Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Home Assistant Накопичення досвіду

mib

Рекомендовані повідомлення

9 часов назад, sapozhnik сказал:

Я не блоХер, ніс закладений, грип лютує )))  Що пам'ятав, розповів. 

drive.google.com/file/d/1nf23Y5-4vOgC5LgEVxa0A0VGStWorVWh/view?usp=sharing

Ура. Я його переміг ))

Довелось прибрати одну з констант в конверторі, і він запрацював.

Більшість показників підтягнув, а от по деяким дивно... одиниці вимірювання показує, але дані передати чомусь не може. Але ж це вже перемога ))

image.thumb.png.a6e637616b7eecb76ea8ddd0b2cf3966.png

Змінено користувачем FOX.kissfm
  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Нема даних, бо інші регістри в твоєму девайсів. Треба або пробувати налаштування з іншого конвертора, або, як робив я, просто пробувати їх підібрати. Я висадив їх по 10-20 шт і дивився, чи є якісь схожі цифри. 

Можливо є якійсь нормальний спосіб, але я його не знаю 😄

• Лайк 1
Посилання на коментар

36 минут назад, sapozhnik сказал:

Нема даних, бо інші регістри в твоєму девайсів. Треба або пробувати налаштування з іншого конвертора, або, як робив я, просто пробувати їх підібрати. Я висадив їх по 10-20 шт і дивився, чи є якісь схожі цифри. 

Можливо є якійсь нормальний спосіб, але я його не знаю 😄

Судячи з цієї доки - www.zigbee2mqtt.io/advanced/support-new-devices/03_find_tuya_data_points.html#_8-find-your-data-point , можна через тую отримати потрібні регістри.

Але нажаль у мене Tuya шлюзу немає ((

Доречі, побачив що Акара випустила комбайн  який дозволяє зібрати до купи tuya та Matter девайси. 

www.aqara.com/eu/product/hub-m3/

Я так розумію, його можна причипити до USB стіка, та через Matter інтеграцію щє розширити перелік підтримуємих девайсів? Чи там є якісь підводні камені?

...ну і щє ціна у нього не демократична як на мене.

Посилання на коментар

15 часов назад, FOX.kissfm сказал:

Судячи з цієї доки - www.zigbee2mqtt.io/advanced/support-new-devices/03_find_tuya_data_points.html#_8-find-your-data-point , можна через тую отримати потрібні регістри.

Але нажаль у мене Tuya шлюзу немає ((

Я бачив його, але теж не маю шлюзу - бо жлоб ))) Хоча акаунт в туї завадив заради local tuya, але так і не використав цей модуль, бо з wifi а мене тільки дві новорічні розетки.

на олх бачив якісь по 300 грн. В них є ще один плюс, через них прилітають оновлення прошивки для девайсів. В мене є знайомий,який налепив повер-моніторів, а вони настільки часто "серуть" в мережу, що кладуть її йому. Він купляв шлюз заради оновлення прошивки

Змінено користувачем sapozhnik
Очіпятка
Посилання на коментар

9 часов назад, sapozhnik сказал:

В мене є знайомий,який налепив повер-моніторів, а вони настільки часто "беруть" в мережу, що кладуть її йому.

доречі.... також зустрічав інфу про проблему спаму в zigbee мережі. І тут навіть не від багатьох лічильників... це може бути пару датчиків СО2 які кожну секунду данні будуть оновлюявати. І наче вся мережа починає тупити.

Одне з рішень яке пропонують - типу ставити декілька екзмеплярів z2m із різних репозиріїв, але там потім можуть бути трабли  з оновленням.

Це цікавий момент, який чомусь не дуже висвітлений в ютубі...хоча типу хаб повинен перетравлювати 200+девайсів, при цьому ніде не зутрічав такого параметру як пропускна здатність. 

Посилання на коментар

• 1 місяць потому...

Хочу прибити старий планшет-андроїд до стіни, в якості панелі НА. Не можу вибрати програму для панелі НА. Прошу поради, хто що використовує?

Посилання на коментар

1 година тому, yur43 сказав:

Не можу вибрати програму для панелі НА. Прошу поради, хто що використовує?

А яку програму ви хочете вибрати? Я також використовую старий андроїд планшет для таких цілей. Просто встановив НА з плеймаркету і все, аналогічно як і на смартфоні, просто вивів на планшет потрібний мені дашборд. Зроблено це через Browser Mod

• Лайк 1
Посилання на коментар

3 часа назад, yur43 сказал:

Хочу прибити старий планшет-андроїд до стіни, в якості панелі НА. Не можу вибрати програму для панелі НА. Прошу поради, хто що використовує?

Сам не пользовался, но в американском ютубе они любят киоск или как его там

Посилання на коментар

хто як налаштовує собі моніторинг електроенегрії?

от наприклад є декілька розумних розеток....чи можно збудувати табличку яка б показувала витрати в kwh, та в гривнях за період.

Вбудована панель енегргія - дуже дерев'яна, не кастомізується ((

Нові версіїї вже налаштовуються із інтерфейсу і не потребують написання YAML, як в багатьох оглядах 2-3х річної давнини.

А інші нативні інструменти відображають лише накопичувальні дані.

Чи я недошукав щось?

Посилання на коментар

18 хвилин тому, FOX.kissfm сказав:

Вбудована панель енегргія - дуже дерев'яна, не кастомізується ((

В мене варіант вбудованої панелі, на загальному лічильнику. 

image.png.7a943067eb0bcc4df6fa5f9e9879be0f.png

• Лайк 2
Посилання на коментар

5 минут назад, Dmode сказал:

В мене варіант вбудованої панелі, на загальному лічильнику. 

так... а теперь як побачити ось це в грошах, а не в кіловатах? )

image.png.4dc6ab4f3c041c7c772e2fe6ebab96f0.png

Посилання на коментар

22 хвилини тому, FOX.kissfm сказав:

так... а теперь як побачити ось це в грошах, а не в кіловатах? )

На цій панелі ніяк, але ви можете приблизно прикинути в голові, бо 10 кВт*год це приблизно 40 грн. Але це тільки якщо у вас нема розділення день-ніч, бо якщо є, то треба рахувати по зонах для кожного споживача. Це можливо, але прийдеться писати свій шаблон для кожного сутності лічильника, що багато марудної роботи. Вже тоді краще все відвантажувати в InfluxDB і потім писати аналітичні запити в графані і будувати по них графіки.

Посилання на коментар

40 минут назад, volomoto сказал:

На цій панелі ніяк, але ви можете приблизно прикинути в голові, бо 10 кВт*год це приблизно 40 грн. Але це тільки якщо у вас нема розділення день-ніч, бо якщо є, то треба рахувати по зонах для кожного споживача. Це можливо, але прийдеться писати свій шаблон для кожного сутності лічильника, що багато марудної роботи. Вже тоді краще все відвантажувати в InfluxDB і потім писати аналітичні запити в графані і будувати по них графіки.

Есть в дополнительных счетчик коммунальных услуг, там за источник берутся данные с розетки и создаются две зоны день ночь, потом в автоматизации нужно создать переключение между день ночь, у меня одна автоматизация на все устройства

И потом уже в панель энергия они добавляются как два сенсора день и ночь и можно задать цену

И вот так это будет выглядеть

Screenshot_2025-04-30-19-26-52-331_io.homeassistant.companion.android.thumb.jpg.892e3489a86680787c6312b459ad8e65.jpg

Но в моем случае всеравно белеберда получается, сумму итого оно считает неправильно, так как считает все проданные квт*ч в деньгах и все купленые, а по факту считать нужно только разницу

• Лайк 1
Посилання на коментар

32 минуты назад, mib сказал:

Но в моем случае всеравно белеберда получается, сумму итого оно считает неправильно, так как считает все проданные квт*ч в деньгах и все купленые, а по факту считать нужно только разницу

так от проблем виводу kwh - немає.

Проблема в іншому - збудувати табличку яка б показувала витрати в kwh, та в гривнях за період

тобто бачити одразу - прилад -  kwh - гривні. І все це з можливістю вібрати період.... (

Посилання на коментар

7 минут назад, FOX.kissfm сказал:

тобто бачити одразу - прилад -  kwh - гривні. І все це з можливістю вібрати період.... (

Оно в экран не влезло

Screenshot_2025-04-30-20-08-00-896_io.homeassistant.companion.android.thumb.jpg.b1cb554bc1547864bf8b0ce1eaac4201.jpg

Посилання на коментар

20 минут назад, mib сказал:

Оно в экран не влезло

Я вірно зрозумів - ви просто в "Джерела" на панелі Енергія - додали розетки зі споживачами (в вашому віпадку - електро котел)?

В такому віпадку є дві проблемі

- не можливо корректно іменувати споживача - бо іменує по імені об'єкта, 

- не корректно веде підрахунок 

...тому я вище писав - шо вона дерев'яна і не кастомізується ((

Посилання на коментар

1 минуту назад, FOX.kissfm сказал:

Я вірно зрозумів - ви просто в "Джерела" на панелі Енергія - додали розетки зі споживачами (в вашому віпадку - електро котел)?

Да там раньше были все розетки, сейчас оставил только котел, так как все остальное учтено в инверторе

Но вам нужно сначала в

Настройки - устройства и службы - вкладка вспомагательные - там счетчик коммунальных услуг, если нужно разделить на день/ночь

Посилання на коментар

19 годин тому, mib сказав:

Ну от власне. Якщо є сонце, то неможливо порахувати скільки що споживає в грошах, бо невідомо яка частко сонця в споживанні конкретного приладу.

В мене хата споживала в квітні умовно 700 кВт*год, але мало того, що мені це нічого не коштувало, так ще й мені тепер винні :)

• Лайк 1
Посилання на коментар

6 минут назад, volomoto сказал:

Ну от власне. Якщо є сонце, то неможливо порахувати скільки що споживає в грошах, бо невідомо яка частко сонця в споживанні конкретного приладу.

В мене хата споживала в квітні умовно 700 кВт*год, але мало того, що мені це нічого не коштувало, так ще й мені тепер винні :)

Ну не совсем так :-) Я над женой хихикаю говорю у нас с апреля ЭЭ подорожало, теперь по 5 грн :-) Мол вольный рынок могу в сеть продать могу тебе :-) Грозится уши надрать :-)

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...