allanek Опубліковано: 6 липня Поділитись Опубліковано: 6 липня 36 хвилин тому, vovarpd сказав: Короче все там якось незручно в тих кауфландах і лідлах.. Я вам казала, що не знаю, як зараз в Кауфланді, раніше було просто і зручно, без додатку, тому що було безкоштовно. В Лідлі взагалі ніколи не заряджались. Стосовно незручно чи складно... в Польщі заплатити за стоянку біля магазину, поки пішов на закупи може бути теж складно, поки в тих автоматах розберешся. Воно майже завжди так, поки призвичаїшся. Головне, щоб ці незручності не вплинули на задоволення від мандрівки. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vovarpd Опубліковано: 6 липня Поділитись Опубліковано: 6 липня (змінено) 22 хвилини тому, allanek сказав: Я вам казала, що не знаю, як зараз в Кауфланді, раніше було просто і зручно, без додатку, тому що було безкоштовно. В Лідлі взагалі ніколи не заряджались. Стосовно незручно чи складно... в Польщі заплатити за стоянку біля магазину, поки пішов на закупи може бути теж складно, поки в тих автоматах розберешся. Воно майже завжди так, поки призвичаїшся. Головне, щоб ці незручності не вплинули на задоволення від мандрівки. Та я без претензій, просто ділюсь актуальною інформацією. Зарядитися там пробував більше з інтересу чим по потребі. Змінено 6 липня користувачем vovarpd 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 6 липня Поділитись Опубліковано: 6 липня 4 хвилини тому, vovarpd сказав: Та я без претензій, просто ділюсь актуальною інформацією. Я так і сприймаю ваші дописи, як інформацію від людини, що набула досвід. Які тут претензії, коли обставини можуть змінюватись. То все добре. Вам можна лише подякувати, що ви звітуєте, як склалось в дорозі))) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vovarpd Опубліковано: 7 липня Поділитись Опубліковано: 7 липня 21 годину тому, allanek сказав: Пару днів тому прийшла розсилка по цінам на суперчарджери по Європі. Якщо пам'ятаю, то для Тесли щось 0,25 центів в Хорватії. Їздимо на українських номерах. Гарантія на автівку офіційна, для Тесли діє по всій Європі. Щойно побачив що і в мене тариф на суперчарджері в Хорватії 0.22 євро але нічний. З 21:00 до 08:00. В Угорщині такого не маю. Цікаво. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Lecter Опубліковано: 7 липня Поділитись Опубліковано: 7 липня IONITY то ТОП як на мене. Потужні і з реєстрацією та запуском нуль питань. Також використовував MOL Plugee. Але всі що мені траплялись - 50 кВт. Але їх багато по автобану, завжди працюють, зрозумілий додаток. Ще заряджався на Shell Recharche. Процес запуску теж максимально зрозумілий. Вставив конекстор, підніс картку до рідера, пішла зарядка. Додаток в Угорщині не працює. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vovarpd Опубліковано: 7 липня Поділитись Опубліковано: 7 липня 1 годину тому, Lecter сказав: IONITY то ТОП як на мене. Потужні і з реєстрацією та запуском нуль питань. Також використовував MOL Plugee. Але всі що мені траплялись - 50 кВт. Але їх багато по автобану, завжди працюють, зрозумілий додаток. Ще заряджався на Shell Recharche. Процес запуску теж максимально зрозумілий. Вставив конекстор, підніс картку до рідера, пішла зарядка. Додаток в Угорщині не працює. Так IONITY ж не працює для українців. Нема країни в списку, неможливо вибрати підписку. А без підписки ціни не цікаві. Я їх теж в першу чергу хотів заюзати.. Можна пробувати обходити з лєвими адресами, карточками типу wise (хто має..), але все одно є ризик блоку. Можливо ризикну на зворотній дорозі. Кажуть що воно на відміну від тесли звіряє білінг адресу карточки. Тесла з моїм payoneer працює, а український приват не приймає. Є нюанси. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Lecter Опубліковано: 7 липня Поділитись Опубліковано: 7 липня 2 часа назад, vovarpd сказал: Так IONITY ж не працює для українців. Нема країни в списку, неможливо вибрати підписку. А без підписки ціни не цікаві. Я обрав Німеччину, адресу в Мюнхені першу зустрічну з інтренета. Все працювало і підписки теж. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vovarpd Опубліковано: 12 годин тому Поділитись Опубліковано: 12 годин тому (змінено) Повернулись назад до України ) 2764 км загалом. Середня витрата 16.6 квт на 100. Це 7 ночей на морі, 2 ночі в горах (перевалами хорватськими трохи попетляв, трохи по острову поїздив, подивився як воно далі від моря людям живеться, заїхав в Словенію на інший берег річки, відповідно середня швидкість низька) Назад їхав то не економив, стабільно 130 по автобану + кліма на максимум і по Україні ще вночі з фарами. В основному заряджався на Tesla (є нюанс з кабелями в Угорщині на відео.. в Хорватії вже нормальні кабеля.) Також раз на Teapont зарядився в Угорщині - теж все просто і по ціні на рівні тесли мені вийшло. На автобані раз вирішив зарядитися на elen - а там зайнято.. один порт ccs (плюс в тому що він звільнився через 20 хв і я підзарядився перед з'їздом в гори), і вільний type2. Чесно не дуже розумію який сенс в тих type2 на автобанах - ну хто там буде чекати 2-3 години щоб влити хоча б трошки заряду.. Моя машина по тому порту наприклад тільки 11 квт приймає.. та навіть якби всі 22 приймала це суті недуже міняє. В Угорщині є один цікавий тесла суперчарджер в місті Székesfehérvár, Hungary. Він біля Ашана. Я незнаю що там в тому місті пороблено, але це єдиний чарджер де я двічі (по дорозі туди і по дорозі назад) не знайшов місця для зарядки. Тупо якийсь аншлаг.. І в обід, і після обіду. Всі порти зайняті, ціла купа тесл, ще й в черзі стоять. На жодному іншому суперчарджері (в тому числі на іншому в Будапешті біля ашану) я прям такого аншлагу не бачив. Було людно, але завжди була можливість зарядитися без черги. Вже в Україні в Мукачево в 00:40 вночі зарядився на TOKA і до 4 ночі догріб до Львова. Гарна швидкість (100квт видавало норм), на заправці БРСМ все працює як треба. Але що кинулося в очі після закордону.. Це геморою з оплатою коштів наперед і залишок їх на балансі.. За кордоном воно блокує апріорі велику суму (тесла 25 євро, лідл 35-50 залежно від країни, elen 35-50євро залежно від порта ccs чи type2, mobiliti взагалі нічого не блокувало і зарядило безплатно і виставило інвойс який я оплатив аж на наступний день) і потім віддає здачу автоматично на карту. Це зручно. В нас же треба поповнити рахунок і потім заряджатися. Якось вирахувати скільки ж тобі треба кіловат і скільки ж треба поповнити щоб не лишити купу грошей на балансі. Незручно. Загалом по моїх підрахунках на всі зарядки включно з домашньою по комерційному тарифу в 10.50 я витратив 10800 грн на 2764 км шляху. Получається ближче до 4 грн за 1 км. Невигідно по трасах на електричках розсікати. Хоча по ціні воно все ще трохи дешевше дизеля (берем максимально схожий SUV типу kodiaq для порівняння), але навіть ті 30-40хв очікування на зарядках додає загалом до дороги добрих 2 години і це вже напрягає. Бо загальний час в дорозі зростає і ти втомлюєшся. В моєму випадку це не дуже впливало, бо з дітьми я й так змушений був зупинятися більше чим просто на зарядки. І кожна зупинка це всеодно мінімум 20хв. Але якби я часто сам їздив в таку даль - то вибрав би бензинову або дизельну. По місту чи області при наявності власної розетки нема про що говорити - електрика рішає. Змінено 12 годин тому користувачем vovarpd 7 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 11 годин тому Поділитись Опубліковано: 11 годин тому дякую за розповідь 24 хвилини тому, vovarpd сказав: Але якби я часто сам їздив в таку даль - то вибрав би бензинову або дизельну. Прикинув і у мене на 2-х літрах з ГБО вийшло б майже так по грошах, максимум на +/- штука різниці в залежності від вартості, але без пошуків. В принципі коли шукав електричку то мав на увазі пересування у межах міста-передмістя, але нових у продажу не було, лякали саме далекі поїздки. ну, то таке, цікаво було б почитати у окремій темі про саму подорож і відпочинок. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Gonchik Опубліковано: 7 годин тому Поділитись Опубліковано: 7 годин тому 4 часа назад, Фрай сказал: дякую за розповідь Прикинув і у мене на 2-х літрах з ГБО вийшло б майже так по грошах, максимум на +/- штука різниці в залежності від вартості, але без пошуків. В принципі коли шукав електричку то мав на увазі пересування у межах міста-передмістя, але нових у продажу не було, лякали саме далекі поїздки. ну, то таке, цікаво було б почитати у окремій темі про саму подорож і відпочинок. А яка витрата газу? Бо за умови, що п’є 10л на 100, то вийшло б менше. В Європі газ дешевший. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 7 годин тому Поділитись Опубліковано: 7 годин тому Я рахую 12-13, але все залежить від швидкості пересування, дорожніх умов і тд. Бо соватись по місту може і 14-16 бути, до речі, різниці у динаміці між газом та бензином не відчуваю, а от на АЗС ))) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vovarpd Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому (змінено) 9 годин тому, Фрай сказав: ну, то таке, цікаво було б почитати у окремій темі про саму подорож і відпочинок. Прихований текст Щось не дуже охота хизуватися в окремій темі, бо в мене відстрочка, трохи така чутлива тема, хоча брат воює то каже ясно що треба їхати поки пускають. З трьома попробуй відпочинь. А от діти відпочили - це так ))) Але трохи переключив увагу від роботи і всього решта. Були на острові Vir, поблизу більш розкрученого Nin/Zaton/Zadar. Брав апартаменти на букінгу по акції за 4 дні до виїзду 7 ночей 611 євро вийшло www.booking.com/Share-Y0x3bC Далі 2 ночі в горах біля річки Kupa (досить мілко і прозора вода і тверде дно) ще провели, класні місця, перевали мальовничі, але дуже вузька дорога хоча асфальт ідеальний, заскочив на інший берег в Словенію за 7 км, кордону нема лиш старе КПП. Ціна вийшла 90 євро за 2 ночі, з гарним ремонтом. Господар взагалі в Карловаці живе за 30км, приїхав спеціально ще поприбирати. Отут www.booking.com/Share-u9CxRf Загалом відпочинок був досить бюджетний наскільки це можна так назвати, їсти готували переважно самі, в ресторанах може 3 рази були але то щось з моїми дітьми стрес, ніякого задоволення і купа витрат. На все про все вийшло 1700 євро на 2 дорослих + 3 дитини. Зі страховками, зарядками, платними дорогами, ночівлями, харчами (чим далі від моря тим дешевше в супермаркетах. tommy самий дорогий біля нас був, далі konzum, потім plodine і найдешевший то lidl але то в Задарі за 30 км, но на електричці пару раз можна і скататися бо дешево їхати зі швидкістю 50-70, сумістити з прогулянкою по Задару), морозивом, сувенірами і безплатними пляжами без лежаків. Змінено 2 години тому користувачем vovarpd Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз