Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Посоветуйте инвертор/бесперебойник для газового котла.

3613

Рекомендовані повідомлення

В связи с выключениями света,  задумался о том как обеспечить электроэнергией двухконтурный котёл Junkers Euroline ZW 23.

Посоветуйте, что туда купить ?

Новый автомобильный аккумулятор 60 ампер, уже есть.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

14 хвилин тому, 3613 сказав:

В связи с выключениями света,  задумался о том как обеспечить электроэнергией двухконтурный котёл Junkers Euroline ZW 23.

Посоветуйте, что туда купить ?

Новый автомобильный аккумулятор 60 ампер, уже есть.

автомобільний акумулятор не підходить для такого. навіть новий. вам потрібно було починати питання з підбору акумулятору. 

• Дізлайк 1
Посилання на коментар

Тільки що, Александр Аврамчук сказав:

автомобільний акумулятор не підходить для такого. навіть новий. різні типи акумуляторів призначені для різних цілей.  вам потрібно було починати питання з підбору акумулятору. 

• Дізлайк 1
Посилання на коментар

Я в цій темі взагалі не оріентуюсь.

Порадьте, що мені треба купити, щоб котел працював при відключеннях світла ?

В інструкції написано, щось типу "потребляемая мощность 90 ватт".

Посилання на коментар

вибір величезний акумуляторів і інверторів. і ціни сильнотвідрізняються. вам потрібно визначитися по емності батареї . на скільки вам треба годин роботи автономності? яка швидкість заряду, за скільки годин щоб батарея заряджалася ? котел фазозалежний? на скільки циклів вам потрібен акумулятор. щоб зиму пережити чи на довше 

автомобільний акумулятор дуже швидко помре. заряджати його треба малим струмом довго. розряджати тільки на половину. 

Змінено користувачем Александр Аврамчук
  • Лайк 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

1 час назад, Александр Аврамчук сказал:

вибір величезний акумуляторів і інверторів. і ціни сильнотвідрізняються. вам потрібно визначитися по емності батареї . на скільки вам треба годин роботи автономності? яка швидкість заряду, за скільки годин щоб батарея заряджалася ? котел фазозалежний? на скільки циклів вам потрібен акумулятор. щоб зиму пережити чи на довше 

автомобільний акумулятор дуже швидко помре. заряджати його треба малим струмом довго. розряджати тільки на половину. 

Едине, що можу додати, інвертор повинен бути з чистою синусоїдою, і якогось надійного виробника.

Аккумулятор мені не жалко, та як лежить без діла. Скільки проживе , стільки і буде (потім куплю такий як треба).

Зараз світло виключають на 4 години, два рази на добу. Що буде далі я не знаю, але сподіваюсь що за пів року весь цей жах припинеться, і відкючень більше не буде.

• Лайк 1
Посилання на коментар

11 годин тому, 3613 сказав:

щоб котел працював при відключеннях світла

Logic Power досить надійно працює, якщо ви хочете купити в Україні. Для котла вам підійде будь-яка модель.

• Лайк 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

10 годин тому, 3613 сказав:

Едине, що можу додати, інвертор повинен бути з чистою синусоїдою, і якогось надійного виробника.

Ви забули найголовніше - це бюджет.

Бо надійні виробники є, але вони трохи коштують.

Victron multiplus 12/500/20 більш ніж достатньо для котла і лампочок, а якщо холодильник інверторний то і його потягне. 

Чистий синус, маса налаштувань (треба мати адаптер окремо, по замовчуванню там під свинцеві акуми налаштовано. дешевше знайти людину щоб прошила lifepo4 чи який там акум треба), робота з будь якими акумуляторами.
На виході фаза і нуль при роботі з батареї.  В мене з ними проблем з котлами небуло ніяких в квартирах.

Новий порядка 9000 грн.
prom.ua/ua/p1757241839-gibridnyj-invertor-victron.html

Але акумулятор все ж краще той автомобільний використати в автомобілі, а для котла купити lifepo4 якийсь 12v/100Ah наприклад.

• Лайк 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

Мені рекомендують ось цей.

По потужності він мені начеб то561570737_Screenshot_20241120_1717362.thumb.jpg.3d2b74ef9cd8264b1b959ad044e54003.jpg підходить. 

Які будуть думки з приводу нього ?

• Дізлайк 1
Посилання на коментар

47 хвилин тому, 3613 сказав:

Мені рекомендують ось цей

Хто рекомендує? Може ви забули вточнити "надійного виробника"? Чим два даних тут варіанти не підходять?

• Дізлайк 1
Посилання на коментар

1 годину тому, 3613 сказав:

ось цей.

У нього струм заряджання лиш 8А. В умовах довгих відключень не встигнете зарядити акумулятор поки є світло.

Натомість LPE-B-PSW-430VA+ може вдувати 15А.

А Victron Multiplus 12/500/20 може 20А. Якщо вам потрібна найнадійніша надійність – беріть Віктрон. Але то значно дорожче.

Змінено користувачем smotesko
  • Лайк 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

Мабуть буду брати оцей: LPE-B-PSW-430VA+ (300Вт) 1-15A.

Едине що насторожуе, це така фраза в інструкції до нього:  "Внимание! В этом ИБП отсутствует "сквозной ноль". Перед покупкой убедитесь, что Ваш котел отопления не требует источника бесперебойного питания со "сквозным нулем"."

Підскажіть, чи мій котел (Junkers Euroline ZW 23) вимагае "сквозний ноль" , чи не вимагає ?

• Дізлайк 1
Посилання на коментар

в інструкції до нього:  "Внимание! В этом ИБП отсутствует "сквозной ноль"

То виберіть любу іншу модель зі сквозним, під ваш акк 60А вистачить зарядного на 6А, а під інші акки треба буде підбирати інший ДБЖ

• Лайк 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

Підскажіть, чи мій котел (Junkers Euroline ZW 23) вимагае "сквозний ноль" , чи не вимагає ?

Маєте де позичити на 10хв зарядну станцію? Типу екофлов – будь-яке джерело живлення не підключене до мережі, або генератор. Підключіть до неї ваш котел і дивіться чи запуститься він, чи запалить полум'я.

Змінено користувачем smotesko
  • Лайк 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

22 хвилини тому, normal сказав:

під ваш акк 60А вистачить зарядного на 6А

Оскільки той акумулятор все одно піде на знос – я вважаю краще брати одразу ДБЖ з нормальним струмом заряду. Тим паче в Logic Power є перемикач щоб обмежити струм заряду.

• Дізлайк 1
Посилання на коментар

А якщо ТС після цього 60Аh, захоче поставити 300Аh, або LiFePO4, щоб заряджались за годину, ви знаєте його плани на майбутнє?

• Дізлайк 1
Посилання на коментар

я би взяв звичайного китайця із синусом, типу таталікен або лонгкуй десь на 500 Вт + автоматичну зарядку універсальну Foxsur (можна і з підтримкою Lifepo на майбутнє). один хрен перероблювати колись)). потім і продати легше окремо, змінити інвертор чи зарядку, додати авр, зібрати норм акум на 4х280А, добавить емерсон або p35, потім плюнуть купить маст/повмр/аненжі, потом знову плюнуть взять 1ф дею чи люкса, потім плюнуть взять 3ф дею, я хз де той Hi End
image.thumb.png.e31b564b30a0de456940d2af9098ebe4.png

Змінено користувачем newbee2020
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

11 минут назад, normal сказал:

А якщо ТС після цього 60Аh, захоче поставити 300Аh, або LiFePO4, щоб заряджались за годину, ви знаєте його плани на майбутнє?

Ні, таких планів не маю 

Посилання на коментар

43 минуты назад, smotesko сказал:

Маєте де позичити на 10хв зарядну станцію? Типу екофлов – будь-яке джерело живлення не підключене до мережі, або генератор. Підключіть до неї ваш котел і дивіться чи запуститься він, чи запалить полум'я.

Нажаль такої можливості не маю.

Посилання на коментар

48 хвилин тому, 3613 сказав:

Нажаль такої можливості не маю.

вилку підключення котла до мережі включаете однією сторонорю чи без різниці? якщо тільки однією стороною, то фазозалежний.   можете ради цікаавості перевернути її включити і перевірити.  

Змінено користувачем Александр Аврамчук
  • Лайк 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

2 часа назад, newbee2020 сказал:

я би взяв звичайного китайця із синусом, типу таталікен або лонгкуй десь на 500 Вт + автоматичну зарядку універсальну Foxsur

Навіщо самому собі створювати проблеми на рівному місці? Є готові прилади "3 в 1" (стабілізатор, інвертор (синхронний з мережею) та зарядний пристрій), ті ж Logic Power LPY-PSW або LPY-B-PSW, які позиціонуються як ДБЖ для котлів. Для 90Вт цілком достатньо моделей на 500ВА загальної та 350ВА потужності інвертора. Купив - підключив батарею - ввімкнув - забув. Навіщо щось там мудрувати, купляти якісь зарядки, ліфери, бмс, тощо? Я прихильник використання пристроїв, які не створюють зайвого клопоту. Ідеальне рішення - це таке, яке не потребує зайвих зусиль. І таких рішень багато. Єдине це дійсно необхідність перевірки роботи схеми захисту котла в режимі живлення від ДБЖ. Але це теж не проблема, є 14 днів для повернення товару в будь-яких умовах.

• Лайк 3
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

2 часа назад, 3613 сказал:

В общем, заказал Logic Power 12V LPY-PSW-800VA+(560Вт)5A/15A

чуть доложить - и можно гибридный инвертор было взять , у которого все характеристики лучше и возможностей больше , и который тоже может работать , как бесперебойник

Змінено користувачем igorrius
  • Лайк 2
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

1 година тому, igorrius сказав:

чуть доложить - и можно гибридный инвертор было взять

Це той, що припливе весною з Китаю без гарантії? 

1 година тому, igorrius сказав:

у которого все характеристики лучше и возможностей больше , и который тоже может работать , как бесперебойник

А для котла багато не треба, 10хв по 90Вт на ГВП набрати ванну це всьго 0.015кВт*год, треба мінімальна батарея і мінімальна потужніть, але чистий синус і наскрізний ноль+заземлення і щоб не гудів у кухні, у вас є такі варіанти окрім "гібридних літаків"? Я може і собі такий би "мікро" узяв, але поки терплю LPM-PSW-1500VA

Змінено користувачем normal
Посилання на коментар

2 хвилини тому, normal сказав:

Це той, що припливе весною з Китаю без гарантії? 

А для котла багато не треба, 10хв по 90Вт на ГВП набрати ванну це всьго 0.015кВт*год, треба мінімальна батарея і мінімальна потужніть, але чистий синус і наскрізний ноль+заземлення і щоб не гудів у кухні, у вас є такі варіанти окрім "гібридних літаків"?

А в остальное время он не будет работать? Топить ванной по 10 минут?

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...