Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Де знайти подібний проект будинку

Luxor Marker

Рекомендовані повідомлення

Підкажіть, можливо хто бачив подібні проекти будунків, де стеля є дахом. Так як я щось не можу знайти подібних (одноповерхових) проектів.

Фото для прикладу, що я маю на увазі, та що шукаю.

1689957908_amiel-club-p-dom-bez-potolka-dizain-pinterest-25.jpg

1689957935_amiel-club-p-dom-bez-potolka-dizain-pinterest-18.jpg

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

11 хвилин тому, Luxor Marker сказав:

Так як я щось не можу знайти подібних (одноповерхових) проектів.

повно таких  проєктів, шукайте "одноповерховий будинок з другим світлом"

Посилання на коментар

Варто також розуміти, що друге світло - це плюс в інтер'єрі вітальні, плюс в першу чергу в дизайні, відчутті простору. Звичайно, враховуюємо, що ми живемо в Україні, де 70 років панувала радянська влада, після якої залишилося радянське уявлення про житло.

А це значить, що Державні будівельні норми (щодо житла - це декілька документів на кілька сотень сторінок, включаючи газопостачання), дуже застарілі. Навіть, якщо ви починаєте будувати щось нове, за зразками вільного світу (не совок), то совок залізе до вас в будинок з усіх кутків, навіть там, де не чекали.

По-перше це норми. Прошиті совком. Газову плиту неможна, газовий котел неможна - бо треба квартирку у вікні, двері, які відділяють кухню від вітальні, котельню від коридору. На все - норматив об'єму повітря. Хочете зареєструвати схему намірів забудови - відповідайте застарілим нормам. Хочете отримати технічні умови на газ - або совок, або хабарі. 

Хочете будувати - маса виконавців живуть з соком в крові, і щоб ви не хотіли, а розуміють по своєму. Екскаваторник, муляр - всі знають, як вони хату будували, як то має бути. Починаючи з великого маєтку на 200+ м2, не менше трьох сходинок на вході, або високому цоколі, до обов'язкового перекриття будинку залізобетонними плитами. В районі, де ви збираєтеся будувати, це будь-яка точка України, поряд обо'язково буде не менше, як 50% уже збудованих в кращихтрадиціях совка будинків. Вам будуть тиснути з усіх боків - "усі так роблять", "так ніхто не робить". 

Тому навіть, якщо десь знайдеться проект з другим світлом, то в більшості випадків він не підійде до конкретних умов ділянки, до сторін світу, до розмірів від паркану, до рельєфу. Його буде складно офіційно зареєструвати, на етапі будівництва, за умови відсутності експертизи в деталях, безліч підрядників навіть не бажаючи того, внесуть совок в хату, перешиють проект на своє розуміння і свій світогляд, прикриваюсь громадською думкою, поширеністю совка у всіх сферах будівництва, його організації, та способі ведення побуту.

Ось моє відео про реалізований проект з другим світлом в Київській області, а також кілька картинок до ілюстрації що таке дрімучий совок, і наскільки він сильно на нас впливає сьогодні в тому числи через російськомовний пошук в Ютубі і Гуглі, через засилля ватників-блогерів, які назнімали купу відео з рашки, як вони там будують. Печать в тому, що українці цей шлак дивляться, прислухаються і закопують свої гроші і мрії про краще життя як в Європі все в той же болотяний союз "братських народів" - з їх совковим продовженням у наш час.

image.png.4a18ddef5f21b777929b13ae2deee7e5.png

image.png.b42d16b8f13274ff01e271fd38111709.png

image.png.9f2cb2a1ab6c8245dcfbdb850da99565.png

image.png.f2e5991bd2802390da066a722819191b.png

• Лайк 1
  • Хаха 1
  • Конфуз 2
Посилання на коментар

1 час назад, архітектор сказал:

image.png.9f2cb2a1ab6c8245dcfbdb850da99565.png

Норм так рішення для борделю, з далека можна розпізнати по двум височенним цицькам🍓

Посилання на коментар

5 годин тому, архітектор сказав:

Варто також розуміти, що друге світло - це плюс в інтер'єрі вітальні, плюс в першу чергу в дизайні, відчутті простору.

І мінус у вартості опалення такого простору (а, точно - у відео про це сказано)...

Змінено користувачем vadimv
Посилання на коментар

1 час назад, архітектор сказал:

Варто також розуміти, ...

згоден з кожним словом.

Від себе,

В 20.08.2025 в 23:44, Luxor Marker сказал:

проекти будунків, де стеля є дахом.

Важаю доречним зауважити декілька аспектів таких будинків :

1. Друге світло - це збільшення витрат на опалення.

Проект потребує дуже  грамотного, розрахунку стропильної системи.

Бажано від професіонала-практика саме у цій спеціалізації.

А це потягне за собою високі вимоги до якості пиломатеріалів,

це теж недешево і на практиці знайти важко.

"Дрів" багато, а от якісне, сухе дерево з правильною геометрією - спробуй знайти.

2. Недарма більшість рішень, що Ви побачите на красивих малюнках,

- мають великий (крутий) кут нахилу скатів даху, десь не менше 45 град.

Повинна бути спроектована, і головне - правильно виконана дуже якісна (не бюджетна) теплоізоляція даху.

Тричі подумайте, та зважте свої можливості.

Посилання на коментар

18 хвилин тому, АлександрБ. сказав:

згоден з кожним словом.

2. Недарма більшість рішень, що Ви побачите на красивих малюнках,

- мають великий (крутий) кут нахилу скатів даху, десь не менше 45 град.

Повинна бути спроектована, і головне - правильно виконана дуже якісна (не бюджетна) теплоізоляція даху.

Тричі подумайте, та зважте свої можливості.

я ні на що не натякую, але 90% випадкових людей, сусідів, водіїв машин з доставки, таксистів, які випадково потрапляють на будівництво, кажуть приблизно те саме. Суть зводить до того - будь як усі в цій країні та СНД, будь як ванька з рашки. Не дай бог не дозволяй собі бути інакшим і хотіти інше. Тут "такий клімат", "менталітет", "криве сире дерево", "криворукі будівельники", що лише стандарт пост СРСР наше майбутнє

• Хаха 1
Посилання на коментар

Як добре, що коли робили проект та будували будинок , як питає ТС, не знала, які перепони мене чекають. Вже мовчу, що кут нахилу даху в мене 25 град. Людина всього спитала про проект, замість цього отримала потужний рекламний допис та ролик . До чого це було...муляри...блогери-ватники... фотки кошмарних будинків...якщо на тих картинках, що показав ТС нема і натяку на відлуння совдепії та всього іншого, чим його тут залякують?

1 година тому, АлександрБ. сказав:

Друге світло - це збільшення витрат на опалення.

А ще вікна на всю стіну. А якщо це в поєднанні зі стелею, що є дахом? Я прожила в такому будинку  багато років і ні хвилини не пожаліла про це.

1 година тому, АлександрБ. сказав:

Проект потребує дуже  грамотного, розрахунку стропильної системи.

Любий проект цього потребує. Звісно, якщо будуватись по проекту).

Краще б пояснили людині, про розташування вікон, якщо він те планує, дахових чи, як в ролику, в просторі другого світла. Бо питання , як до них дістатися, щоб помити, постає вже по факту. Цей фактор в проекту будинку ми врахували. Як і якість дерева. Згодна  про

1 годину тому, АлександрБ. сказав:

високі вимоги до якості пиломатеріалів,...

... якісне, сухе дерево з правильною геометрією

• Лайк 1
  • Дякую 1
Посилання на коментар

Маю будинок з другим світлом, на другому поверсі жодного разу не вмикали опалення, все тепло з першого гріє другий...це факти  а не теорія з водою та купою жахливих фото....до війни мала змогу бачити які будинки в нашій місцевості зараз будують, нема ніякого натяку на совковість, це як зараз заходити в новий ТЦ, а фотки виставляти з гастроному періоду застою з морською капустою та банками з березовим соком

• Лайк 2
  • Дякую 1
Посилання на коментар

проігнорую два останні дописи, бо це виключно для провокації срачу

• Хаха 1
Посилання на коментар

щодо картинок на початку теми - ось джерела фото, автори проекту, країна - Фінляндія. Не совок, не постсовок. Інші на 100% голови, матеріали і технології. Хто покаже щось подібне в Україні? Яка вже ні разу не совок, а багатий супермаркет?

www.dezeen.com/2016/09/15/mny-arkitekter-house-akerudden-timber-gabled-house-tenala-finland/

image.png.4a70a5666405d298cdfeb22d4034d2de.png

команда проекту: архітекторів немає, проект з інтернету, правки вніс замовник, Іван Іванович прораб. київська фірма по опаленню, Петро-зварщик. Пару пацанів на кладку газоблоку. Вікна від фірми Гуско

Architect: MNy Arkitekter, Mathias Nyström
Construction: Ingenjörsbyrå Fagerholm, Ronnie Fagerholm, S-Trä Öb, Svante Andström, Mathias Nyström
HPAC: VVS-planering Robert Malmberg
Electrical designer: Eltjänst Jörgen Wikman
Timber: S-Trä Öb, Svante Andström, Tenala Cirkelsåg, Stefans Såg och gräv
Contractors: Ronnys Bygg S-Trä Öb, Karis VVS-torg, Hangö Eletriska
Site supervisor: Jonas Lindholm, Lentus

Посилання на коментар

перше фото - як приклад. Місце будівництва Арізона, так само є стандарти якості, технології і команда проекту, не бачу серед них відсутність архітектора, авторського і технічного нагляду, підрядників з ліцензіями. Ну чисто як в Україні, взагалі ніякої різниці ні по організації будівництва, ні по копіюванні рашки - як трешового прикладу - як не треба будувати, якщо не хочеш виглядати совком в Україні.

image.thumb.png.853802c4b3bfd52d8821e19c10e407a3.png

image.thumb.png.7a688709ae35f73ebf26294ee7799eaf.png

середовище:

image.thumb.png.c8ce63af4c8be14b4a5f75ea5b7a52ad.png

джерело інформації: www.dwell.com/home/canal-house-19073475

Architect The Ranch Mine www.theranchmine.com/

Builder Boxwell Southwest boxwellhomes.com/

взагалі - підхід 1 в 1 як в Україні. Ну очевидно, підхід на 100% не такий, а отже результат не може виглядати як картинка на прикладі з США

Посилання на коментар

18 хвилин тому, архітектор сказав:

Ну очевидно, підхід на 100% не такий, а отже результат не може виглядати як картинка на прикладі з США

Почалось:pozor: Ну зовсім нема бажання влаштувати срач.  А  зманіпулювати, то бачу бажання маєте. Звісно, що результат інший, бо  і проект відрізняється від картинки ТС, і краєвид за вікнами інший. Ви ж маніпулюєте не для того, щоб слухати чиюсь думку, ще і критичну стосовно вашого допису. Ви, навіть, не можете критично оцінити  своє творіння в ролику, бо якщо б мені, як замовнику, запропонували таки сходи на антресоль, це була б остання хвилина спілкування з таким "архітектором". 

P.S. Коли дивилась ролик, це було перше, на що звернула увагу- на сходи. Бо маю квартиру  і з другим світлом, і з мансардними вікнами, і зі сходами на другий поверх. Тож зараз намагатися розповісти людям, що мають чималий досвід з предмету обговорення, що вони влаштовують срач, виглядає дивно. 

І ви ж пам'ятаєте, що ви не в своїй темі, де можете видалити мій допис.

• Хаха 1
Посилання на коментар

9 хвилин тому, allanek сказав:

запропонували таки сходи на антресоль, це була б остання хвилина спілкування з таким "архітектором"

це ключове, щоб зав'язати срач. Перейти на особистості, кинути особисту образу честі і гідності, принизити незнайому людину на підставі своєї анонімної думки. Скажіть будь-ласка (а я знаю, що варто відреагувати, як це було в сотнях випадків з вами в інших темах з іншими учасниками, і почнеться деструктив, образи і перехід на особистості. після чого попередження, видалення провокацій, бан) - чи ви мали справу з архітектором (як його звати, чи є сайт, сертифікат) та підрядниками (сертифікат, сайт)? Чи це було стандартно для країн совка - жодних фахівців, всі фахівці аферисти, я сама краще знаю, проект можна скачати з інтернету)?

• Лайк 2
Посилання на коментар

17 хвилин тому, allanek сказав:

Тож зараз намагатися розповісти людям, що мають чималий досвід з предмету обговорення, що вони влаштовують срач, виглядає дивно. 

чим ви можете підтвердити (крім анонімного нікнейму) ваш досвід з теми проектування будинків? Освіта, сертифікат? Все як в США та Фінляндії. Ноунейм, без будь-яких документів, пхає архітектору, як треба консультвати та проектувати

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...