Hitman1108 Опубліковано: 16 лютого Поділитись Опубліковано: 16 лютого Привіт всім! Шукаю шляхи вирішення проблеми з конденсатом з металевого навісу. По факту, навіс 6*4м, металевий, дах профнастил, кріпиться до металу через покрівельні саморізи з резинкою. При зміні температур, навіс починає плакати) Проблема давня, але не було чорної машини до цього часу)) Які шляхи вирішення могли б порадити, звичайно ідеально малозатратні) Бачу як варіант: 1. - зняти профнастил, - накрутити дошки на метал, - на дошки гідроізоляцію, - контрейки?, - профнастил але чи не будуть труби конденсувати дальше? 2. - підшити знизу по трубах? тоді чим? Буду вдячний за підказки Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 16 лютого Поділитись Опубліковано: 16 лютого 28 хвилин тому, Hitman1108 сказав: 2. - підшити знизу по трубах? тоді чим? Так тою ж гідроізоляцією. Накрутити на труби рейки та натягнути на рейки гідроізоляцію. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 16 лютого Поділитись Опубліковано: 16 лютого (змінено) 2 години тому, Hitman1108 сказав: Бачу як варіант: 1. - зняти профнастил, - накрутити дошки на метал, - на дошки гідроізоляцію, - контрейки?, - профнастил але чи не будуть труби конденсувати дальше? Якщо готові то це найкращий варіант, конденсат потече по мембрані і не буде зволожувати металокаркас, який у другому варіанті зникне з поля зору і буде іржавіти у сусіда полікарбонат і немає такого, але проблема ще гірша, горобці так обкакують машину, що вже фарба не витримує. Змінено 16 лютого користувачем Фрай 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Stoylo Опубліковано: 16 лютого Поділитись Опубліковано: 16 лютого Не по темі питання. Ширина 4 м так розумію? Яка профільна труба використана? Кут нахилу ніби геть малий. Не проснувся? сніг збирається? На весну планую такий навіс. Питання в підборі матеріалу. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 16 лютого Поділитись Опубліковано: 16 лютого 57 хвилин тому, Stoylo сказав: Не проснувся? Хто саме не проснувся? )) Ви мали на увазі чи не прогнувся? Так на фото видно де саме Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 16 лютого Поділитись Опубліковано: 16 лютого А від чого білий конденсат? В мене такий самий навіс і капає чистим як сльоза (слідів не залишає)... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Hitman1108 Опубліковано: 16 лютого Автор Поділитись Опубліковано: 16 лютого 4 години тому, Stoylo сказав: Не по темі питання. Ширина 4 м так розумію? Яка профільна труба використана? Кут нахилу ніби геть малий. Не проснувся? сніг збирається? На весну планую такий навіс. Питання в підборі матеріалу. Місцями прогнувся, але в більшості самі листи профнастилу Кут нахилу малий через дерево збоку, яке хотів зберегти. Вода сходить нормально, сніг звичайно лежить, але проблеми в цьому поки не бачу) В мене все стоїть на 4 профільних трубах 80*80*3, сніг, вітер і іншу негоду витримує на таку площу. Навісу вже 11 років) Не робіть як в мене металевий зверху, думав колись, що метал не буде робити мені проблем на довгі роки, а прийдеться кошти вливати( 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Hitman1108 Опубліковано: 16 лютого Автор Поділитись Опубліковано: 16 лютого 21 хвилину тому, normal сказав: А від чого білий конденсат? В мене такий самий навіс і капає чистим як сльоза (слідів не залишає)... А скільки років стоїть? По пам"яті, останні 3-4 роки є такі розводи Виглядає, що біле нашарування з профлисту при контакті з металом так засирають Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Hitman1108 Опубліковано: 16 лютого Автор Поділитись Опубліковано: 16 лютого 5 годин тому, Фрай сказав: Якщо готові то це найкращий варіант, конденсат потече по мембрані і не буде зволожувати металокаркас, який у другому варіанті зникне з поля зору і буде іржавіти у сусіда полікарбонат і немає такого, але проблема ще гірша, горобці так обкакують машину, що вже фарба не витримує. Ще треба людей знайти під таку роботу)) хз в якому стані ще сам профнастил, знизу то ржавчина проглядається( Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 16 лютого Поділитись Опубліковано: 16 лютого Це нескладна робота, можете й самі впоратись, коли потепліє, звичайно. І мені чомусь здається, що там ще кріпленя самих листів пропускає воду. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Hitman1108 Опубліковано: 16 лютого Автор Поділитись Опубліковано: 16 лютого 44 хвилини тому, Фрай сказав: Це нескладна робота, можете й самі впоратись, коли потепліє, звичайно. І мені чомусь здається, що там ще кріпленя самих листів пропускає воду. Влітку, в сильний дощ нічого поки не тече робота нескладна, але потрібен час)) Ще й почистити і пофарбувати все треба) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tayatlas Опубліковано: 16 лютого Поділитись Опубліковано: 16 лютого Была аналогичная проблема с крышей беседки. Решил без заморочек достаточно просто - снизу натянул свободно обычную агроткань (для условной "эстетики" выбрал коричневую). Теперь нет никакого конденсата + нагретая летом на солнце крыша уже не передает тепло в беседку. Агроткань легко продувается, поэтому при намокании быстро высыхает. Стоит третий год. Объективности ради: производители пишут, что обычно срок службы агроткани составлет 4 года, но учитывая, что прямые солнечные лучи на нее не попадают надеюсь, что этот срок будет больше. Но поживем - увидим. Цена вопроса - относительно копеечная... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Hitman1108 Опубліковано: 16 лютого Автор Поділитись Опубліковано: 16 лютого 22 хвилини тому, tayatlas сказав: Была аналогичная проблема с крышей беседки. Решил без заморочек достаточно просто - снизу натянул свободно обычную агроткань (для условной "эстетики" выбрал коричневую). Теперь нет никакого конденсата + нагретая летом на солнце крыша уже не передает тепло в беседку. Агроткань легко продувается, поэтому при намокании быстро высыхает. Стоит третий год. Объективности ради: производители пишут, что обычно срок службы агроткани составлет 4 года, но учитывая, что прямые солнечные лучи на нее не попадают надеюсь, что этот срок будет больше. Но поживем - увидим. Цена вопроса - относительно копеечная... як тимчасовий варіант також думаю підійде, але вітер напевно повириває в моєму випадку все ж таки схиляюсь до думки, переробити під дошки з гідроізоляцією і забути на роки Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 18 лютого Поділитись Опубліковано: 18 лютого (змінено) 16.02.2025 в 20:09, Hitman1108 сказав: А скільки років стоїть? По пам"яті, останні 3-4 роки є такі розводи Виглядає, що біле нашарування з профлисту при контакті з металом так засирають В мене 3-4 роки і капає чистою водою, може треба просто помити? Незрозуміло то профлист забарвлює білим чи зібрався пил з Сахари... Змінено 18 лютого користувачем normal Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 18 лютого Поділитись Опубліковано: 18 лютого 16.02.2025 в 11:44, Hitman1108 сказав: Проблема давня, але не було чорної машини до цього часу)) Які шляхи вирішення могли б порадити, звичайно ідеально малозатратні) Відповідь очевидна - просто поміняти машину на сіру і не паритися )) 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Hitman1108 Опубліковано: 19 лютого Автор Поділитись Опубліковано: 19 лютого 18.02.2025 в 10:18, normal сказав: В мене 3-4 роки і капає чистою водою, може треба просто помити? Незрозуміло то профлист забарвлює білим чи зібрався пил з Сахари... Як варіант) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 5 березня Поділитись Опубліковано: 5 березня (змінено) В 16.02.2025 в 12:44, Hitman1108 сказал: Які шляхи вирішення могли б порадити, звичайно ідеально малозатратні) з малозатратного я би спробував якусь "термофарбу", якщо в вас профнастіл не голий цинк просто валіком пофарбувати (може в пару шарів), думаю повністю проблему не усуне але мінімізувати може і не дорого/не геморно. Змінено 5 березня користувачем standov 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз