standov Опубліковано: 24 червня 2025 Поділитись Опубліковано: 24 червня 2025 15 часов назад, k-master сказал: Я щось не розумію це вже-ж було! 2 1 5 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 24 червня 2025 Поділитись Опубліковано: 24 червня 2025 (змінено) О, так мене читають, а казав, що я в ігнорі. Не втримався 🤣. І чому я не здивована Дивлюсь, що всі, кому щось не сподобалось в спілкуванні зі мною, підтягуються ЧСВ почухати. А тему "засираю" я. Дивна логіка... Змінено 24 червня 2025 користувачем allanek Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
outdoor24 Опубліковано: 24 червня 2025 Поділитись Опубліковано: 24 червня 2025 4 години тому, allanek сказав: По-четверте. Читаємо Правила форуму Правила 5. Запрещен флейм и флуд 6. Запрещен оффтоп (off top). Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 24 червня 2025 Поділитись Опубліковано: 24 червня 2025 Ну і наостанок. З приводу отого " що робить Пані найкраще та правильніше". То воно так і є. Бо в Пані будинок купив перший покупець, що його дивився. навіть не сперечався з ціною, яка була сформована до війни. А вона була досить не малою. Тож не тільки не втратила гроші, а ще і зверху в плюсі була. Та більше, будинок каркасний, зараз десь змінився колір обличчя в сектантів цегли. Тож Пані дивиться на рухи та дії "шанувальників", сидячи на терасі своєї нової нерухомості з краєвидом на море-гори-пальми та посміхається над отим всім намаганням мене вкусити. Ще будуть "реплики" чи на цьому , нарешті, можна поставити крапку і не чіплятись до Пані, бо виглядає це, для Пані, відверто по-дурному. І завжди буде так виглядати. 4 хвилини тому, outdoor24 сказав: 4 години тому, allanek сказав: По-четверте. Читаємо Правила форуму Правила 5. Запрещен флейм и флуд 6. Запрещен оффтоп (off top). Розумію, що було б краще, якби я змовчала, але набридло робити вигляд, що не помічаю. Тому так, це порушення Правил з мого боку. Не сумніваюсь, що вже скарга полетіла. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
kortesFx Опубліковано: 25 червня 2025 Поділитись Опубліковано: 25 червня 2025 youtube.com/shorts/9WiI99uvVNs?si=kmeGI9Qkndih2qB2 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: В четвер в 18:04 Поділитись Опубліковано: В четвер в 18:04 В 15.04.2025 в 17:44, ladevil сказал: траф на відео?) я завантажив його сюди напряму. Дві машини забираються в місяць 1000 квт. із сонця. Їздять багато. Якщо б у Вас була електромашина - ви би знали реальну витрату квт. а не фантазували про 150 квт на місяць В мене є електричка. Пробіг біля 16-17тис.км/рік. Зрозуміло що ніхто не економить на обігріві/кондиціюванні, та й їжджу я не в економному режимі. Більше 400кВтг/міс вона досі ніколи не споживала, та й це аномалія, бо зазвичай споживання в межах 250-330кВтг/міс. Йдемо далі - моя СЕС менше ніж на 10кВт з неоптимальним напрямком влітку генерує 1500кВтг/міс. Споживання будинку разом з автівкою біля 1000кВтг/міс. Без ЗТ тритина генерації тупо обрізалась би інвертором. Насправді більше, бо авто заряджається вночі, коли сонця немає. СЕС на 24кВт реально генерує не менш ніж 4000кВтг/міс влітку. Скоріш за все більше. Невже дійсно споживаєте на потреби будинку 3000+кВтг/міс? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: В четвер в 18:14 Поділитись Опубліковано: В четвер в 18:14 В 15.04.2025 в 18:29, ladevil сказал: Для пересічного користувача станції на 10-15 квт як раз хватить влітку на зарядку декілька авто. Це за умови можливості заряджати авто вдень, бо зазвичай СЕС вдома, а автівка(и) вдень на роботі. Бо розширювати ємність будинкових акб для можливості заряджати 4-5 автівок з ВВБ 80-100кВтг кожна трохи нерозумно. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: В четвер в 19:57 Поділитись Опубліковано: В четвер в 19:57 В 24.06.2025 в 10:14, vadimv сказал: По-друге, якби був потрібен, то саме він і використовувався б у якості батареї/АКБ для зберігання залишків на випадок блекауту По-третє, про такий варіант використання в цій темі вже писали. Дуже зручно використовувати ВВБ електричной автівки, коли її володарь разом з нею на работічи їздить по справах а світло потрібно вдома. І взагалі порівнювати комфорт від користування системою ДБЖ з автоматичним переходом на акб й в зворотньому напрямку з підключенням будинка до зарядного порту автівки руцями скажемо в третій ночі може лишень той, хто не користувався ані першим варіантом ані другим. А загалом десь з квітня-травня тема топіку заграє новими фарбами і стане актуальною для багатьох щасливих власників СЕС з ЗТ. Може навіть з'являться корисні ідеї, що підійдуть і мені. Поки що почув про можливість поливу щоденно (навряд мої рослини дійсно потребують стільки води навіть влітку), виготовленні самогону (мені на жаль не актуально), та сушці фруктів. Останній варіант в принципі мені корисний, бо маю достатньо зайвих фруктів протягом сезону і зазвичай роздаю їх родичам чи за безцинь продаю знайомим. Але якщо скидати зайву генерацію на працю сушарок для фруктів, то потім виникне питання куда подіти вже сухофрукти.😁 Бо ми їх практично не їмо. Тільки свіжі та заморожені дружина для компотів чи здоби використовує. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: В четвер в 20:02 Поділитись Опубліковано: В четвер в 20:02 3 хвилини тому, Vikctor сказав: Дуже зручно використовувати ВВБ електричной автівки, коли її володарь разом з нею на работічи їздить по справах а світло потрібно вдома. І взагалі порівнювати комфорт від користування системою ДБЖ з автоматичним переходом на акб й в зворотньому напрямку з підключенням будинка до зарядного порту автівки руцями скажемо в третій ночі може лишень той, хто не користувався ані першим варіантом ані другим. А загалом десь з квітня-травня тема топіку заграє новими фарбами і стане актуальною для багатьох щасливих власників СЕС з ЗТ. Може навіть з'являться корисні ідеї, що підійдуть і мені. Поки що почув про можливість поливу щоденно (навряд мої рослини дійсно потребують стільки води навіть влітку), виготовленні самогону (мені на жаль не актуально), та сушці фруктів. Останній варіант в принципі мені корисний, бо маю достатньо зайвих фруктів протягом сезону і зазвичай роздаю їх родичам чи за безцинь продаю знайомим. Але якщо скидати зайву генерацію на працю сушарок для фруктів, то потім виникне питання куда подіти вже сухофрукти.😁 Бо ми їх практично не їмо. Тільки свіжі та заморожені дружина для компотів чи здоби використовує. А можна трохи деталей про полив? Це вмикати кондиціонер на осушування та мати відро води на добу? 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: В четвер в 20:09 Поділитись Опубліковано: В четвер в 20:09 5 минут назад, k-master сказал: А можна трохи деталей про полив? Це вмикати кондиціонер на осушування та мати відро води на добу? Там вище одна пані-модератор написала, що поливає рослини чи газон щодня, щоб використати надлишкову генерацію. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: В четвер в 20:14 Поділитись Опубліковано: В четвер в 20:14 2 хвилини тому, Vikctor сказав: Там вище одна пані-модератор написала, що поливає рослини чи газон щодня, щоб використати надлишкову генерацію. Я думав що для поливу треба вода. Щось влітку коли нема мережі, є залишки від генерації вода у мене в крані не з'являється. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: В четвер в 20:45 Поділитись Опубліковано: В четвер в 20:45 32 минуты назад, Vikctor сказал: Там вище одна пані-модератор написала, що поливає рослини чи газон щодня, щоб використати надлишкову генерацію. Я может не совсем верно оцениваю, но всегда считал что насосу что бы поднять куб воды нужно около одного квт*ч много так не утилизируешь Да и какой в этом смысл, тут бы вообще до лета дотянуть с этими морозами в -16 и сетью в 160 волтт раз в надцать часов, я на инверторе уже опустил до 155 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: В четвер в 21:03 Поділитись Опубліковано: В четвер в 21:03 44 минуты назад, k-master сказал: Я думав що для поливу треба вода. Щось влітку коли нема мережі, є залишки від генерації вода у мене в крані не з'являється. Ну у пані напевно ж є свердловина, в якой вода є завжди. 14 минут назад, mib сказал: Я может не совсем верно оцениваю, но всегда считал что насосу что бы поднять куб воды нужно около одного квт*ч много так не утилизируешь Да и какой в этом смысл, тут бы вообще до лета дотянуть с этими морозами в -16 и сетью в 160 волтт раз в надцать часов, я на инверторе уже опустил до 155 Та куди ми подінемось - звичайно дотягнемо. Якби ж не русня, то в цілому в сенсі погоди була ідеальна довга осинь і наразі чудова сніжна зима. Навіть мій поверхневий насос споживає десь 1,2кВтг і в день поливу працює біля 8 годин. Це звісно небагато, але хочь щось. Занурювальний насос для свердловини напевно ще більше жере. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: В четвер в 21:12 Поділитись Опубліковано: В четвер в 21:12 3 минуты назад, Vikctor сказал: Навіть мій поверхневий насос споживає десь 1,2кВтг і в день поливу працює біля 8 годин. Це звісно небагато, але хочь щось. Занурювальний насос для свердловини напевно ще більше жере. Я считал очень просто, насос педроло вроде на 4 куба потребляет 3 квт, автомат 16 не выбивает и его легко тянет генератор на 5 квт, тоесть переваривает стартовые токи Понятно что это косвенные показатели, но других у меня нет Газон я полмваю два раза по 10 минут в день, туи раз в неделю включаю каплю на часов десять, но это мизирный расход воды Ну или другой показатель, у нас сейчас работает 3 скважины с одинаковыми насосами на городок 100 домов, и они часто выключаются, ну пусть будет 10 квт*ч на всех, с большим запасом, а это АЖ 100 ватт*ч на дом или грубо 2,4 квт*ч в сутки Ну нечего там утилизировать 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: В п'ятницю в 04:37 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 04:37 8 часов назад, Vikctor сказал: з'являться корисні ідеї, що підійдуть і мені. Крипту майнить?) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: В п'ятницю в 09:09 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 09:09 4 часа назад, DimaF сказал: Крипту майнить?) Ця ідея на поверхні і не така проста в реалізації як здається на перший погляд. Читав декілька топіків, де це обговорювалося. Суть в тому що для нормального майнінгу потрібне відповідне недешеве обладнання з терміном окупності в умовах приватного домоволодіння десь там за обрієм. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: В п'ятницю в 09:22 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 09:22 Якщо є бассейн, то надлишки ідуть на підігрів та фільтрацію. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: В п'ятницю в 09:32 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 09:32 2 минуты назад, irina1969 сказал: + гріти та фільтрувати бассейн От сюди дійсно можна ввалювати багато зайвого сонця. Але є два обмеження. Перше - комусь як ото мені спочатку треба побудувати басейн, а друге - якщо з фільтрацією все зрозуміло, то для обігріву треба спочатку придбати й знайти місце неподалік басейну де встановити відповідний ТН повітря-вода. І знов таки забагато зайвой генерації зазвичай буває в травні-серпні. Принаймні в липні та серпні мені особисто точно не потрібно було б підігрівати воду. Скоріше охолоджувати. Бо все що вище 24 по відчуттях вже не надто приємно. Тому цей варіант утилізації генерації теж не універсальний. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: В п'ятницю в 09:57 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 09:57 7 годин тому, Vikctor сказав: От сюди дійсно можна ввалювати багато зайвого сонця. Але є два обмеження. Перше - комусь як ото мені спочатку треба побудувати басейн, а друге - якщо з фільтрацією все зрозуміло, то для обігріву треба спочатку придбати й знайти місце неподалік басейну де встановити відповідний ТН повітря-вода. І знов таки забагато зайвой генерації зазвичай буває в травні-серпні. Принаймні в липні та серпні мені особисто точно не потрібно було б підігрівати воду. Скоріше охолоджувати. Бо все що вище 24 по відчуттях вже не надто приємно. Тому цей варіант утилізації генерації теж не універсальний. у мене є такий ТН ( іспанській бренд EVO) ,не люблю сильно теплу воду, бо тоді який сенс ? ТН суттєво дозволяє розтягнути купальний сезон..якщо басейн глибокий, то зробити його сильно теплим проблематично і не треба Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: В п'ятницю в 10:40 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 10:40 1 година тому, irina1969 сказав: Якщо є бассейн, то надлишки ідуть на підігрів та фільтрацію. Якщо брати одеську область то можливо охолодження басейна, але ніяк не нагрів. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: В п'ятницю в 11:34 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 11:34 2 години тому, Vikctor сказав: Ця ідея на поверхні і не така проста в реалізації як здається на перший погляд. Читав декілька топіків, де це обговорювалося. Суть в тому що для нормального майнінгу потрібне відповідне недешеве обладнання з терміном окупності в умовах приватного домоволодіння десь там за обрієм. Не обовязково. Старі гідроасіки типу s19 коштують Як хороший электрокотел. До штуки можна взять 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: В п'ятницю в 11:34 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 11:34 Вам же не треба заробляти на бітку , в треба зменшити вартість опалення Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: В п'ятницю в 12:38 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 12:38 1 час назад, newbee2020 сказал: Не обовязково. Старі гідроасіки типу s19 коштують Як хороший электрокотел. До штуки можна взять Та читав що не дуже вони ефективні за нинішніми мірками. В будь-якому разі я не готовий то все розміщувати в будинку і підвищувати в ньому температуру й рівень шуму. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: В п'ятницю в 12:40 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 12:40 2 часа назад, irina1969 сказал: ТН суттєво дозволяє продовжити купальний сезон.. Це безумовно, але ми ж тут не про квітень чи жовтень розмовляємо, бо особисто в мене в ці місяці не надто багато зайвой генерації. Хоча в умовах без мережі напевно таки буде зайва... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: В п'ятницю в 12:53 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 12:53 1 година тому, newbee2020 сказав: Не обовязково. Старі гідроасіки типу s19 коштують Як хороший электрокотел. До штуки можна взять І скільки вони для початку будуть відбивати ту штуку? Зараз він дає $0.68 на день якщо буде халявна електроенергія 4 години. Тобто щоб тільки окупити штуку треба 1470 днів по 4 години. Аще він вживаний, може зламатись. Усі ці пропозиції придбайте майнер та опалюйте хату чи придбайте майнер щоб зливати залишки електроенергії це пошук лохів щоб продати нікому не потрібні майнери. Бо навіть якщо дивитись на опалення де теоретично вся електроенергія йде в тепло то краще вже взяти кондиціонер якщо потужність не велика чи тепловий насос. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз