Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Електромобілі-2.

irina1969

Рекомендовані повідомлення

36 хвилин тому, vovarpd сказав:

Короче все там якось незручно в тих кауфландах і лідлах..

Я вам казала, що не знаю, як зараз в Кауфланді, раніше було просто і зручно, без додатку, тому що було безкоштовно. В  Лідлі взагалі ніколи  не заряджались. Стосовно незручно чи складно... в Польщі заплатити за стоянку біля магазину, поки пішов на закупи може бути теж складно, поки в тих автоматах розберешся. Воно майже завжди так, поки призвичаїшся. Головне, щоб ці незручності не вплинули на задоволення від мандрівки.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Screenshot_20250706-123810.Chrome.thumb.png.6cde3626337cb6121b94ea1565fcdfad.png

22 хвилини тому, allanek сказав:

Я вам казала, що не знаю, як зараз в Кауфланді, раніше було просто і зручно, без додатку, тому що було безкоштовно. В  Лідлі взагалі ніколи  не заряджались. Стосовно незручно чи складно... в Польщі заплатити за стоянку біля магазину, поки пішов на закупи може бути теж складно, поки в тих автоматах розберешся. Воно майже завжди так, поки призвичаїшся. Головне, щоб ці незручності не вплинули на задоволення від мандрівки.

Та я без претензій, просто ділюсь актуальною інформацією. Зарядитися там пробував більше з інтересу чим по потребі.

Змінено користувачем vovarpd
  • Лайк 1
Посилання на коментар

4 хвилини тому, vovarpd сказав:

Та я без претензій, просто ділюсь актуальною інформацією.

Я так і сприймаю ваші дописи, як інформацію від людини, що набула досвід. Які тут претензії, коли обставини можуть змінюватись. То все добре. Вам можна лише подякувати, що ви звітуєте, як склалось в дорозі)))

Посилання на коментар

21 годину тому, allanek сказав:

Пару днів тому прийшла розсилка по цінам на суперчарджери по Європі. Якщо пам'ятаю, то для Тесли щось 0,25 центів в Хорватії. Їздимо на українських номерах. Гарантія на автівку офіційна, для Тесли діє по всій Європі.

Щойно побачив що і в мене тариф на суперчарджері в Хорватії 0.22 євро але нічний. З 21:00 до 08:00.

В Угорщині такого не маю.

Цікаво. 

Screenshot_20250707-042204.Tesla.png

Посилання на коментар

IONITY то ТОП як на мене. Потужні і з реєстрацією та запуском нуль питань. 

Також використовував MOL Plugee. Але всі що мені траплялись  - 50 кВт. Але їх багато по автобану, завжди працюють, зрозумілий додаток.

Ще заряджався на Shell Recharche. Процес запуску теж максимально зрозумілий. Вставив конекстор, підніс картку до рідера, пішла зарядка. Додаток в Угорщині не працює.

Посилання на коментар

1 годину тому, Lecter сказав:

IONITY то ТОП як на мене. Потужні і з реєстрацією та запуском нуль питань. 

Також використовував MOL Plugee. Але всі що мені траплялись  - 50 кВт. Але їх багато по автобану, завжди працюють, зрозумілий додаток.

Ще заряджався на Shell Recharche. Процес запуску теж максимально зрозумілий. Вставив конекстор, підніс картку до рідера, пішла зарядка. Додаток в Угорщині не працює.

Так IONITY ж не працює для українців. Нема країни в списку, неможливо вибрати підписку. А без підписки ціни не цікаві.

Я їх теж в першу чергу хотів заюзати..

Можна пробувати обходити з лєвими адресами, карточками типу wise (хто має..), але все одно є ризик блоку. Можливо ризикну на зворотній дорозі.

Кажуть що воно на відміну від тесли звіряє білінг адресу карточки.

Тесла з моїм payoneer працює, а український приват не приймає. Є нюанси.

Посилання на коментар

2 часа назад, vovarpd сказал:

Так IONITY ж не працює для українців. Нема країни в списку, неможливо вибрати підписку. А без підписки ціни не цікаві.

Я обрав Німеччину, адресу в Мюнхені першу зустрічну з інтренета. Все працювало і підписки теж.

• Лайк 2
Посилання на коментар

Повернулись назад до України )

2764 км загалом. 

Середня витрата 16.6 квт на 100.

Це 7 ночей на морі, 2 ночі в горах (перевалами хорватськими трохи попетляв, трохи по острову поїздив, подивився як воно далі від моря людям живеться, заїхав в Словенію на інший берег річки, відповідно середня швидкість низька)
Назад їхав то не економив, стабільно 130 по автобану + кліма на максимум і по Україні ще вночі з фарами.

В основному заряджався на Tesla (є нюанс з кабелями в Угорщині на відео.. в Хорватії вже нормальні кабеля.)
Також раз на Teapont зарядився в Угорщині - теж все просто і по ціні на рівні тесли мені вийшло.
На автобані раз вирішив зарядитися на elen - а там зайнято.. один порт ccs (плюс в тому що він звільнився через 20 хв і я підзарядився перед з'їздом в гори), і вільний type2. Чесно не дуже розумію який сенс в тих type2 на автобанах - ну хто там буде чекати 2-3 години щоб влити хоча б трошки заряду.. Моя машина по тому порту наприклад тільки 11 квт приймає.. та навіть якби всі 22 приймала це суті недуже міняє.

В Угорщині є один цікавий тесла суперчарджер в місті Székesfehérvár, Hungary. Він біля Ашана. Я незнаю що там в тому місті пороблено, але це єдиний чарджер де я двічі (по дорозі туди і по дорозі назад) не знайшов місця для зарядки. Тупо якийсь аншлаг.. І в обід, і після обіду. Всі порти зайняті, ціла купа тесл, ще й в черзі стоять. 
На жодному іншому суперчарджері (в тому числі на іншому в Будапешті біля ашану) я прям такого аншлагу не бачив. Було людно, але завжди була можливість зарядитися без черги. 

Вже в Україні в Мукачево в 00:40 вночі зарядився на TOKA і до 4 ночі догріб до Львова. Гарна швидкість (100квт видавало норм), на заправці БРСМ все працює як треба.  Але що кинулося в очі після закордону.. Це геморою з оплатою коштів наперед і залишок їх на балансі..

За кордоном воно блокує апріорі велику суму (тесла 25 євро, лідл 35-50 залежно від країни, elen 35-50євро залежно від порта ccs чи type2, mobiliti взагалі нічого не блокувало і зарядило безплатно і виставило інвойс який я оплатив аж на наступний день) і потім віддає здачу автоматично на карту. Це зручно.
В нас же треба поповнити рахунок і потім заряджатися. Якось вирахувати скільки ж тобі треба кіловат і скільки ж треба поповнити щоб не лишити купу грошей на балансі. Незручно.

Загалом по моїх підрахунках на всі зарядки включно з домашньою по комерційному тарифу в 10.50 я витратив 10800 грн на 2764 км шляху.
Получається ближче до 4 грн за 1 км.
Невигідно по трасах на електричках розсікати. Хоча по ціні воно все ще трохи дешевше дизеля (берем максимально схожий SUV типу kodiaq для порівняння), але навіть ті 30-40хв очікування на зарядках додає загалом до дороги добрих 2 години і це вже напрягає. Бо загальний час в дорозі зростає і ти втомлюєшся. В моєму випадку це не дуже впливало, бо з дітьми я й так змушений був зупинятися більше чим просто на зарядки. І кожна зупинка це всеодно мінімум 20хв.  Але якби я часто сам їздив в таку даль - то вибрав би бензинову або дизельну.

По місту чи області при наявності власної розетки нема про що говорити - електрика рішає. 

image.thumb.png.caa76309c4377007896004f589890982.png

• Лайк 7
  • Дякую 1
Посилання на коментар

дякую за розповідь

24 хвилини тому, vovarpd сказав:

Але якби я часто сам їздив в таку даль - то вибрав би бензинову або дизельну.

Прикинув і у мене на 2-х літрах з ГБО вийшло б майже так по грошах, максимум на +/- штука різниці в залежності від вартості, але без пошуків.

В принципі коли шукав електричку то мав на увазі пересування у межах міста-передмістя, але нових у продажу не було, лякали саме далекі поїздки.

ну, то таке, цікаво було б почитати у окремій темі про саму подорож і відпочинок. 

Посилання на коментар

4 часа назад, Фрай сказал:

дякую за розповідь

Прикинув і у мене на 2-х літрах з ГБО вийшло б майже так по грошах, максимум на +/- штука різниці в залежності від вартості, але без пошуків.

В принципі коли шукав електричку то мав на увазі пересування у межах міста-передмістя, але нових у продажу не було, лякали саме далекі поїздки.

ну, то таке, цікаво було б почитати у окремій темі про саму подорож і відпочинок. 

А яка витрата газу? Бо за умови, що п’є 10л на 100, то вийшло б менше. В Європі газ дешевший.

Посилання на коментар

Я рахую 12-13, але все залежить від швидкості пересування, дорожніх умов і тд.

Бо соватись по місту може і 14-16 бути, до речі, різниці у динаміці між газом та бензином не відчуваю, а от на АЗС )))

Посилання на коментар

9 годин тому, Фрай сказав:

Прихований текст

Щось не дуже охота хизуватися в окремій темі, бо в мене відстрочка, трохи така чутлива тема, хоча брат воює то каже ясно що треба їхати поки пускають. З трьома попробуй відпочинь. А от діти відпочили - це так ))) Але трохи переключив увагу від роботи і всього решта.
Були на острові Vir, поблизу більш розкрученого Nin/Zaton/Zadar. Брав апартаменти на букінгу по акції за 4 дні до виїзду 7 ночей 611 євро вийшло www.booking.com/Share-Y0x3bC
Далі 2 ночі в горах біля річки Kupa (досить мілко і прозора вода і тверде дно) ще провели, класні місця, перевали мальовничі, але дуже вузька дорога хоча асфальт ідеальний, заскочив на інший берег в Словенію за 7 км, кордону нема лиш старе КПП. Ціна вийшла 90 євро за 2 ночі, з гарним ремонтом. Господар взагалі в Карловаці живе за 30км, приїхав спеціально ще поприбирати. Отут www.booking.com/Share-u9CxRf 
Загалом відпочинок був досить бюджетний наскільки це можна так назвати, їсти готували переважно самі, в ресторанах може 3 рази були але то щось з моїми дітьми стрес, ніякого задоволення і купа витрат.
На все про все вийшло 1700 євро на 2 дорослих + 3 дитини. Зі страховками, зарядками, платними дорогами, ночівлями, харчами (чим далі від моря тим дешевше в супермаркетах. tommy самий дорогий біля нас був, далі konzum, потім plodine і найдешевший то lidl але то в Задарі за 30 км, но на електричці пару раз можна і скататися бо дешево їхати зі швидкістю 50-70, сумістити з прогулянкою по Задару), морозивом, сувенірами і безплатними пляжами без лежаків.

image.thumb.png.00d19ebc6f8c1b3c65d08ddb05d255c5.pngimage.thumb.png.5ac68bdfd29835691f52242b89446d4b.pngimage.thumb.png.0cc61d6f8fcf45779b52f9509e352a38.pngimage.thumb.png.bef88d61be8101b6e2e573e9e1ba3ab6.pngimage.thumb.png.74b56bc89d43f020abdc44c4977cf66f.pngimage.thumb.png.725fc87a765025a182be828ac57423ff.png

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...