FOX.kissfm Опубліковано: 8 березня Поділитись Опубліковано: 8 березня (змінено) 9 часов назад, sapozhnik сказал: Я не блоХер, ніс закладений, грип лютує ))) Що пам'ятав, розповів. drive.google.com/file/d/1nf23Y5-4vOgC5LgEVxa0A0VGStWorVWh/view?usp=sharing Ура. Я його переміг )) Довелось прибрати одну з констант в конверторі, і він запрацював. Більшість показників підтягнув, а от по деяким дивно... одиниці вимірювання показує, але дані передати чомусь не може. Але ж це вже перемога )) Змінено 8 березня користувачем FOX.kissfm 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sapozhnik Опубліковано: 8 березня Поділитись Опубліковано: 8 березня Нема даних, бо інші регістри в твоєму девайсів. Треба або пробувати налаштування з іншого конвертора, або, як робив я, просто пробувати їх підібрати. Я висадив їх по 10-20 шт і дивився, чи є якісь схожі цифри. Можливо є якійсь нормальний спосіб, але я його не знаю 😄 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
FOX.kissfm Опубліковано: 8 березня Поділитись Опубліковано: 8 березня 36 минут назад, sapozhnik сказал: Нема даних, бо інші регістри в твоєму девайсів. Треба або пробувати налаштування з іншого конвертора, або, як робив я, просто пробувати їх підібрати. Я висадив їх по 10-20 шт і дивився, чи є якісь схожі цифри. Можливо є якійсь нормальний спосіб, але я його не знаю 😄 Судячи з цієї доки - www.zigbee2mqtt.io/advanced/support-new-devices/03_find_tuya_data_points.html#_8-find-your-data-point , можна через тую отримати потрібні регістри. Але нажаль у мене Tuya шлюзу немає (( Доречі, побачив що Акара випустила комбайн який дозволяє зібрати до купи tuya та Matter девайси. www.aqara.com/eu/product/hub-m3/ Я так розумію, його можна причипити до USB стіка, та через Matter інтеграцію щє розширити перелік підтримуємих девайсів? Чи там є якісь підводні камені? ...ну і щє ціна у нього не демократична як на мене. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sapozhnik Опубліковано: 9 березня Поділитись Опубліковано: 9 березня (змінено) 15 часов назад, FOX.kissfm сказал: Судячи з цієї доки - www.zigbee2mqtt.io/advanced/support-new-devices/03_find_tuya_data_points.html#_8-find-your-data-point , можна через тую отримати потрібні регістри. Але нажаль у мене Tuya шлюзу немає (( Я бачив його, але теж не маю шлюзу - бо жлоб ))) Хоча акаунт в туї завадив заради local tuya, але так і не використав цей модуль, бо з wifi а мене тільки дві новорічні розетки. на олх бачив якісь по 300 грн. В них є ще один плюс, через них прилітають оновлення прошивки для девайсів. В мене є знайомий,який налепив повер-моніторів, а вони настільки часто "серуть" в мережу, що кладуть її йому. Він купляв шлюз заради оновлення прошивки Змінено 9 березня користувачем sapozhnik Очіпятка Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
FOX.kissfm Опубліковано: 9 березня Поділитись Опубліковано: 9 березня (змінено) 9 часов назад, sapozhnik сказал: В мене є знайомий,який налепив повер-моніторів, а вони настільки часто "беруть" в мережу, що кладуть її йому. доречі.... також зустрічав інфу про проблему спаму в zigbee мережі. І тут навіть не від багатьох лічильників... це може бути пару датчиків СО2 які кожну секунду данні будуть оновлюявати. І наче вся мережа починає тупити. Одне з рішень яке пропонують - типу ставити декілька екзмеплярів z2m із різних репозиріїв, але там потім можуть бути трабли з оновленням. Це цікавий момент, який чомусь не дуже висвітлений в ютубі...хоча типу хаб повинен перетравлювати 200+девайсів, при цьому ніде не зутрічав такого параметру як пропускна здатність. Змінено 9 березня користувачем FOX.kissfm Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 28 квітня Поділитись Опубліковано: 28 квітня Хочу прибити старий планшет-андроїд до стіни, в якості панелі НА. Не можу вибрати програму для панелі НА. Прошу поради, хто що використовує? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: 28 квітня Поділитись Опубліковано: 28 квітня 1 година тому, yur43 сказав: Не можу вибрати програму для панелі НА. Прошу поради, хто що використовує? А яку програму ви хочете вибрати? Я також використовую старий андроїд планшет для таких цілей. Просто встановив НА з плеймаркету і все, аналогічно як і на смартфоні, просто вивів на планшет потрібний мені дашборд. Зроблено це через Browser Mod 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 28 квітня Автор Поділитись Опубліковано: 28 квітня 3 часа назад, yur43 сказал: Хочу прибити старий планшет-андроїд до стіни, в якості панелі НА. Не можу вибрати програму для панелі НА. Прошу поради, хто що використовує? Сам не пользовался, но в американском ютубе они любят киоск или как его там Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
FOX.kissfm Опубліковано: 30 квітня Поділитись Опубліковано: 30 квітня хто як налаштовує собі моніторинг електроенегрії? от наприклад є декілька розумних розеток....чи можно збудувати табличку яка б показувала витрати в kwh, та в гривнях за період. Вбудована панель енегргія - дуже дерев'яна, не кастомізується (( Нові версіїї вже налаштовуються із інтерфейсу і не потребують написання YAML, як в багатьох оглядах 2-3х річної давнини. А інші нативні інструменти відображають лише накопичувальні дані. Чи я недошукав щось? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dmode Опубліковано: 30 квітня Поділитись Опубліковано: 30 квітня 18 хвилин тому, FOX.kissfm сказав: Вбудована панель енегргія - дуже дерев'яна, не кастомізується (( В мене варіант вбудованої панелі, на загальному лічильнику. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
FOX.kissfm Опубліковано: 30 квітня Поділитись Опубліковано: 30 квітня (змінено) 5 минут назад, Dmode сказал: В мене варіант вбудованої панелі, на загальному лічильнику. так... а теперь як побачити ось це в грошах, а не в кіловатах? ) Змінено 30 квітня користувачем FOX.kissfm Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 30 квітня Поділитись Опубліковано: 30 квітня 22 хвилини тому, FOX.kissfm сказав: так... а теперь як побачити ось це в грошах, а не в кіловатах? ) На цій панелі ніяк, але ви можете приблизно прикинути в голові, бо 10 кВт*год це приблизно 40 грн. Але це тільки якщо у вас нема розділення день-ніч, бо якщо є, то треба рахувати по зонах для кожного споживача. Це можливо, але прийдеться писати свій шаблон для кожного сутності лічильника, що багато марудної роботи. Вже тоді краще все відвантажувати в InfluxDB і потім писати аналітичні запити в графані і будувати по них графіки. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 30 квітня Автор Поділитись Опубліковано: 30 квітня 40 минут назад, volomoto сказал: На цій панелі ніяк, але ви можете приблизно прикинути в голові, бо 10 кВт*год це приблизно 40 грн. Але це тільки якщо у вас нема розділення день-ніч, бо якщо є, то треба рахувати по зонах для кожного споживача. Це можливо, але прийдеться писати свій шаблон для кожного сутності лічильника, що багато марудної роботи. Вже тоді краще все відвантажувати в InfluxDB і потім писати аналітичні запити в графані і будувати по них графіки. Есть в дополнительных счетчик коммунальных услуг, там за источник берутся данные с розетки и создаются две зоны день ночь, потом в автоматизации нужно создать переключение между день ночь, у меня одна автоматизация на все устройства И потом уже в панель энергия они добавляются как два сенсора день и ночь и можно задать цену И вот так это будет выглядеть Но в моем случае всеравно белеберда получается, сумму итого оно считает неправильно, так как считает все проданные квт*ч в деньгах и все купленые, а по факту считать нужно только разницу 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
FOX.kissfm Опубліковано: 30 квітня Поділитись Опубліковано: 30 квітня (змінено) 32 минуты назад, mib сказал: Но в моем случае всеравно белеберда получается, сумму итого оно считает неправильно, так как считает все проданные квт*ч в деньгах и все купленые, а по факту считать нужно только разницу так от проблем виводу kwh - немає. Проблема в іншому - збудувати табличку яка б показувала витрати в kwh, та в гривнях за період тобто бачити одразу - прилад - kwh - гривні. І все це з можливістю вібрати період.... ( Змінено 30 квітня користувачем FOX.kissfm Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 30 квітня Автор Поділитись Опубліковано: 30 квітня 7 минут назад, FOX.kissfm сказал: тобто бачити одразу - прилад - kwh - гривні. І все це з можливістю вібрати період.... ( Оно в экран не влезло Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
FOX.kissfm Опубліковано: 30 квітня Поділитись Опубліковано: 30 квітня (змінено) 20 минут назад, mib сказал: Оно в экран не влезло Я вірно зрозумів - ви просто в "Джерела" на панелі Енергія - додали розетки зі споживачами (в вашому віпадку - електро котел)? В такому віпадку є дві проблемі - не можливо корректно іменувати споживача - бо іменує по імені об'єкта, - не корректно веде підрахунок ...тому я вище писав - шо вона дерев'яна і не кастомізується (( Змінено 30 квітня користувачем FOX.kissfm Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 30 квітня Автор Поділитись Опубліковано: 30 квітня 1 минуту назад, FOX.kissfm сказал: Я вірно зрозумів - ви просто в "Джерела" на панелі Енергія - додали розетки зі споживачами (в вашому віпадку - електро котел)? Да там раньше были все розетки, сейчас оставил только котел, так как все остальное учтено в инверторе Но вам нужно сначала в Настройки - устройства и службы - вкладка вспомагательные - там счетчик коммунальных услуг, если нужно разделить на день/ночь Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 1 травня Поділитись Опубліковано: 1 травня 19 годин тому, mib сказав: Но в моем случае всеравно белеберда получается, сумму итого оно считает неправильно, так как считает все проданные квт*ч в деньгах и все купленые, а по факту считать нужно только разницу Ну от власне. Якщо є сонце, то неможливо порахувати скільки що споживає в грошах, бо невідомо яка частко сонця в споживанні конкретного приладу. В мене хата споживала в квітні умовно 700 кВт*год, але мало того, що мені це нічого не коштувало, так ще й мені тепер винні 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 1 травня Автор Поділитись Опубліковано: 1 травня 6 минут назад, volomoto сказал: Ну от власне. Якщо є сонце, то неможливо порахувати скільки що споживає в грошах, бо невідомо яка частко сонця в споживанні конкретного приладу. В мене хата споживала в квітні умовно 700 кВт*год, але мало того, що мені це нічого не коштувало, так ще й мені тепер винні Ну не совсем так Я над женой хихикаю говорю у нас с апреля ЭЭ подорожало, теперь по 5 грн Мол вольный рынок могу в сеть продать могу тебе Грозится уши надрать Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому Всім привіт. Завів я собі НА і зараз в процесі налаштувань. Додав собі інвертор, вивів дашборд, але є глюк. При активованій галочці Show daily в мене на дашборді відображаються Monthly. При чому на всьому. Як його можна вилікувати? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
beavis Опубліковано: 57 хвилин тому Поділитись Опубліковано: 57 хвилин тому 2 години тому, МакДо сказав: Як його можна вилікувати? Шукайте який сенсор використали. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
S K Опубліковано: 50 хвилин тому Поділитись Опубліковано: 50 хвилин тому 2 часа назад, МакДо сказал: Як його можна вилікувати? уважно подивитись які Entities вказані. Якщо цікаво, то можу свій дашбоард дати Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз