standov Опубліковано: 11 лютого Автор Поділитись Опубліковано: 11 лютого ну такий варіант нормально, я більше про те коли накривають бітумкой а знизу осб голий, або мч і вона і знизу. я не можу це інакше сприймати як накриття для сіна. Я розумію що це мої таракани але хто я такий щоб з ними сперечатися Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
4587derek Опубліковано: 11 лютого Поділитись Опубліковано: 11 лютого У мене навіс над балконом вкритий сортовим полікарбонатом 16 мм товщиною. 10 на 6 метрів одним скатом. Стики закриті алюмінієвою планкою, з резиновими ущільнювачами. Який герметизує і не пропускає вологу, зате дає рухатись при тепловому розширенні. А воно там 5 мм на 1 метр погонний. Вже років 15 йому. Максимальна товщина снігу яка була, 45 см. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Богдан Грищенко Опубліковано: 20 лютого Поділитись Опубліковано: 20 лютого 11.02.2025 в 11:48, standov сказав: Карбонат я маю на увазі монолітний полікарбонат. Стосовно щілин вище обговорювали, рішення ринок вже дає, стосовно ідеальної герметичністя - а нащо це треба для авто-навісу?) Скажу і свою думку. Мабуть погана ідея буде залишати щілини у даху. Кожного ранку після ночі панелі будуть холодні. Тільки встає сонце і підвищується температура - починається конденсація вологи на панелях. Вона щоранку буде капати на машину. Те саме в туман і мряку. Одна справа, коли машина рівномірно покрита тонким шаром пилючки. А ле у випадку крапель згори ваше авто щоранку буде в потьоках бруду і пилюки. Ви завжди будете хотіти помити його. Вас це дратуватиме дуже сильно і врешті ви знімете панелі, настелите профнастил і потім знову змонтуєте панелі. Так думаю Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 21 лютого Автор Поділитись Опубліковано: 21 лютого 20 часов назад, Богдан Грищенко сказал: Скажу і свою думку. Мабуть погана ідея буде залишати щілини у даху. Кожного ранку після ночі панелі будуть холодні. Тільки встає сонце і підвищується температура - починається конденсація вологи на панелях. Вона щоранку буде капати на машину. Те саме в туман і мряку. Одна справа, коли машина рівномірно покрита тонким шаром пилючки. А ле у випадку крапель згори ваше авто щоранку буде в потьоках бруду і пилюки. Ви завжди будете хотіти помити його. Вас це дратуватиме дуже сильно і врешті ви знімете панелі, настелите профнастил і потім знову змонтуєте панелі. Так думаю логіка зрозуміла, має певний сенс але це накриття яке продувається з 4х сторін, конденсація в таких умовах так щоб прямо капало мені видається малоймовірною. Нарешті роблять жеж настіли зі скла, яке має рівно такі самі проблеми в теорії. Плюс, в теорії, панель прогрівається миттєво я встає сонце і має сохнути так само миттєво. Але це не точно звісно Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
eam Опубліковано: 21 лютого Поділитись Опубліковано: 21 лютого (змінено) В 11.02.2025 в 16:09, standov сказал: ну такий варіант нормально, я більше про те коли накривають бітумкой а знизу осб голий, або мч і вона і знизу. я не можу це інакше сприймати як накриття для сіна. Я розумію що це мої таракани але хто я такий щоб з ними сперечатися В 11.02.2025 в 15:10, standov сказал: усілякі непрозорі історії мені подобаються лише в варіанті коли є зворотня підшивка, і це явно має бути не пластик і це все дуже так виходить якось занадто теж Если хочется чтобы и снизу красиво и не заморачиваться с подшивой то подшива, обрешетка и осб просто меняется на имитацию бруса и сразу по ней подкладочный ковер и битумка. Получается быстрее, проще, красивее и дешевле. Протестировал на беседке и на навес для авто буду делать такой же пирог. Змінено 21 лютого користувачем eam Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
kvintich Опубліковано: 22 лютого Поділитись Опубліковано: 22 лютого В 20.02.2025 в 20:11, Богдан Грищенко сказал: Скажу і свою думку. Мабуть погана ідея буде залишати щілини у даху. Кожного ранку після ночі панелі будуть холодні. Тільки встає сонце і підвищується температура - починається конденсація вологи на панелях. Вона щоранку буде капати на машину. Те саме в туман і мряку. Одна справа, коли машина рівномірно покрита тонким шаром пилючки. А ле у випадку крапель згори ваше авто щоранку буде в потьоках бруду і пилюки. Ви завжди будете хотіти помити його. Вас це дратуватиме дуже сильно і врешті ви знімете панелі, настелите профнастил і потім знову змонтуєте панелі. Так думаю Панелі можна змонтувати без стиків, і зазори промазати силіконом. Але що капати конденсат буде, не виключено. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
anabioz Опубліковано: 25 лютого Поділитись Опубліковано: 25 лютого 20.02.2025 в 20:11, Богдан Грищенко сказав: Скажу і свою думку. Мабуть погана ідея буде залишати щілини у даху. Кожного ранку після ночі панелі будуть холодні. Тільки встає сонце і підвищується температура - починається конденсація вологи на панелях. Вона щоранку буде капати на машину. Те саме в туман і мряку. Одна справа, коли машина рівномірно покрита тонким шаром пилючки. А ле у випадку крапель згори ваше авто щоранку буде в потьоках бруду і пилюки. Ви завжди будете хотіти помити його. Вас це дратуватиме дуже сильно і врешті ви знімете панелі, настелите профнастил і потім знову змонтуєте панелі. Так думаю Цікаве питання. Я так розумію, що Ви кажете про теорію. Цікаво буде почути, у кого є навіс лише з сонячних панелей. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
4587derek Опубліковано: 25 лютого Поділитись Опубліковано: 25 лютого У мене ганок один, вкритий просто профнастилом, то по настилу конденсат стікає до краю, а от каркас профільна труба 25*25, так он с нього каплі падають постійно, рівними смугами на ґанок. Він на куту і продувається завжди, але коли нема вітру, і вологість , то завжди капає 3 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Діма Опубліковано: 8 квітня Поділитись Опубліковано: 8 квітня 22.01.2025 в 15:15, standov сказав: Потихеньку вивчаю сабж, ідея в тому що без необхідності мати АКБ буфер можна *теоретично* заряджати машину від сонця в ситуації коли струм рендомний. Поки нагуглив таке, може їто стикався з такими системамм вживу або має навіть практичний досвід, цікаво послухати. В моєму конкретному випадку є обережна ідея лупанути навіс під авто панелями і відповідно думаю як то потім використати, бо парковка в мене заживлена напряму від стовпа, заводити то все в будинок не дуже реалістично а ставити гібрід з АКБ на вулиці мені не подобається як не крути. А авто постійно в дома? Думаю краще скидати все що в мережу а в ночі забрати з мережі. Накрити можна парковку панелями але провести два кабелі до будинку. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
beavis Опубліковано: 8 квітня Поділитись Опубліковано: 8 квітня 6 хвилин тому, Діма сказав: А авто постійно в дома? Думаю краще скидати все що в мережу а в ночі забрати з мережі. Накрити можна парковку панелями але провести два кабелі до будинку. Там десь написано про ЗТ? Самі не знаєте куди скидати, бо ЗТ нема, а людині сходу пропонуєте зливати в мережу. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 8 квітня Автор Поділитись Опубліковано: 8 квітня (змінено) 10 минут назад, Діма сказал: А авто постійно в дома? Думаю краще скидати все що в мережу а в ночі забрати з мережі. Накрити можна парковку панелями але провести два кабелі до будинку. я з того почав що проводити 2 кабелі в будинок в мене нема можливості. Скидати в мережу теж є проблема бо в мене гібрід який то не вміє і міняти я його не планую (бо нема на ринку того що мені треба щоб вміло скидати) а оформити зелений маючи 2 окремих поля + і гібрид і онлайн я так розумію гемора вагон (якщо взагалі можливо). Продавати теооретично звісно простіше і ефективніше але технічно не зрозуміло як то зробити без оформлення окремого лицьового "на собаку", в що я точно гратися не хочу Змінено 8 квітня користувачем standov Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Діма Опубліковано: 8 квітня Поділитись Опубліковано: 8 квітня 20 хвилин тому, standov сказав: я з того почав що проводити 2 кабелі в будинок в мене нема можливості. Скидати в мережу теж є проблема бо в мене гібрід який то не вміє і міняти я його не планую (бо нема на ринку того що мені треба щоб вміло скидати) а оформити зелений маючи 2 окремих поля + і гібрид і онлайн я так розумію гемора вагон (якщо взагалі можливо). Продавати теооретично звісно простіше і ефективніше але технічно не зрозуміло як то зробити без оформлення окремого лицьового "на собаку", в що я точно гратися не хочу То тоді гібридний інвентор дея + батарея буде десь 2000$ , дея може працювати і без акумів, а акумулятор можна купити з підігрівом. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 8 квітня Автор Поділитись Опубліковано: 8 квітня Только что, Діма сказал: То тоді гібридний інвентор дея + батарея буде десь 2000$ , дея може працювати і без акумів, а акумулятор можна купити з підігрівом. ви принципово не читаєте що я пишу ? ) 1 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Діма Опубліковано: 8 квітня Поділитись Опубліковано: 8 квітня 23 хвилини тому, standov сказав: я з того почав що проводити 2 кабелі в будинок в мене нема можливості. Скидати в мережу теж є проблема бо в мене гібрід який то не вміє і міняти я його не планую (бо нема на ринку того що мені треба щоб вміло скидати) а оформити зелений маючи 2 окремих поля + і гібрид і онлайн я так розумію гемора вагон (якщо взагалі можливо). Продавати теооретично звісно простіше і ефективніше але технічно не зрозуміло як то зробити без оформлення окремого лицьового "на собаку", в що я точно гратися не хочу А шо за гібрид? В мене тоже без скиду в мережу але брав тільки для опалення. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 8 квітня Автор Поділитись Опубліковано: 8 квітня Только что, Діма сказал: А шо за гібрид? В мене тоже без скиду в мережу але брав тільки для опалення. voltronic king 2, як в когось (наприклад деї) буде щось із подвійним перетворенням я роздивлюся варіант заміни інвертора, поки що мені подобається цей Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 8 квітня Поділитись Опубліковано: 8 квітня 1 годину тому, standov сказав: а оформити зелений маючи 2 окремих поля + і гібрид і онлайн я так розумію гемора вагон (якщо взагалі можливо) Взагалі не проблема, якщо сумарна потужність інверторів влазить у виділену потужність підключення до мережі. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 8 квітня Автор Поділитись Опубліковано: 8 квітня 4 минуты назад, volomoto сказал: Взагалі не проблема, якщо сумарна потужність інверторів влазить у виділену потужність підключення до мережі. мені пояснювали (може навіть тут, може навіть ви ) що якщо частина "сонця" йде повз той інвертор який на ЗТ то типу фіг офіційно. Якщо тринделі то треба вивчити Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 8 квітня Поділитись Опубліковано: 8 квітня 1 час назад, standov сказал: voltronic king 2, як в когось (наприклад деї) буде щось із подвійним перетворенням я роздивлюся варіант заміни інвертора, поки що мені подобається цей А що у вас за фобія з тим подвійним перетворенням? Чи скоріше з одинарним. Я не пропоную вам змінювати інвертор. Просто цікаво. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 8 квітня Автор Поділитись Опубліковано: 8 квітня 2 минуты назад, Vikctor сказал: А що у вас за фобія з тим подвійним перетворенням? Чи скоріше з одинарним. Я не пропоную вам змінювати інвертор. Просто цікаво. ніякої фобії, просто я гік-інженер, мені подобається концепція та як воно працює, враховуючи сумарну вартість обладнання на цій фазі я хочу мати подвійне, теоретично то можна в два каскади розкидувати (стаб) але то буде і дорожче і певні нюанси включення. Це можна вважати тараканами з якими мені комфортно співіснувати, нащо з ними сваритися. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз