vovarpd Опубліковано: В суботу в 17:22 Поділитись Опубліковано: В суботу в 17:22 (змінено) Сьогодні проїхався зі Львова в Ущики Дольні через Смільницю. Перший раз пересікав кордон після початку війни. І здавалось би Смільниця.. нема трафіку.. ага.. 20 машин.. стояв 4 години. Майже кожен в черзі їхав перший раз і відповідно там хвилин 15 наші провіряють по всіх базах. Крім резерву де вказана відстрочка ще питають посвідчення багатодітного, свідоцтва про народження (з дії підійшло), свідоцтво про шлюб ( з дії підійшло) Потім я приїхав в лідл в тих Ущиках Дольних. Дай думаю випробую як воно працює та зарядка за кордоном. вставив кабель ccs, щось туда сюда і опа все OFFLINE світиться в додатку а сам апарат не подає ознак життя. Поїхав через дорогу в бедронці є якийсь powerdot.pl. Потужний агрегат, поза 100квт CCS. Але що толку.. я їхніх додатків заздалегідь не ставив, розбиратися часу не було, клікнув на екрані мол оплачую напряму кредиткою, а воно мені "термінал для кредиток недоступний, прикладіть RFID" Поганий досвід тоже досвід, не варто тягнути до 10%, краще при першій нагоді підзарядитися, не дивлячись що там ціна на пару центів вища. Отак і поїхав до Львова Назад кордон зайняв до 10хв, я був сам Виїхав з зарядом 93%, приїхав з зарядом 42% (ще 190 км запасу показує), пробіг 250 км туда назад, з кліматом. Змінено В суботу в 17:23 користувачем vovarpd Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: В суботу в 17:45 Поділитись Опубліковано: В суботу в 17:45 7 хвилин тому, vovarpd сказав: Потім я приїхав в лідл в тих Ущиках Дольних. Про Польщу. Ще біля Ашану мають бути зарядки. Якщо є у Вроцлаві, то і біля інших магазинів ашановських теж повинні бути. Але то Грінвей. В Кауфланді заряджались. Там не потрібно було ніяких додатків. Але вони тоді були безкоштовними. Приїхав, втикнувся і все. Чи щось змінилось зараз, то не скажу. По Польщі суперчарджерів не так, щоб і багато і вже казала, що можуть бути розташовані десь на стоянці вантажівок , у якомусь невеличкому сквері та таке інше. Грінвея багато, але ж і ціна... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
US7IGN Опубліковано: В неділю в 04:49 Поділитись Опубліковано: В неділю в 04:49 25.06.2025 в 11:02, vadimv сказав: Є ще китайців цілий зоопарк ) www.instagram.com/reel/DIn9J2Ei1Gq/?igsh=dWR3bGZjdTZ2Y2Q4 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: В неділю в 04:57 Поділитись Опубліковано: В неділю в 04:57 8 хвилин тому, US7IGN сказав: www.instagram.com/reel/DIn9J2Ei1Gq/?igsh=dWR3bGZjdTZ2Y2Q4 А ще є Kia EV9 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Игорь Long Опубліковано: В неділю в 05:13 Поділитись Опубліковано: В неділю в 05:13 12 минут назад, vadimv сказал: А ще є Kia EV9 Коштує кінських грошей поки 🙂... хоча що EV3, що EV9 вийшли дуже классними, перша вже встигла багато призів та схвальних відгуків зібрати. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
US7IGN Опубліковано: В неділю в 05:23 Поділитись Опубліковано: В неділю в 05:23 20 хвилин тому, vadimv сказав: А ще є Kia EV9 був у мене кореєць. враження ще гірші ніж від ВАГ ну ви серйозно порівнюєте сієну/одисей з усім вищенаведеним? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: В неділю в 05:26 Поділитись Опубліковано: В неділю в 05:26 (змінено) 3 хвилини тому, US7IGN сказав: був у мене кореєць. враження ще гірші ніж від ВАГ Тоді залишається тільки Model X ) Ну і Rivian 1S )) 3 хвилини тому, US7IGN сказав: ну ви серйозно порівнюєте сієну/одисей з усім вищенаведеним? Як я можу порівнювати, не бачивши жодного з цього списку ближче 2 метрів? ))) Змінено В неділю в 05:27 користувачем vadimv Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Gonchik Опубліковано: В неділю в 08:18 Поділитись Опубліковано: В неділю в 08:18 2 часа назад, US7IGN сказал: був у мене кореєць. враження ще гірші ніж від ВАГ ну ви серйозно порівнюєте сієну/одисей з усім вищенаведеним? lucidowners.com/threads/gravity-suv-or-minivan.10582/page-15 ну ось, наприклад, реальний власник Одісея ділиться враженнями. Та й загалом з поміж запропонованого вище, на мою думку, Гравіті найближчий по формфактору. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Игорь Long Опубліковано: В неділю в 11:40 Поділитись Опубліковано: В неділю в 11:40 5 часов назад, US7IGN сказал: був у мене кореєць. враження ще гірші ніж від ВАГ ну ви серйозно порівнюєте сієну/одисей з усім вищенаведеним? Було пару Вагів, вели себе по-різному, як по мені дуже залежать від пробігу і віку. А що за кореєць у вас був ? Бо в мене тільки чудові спогади про них. Купили з салону в різний час мені Хонду Аккорд, а супрузі Хюндай Елантру, я до 240к відкатав і що тільки не ремонтував: вся рульова в сборі, ланцюг двигуна, фара запотіла, кондер повністю замінили, свічки постійно чек давали... а супруга до 170к наїздила і не робили крім ТО зовсім нічого по авто. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Александр Аврамчук Опубліковано: учора в 13:40 Поділитись Опубліковано: учора в 13:40 Електрички корейські непогані по енергоефективності і деградації батарей. можна сказати одні з найкращих. з мінусів у порівняні з авто групи ваг, дешевші матеріали салону, гірша шумоізоляція. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 16 годин тому Поділитись Опубліковано: 16 годин тому 14 часов назад, Александр Аврамчук сказал: Електрички корейські непогані К слову про них, не знаю как у других. Итак, вчера вечером, уже приготовился было выпить чарку, но звонит сосед, и спрашивает: у тебя провода для прикуривания есть!? Говорю - есть конечно. короче нужно прикурить другого соседа. Нивапрос, выхожу, стоят возле КИА niro, я говорю вы что прикалываетесь?? Нет, сдох маленький АКБ, и остальное все не запускается....🎃 В общем прикурил вчера электромобиль..... Это у всех так, или только у КИА!? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
seksinika Опубліковано: 16 годин тому Поділитись Опубліковано: 16 годин тому У всех, маленькая батарейка много за что отвечает, в том числе и за запуск машины, большая батарейка +- 300 вольт она не предназначена для контроля кузова и запуска, ее заряд реализован в разных машинах по разному у некоторых заряжается во время заряда основной батареи, у некоторых постоянно запитана основной батареей, но если она села то машину не запустить и на зарядку тоже не поставить, так же и открыть ее не пулучтся. 2 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Игорь Long Опубліковано: 13 годин тому Поділитись Опубліковано: 13 годин тому 2 часа назад, DimaF сказал: В общем прикурил вчера электромобиль..... Это у всех так, или только у КИА!? И если в Ниро супруги я просто поехал в магазин, купил новый акум и сам поменял, то в моём Айди так не получится, акум здесь надо ещё прописать в мозгах авто. Хотя надо сказать, что Айди сигнализирует заранее о разряде акума, даёт время на его замену.... новые технологии не только сплошные плюсы, минусы тоже присутствуют. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 13 годин тому Поділитись Опубліковано: 13 годин тому 3 години тому, seksinika сказав: у некоторых заряжается во время заряда основной батареи, у некоторых постоянно запитана основной батареей, но если она села то машину не запустить и на зарядку тоже не поставить, так же и открыть ее не пулучтся. Стосовно Тесли. В С-ки було так, як ви кажете. Там цей АКБ звичайний, щось біля 14 вольт. Якщо на цьому маленькому акумі починають надуватися пластини, щоб його не замінювати можна провести чистку. Ця процедура на станції займає від кількох годин до 1 доби. За весь час, що їздили на С-кі не було такої ситуації, щоб цей АКБ сів в нуль та неможливо було відкрити автівку. І ви знаєте краще за мене, якщо таке і станеться, то відкрити капот в Теслі та дістатися до цього АКБ немає проблем. Стосовно Y Перформенса, там все дуже просто. Цей акум літієвий, заряджається при кожній зарядці автівки. Не знаю, що потрібно зробити, щоб висадити ту батарейку в нуль. Це треба виїздити до 0 АКБ автівки, проїхати ще 20км і тільки після цього та батарейка здохне. Не думаю, що хтось таке буде робити навмисно. Тож в нових Теслах таке явище, апріорі, неможливе. Чи, майже, неможливе. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Gonchik Опубліковано: 7 годин тому Поділитись Опубліковано: 7 годин тому А що це Вадим досі не притягнув в тему сьогоднішній вислів Трампа? Недопрацьовує😂 1 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 6 годин тому Поділитись Опубліковано: 6 годин тому 1 година тому, Gonchik сказав: А що це Вадим досі не притягнув в тему сьогоднішній вислів Трампа? Недопрацьовує😂 Мене більше цікавить процес чистки пластин на маленькому акумі, коли вони починають надуватися ) Можна якось детальніше? )) 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Игорь Long Опубліковано: 6 годин тому Поділитись Опубліковано: 6 годин тому 20 минут назад, vadimv сказал: Мене більше цікавить процес чистки пластин на маленькому акумі, коли вони починають надуватися ) Можна якось детальніше? )) Вот вам ответ ИИ Очистка пластин в 12В аккумуляторе, в частности, для удаления сульфатации, может быть выполнена несколькими способами. Один из самых распространенных методов - это использование раствора соды, который нейтрализует кислоту, а затем промывка дистиллированной водой и заливка свежего электролита. Также можно применить заряд-разряд аккумулятора с перерывами, или использовать асимметричный зарядный ток, чтобы расщепить сульфаты. В ютубе куча роликов на эту тему, если реально интересно - загуглите. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 6 годин тому Поділитись Опубліковано: 6 годин тому (змінено) 18 хвилин тому, Игорь Long сказав: Вот вам ответ ИИ У меня наверно какой-то другой ИИ ) Вздутие пластин автомобильного аккумулятора - серьезная проблема, которая обычно вызвана сульфатацией или другими внутренними повреждениями. Восстановить аккумулятор с сильно вздутыми пластинами очень сложно, и в большинстве случаев рекомендуется его замена. Попытки самостоятельного ремонта могут быть опасны и неэффективны. Что делать при вздутии пластин: 1. Не заряжайте аккумулятор: Избегайте зарядки вздутого аккумулятора, так как это может усугубить проблему и повысить риск возгорания. 2. Не пытайтесь восстановить: В большинстве случаев самостоятельный ремонт вздутого аккумулятора не рекомендуется и может быть опасен. 3. Обратитесь к специалистам: Обратитесь в специализированный сервис, чтобы получить консультацию и, возможно, замену аккумулятора. 4. Замена аккумулятора: Вздутие пластин часто является признаком необратимых повреждений, и замена аккумулятора является наиболее безопасным и надежным решением. Змінено 6 годин тому користувачем vadimv Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 5 годин тому Поділитись Опубліковано: 5 годин тому 29 минут назад, Игорь Long сказал: Вот вам ответ ИИ Я фигею, во всем полагаться на довольно сомнительный и откровенно сырой продукт... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Игорь Long Опубліковано: 5 годин тому Поділитись Опубліковано: 5 годин тому 6 минут назад, DimaF сказал: Я фигею, во всем полагаться на довольно сомнительный и откровенно сырой продукт... В конце поста указал - в ютубе куча видео на эту тему от реальных людей... и для вас цитата из какого-нибудь "профильного" сайта имеет более весомое значение, чем згенерированный на основании десятка подобных сайтов ответ ШИ ? По поводу вздутия - к хорошему спецу... что-то ещё видимо лечится, что-то уже наверное нет, я предпочитаю менять и не морочить себе голову 🙂 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 5 годин тому Поділитись Опубліковано: 5 годин тому (змінено) 8 минут назад, Игорь Long сказал: В конце поста указал - в ютубе куча видео на эту тему от реальных людей... и для вас цитата из какого-нибудь "профильного" сайта имеет более весомое значение, чем згенерированный на основании десятка подобных сайтов ответ ШИ ? По поводу вздутия - к хорошему спецу... что-то ещё видимо лечится, что-то уже наверное нет, я предпочитаю менять и не морочить себе голову 🙂 Я точно не буду перебирать АКБ, только на новый менять) В совдепии проходили уже. Змінено 5 годин тому користувачем DimaF 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
seksinika Опубліковано: 5 годин тому Поділитись Опубліковано: 5 годин тому 7 часов назад, allanek сказал: Стосовно Тесли. В С-ки було так, як ви кажете. Там цей АКБ звичайний, щось біля 14 вольт. Якщо на цьому маленькому акумі починають надуватися пластини, щоб його не замінювати можна провести чистку. Ця процедура на станції займає від кількох годин до 1 доби. За весь час, що їздили на С-кі не було такої ситуації, щоб цей АКБ сів в нуль та неможливо було відкрити автівку. І ви знаєте краще за мене, якщо таке і станеться, то відкрити капот в Теслі та дістатися до цього АКБ немає проблем. Стосовно Y Перформенса, там все дуже просто. Цей акум літієвий, заряджається при кожній зарядці автівки. Не знаю, що потрібно зробити, щоб висадити ту батарейку в нуль. Це треба виїздити до 0 АКБ автівки, проїхати ще 20км і тільки після цього та батарейка здохне. Не думаю, що хтось таке буде робити навмисно. Тож в нових Теслах таке явище, апріорі, неможливе. Чи, майже, неможливе. Часто он в ноль высаживается за время от ДТП в США до пока в Украину доберется, 16 вольт в нем и он имеет свою плату БМС, сам себя отключает и блокирует если напряжение падает, стоит дорого но наши умельцы вскрывают/заряжают/ошибку снимают, прайс 50 долларов и ездит он дальше и долго, я на таком уже год езжу). Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Gonchik Опубліковано: 5 годин тому Поділитись Опубліковано: 5 годин тому 8 минут назад, seksinika сказал: Часто он в ноль высаживается за время от ДТП в США до пока в Украину доберется, 16 вольт в нем и он имеет свою плату БМС, сам себя отключает и блокирует если напряжение падает, стоит дорого но наши умельцы вскрывают/заряжают/ошибку снимают, прайс 50 долларов и ездит он дальше и долго, я на таком уже год езжу). Та банально люди летять на море (особливо зимою) і він сідає за тиждень-два стоячи в аеропорті. Не дарма на кожному паркінгу джамп-стартер лежить) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому Не один раз залишали С-ку на стоянці в Борисполі, останній раз взимку, майже перед повномасштабкою, ніколи з таким не стикались, щоб за 2 тижні щось сталось. Про Y Перформанс я казала тут в темі, що майже 2 місяці вайка стояла собі на підземній стоянці будинку в Польщі, поки чоловік її забрав і автівка не помітила цього. 51 хвилину тому, seksinika сказав: Часто он в ноль высаживается за время от ДТП в США до пока в Украину доберется, 16 вольт в нем и он имеет свою плату БМС, сам себя отключает и блокирует если напряжение падает, І як ви тоді відкриваєте автівку? До "умельца" ще треба доїхати якось. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому (змінено) 10 годин тому, allanek сказав: Якщо на цьому маленькому акумі починають надуватися пластини, щоб його не замінювати можна провести чистку. Ця процедура на станції займає від кількох годин до 1 доби. Цікаво, що я не казала, що таке було на С-кі, тільки те, що таке роблять на станціях, але ж рефлексія де в кого спрацювала миттєво і вже в темі війни йядом заплював про те, що власники електричок миють акуми. Смайлика не ставлю, але він дуже проситься. 4 години тому, Gonchik сказав: А що це Вадим досі не притягнув в тему сьогоднішній вислів Трампа? Недопрацьовує😂 Все що тут "недопрацьовує", в темі війни "допрацьовується". Там безпечно, а тут можна огрести штрафів. "Допрацювання" читала. Як завжди, було смішно. Змінено 2 години тому користувачем allanek Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз