Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Треба консультація по вентиляції

anabioz

Рекомендовані повідомлення

Вітаю.

Хто може в приватних проконсультувати по вентиляції і покритикувати "задумку"? (трубами флексівент)

Буду вдячний.

Змінено користувачем anabioz
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

2 години тому, standov сказав:

так а чо приватно, всім цікаво, це-ж форум )

Є свої моменти )

• Дізлайк 1
Посилання на коментар

13 годин тому, TaurosRMK сказав:

Підтримую винесення на форум 😀

Ні, чекаю, може хтось з гуру стукне в приватні з допомогою. Ці питання не для форуму.

@fim, @razzil@shneider_vova, @standov, @JohnnyD, @Dmode  ... може хтось ще відгукнеться )

• Сумно 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

2 часа назад, anabioz сказал:

Ні, чекаю, може хтось з гуру стукне в приватні з допомогою. Ці питання не для форуму.

@fim, @razzil@shneider_vova, @standov, @JohnnyD, @Dmode  ... може хтось ще відгукнеться )

я не гуру, я дилетант самоучка. Вам потрібні саме професійні кваліфіковані спеціалісти? бо постучатися то не проблема, але не зрозуміло чи то вам підійде.

Посилання на коментар

4 хвилини тому, standov сказав:

я не гуру, я дилетант самоучка. Вам потрібні саме професійні кваліфіковані спеціалісти? бо постучатися то не проблема, але не зрозуміло чи то вам підійде.

Одна голова гарно, а троє - то вже причина випити )

Посилання на коментар

1 минуту назад, anabioz сказал:

а троє - то вже причина випити )

отожбо, тому і є мисля що в пабліке шось таке нетривіальне обговорювати доцільніше. Але зараз постучуся, чо не постучатися

• Дякую 1
Посилання на коментар

У мене флексівент, @anabiozпитайте шо треба. Якщо це дійсно щось таке секретне, шо не можна виносити на люди))

• Дякую 1
Посилання на коментар

• 6 місяців потому...

Скористаюсь універсальним заголовком цієї теми.

Маю ПВУ ВЕНТС з вбудованими фільтрами. Фільтри з малою площею, потребують частого очищення/заміни.

Є ідея винести приточний фільтр на фасад.

image.thumb.png.67b45d55cfc0f645479cc9ce34cee41c.png

отакий, або непрозорий монтажний бокс. В задній верхній частині зробити отвір до ПВУ. Виготовити рамку з фільтрувальним матеріалом G4 і розмістити діагонально в боксі. В нижній частині зробити отвори/решітку для забору повітря з вулиці. 

Питання:

- може є щось практичніше ?

- зимою чи не буде обмерзати фільтруючий матеріал ?

Посилання на коментар

14 хвилин тому, yur43 сказав:

Скористаюсь універсальним заголовком цієї теми.

Маю ПВУ ВЕНТС з вбудованими фільтрами. Фільтри з малою площею, потребують частого очищення/заміни.

Є ідея винести приточний фільтр на фасад.

image.thumb.png.67b45d55cfc0f645479cc9ce34cee41c.png

отакий, або непрозорий монтажний бокс. В задній верхній частині зробити отвір до ПВУ. Виготовити рамку з фільтрувальним матеріалом G4 і розмістити діагонально в боксі. В нижній частині зробити отвори/решітку для забору повітря з вулиці. 

Питання:

- зимою чи не буде обмерзати фільтруючий матеріал ?

Это в принципе фильтр бокс вентс, который они ставят на вводе с улицы.

А что там может обмерзнуть? 

Посилання на коментар

1 хвилину тому, ЯД сказав:

Это в принципе фильтр бокс вентс, который они ставят на вводе с улицы.

А что там может обмерзнуть? 

1. Зорієнтуйте на об'єкт.

2. Сніг як налипне, як потім воно розтане?

Посилання на коментар

6 хвилин тому, yur43 сказав:

1. Зорієнтуйте на об'єкт.

2. Сніг як налипне, як потім воно розтане?

vents.ua/series/fb/

Ну эти боксы ж не прямо на улице, но не обязательно в тепле 

• Лайк 1
Посилання на коментар

А як хто організовував забір повітря, незвичні варіанти? Цікаві практичні відгуки.

Посилання на коментар

2 години тому, ЯД сказав:

vents.ua/series/fb/

Ну эти боксы ж не прямо на улице, но не обязательно в тепле 

В мене кишеньковий фільтр від Вентс встановлено на холодному горищі. Снігу там, слава фальцю, немає, але обмерзати приточному фільтр-боксу в мінусові температури немає від чого. Хіба воно на південь… І то, з вулиці стабільно тягне ту саму температуру, а швидкість потоку не дозволяє перейняти тепло з корпусу, якщо той під променями лютневого сонця.

імхо

• Лайк 1
Посилання на коментар

3 години тому, yur43 сказав:

Які розміри цього боксу плануєте? І яка його вартість?

Я колись такий бокс купував розмірами 500х350х180, то він тоді коштував здається 1500-1600 грн. Зараз скоріш за все перевалює за 2000 грн. При такій ціні як на мене немає особливого сенсу брати цей бокс під вентиляцію, можна замовити виготовлення з оцинковки, разом з фланцями, кришкою і потрібних розмірів, приблизно за таку ж ціну. А з менших розмірів (десь 350х350) особливо не буде користі, тому що ви туди не помістите багато фільтрувального матеріалу. Та й взагалі не для цього призначені ці бокси.

Розмістити бокс десь в приміщенні чи на горищі немає змоги? Бо така коробка розмірами хай навіть 350х350 на фасаді буде виглядати дивно, а більша так тим більше, і знову як написав вище, від 350х350 особливо не буде толку, той фільтрувальний елемент буде швидко забиватися.

Тому розміщення фільтр-боксу хоча б зразу за стіною зі сторони приміщення, за умови якщо у вас немає заслінок, буде краще рішення, ніж вішати щось на фасаді.

Виготовити рамку з фільтрувальним матеріалом G4 і розмістити діагонально в боксі.

А якої форми вийде вставний картридж? Якщо просто одна площина, то знову ж таки все впираєтсья в розміри. Я зробив в себе гармошку, лист фільтрувального матеріалу розміром десь 210х600, ось такий стан був минулого року за проміжок квітень-вересень (5 місяців). Якщо розміри фільтрувального матеріалу будуть ще менші, то воно буде ще швидше забиватися.

Прихований текст

IMG_20240412_125939024.thumb.jpg.05cb1bcf605bb5590579ebbce7b5625f.jpg

IMG_20240912_162629167.thumb.jpg.5eb6eace3168a3e030f4e55c51d1d396.jpg

IMG_20240912_162637339_MP.thumb.jpg.1308027047ed1098e75337d5497e8557.jpgIMG_20240912_162723765_MP.thumb.jpg.136aafccc68eed83ea782d9c73ae770c.jpg

Зорієнтуйте на об'єкт.

Ці бокси хороший варіант, якщо плануєте часто міняти фільтри. Бо знову повернемося до розмірів. Під трубу 125 мм розмір фільтр-боксу ось такі, а діагонально вставлений фільтр буде розмірами меншим за лист А4, що в 2 рази менше за той, що я зробив собі. Тому можете прикинути стан фільтру через пару місяців.

image.thumb.png.9026650cc35d3d290a54de5fe85a9278.png

Як на мене, було б краще або самому зробити корпус, або замовити з оцинковки. Я деякі речі замовляв на олх у людей які виготовляють повітроводи і все що зв'язано з вентиляцією, виготовили по моїх розмірах і прислали поштою, все ок. В цілому можна і цей готовий від Венст взяти, але приблизно прикинути скільки фільтрувального матеріалу G4 можна туди помістити гармошкою, виготовити таку гармошку з сітки і обтягнути матеріалом G4. Бо використання такої вставки по діагонілі розміром як А4 не має сенсу, часто будете меняти.

Кишенькові фільтри будуть довше служити, але самому виготовляти змінні вставки під них буде важко або не можливо. Хіба що вмієте шити на машинці :) І фільтр-бокси під них трохи дорожчі.

---

Якщо подивитсия на цю частину, хоча точних розмірів не пам'ятаю, але припустимо довша сторона 300 мм, коротша 100 мм. Тоді діагонально вставлений фільтр мав би розмір по довжині десь 310-315 мм. Тоді як така гармошка має в 2 рази більший розмір. І ще можна зробити більше складок, в два рази так точно. Тоді може бути замість 310 мм аж всі 1200 мм.

image.thumb.png.4b33d6fac3aa57df5c0616a6fbed3066.png

• Дякую 1
Посилання на коментар

20 годин тому, yur43 сказав:

А як хто організовував забір повітря, незвичні варіанти? Цікаві практичні відгуки.

У фронтон врізаний такий адаптер під решітку, з переходом на 150 діаметр. В адаптері решітка розмірами 300х300. При 210 кубах на вулиці чути свист в цій решітці, з відстані може до 10 метрів. Можливо через невеликий переріз, хоча ламелі можна трохи повернути і збільшити прохід повітря.

Прихований текст

IMG_20240209_131125292.thumb.jpg.fc9d593578d6ab31b302dc0f2ab69c5b.jpgIMG_20240209_131159027.thumb.jpg.00658e21664cd2e9871f81aec48a8185.jpgIMG_20240129_132215607.thumb.jpg.5a532dbcd7e591f9a6b3243510c1cbec.jpgIMG_20240129_132144031.thumb.jpg.b326e0b015300366372bc0b8f4f7351b.jpg

Хоча цілком можливо що свистить через ці щілини.

image.thumb.png.dfe0e4af8ae8ddfa11053fdd5fed708d.png

Змінено користувачем TaurosRMK
  • Лайк 3
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...