фото, яке ти привів і моє фото! Слабо? Балабол форумний 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
US7IGN Опубліковано: 8 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 8 грудня 2024 8 годин тому, anabioz сказав: Вадім, це просто кумедно. Ви хоча б подивились огляди на ютубі. Виключіть туппізм. Про володіння Вами таким авто я мовчу, Вам це недосяжно ніколи. І не кажіть, що Вам не треба. Бо Вам навіть якщо треба, Ви не зможете, бо на форумі проводите все своє бездарне життя минулого тижня побачив це вживу. якби не знав що це, подумав би що в Бердичеві з металобрухту на фронт шайтан-арбу зварили 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
anabioz Опубліковано: 8 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 8 грудня 2024 23 хвилини тому, US7IGN сказав: минулого тижня побачив це вживу. якби не знав що це, подумав би що в Бердичеві з металобрухту на фронт шайтан-арбу зварили Коли люди гадали, що "кнопочний" телефон - це вершина розвитку, вони так само казали. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Made in USSR Опубліковано: 8 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 8 грудня 2024 4 часа назад, Gonchik сказал: Щось із цих чотирьох їде 4 до сотні? ці 4 тачки не підвладні цінопадінню, моральному та фізичному старінню? Може це колекційні авто, які з часом лише більше цінуються? В разі якогось шухеру колоною поїдете? Питаю, бо в 22-му переганяв свої три. нет , не едут не 4 секунды , ни шесть даже .Это мне особо не нужно . Я даже на 1.8 атмо как то справляюсь нормально 😀. Приоритеты не те . Что важно , это надежность , адекватный ценник на обслуживание и заправку авто , доступность запчастей , возможность в случае поломки транспортировать на веревке , значительный пробег на заправленном авто в любую погоду и время года ,возможность использовать два вида топлива ( желательно ) . ТАК как живу близко возле войны ,сейчас для меня это важнее всего . 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Gonchik Опубліковано: 8 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 8 грудня 2024 4 минуты назад, Made in USSR сказал: нет , не едут не 4 секунды , ни шесть даже .Это мне особо не нужно . Я даже на 1.8 атмо как то справляюсь нормально 😀. Приоритеты не те . Что важно , это надежность , адекватный ценник на обслуживание и заправку авто , доступность запчастей , возможность в случае поломки транспортировать на веревке , значительный пробег на заправленном авто в любую погоду и время года ,возможность использовать два вида топлива ( желательно ) . ТАК как живу близко возле войны ,сейчас для меня это важнее всего . Зважаючи на Ваші пріоритети, я б не дивився в бік елекричок. Але так само і не засуджував би вибір оточуючих. Мої питання про Ваш автопарк були спрямовані саме на те, щоб пояснити, що у кожного пріоритети свої. От камраду потрібна плавність Роллс Ройса, вам - на шнурку потягати, а комусь шаровий км по нічному тарифу. Всі ми різні. 8 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Made in USSR Опубліковано: 8 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 8 грудня 2024 я ездил на Rolls-Royce Phantom блек эдишен ( их очень мало в мире ) . Это было в словакии . понятное дело сидели с женой сзади ,точнее она сзади ,а я спереди. Мне понравилось. Очень комфортно. ========== Тягать мне ничего не хочется ,тем более на шнурке , но в случае необходимости ,такая возможность должна быть. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 8 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 8 грудня 2024 22 хвилини тому, Made in USSR сказав: Тягать мне ничего не хочется ,тем более на шнурке , но в случае необходимости ,такая возможность должна быть. Так і авто з ДВЗ також не завжди можна тягнути на шворці, особливо повний привід на електроніці. Ка-те-го-рич-но! То тільки віп-прихожани з церкви святого Ілона все в світі знають, а насправді не все так просто 05.12.2024 в 10:01, Made in USSR сказав: Вчера на трассе , не стого не с чего ,электричка перестала ехать у человека . Стал на трассе и все , что делать не знает ( Не знаю яка тут марка авто, в більшості випадків при вичерпаному запасу батарейки можно обережно дотягти, але попередньо увімкнути все, що вимагає мануал даної електрички. У вашому випадку невідомо, що саме трапилось з машинкою, може десь КЗ, чи ще щось, але чим тоді може обернутись вимушена рекуперація при буксируванні ніхто сказати не зможе. За деякими виключеннями, звичайно. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 9 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 9 грудня 2024 (змінено) Нарешті зрозуміла, чому в мене дежавю , поки читала намагання довести, чому хтось віддає перевагу електричкам замість ДВЗ. Згадала, що так само було, коли поціновувачу іспанських клоповників та хамону з Лідла, всім форумом доводили, що люди їздять на квадроциклах, по лісам та болотам, бо їм це подобається, а у відповідь чули лише, що нормальна людина не може бажати заляпати себе багнюкою. Приблизно те саме було і зараз з аргументами, чому людям подобаються електрички. Можна тут ще стільки ж написати, але це нічого не дасть. Навіть не стала писати, що з початком повномасштабного вторгнення, коли ДВЗ стояли, бо не було пального, ми проїхали 1500км тоді без пригод і зараз знов подолали ту саму відстань і теж без пригод на дорозі. Про постійну їзду по Києву в останні 3 місяці, по київським , не кращим, дорогам, вже годі і казати. І про те, що, дійсно, що в першій електриці, що в другій, нічого не ламалось за всі роки, теж можна не казати - все буде марно, бо в якогось родича є електричка, яка створює зовсім іншу картинку. Добре, не подобається електричка, тож можна сказати, що ні, це не моє, але приходити в тему електричок лише для того, щоб постійно торочити, що електрички це лайно, то в мене питання, яке задаю не вперше і досі не отримала якоїсь аргументованої відповіді - навіщо це робити? Навіщо приходити лише для того, щоб власникам електричок доводити, що вони купили "лайно" , спираючись на те, що вичитав в вікіпедії або покатався пасажиром ? Панове, ви хоч до усрачки тут розповідайте, чому вам електричка краще за ДВЗ, бо на мій погляд, це не змінить світогляд тих, хто і так не змінюється з часом. І це головний аргумент, чому ви їздите на електричках, а для когось це "лайно". Трохи зміню текст, бо зараз почнеться в деяких істерика. Made in USSR це не стосується ( я тільки про істерику). Змінено 9 грудня 2024 користувачем allanek 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 9 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 9 грудня 2024 13 годин тому, anabioz сказав: ти порівняй то фото, яке ти привів і моє фото! У мене ще одне фото є На ньому чітко видно, для збереження хочаб якогось запасу ходу на електричній версії виробник змушений був поставити маленькі колеса, зробивши його непридатним для пересування поза дорогами. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз